View Full Version : Koja mixeta????
jammer
11-03-2007, 10:55 AM
Koju miksetu da kupim za live snimke i bubanj u studiju? Imam karticu sa osam ulaza.
Hvala unapred!!!:)
Tiki the Boyler
11-03-2007, 04:57 PM
A imaš li predstavu kakvu bi konkretno ulogu imala ta mikseta?!
Audiot
11-03-2007, 07:59 PM
Koju miksetu da kupim ...
A koliko si para resio da investiras u mixer?
Igi
silicon science
11-03-2007, 08:13 PM
Koju miksetu da kupim za live snimke i bubanj u studiju? Imam karticu sa osam ulaza.
Hvala unapred!!!:)
AMEK BB100 bi ti super radio pos'o!!!:D
Tiki the Boyler
12-03-2007, 08:22 AM
Aj sad ozbiljno ljudi...
Većina početnika je vidjela da u studiju imaju neki mikser, pa onda idu logikom - i meni to treba! I tu negdje i završe sa nabavkom opreme za svoj studio jer su skrljali sve pare u nešto što im ne služi nizašta!!!!
@jammer
Da li si siguran da ti treba mikser? Koju tačno karticu imaš?
DA je siguran da mu treba, ne bi pitao "koji mixer da kupim?", vec bi izneo dve tri opcije oko kojih se lomi.
Moj savet je da to odlozis na neko vreme dok ne budes znao sta hoces i da li hoces uopste.
clusterchord
13-03-2007, 02:36 AM
razumijem ja zasto Tiki pita, jer ako je samo za snimanje a ne i za ozvucavanje bubnja.. onda mu ne teba mixer vec sto bolji 8ch preamp. (u najjednostavnijem scenariju, tj. bez kompresora na insertima da pazi na overe)
u tom slucaju jedini koji mi pada napamet da nije ocajno skup je Octopre od Focusritea.i Onyx serija ima samostalni 8ch pre. nisam radio s njime.
medjutim ako je u pitanju mixer onda Onyx sa firewire ocpijom ili neki manji AH iz nove Wizard 3 serije. ne znam kakav je onyx u odnosu na AH, ali za dosadasnje verzije mackie-a (vlz itd), uvijek bi radije izabrao AH, visa klasa.
a ako imas nesto vise para onda Venice Midas 160, za jos klasu bolje od ovih dva skupa. i preampi i farbe. i ima opciju za ugradnju transformatora na mic pre .. znaci s vremenom mozes da si npr "podebljas" sound na prvih osam ulaza s nekim sowterom ili lundhal-om..
uh.. onyx jede octopre za dorucak. a i motu ima 8-kanalni pre.
liman021
13-03-2007, 08:11 AM
koja je cena midas venice mixera:confused:
marestudio
13-03-2007, 03:24 PM
Midas Venic ti je oko 2200 eura, odlican mikser!
liman021
13-03-2007, 05:42 PM
da li znas imali midas venice slicnosti sa soundtracs topaz ili solo mixerima
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.