PDA

View Full Version : Visoka temperatura svega u kompu?!

drzox
09-03-2007, 08:13 AM
Imam PEntium Core 2 na 2.4 sa njegovim orginalnim coolerom,dva hard diska od 250 gb sata2 ,2 Gb RAM-a ,dvd przilica i sve to u nekom codegen super silent kucistu od 400w koje nema dodatni ventilator.Instalirao sam speedFan program koji mjeri temperaturu svega sto se nalazi u kucistu i nakon sto upalim kompjuter speedfan kaze (a i Sisoft Sandra ) da mi je POWER/AUX teperature 122 C ,a nakon 4 sata rada pod opterecenjem procesora od 40 % temperatura oba hard diska dodje do 51 C i procesora do oko 50 C.
To su previsoke temperature pa me interesuje:
1.Sta je to POWER/AUX teperature i da li je ona previsoka?
2.Da li su ovake temperature diskova i procesora normalne jer jemam nikakvih problema u radu?
Unaprijed hvala

lesha
09-03-2007, 05:08 PM
stavi ruku pored napajanja da bi osetio koliko je topao vazduh koji izlazi napolje.. u slucaju da te speedfan laze..

diviner
10-03-2007, 01:00 AM
To su manje vise ok temperature...Power/aux je samo lose iscitana vrijednost od strane speedfan-a, i ne treba da te brine. Ako sve radi, to bi trebalo da je to.

dexyco
13-03-2007, 11:11 PM
Majstore, nema to veze sa tacnom temperaturom... Speedfan nije lepo konfigurisan ili nije kompatabilan sa sistemom. Ja sam pokusao da ga koristim, ali ne ide, uopste ne podrzava moj hardware. Probaj iscitaj pazljivo uputstvo, pokusaj da ga konfigurises, ako ne ide, ondak ga lepo izbrisi i instaliraj nesto kompatabilno. Probaj da najdes na sajtu firme koja je radila maticnu da nadjes.