View Full Version : Carina-pljacka
Gianfranco
06-03-2007, 09:39 AM
Neverovatno!!!
Narucio sam CD od Best Service-a za koji sam unapred platio troskove slanja...sve ukupno oko 120 evra.
I zovu me iz UPS-a da se danas dogovorimo oko preuzimanja robe i kazu da treba da platim 7800 dinara za troskove carinjenja...
Totalni ludaci!
Da stvari budu jos cudnije pre pola godine sam isto od Best Service-a narucio CD (ista cena) i preuzeo sam ga a nisam platio ni jedan dinar!!!
Svadjao sam se i rekao da je nemoguce da za CD koji kosta 120 evra (tacnije kosta oko 90 evra,a ja sam unapred platio troskove UPS-a) carina bude ista ili skoro ista kao vrednost robe!?!?
Ljudi jel ovo moguce i kome da se zalim ako nije...
boggy
06-03-2007, 09:47 AM
Neverovatno!!!
Narucio sam CD od Best Service-a za koji sam unapred platio troskove slanja...sve ukupno oko 120 evra.
I zovu me iz UPS-a da se danas dogovorimo oko preuzimanja robe i kazu da treba da platim 7800 dinara za troskove carinjenja...
Totalni ludaci!
Da stvari budu jos cudnije pre pola godine sam isto od Best Service-a narucio CD (ista cena) i preuzeo sam ga a nisam platio ni jedan dinar!!!
Svadjao sam se i rekao da je nemoguce da za CD koji kosta 120 evra (tacnije kosta oko 90 evra,a ja sam unapred platio troskove UPS-a) carina bude ista ili skoro ista kao vrednost robe!?!?
Ljudi jel ovo moguce i kome da se zalim ako nije...
Gianfranco,
Govoris o troskovima carinjenja a ne samo o carini... i sta da ti kazem nego da je moguce! Pogledaj u papirima i videces da tu ima svacega....
pozdrav
bogi
Gianfranco
06-03-2007, 10:48 AM
Pre pola godine,sam na isti nacin narucio CD i nisam platio ni dinar.
Takodje sam narucivao DVD-ove iz Amerike,koji su bili jos skuplji pa nista nisam platio...
?????
silicon science
06-03-2007, 11:04 AM
Pre pola godine,sam na isti nacin narucio CD i nisam platio ni dinar.
Takodje sam narucivao DVD-ove iz Amerike,koji su bili jos skuplji pa nista nisam platio...
?????
Divlji zapad brate... U stvari istok.
DaBear
06-03-2007, 11:32 AM
Predpostavljam da se radi o nekom sampling CD-u ili soft sampler library?
Pa zar to nema da se kupi kod nas, "kod nashih" ? ? ? ?
Ja se iskljucivo kod nas snabdevam sa zvukovima / bibliotekama..itd..
Drugo, trazi da ti neko donese...stalno ima ljudi koji dolaze odlaze preko..mnogo je lakse!!?
Gianfranco
06-03-2007, 12:38 PM
Kao sto rekoh,ranije sam narucivao i nista me nije kostalo... Naravno da od sada cu nabavljati na drugi nacin...
Ovo necu ni uzeti... nema veze sto sam vec puko 120,neka se vrati,neka me tuze...
Ogorcen sam kako se narod pljacka putem SOS kanal kvizova (velikim delom je i sam kriv jer je glup kao K),putem TV pretplate,a sada jos i mene da pljackaju,koji legalno kupujem CD-ove - nece moci!
Previse je da na CD koji kosta 90 evra,platim jos carinu 90...
Nego pod hitno da se bezi odavde!
Gianfranco
06-03-2007, 12:54 PM
Predpostavljam da se radi o nekom sampling CD-u ili soft sampler library?
Pa zar to nema da se kupi kod nas, "kod nashih" ? ? ? ?
Da sampling cd.
Nema ovo da se nabavi ni kod "nasih" ni kod "njihovih"...
silicon science
06-03-2007, 03:39 PM
Da sampling cd.
Kako si platio-karticom ili DHL pa po pouzecu
Gianfranco
06-03-2007, 04:10 PM
Visa karticom
silicon science
06-03-2007, 05:42 PM
Visa karticom
Znachi kesh skinut, tebi magarece usi rastu... Naravno ne tvojom krivicom. Nemoguce je da carina bude 100% na cenu uvezenog proizvoda. Koliko znam ide do 20%. Znaci da se neko zajebao debelo.
boggy
06-03-2007, 06:10 PM
....Nemoguce je da carina bude 100% na cenu uvezenog proizvoda. Koliko znam ide do 20%. Znaci da se neko zajebao debelo.
Ajd ponovo, o carinskim troskovima je rec, ne o carinskoj stopi.... barem koliko sam ja shvatio... a tu ulaze iznosi carine+pdv, lezarine+pdv i troskovi speditera+pdv... i to BUDE otprilike toliko koliko je platio... provereno vise puta s nase strane... da je drugacije grdno bi se zacudio i pitao bih Gianfranca kako mu je to poslo za rukom...
Drugim recima... isplati se u Srbiji SAMO uvoz "na veliko", ali "na sitno" je ekstremno "sankcionisan"... zakonom! :mrgreen: Spediterske usluge su prakticno iste bez obzira da li si narucio shleper cdova.. ili samo jedan...
pozdrav
bogi
DaBear
06-03-2007, 06:24 PM
Da sampling cd.
koji je?
silicon science
06-03-2007, 06:28 PM
Ajd ponovo, o carinskim troskovima je rec, ne o carinskoj stopi.... barem koliko sam ja shvatio... a tu ulaze iznosi carine+pdv, lezarine+pdv i troskovi speditera+pdv... i to BUDE otprilike toliko koliko je platio... provereno vise puta s nase strane... da je drugacije grdno bi se zacudio i pitao bih Gianfranca kako mu je to poslo za rukom...
Drugim recima... isplati se u Srbiji SAMO uvoz "na veliko", ali "na sitno" je ekstremno "sankcionisan"... zakonom! :mrgreen: Spediterske usluge su prakticno iste bez obzira da li si narucio shleper cdova.. ili samo jedan...
pozdrav
bogi
Strashno!!!:o :o :o
Sad mi drugar prica, jer mu spomenuh ovaj sluchaj, da kad je narucio Air brush, ovi na carini otvorili i uzeli kanister gde se sipa boja. Ladno:o . I nikom nista. Rekli mu da ide pred skupshtinu i nek se zali!!! Tada se jos nista nije placalo drzavi, ali su njeni "organi" naplacivali na svoj nachin. Znaci, sjashi s kurta, uzjasi murta. DOKLEEEE!!!!!!
Gianfranco
07-03-2007, 04:45 PM
da je drugacije grdno bi se zacudio i pitao bih Gianfranca kako mu je to poslo za rukom...
nemam pojma,otisao sam do UPS-a ili DHL-a (ne znam tacno sta od ova dva) na aerodromu i preuzeo robu za DZ.
koji je?
PM
Solozabal
07-03-2007, 09:06 PM
Negdje sam procitao da se kod nas u Hr nikako ne isplati narucivati iz vani koliko god bila jeftinija roba jer je na granici toliko velik harac drzave da na kraju ispadnu jeftiniji domaci zastupnici, cije su nam cijene dobro poznate ;)
RetroMan
07-03-2007, 10:25 PM
Kao sto rekoh,ranije sam narucivao i nista me nije kostalo...
Pa sto se onda bunis, kucnuo je cas da i ti nesto kanes u drzavnu (i speditersku) kasu, inace vecinu tih para verovatno je uzeo spediter za uslugu carinjenja, a spediteru je sve jedno da li ti carinis jedan CD, ili pun sleper robe, papirologija je skoro ista. Ako ce te utesiti "napolju" je jos gore, evo covek iz Nemacke kupio od mene neki Weiss EQ za 1700 EUR, carina je bila 63 EUR, a spediter je za svoju uslugu (pravljenja papira i carinjenja) uzeo 250 EUR + njihov PDV, ukupno 290 EUR spediter + 63 EUR carina, znaci dobro si prosao (kaad bi se zezali).
RM
RokStudio
08-03-2007, 01:05 AM
Negdje sam procitao da se kod nas u Hr nikako ne isplati narucivati iz vani koliko god bila jeftinija roba jer je na granici toliko velik harac drzave da na kraju ispadnu jeftiniji domaci zastupnici, cije su nam cijene dobro poznate ;)
Isplati se narucivati jedino iz USA gde je sve drasticno jeftinije, ako ih ubedis da ti ne naplate postarinu ili nesto sitno i da nikako ne koriste nista osim regularne poste, jer ako dodje preko FedEx-a oni se debelo ugrade jer tretiraju sebe kao speditera. Sto se tice cena kod nas, one na nekim mestima nisu lose, ali je izbor jako mali - to je problem.
Hollywood
08-03-2007, 09:38 AM
ja sam imao slican probelm pre par meseci. Narucivao sam neke vinile, koje u zadnjih par godina narucujem preko neta. I cifra je bila slicna nesto oko 120eura sa posarinom. Trebao sam da platim 8300din carinu. I kada sam se pozalio, odgovorili su mi da mogu da vrate nazad posiljaocu, da bace(:banghead: :o ) ili da uzmem!!!
Naravno ja sam progutao "knedlu" i platio carinu. A onda imam i sta da vidim da nasa carina, ako to niste znali, kao osnovu za carinjenje uzima sumu narucene robe i postarine! Tako da ti carine i postarinu??!!!:o Onda u troskove jos ulazi hendlovanje izmedju poste-carine-poste sto izadje oko 1600din. Pa troskovi pregleda 250din, pa troskovi ponovnog pakovanja???? koji su bili jos 400din. Pa na sve to + regularnu carinu ide PDV. I to izadje sve zajedno toliko.
A kad sam pitao gde mogu da se zalim, poslali su me kod nekog pijanog matorca.
Naravno od zalbe sam odustao, jer nisam imao vremena za bilo kakvo cimanje.
SRBIJA!!!!!:banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Gianfranco
08-03-2007, 10:08 AM
A onda imam i sta da vidim da nasa carina, ako to niste znali, kao osnovu za carinjenje uzima sumu narucene robe i postarine! Tako da ti carine i postarinu??!!!:o
NE MOZES DA VERUJES KAKVA LOPOVSKA ZEMLJA!
U mom slucaju su uracunali i troskove slanja koje sam unapred platio (30 evra)... To je isto kao da neko ko prenosi automobilom robu preko granice plati carinu ne samo na robu nego i na potroseni benzin i hranu koju je pojeo od trenutka kupovine robe u inostranoj zemlji do dolaska na granicu... :banghead:
Hollywood
08-03-2007, 10:26 AM
NE MOZES DA VERUJES KAKVA LOPOVSKA ZEMLJA!
U mom slucaju su uracunali i troskove slanja koje sam unapred platio (30 evra)... To je isto kao da neko ko prenosi automobilom robu preko granice plati carinu ne samo na robu nego i na potroseni benzin i hranu koju je pojeo od trenutka kupovine robe u inostranoj zemlji do dolaska na granicu... :banghead:
pa to ti kazem, kad sam rekao postarinu. I ja sam unapred platio troskove nemacke bizinis poste.
Uzas.
Mogli
08-03-2007, 11:25 AM
Nemoj ni slucajno to da platis, nego pusti neka se to vrati nazad odakle je doslo, a njima objasni da ovi nasi pokusavaju da te izlevate....Nego ti to odradi na drugaciji nacin...Mozes CD poslati na neciju adresu iz neke druge zemlje, ako tamo imas prijatelja i neka ti ovaj autobusom, preko sofera posalje to. Imam ja prijatelja u Segedinu, nije nikakav problem da ti se to uradi kad god pozelis. NIje mi jasno kako traze da platis carinu na nesto sto ne prelazi 100e??
ANITA
08-03-2007, 01:56 PM
Ma kakva Srbija! :banghead:
Kod nas je ista stvar. Već znam i imena carinika koliko sam se svađala sa njima.
Kod nas to ide ovako:
1) Carina 10% (ne na proizvode iz EU)
2) pdv 22%
3) carinski tro?kovi
4) dodatna po?tarina od po?tanske carine do tvog mjesta
I carina i pdv se računaju na vrijednost proizvoda I NA PO?TARINU....
Ono ?to ja znam raditi jest da tra?im da mi po?alju proizvod bez računa i da na po?iljku napi?u ni?u vrijednost ili da je gift (ovo drugo često ne mogu).
Čak i onda, znaju nabiti svoju vrijednost na paketić!!! Ili te nazovu da im po?alje? račun (pa falsificira? ne?to...:p )....
Uglavnom - carina nas sve izluđuje.
Stvar je u tome da ovisi u čije ruke paketić zapadne i to je ono ?to me najvi?e ljuti... ?to ne mogu očekivati. Kao, po zakonu, kod nas, carine sve iznad 200 kn (cca 30E)... ali pravilo zna biti da carine i ne?to manje vrijednosti i da ne carine ne?to vi?e vrijednosti ovisno o klimatskim uvjetima. :rolleyes:
Rhino
08-03-2007, 02:17 PM
Valjda ako je gift ne placas carinu? Tako je ovamo......
ANITA
08-03-2007, 02:36 PM
Valjda ako je gift ne placas carinu? Tako je ovamo......
Pa ne bi trebalo i ja nisam do sada plaćala, ali su mi telefonski rekli da se mo?e i to cariniti... :rolleyes:
stormwatch
14-03-2007, 04:46 PM
Auuu kad procitam ovo dodje mi da zaplacem. :(
Ja imam tu srecu da sve sto narucim iz evrope meni stigne u evropu a iz Subotice sam :-), lepo napisem adresu kolege u Segedinu i to je to, recimo narucio sam pre neki dan kompletnu elektroniku za jednu profesionalnu video kameru a postarina me izasla oko 16 eura + put u Segedin (500 dinara povratna karta), da mi je to stizalo u Suboticu sve zajedno sa slanjem i carinom bi me izaslo oko 300 eur pa sad ti vidi, brate ovde se opasno nista ne menja samo ide na gore.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.