Log in

View Full Version : SAE Athens.

sadux
03-03-2007, 09:37 PM
Posto ove godine treba da diplomiram muziku,mislio sam da nastavim skolovanje..
Interesuje me produkcija i uopste audio engineering,pa sam mislio ako moze neko malo vise da mi kaze o ovom univerzitetu,konkretno u Grckoj..
Ne mogu da provalim koliko kosta,i koliko traje sve to, zato sto je na grckom..

Na kraju,voleo bih da cujem Vasa misljenja i savete vezano za ovaj i ostale univerzitete koji se bave ovim temama...

Hvala,sadux!

http://www.sae.edu.gr

Ni
03-03-2007, 10:00 PM
s obzirom da je na grckom, verovatno je i nastava na grckom.

bilo kako bilo, ako im posaljes email, verovatno ce ti odgovoriti u roku od 24h. http://www.sae.edu.gr/contact.htm

sadux
03-03-2007, 10:19 PM
E to je onda velika steta...Morao bih i grcki da ucim... :(

A koliko li kosta to sve?

Danny Lou
04-03-2007, 11:39 AM
u Slo je SAE godisnja skolarina 7000 e

sRce
04-03-2007, 04:16 PM
Regustruj se na njihovom sajtu... Ja se skoro registrovao iz sale i odmah mi poslali brosure i cenovnik.

Audio engineering diploma (21 month) - 5.916,00eur / in advance 5.500,00e
Audio engineering diploma (12 month) - 5.817,00eur / in advance 5.500,00e

Ima jos smerova ali mislim da si ti za ovaj zainteresovan.

pozz

sadux
04-03-2007, 07:51 PM
Znaci skolarina nije fiksna..Ja sam se registrovao ali meni nista ne stize..
Da li ta cena ukljucije i smestaj,ili se studenti moraju sami snalaziti,da li neko zna?

Koliko vidim,za godinu dana moze se dobiti sertifikat..I kakva je perspektiva sa tom diplomom kod nas?Ili vani..

silicon science
04-03-2007, 07:58 PM
Znaci skolarina nije fiksna..Ja sam se registrovao ali meni nista ne stize..
Da li ta cena ukljucije i smestaj,ili se studenti moraju sami snalaziti,da li neko zna?

Koliko vidim,za godinu dana moze se dobiti sertifikat..I kakva je perspektiva sa tom diplomom kod nas?Ili vani..

Kao i u svemu ostalom-morash se sam gurati i laktati, nema druge. Niko te nece vuci za rukav...

sadux
04-03-2007, 08:21 PM
Pa da to se podrazumeva.. :)
Nesto mi sve to kratko traje,jel moguce da se covek moze za godinu dana osposobiti da producira dobro?

silicon science
04-03-2007, 09:00 PM
Nesto mi sve to kratko traje,jel moguce da se covek moze za godinu dana osposobiti da producira dobro?

Zavisi od tebe

Arthur
05-03-2007, 02:31 AM
oćel to kod nas ikad?

DaBear
05-03-2007, 09:03 AM

pa niko te ne moze nauciti da produciras!!! ni za godinu ni za pet ili deset...to se ne predaje u skoli!! mozes da naucis da postavis mikrofon, usnimis nesto, povezes efekat ili kompresor, otvoris Pro Tools itd..

produkcija je kreativna stvari i to se tesko uci ako nemas "zicu" vec u sebi.
U skoli te provedu kroz sve..koliko zapamtis i naucis, to je do tebe! Neko ne nauci AMA BAS NISTA! Znam ih puno....

A sto se tice garancije da ce ti sertifikat nesto pomoci - nema je! Kod nas (u Srbiji, ne znam) ali preko - UZ MNOGO SRECE, mozes da dobijes da kuvas kafu, cistis studio i javljas se na telefon jedno 6-12 meseci pre nego sto te puste DA SEDIS u studiju za vreme sessiona.

Sa smestajem,prevozom i klopm ce te izaci preko 12-15.000 Eura sigurno!!!

Za te pare kupi Mac G5 i neki softvare i sedi kuci i radi!!! Pre ce da bude nesto od toga,,,

pozdrav

sadux
05-03-2007, 10:24 AM
Dobio sam mail iz Atine..

Thank you for your interest in SAE Athens.

SAE Athens offers the following courses:
* Audio Engineering Program/Part Time
* Audio Engineering Program/Full Time
* Bachelor of Arts (Hons)in Recording Arts
* Basic Media Certificate
* Electronic Music Production
* DJ Course

Please note that all lectures are taught in Greek and therefore an advanced
level of Greek language is essential. In the case that you do not meet this
requirement you would probably need to contact other SAE colleges who offer
these courses in English.
For more information please visit our international website: www.sae.edu (http://www.sae.edu/).

Should you have any further queries, please do not hesitate to contact me
directly.

Best Regards,
Chrysa Feridou
Student Administrator
SAE Athens

Koliko sam razumeo predavanja su na Grckom..

Sa smestajem,prevozom i klopm ce te izaci preko 12-15.000 Eura sigurno!!!

To je bas puno novca..Pa i ja sam se to pitao..Koliko ljudi u svetu zavrsi to i sta rade?
Problem je sto ja znam da sebi ne mogu da priustim SVOJ studio,nikad..Mogu neku home varijantu,ali nesto vise nema sanse..Zato kontam,odes,naucis i dobijes diplomu i onda radis u nekom dobrom studiju itd...

DaBear
05-03-2007, 12:08 PM
bacanje para - a nema NIKAKVE garancije. U (dobar) studio niko nece da ti da da radis nesto, ako nemas veliko iskustvo....a to u skoli neces steci!!

Od diplome se niko ovajdio...(mislim snimateljske!)

sadux
05-03-2007, 12:21 PM
Pa cekaj, reci mi onda zasto uopste onda postoji SAE?

sadux
05-03-2007, 12:25 PM
Ja kontam da je to super prilika da radis na najsavremenijim spravama i da steknes iskustvo koje kod kuce uz mac i softvare ne mozes!
Kazem da je mnogo skupo,posebno za nase uslove,ali ne mogu bas da se slozim sa ovim sto ti pises..

DaBear
05-03-2007, 12:36 PM
Sta ti vredi sto ces da se upoznas sa spravama (SSL, Pro Tools itd) kad ih kuci neces imati da radis sa njima?
Koliko u Beogradu ima SSL studija?
U Engleskoj (samo) godisnje diplomira 4-5.000 ljudi iz raznih skola za snimanje - a pojave se 2 -3 RADNA MESTA u istoj godini.

Skole su biznis!! Covek koji ih drzi, okrece veliku lovu, a sta ce i gde ce studenti, to nije njegov problem. kapitalizam...bato!

Veliki studiji se zatvaraju brze nego ikad do sad...ima hiljade ljudi koji bi tu radili i za dzabe...sve je prezasiceno, sto ljudima, sto muzikom.

Ja bi ozbiljno razmislio pre nego sto bi potrosio pare na skolu tog tipa...

dosta vise od mene..

Gulanfer
05-03-2007, 02:48 PM
Poslusaj chika Medjeda, za te pare kupi opremu i radi....

silicon science
05-03-2007, 04:15 PM
Poslusaj chika Medjeda, za te pare kupi opremu i radi....

Upravo to. Za te pare mozes svasta... Fuck school

Tribal_kg
05-03-2007, 09:48 PM
bolje ti je da jos malo dodas i zavrsis skolu za pilota..Ozbiljan sam...Tu bi mogao da namlatis pare i onda kad se penzionises,otvoris svoj studio i eto.. :)

sadux
06-03-2007, 06:30 AM
Gde brate,plasim se visine.. :banghead: :rotfl:

sadux
06-03-2007, 06:33 AM
Da,ok..Ja i sam vidim da je to zaista mnogo novca..I ja samo razmatram neke varijante,nisam ja nista planirao..Nego sam zato i pitao,mislio sam da je to bas cenjeno,i da kada to zavrsis ipak nije bilo sta..

silicon science
06-03-2007, 11:09 AM
Da,ok..Ja i sam vidim da je to zaista mnogo novca..I ja samo razmatram neke varijante,nisam ja nista planirao..Nego sam zato i pitao,mislio sam da je to bas cenjeno,i da kada to zavrsis ipak nije bilo sta..
Sve je to lepo samo je problem sto ima jos 100.000 ljudi koji isto tako razmisljaju, sto je okej ustvari, ali toliko posla nema.