Log in

View Full Version : Secrets of Mastering Sound Recordings Bob Katz

AcaHari
03-03-2007, 02:05 PM
Ovo je jos jedan mali prilog mladjim kolegama tajne stvarno odlicnog Bob Katza.Uzivajte
p.s. Za detaljnije informacije na sledeci mail
a150654@sbb.co.yu

/moderator
zao mi je aco, ali ovo se kosi sa pravilnikom foruma.

Dean Milenkovic
05-03-2007, 11:55 PM
Molio bi lepo ACaHari-a da prestane da kace linkove i da deli knjige na kojima su neki ljudi radili celog zivota da steknu znanja objshnjeno u knjizi.

Posto vidim da lik ocigledno nema razumevanja , podrshke niti postovanja ka tudjem radu, hteo bi da ga moderatori sankcionisu.

Oggy
06-03-2007, 01:07 AM
Verujem da Aca to radi zaista iz najbolje namere. U pitanju je covek koji je doajen u oblastii live sound-a kod nas, pa i sire, te ovakve njegove akcije impliciraju samo na to da covek zeli da uputi one manje iskusne u literaturu vrednu pomena.
Licno sam imao srecu da je covek jedne godine radio kod nas na festivalu, te smo tom prilikom saradjivali (iako u tom momentu, to nije bila bas saradnja na "ravne casti"). Bilo je to jedno od poucnijih iskustava u mom zivotu koje je posle tri dana besprekornog zvuka kulminiralo namestanjem fenomenalnog live setup-a za jednu nasu grupu zavrsne veceri festivala za otprilike 7 minuta sa sve zivim bubnjem i full bendom. Spektakl!

Veruj mi, to nije tip koji propagira pirateriju i kao moderator kazem i tebi i svima da od sankcionisanja nema nista ;)

Bolje pokusajte nesto da pitate coveka, pa da steknete dragoceno znanje.
Pozdrav!

idekius
06-03-2007, 10:55 AM
... hteo bi da ga moderatori sankcionisu.

... i ja bih hteo da letim... ali... :)

Mnogi ovde su opomenuti zbog "piratskih" zezalica... i to i sa moje strane. To se cak cesto desava, ali, niko nije sankcionisan iz prve i bilo bi "malo" neodmereno raditi tako nesto...

Cudi me da se do sada nisi oglasio po takvim pitanjima, a to nije bas retkost, vec iskljucivo i bas za Acu...
Ja mozda jesam lep, ali nisam glup :-) i ne pada mi napamet da se pretvaram u tvoje licno naoruzanje ;)

Dakle, bas kao i Oggy, mogu da ti kazem da od "sankcionisanja", nema nista, a Acu mogu samo lepo da zamolim da obrati panju na autorska prava.
Inace, coveka potpuno podrzavam i sam chitam ono sto kachi! Jako lepo od njega i za svaku pohvalu! Svima je od koristi i ocigledno spreman da ono sto zna prenese i na druge...

Oggy
06-03-2007, 01:02 PM
Ja mozda jesam lep, ali nisam glup :-)

Kaze se : "Nisam lep, al' sam glup" :D:D:D

AcaHari
06-03-2007, 10:14 PM
Molio bi lepo ACaHari-a da prestane da kace linkove i da deli knjige na kojima su neki ljudi radili celog zivota da steknu znanja objshnjeno u knjizi.

Posto vidim da lik ocigledno nema razumevanja , podrshke niti postovanja ka tudjem radu, hteo bi da ga moderatori sankcionisu.

Sad kad sam se posteno iznervirao mogu samo to da kazem da se u pravo i to autorsko i te kako razumem, voleo bih da znam da li je verzija XP koju imas legalna kao i soft. koji ti je instaliran na kompu, i sad ono sto je krucijalno a to je da li bi mozda zeleo da ti posaljem pismo od Bob Katza koje mi je uputio kad sam mu napisao da imam njegovu knjigu u elektronskoj formi gde je covek rekao da zna za to i da mu je drago da to znaci da je njegova knjiga pun pogodak.No to nije pitanje za tebe nego:Pa kako mislis da se mladje kolege informisu i da nesto nauce kada je to literatura koja je poprilicno skupa i nedostupna vecini mladih jer nemaju kreditne kartice??????

Dean Milenkovic
07-03-2007, 03:57 PM
Kao prvo i prvo-Aca Hari-Zahvalan sam ti shto delish svoje znanje i umece sa drugima. Kao drugo, proshle godine sam imao intenship kod Bob Katz-a jer on zivi kod mene u gradu. Znam coveka, i verujem ti da ti je dopustio da imash verziju u elektronskoj formi, ali kome je dopustio? Tebi ili svima? Posto znam ja da Bob nije ni imao namere da kashira na ovoj knjizi vec samo da podstakne mladje generacije da rade bolji zvuk. :p

Shto se tice mog kompjutera, legalna verzija XP-ja dosla sa kompjuterom. Jedino shto imam krekovano je Winrar. :cool:

Pre sam imao Reason ali obrisan je. ;)

Shto se tice pitanja o informisanju Ja ne znam kako to kod vas radi ali kakav je slucaj sa gradskim bibliotekama. Zar one nemaju formulare koje ispunish da ti naruce knjigu?(verovatno ne, ipak je to Srbija) :rotfl:

Nema razloga da budesh :mad: i udarash :banghead:

idekius
07-03-2007, 04:46 PM
Shto se tice pitanja o informisanju Ja ne znam kako to kod vas radi ali kakav je slucaj sa gradskim bibliotekama. Zar one nemaju formulare koje ispunish da ti naruce knjigu?(verovatno ne, ipak je to Srbija) :rotfl:

Tu si skroz u pravu... nesrecna je to zemlja... a najzanimljivije je nesto sto Srbe prati kroz celu istoriju... recimo, u Srpsko-Turskim ratovima su po Srbe bili najopasniji Srbi koji su primili Tursko vazalstvo... ti su bili veci Turci od pravih Turaka...

Posto Turci vise odavno ne posecuju ove prostore sa jataganima u rukama, sve to je izgleda malo promenilo oblik, pa su pojedini Srbi, sudeci po njihovom bezobraznom stavu, postali veci Englezi od pravih Engleza...

Jel' znas onaj vic o malom Romu koji je nekako, na jedevite jade, uspeo da se uvali u Skinse?
Prvi dan njegovog clanstva je dosao kuci i pretukao roditelje, a potom izjavio "Tek sam jedan dan skins, a vec ne mogu da smislim ove Rome..."...

Tuzno je ako neko takve osobine pokazuje i van viceva...

AcaHari
07-03-2007, 06:12 PM
Postovani Dejane,
nije mi bila namera da pricam o ljudima koji zive u inostranstvu pa pobogu tamo je normalno da se knjige kupuju i to je tako ali 1000€ onom ko nadje nesto od ovoga sto sam ponudio u nasim knjizarama na neke knjige sam ceekao po godinu dana kad sam narucivao preko nasih bibliotekara, sto se tice soft. tu je kod nas situacija bas takva kako sam te pitao misleci da zivis u Srbiji 5% legalnog i ostalo ilegalan soft. prema tome ne zelim da pricam o socioloskim problemima sa ljudima koji zive u inostranstvu .I na kraju da vas sve podsetim:
KO OVDE NIJE POLUDEO TAJ NIJE NORMALAN ILI JE PO DEFAULTU VEC LUD

Dean Milenkovic
07-03-2007, 11:25 PM
Razumem te kompletno, izvinjavam se na ispadu. DELI ZNANJE!

Dexxy
07-03-2007, 11:29 PM
Srbija se sanjigati nece...:mrgreen:

DADDY Z
08-03-2007, 08:10 AM
...
Jel' znas onaj vic o malom Romu koji je nekako, na jedevite jade, uspeo da se uvali u Skinse?
Prvi dan njegovog clanstva je dosao kuci i pretukao roditelje, a potom izjavio "Tek sam jedan dan skins, a vec ne mogu da smislim ove Rome..."...
Ovaj vic uopste ne ide ovako...ali dobro..

zmaj
10-03-2007, 11:53 PM
Ovaj vic uopste ne ide ovako...ali dobro..

Daj ispricaj ga molim te...

balthazaar
13-03-2007, 07:18 PM
ima sličan i za Muja i Hasa kad preplivavaju Drinu, ali mislim da ga i nije baš umjesno pričati ovdje na forumu...;) :D

disco violence
23-03-2007, 11:20 PM
I opet ta glupa prica o pirateriji. U danasnje vreme sve je ok dok se neko drugi ne potpise u moje ime, eee... a onda na scenu stupa :''Sikera bejbe, twist end shaut''. A da nema neko slucajno neki video tutorial? Al' stvarno.

RetroMan
27-03-2007, 01:04 AM
Ako je Bob Katz dozvolio da se ovo "okaci" na internetu, sto to tebi smeta?
Mnogi ovde su opomenuti zbog "piratskih" zezalica...
Ma koja piraterija, ovo se legalno moze skinuti sa TC sajta, evo linka:
http://www.tcelectronic.com/media/bobkatz.pdf

RM

Dean Milenkovic
30-03-2007, 03:00 PM
Sasvim si u pravu Retroman..
Medjutim to nije prava knjiga.

RetroMan
30-03-2007, 05:41 PM
Medjutim to nije prava knjiga.
OK, to se dobija uz Finalizer, i to je ono za sta je AcaHari dao link, znaci u ovom slucaju nema piraterije.

RM

Dean Milenkovic
31-03-2007, 05:11 AM
Upravo tako:p