PDA

View Full Version : Koju eksternu zvucnu kartu?

Melinda
01-03-2007, 08:48 PM
Ovo mi je mashina:): Intel Core2Duo 1.87GHz
2 GB RAM-a
320 GB HDD
Razmatram Edirol Fa-101, (ev. Fa-66), i Emu1616m. Na kartu bih prikljucila shure SM-58, Yamahu CLP-120, midi kontroler (tek treba da ga uzmem), i ev. bas i gitaru. Koristim Cubase i Reason.
Imala sam peh sa Fujitsu Siemens laptopom Amilo PA1510: AMD Turion64 X2
1 GB RAM-a
120 GB HDD
Platila ga 900e, prodala za 600e, jer nije "kapirao"??? instalaciju M-audio FW1814, i Focusrite Saphire karte (te 2 su nam ponudili u radnji za probu). Registruje mashina kartu, ali nema zvuka, samo pucketanja. Prva stvar: "kolju" se integrisana i externa, a na vecini laptopa, pa i na ovom ne moze se u BIOS-u "ubiti" integrisana:mad:, opet drugi kazu da to nije ni vazno.
Druga stvar: pc laptopi su za kancelarije, a posebno AMD procesor je pogresan izbor za muzicku produkciju?! Ja i dalje ne mogu da verujem da mashina ovog kalibra ne moze da pokrene zvucnu kartu i da procesuje zvuk.
Posto sam ga prodala seshi, mogla bih ga po potrebi koristiti, pa bih preporucenu exterku kacila i na njega.

Bila bih zahvalna na korisnim preporukama. Poz

Klarinetista
01-03-2007, 09:20 PM
Pogledaj npr Lexicon OMEGA (usb varijanta, 2mic pre, 4 line in, spdif i/o, lo z in, midi), to provereno radi na SVIM laptopovima koje sam probao.
Ja licno za spoljna snimanja koristim Focusrite Saffire pro 26i/o (fw varijanta), i to u kombinaciji sa IBM R60 (c2duo 1,83GHz Centrino, 2MBL2, 120GB HDD, 2Gb Ram, 7600go grafika) i to opusteno :da: snima 18 kanala na 24b/48kHz i istovremeno reprodukuje 10 kanala.:da: :da: :da:
Ono sto je moje licno iskustvo je da ext. karta nema sanse da se kolje sa integrisanom ako koristis ASIO drajvere, nego je najverovatnije problem u fw kontroleru koji se kolje sa doticnim uredjajima. Konkretno na Focusrite sajtu postoji spisak proizvodjaca kontrolerske logike za fw koji se preporucuju...

Arthur
02-03-2007, 12:52 AM
baj d vej, dobrodošla na forum