PDA

View Full Version : Metropolis LIVE

Arthur
01-03-2007, 01:01 AM
Od pro?le subote, na TV METROPOLIS uveče oko 22h (mo?da je i 22:30) se emituje jednočasovna emisija sa ?ivom svirkom. Bendovi imaju oko 1h vremena da odsviraju svoje, a celokupnu zvučnu muku izvodi moja malenkost ja, od monitoringa, usnimavanja do mixa i masteringa.. Do sada je snimljeno oko 10ak bendova, mixevi su rađeni u nuendu, sa ciljem jedan dan rada - jedna emisija.. i kvalitet osetno oscilira od emisije, mahom zbog razlike u samim izvođačkim kvalitetima...
Repriza je, za sada, ponedeljkom oko 22h takođe...

zvincic
01-03-2007, 02:16 PM
sa ovakvim necim ja uskoro krecem u Splitu.

ajmo malo o tehnikalijama, na pravom smo mjestu za to :)

a nabaci i koju fotku sa snimanja...ako imas :)

kejkz
01-03-2007, 02:51 PM
Odlicno, obavezno cu pogledati! Koliko im "pomazes" oko svega, da li snimci ostaju sirovi ili ih dodatno procesiras?

Arthur
01-03-2007, 07:38 PM
tehnikalije - Multikor 16kanala direktno u Allen Heath MixWiza.. iz njega direct out ulaze u Alesis HD24.. Tamo se snima na 48/24bit, pa se zatim lanom prebacuje u PC. Nažalost, samo audigy mi je na raspolaganju.. Koristim nuendo 3 i radim remixe, isključivo iz razloga što pored pomenute opreme nemam nikakav outboard na raspolaganju. Postoji i Soundcraftov LX7II koji je vezan na outpute iz Alesisa tako da mi ničemu pametnom ne služi.. njime proveravam PFLom da li su mi dobro pozicionirani mikrofoni i pravim grubi mix koji se snima direktno na DVCAM sa slikom emisije, da bi montažer mogao da završi svoj posao pre mog mixa.. Ja im naknadno isporučim finalne mixeve i onda oni samo zamene. Slušanje je Genelec 8030 u prostoriji koja nije ni na koji način akustički sređena, tako da je to dosta veliki problem. Od pluginova koristim uglavnom URS ( i kompresore i ekvalajzere) kao i celu gamu Kjaerhusovih proizvoda.. Art acoustic reverb i BeatModelov stereo delay.. Timeworksovim mastering kompresorom nabijam mix u slušanju, ali ga exportujem bez toga, jer finalnu verziju ipak završavam u svom ateljeu na UADu i Mackieovom monitoringu..

E sad, što se sirovosti tiče, suština problema je trajanje emisije, otprilike sat vremena.. tako da mnogo mesta editingu nema.. radim kompletnu ekvalizaciju i dinamičku obradu, i automatizaciju nivoa po pesmama, ali , naglavašavam, zbog drugih emisija koje moram da radim u toku nedelje, definisao sam jedan radni dan za mix celokupnog jednočasovnog koncerta. To je dosta malo, mada sam do sada već stekao dosta sigurnosti u brzom radu, i dosta mi je pomoglo kao praksa.. Veoma se oseća razlika u izvođačkoj veštini između bendova, jer neki posle jednodnevnog mixa imaju izdavačke ambicije, a neki me mole za source materijala da bi se popravljali danima, što je, meni ipak zabranjeno od strane televizije.
Za sada su snimljeni sledeći bendovi (na izbor nisam uvek uspeo da utičem):
Mothership Orchestra
MadCap
Aetar
Hazari
FuzzBox
Zona B
Naked
BestBeat
Broken Strings
Vlada Jet band
---neka akustična tezga sa Projom, pevačem iz Fuzzoboxa--
Straight Jackin

U planu je još dosta bendova, iako je nekolicina bendova pokazalo veliku neprofesionalnost i drskost... Ukoliko je neko sa foruma zainteresovan, može me kontaktirati na 064-1576075, i lično preferiram autorske bendove...ovih nekoliko covera je sticajem čudnih okolnosti završilo u našoj emisiji..
Studio TV Metropolisa nalazi se u BG, na Obilićevom vencu, Gračanička 18 (bivši klub Oh!Cinema, sada se tu vikendom nalazi klub "Music"), i poseduje kompletnu binsku opremu, iako ja najradije savetujem bendovima da ponesu svoja omiljena pojačala i opremu...Emisija se snima bez publike i voditelja, potpuno strejt svirka, i bend ima organizovanu tonsku probu, kao i pravo da iz više pokušaja odsviraju istu pesmu...

U subotu 3.3.2007 u 22h emituje se nastup Vlada Jet benda, repriza je u utorak u 22:30

Miha Blaze
02-03-2007, 02:41 AM
ako si u fazonu da napises nepristrasan utisak o bubnjaru Vlade Jeta bio bih ti jako zahvalan ;) poz!

naravno iz perspektive snimatelja ;)

Arthur
03-03-2007, 04:40 AM
meni se jako svideo djigijev stil svirke, čvrsto, srčano, perspektivno.. ako nastavi ovako i skonta sebe još ozbiljnije, ima svetlu budućnost... žao mi je što ga nisam čuo u nekom autorskom materijalu, da čujem kako razmišlja kreativno, ovo je uglavnom odrađivanje posla ;) Dakle, večeras u 22h :D

Arthur
12-03-2007, 01:20 AM
sinoc emitovana emisija sa Projom (FuzzBox), Lazom i Zeljkom, nemam pojma kako su ih potpisali.. Radi se o akusticnom cover bendu sa dve acc gitare i akusticnim bubnjem.. Repertoar je od Otisa Redinga preko Bitlsa i Animalsa sve do Paul Wellera i Dzoni Kesha na kraju.. jest da je cover, ali u svakom slucaju izuzetan nastup koji se moze koristiti kao kratko predavanje o sviranju pomenutih instrumenata, a narocito me odusevila Projina vokalna mimikrija veoma razlicitih karaktera..
Repriza je u Utorak u 22:30

Miha Blaze
12-03-2007, 03:14 AM
meni se jako svideo djigijev stil svirke, čvrsto, srčano, perspektivno.. ako nastavi ovako i skonta sebe jo? ozbiljnije, ima svetlu budućnost... ?ao mi je ?to ga nisam čuo u nekom autorskom materijalu, da čujem kako razmi?lja kreativno, ovo je uglavnom odrađivanje posla ;) Dakle, večeras u 22h :D
evo imaces prilike, jos su nam samo vokali ostali ali nije se nesto pokazao na ovom snimku, sto zbog manjka vremena, sto loseg dana, a ponajvise jer mu je ovo bilo 2. snimanje :)
nadam se da cemo skoro sve da zavrsimo pa ces cuti na promocijama moj prvi rad ;)

Arthur
19-03-2007, 02:09 AM
http://www.myspace.com/madcapbelgrade

sinoc emitovan celovecernji nastup istih :) repriza u utorak u 22:30.
po meni, dosta sveze i iznenadjujuce up-to-date rock bend... Topla preporuka !

Arthur
01-04-2007, 02:00 AM
auuh veceras emitovan FuzzBox.. jeste da je tezga, ali prvi put sam veceras ja pogledao tu emisiju i usro se kolko mi dobro zvuci na TVu.. .teo sam da zovem montazera da proverim dal je slucajno ubacio neki drugi ton a ne moje remixe :D:D:D:D OVo mi ulepsalo mesec, majke mi ;) Repriza u utorak... stvarno, jebes tezgu, ovi ljudi STVARNO SVIRAJU :banghead: :banghead: :p

Nemanja Filipovic
12-04-2007, 01:39 PM
dok ja provalim ko je:banghead:

E,Mare,aj nam radis sledeci album...
naravno salim se.....:D

vidimo se u ponedeljak,al ovaj put da pritisnes dugme,...mislim cisto da nebi nalepljivali posle na misice....
hvala ti za tip....nabavio Timevorks

Nemanja Filipovic
12-04-2007, 01:47 PM
I sto ne dodje na promociju albuma,...

necu nesto puno da te hvalim,licno mislim da se mnogo nerviras...
ali ono sto su mi Stringsi pustili(na slusalice,sa mp3 plejera)...Super
pogotovo bubanj i gitare.....jbg za vokal....sredice to Daddy,on to najboplje radi..
ali bubanj je keva....
gitare su prisutne,totalno su grandz,taman kako treba

prijatno si me iznenadio...

Arthur
12-04-2007, 07:28 PM
I sto ne dodje na promociju albuma,...

necu nesto puno da te hvalim,licno mislim da se mnogo nerviras...
ali ono sto su mi Stringsi pustili(na slusalice,sa mp3 plejera)...Super
pogotovo bubanj i gitare.....jbg za vokal....sredice to Daddy,on to najboplje radi..
ali bubanj je keva....
gitare su prisutne,totalno su grandz,taman kako treba

prijatno si me iznenadio...

hehehe :D
Na promociju nisam mogao da dodjem, snimali smo upravo emisiju iz naslova ovog topika, sa Di Luna Blues Bandom...

Vas album sam cuo od Johnsona, al komentare cu zadrzati za privatan razgovor.. . Sto se Brokena tice, sta ga ja znam... dosta smo se trudili na usnimavanju, mix mi ipak dosta tesko ide zbog novog monitoringa, ali cini mi se da smo ispratili jedan odredjeni nivo koji smo postavili jos snimanjem bubnja.. tako da videcemo kako ce to ispasti... upravo me to i muci, sto mi za sada sve zvuci dobro dok radim, a to mi u iskustvu nikad nije slutilo na dobro :D ko zna, mozda sam konacno sishao sa uma :p Otvoren poziv stoji da svrnete kolektivno do Undergrounda ovih dana dok jos traju mixevi, na pivce i koju partiju bilijara.. a ako ne, vidimo se vec u ponedeljak na Maturantima ;)

Arthur
12-04-2007, 07:29 PM
heh, a da se nerviram, nerviram se, ali uglavnom samo u onako stresnim situacijama kao sto su maturanti, a i vi mi svojski odmazete :p
Doduse i brokeni ce me pamtiti kao drkadziju, al jedino je bitno da budu zadovoljni svojim albumom ;)

Nemanja Filipovic
13-04-2007, 01:56 PM
Dobar si ti lik......u sustini,:D
videcemo...sto se tice dolazka......sviramo sutra u vranju....a u nedelju se spremamo
za maturante...a neces verovati sa kim ima mo problem......sa klavijaturistom:banghead:
i to veliki.......jbg ...aj u ponedeljak,pa pozzzzz