View Full Version : da li je izvodljivo
darkofly
23-02-2007, 04:47 PM
Imam audigy karticu pa me interesuje da li mogu u isto vreme ili kako mogu da snimim mikrofon u ulazu za mic i npr gitaru u line-u i da to sve snimim pojedinacno na dva kanala ili makar na jednom, da li je ovo izvodljivo.
Tomislav
23-02-2007, 05:33 PM
Za gitaru u line-in ti treba preamp, di-box... Moguće je i izvedivo, free - cool edit, malo više -cubase/nuendo/protools.
Pozdrav
darkofly
24-02-2007, 06:11 AM
U pitanju je cubase sx2 imam i di-box, procesor git neki ,sta jos.. :)
darkofly
05-03-2007, 10:28 AM
Trba mi jos jedna pomoc za preporuku micpreampa i mikrofona,znam da nisu u vasoj klasi ali ja jedino imam mogucnost za to, u pitanju su behringer modeli ultravoice digital vx2496 i ultragain pro mic 2200 i mikrofoni c-1 i c-3, sta bi ste mi preporucili za kupovinu.
darkofly
07-03-2007, 08:49 AM
Molio bih vas ponovo za pomoc posto bi ovo pitanje trebalo da resim sto pre ,nije valjda da bas niko ne moze da mi pomogne
:bounce2:
mett_yu
07-03-2007, 09:49 AM
Imam audigy karticu pa me interesuje da li mogu u isto vreme ili kako mogu da snimim mikrofon u ulazu za mic i npr gitaru u line-u i da to sve snimim pojedinacno na dva kanala ili makar na jednom, da li je ovo izvodljivo.
I ja imam istu karticu nije izvodljivo da snimas oba kanala istovremeno ,ali ako imas
mixetu sa bar dva kanala onda jeste.Pazi foru sigurno nisi razmisljao, kad snimas
jedan kanal pan na levo drugi desno(mikrofon,gitara).Posto koristis Cubase SX
otvoris dva kanala i na oba oznacis snimanje, tako da na jednom ide gitara a na drugom glas.eto sirotinjski ali sluzi za ideju.Posto ne mozes da dobijes neki zvuk kad
simas el. gitaru samo stekanu u ulaz, sa mikrofonom na pojacalu dobijas masu i snima se sa dva mic-a najbolje je da kupis shure sm57 (ambijent mic i mic do pojacala) pozdrav
darkofly
08-03-2007, 06:11 AM
Hvala mett_yu na pomoci znam za ovo deljenje kanala ali sam mislio nesto drugo da probam da radim kombinaciju mic i line in-a za snimanje
Tiki the Boyler
10-03-2007, 10:16 AM
Promijeni kartu!
darkofly
12-03-2007, 02:17 PM
Ok je to sa promenom to cu kasnije verovatno da uradim kad budem resio sta da kupim i odlucim sta mi u stvari treba od muz. kartice
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.