PDA

View Full Version : Narodnjacki vst-ovi

buzUki
22-02-2007, 09:58 PM
Koji su dobri vst-ovi sa tarabukom,turskim zurlama i folk harmonikama,radim neki folk ortacima!!! ???

Hvala unapred

**********EDIT************************************ **********
Post editovan zbog pravilnika o pirateriji!
Molim clanove da citaju pravilnik i postuju ga!

Idekius

Dexxy
22-02-2007, 10:02 PM
Koji su dobri vst-ovi sa tarabukom,turskim zurlama i folk harmonikama,radim neki folk ortacima!!! ???

Hvala unapred

Za tarabuke koristi Darbuka, za zurle neki dx-11 ili VST (FM-7), a harmonike...to se vise ne koristi :D

player
23-02-2007, 02:38 AM
Pa da,Wizoo "Darbuka",Quantum Leap RA,Ethno world 3,orient world...Imas nesto od tih ethno udaraljki i u M audio "drum&bass rig", itd...Za te zujalice imas FM7,ReFX Plastic CZ....postoje mnoge kolekcije semplova sa ethno instrumentima(Akai-ethnic flutes,voice off istanbul,world traveler,EMU world instruments....) Sta mislis odakle inace svi ti semplovi koji se vrte po tritonima,yamahama....Harmonike mozes naci u kolekcijama Akai-"ethnic journey",world colours,Akai-Balkan traditions...ima toga koliko volis...

DADDY Z
23-02-2007, 05:20 AM
a zar ovo ne bi trebalo da ide pod Audio Software?

boggy
23-02-2007, 06:16 AM
a zar ovo ne bi trebalo da ide pod Audio Software?

Mudro zboris ;)

hvala,
pozdrav

bogi

Tribal_kg
24-02-2007, 07:40 PM
,Akai-Balkan traditions......

Skinuo sam ovaj disk ali meni se ne svidja uopste kako zvuce ti instrumenti..One odsvirane deonice (loop-ovi) su dobrog zvuka,tu mu se svidja,ali kad sam ucitao instrumente u Reason,razocarah se...Bolja je ona harmonika sto dolazi u Reason (NN-XT sempler) nego ova...

player
24-02-2007, 10:00 PM
Pa ucitaj ih u giga studio ili Kontakt pa ih sredi malo....nasao si bar nesto-trazi dalje.Od tih 30-tak semplova harmonike koliko ih imas tamo mozes nesto da iscackas. Konvertovao sam ih i za Motif....i mogu pristojno da zvuce.

Tribal_kg
25-02-2007, 09:44 AM
Ma hocu,nego,ovo su bili utisci na prvo slusanje :)

Ako imass jos neki zanimljiv disc da preporucis,ti napisi...

Poz

balthazaar
26-02-2007, 09:12 AM
ja bih dodao da sa M1 i wavestation mogu da se dobiju dobri narodnjački leadovi

tom
26-02-2007, 10:21 AM
Skinuo sam ovaj disk...

Napisi gdje jer mi treba i za ostale akai-je...:D

**********EDIT*****************************

Pogledaj prvi post u ovoj temi!!!
Izbegavanje radikalnijih mera sankcionisanja ne dozvoljenih stvari ne treba tumachiti kao "pas laje, vetar nosi" i postupati po principu "ko ga je*e"!!!

Oglasavas se u temi gde je vec palo upozorenje o pirateriji, nisi procitao pravilnik foruma (ili te za njega boli uvo)...

Uradi to jos jednom i zaradio si ban!!!

IDEKIUS

Tribal_kg
26-02-2007, 12:49 PM
Ne bih da zaradim ban :D

Malo trazi na google-u i nacices sigruno...

Tribal_kg
26-02-2007, 09:55 PM
Pa ucitaj ih u giga studio ili Kontakt pa ih sredi malo....nasao si bar nesto-trazi dalje.Od tih 30-tak semplova harmonike koliko ih imas tamo mozes nesto da iscackas. Konvertovao sam ih i za Motif....i mogu pristojno da zvuce.

Jel ti nije problem da odsviras nesto pa da okacis da ja cujem kako to zvuci?Nista spec,10-ak sec.,samo da cujem kako to zvuci kod tebe!Bio bih ti veoma zahvalan :)

Inace,imam i World Traveler i kad otvorim cd extract sve je super,semplovi se cuju bas dobro ali kad ih konvertujem onda ne lici ni na sta...Probao sam sve formate i manje vise je ista situacija..Ocigledno je da tu negde postoji problem.:banghead:

player
27-02-2007, 04:02 PM
Inace,imam i World Traveler i kad otvorim cd extract sve je super,semplovi se cuju bas dobro ali kad ih konvertujem onda ne lici ni na sta...Probao sam sve formate i manje vise je ista situacija..Ocigledno je da tu negde postoji problem.:banghead:

...kako mislis-" ne lici ni na sta"?Desavalo mi se da semplovi pri konvertovanju u neki drugi format promene odredjene parametre(atack,release..),znaci da se ne javlja odmah po pritisku dirke ili da ima suvise veliki "rep" ....ako na to mislis to se da srediti i u kontaktu i u giga.Ako taj world traveler imas kao akai disk ne moras ga konvertovati u cd xtract-u .Ubaci disc u cd-rom i otvori ga u giga studiju....

Tribal_kg
27-02-2007, 04:07 PM
Ne znam kako bih definisao to "ne lici ni na sta"...Zvuci kao soundfont od 1.5 mb i koji sadrzi 200 preseta...Videcu da uploadujem isecak..Jednostavno,promeni se boja instrumenta...Unisti zvuk.

Probacu i tu varijantu da uploadujem u giga studio..

player
27-02-2007, 04:14 PM
Mnogi od tih semplova su sa vise "layera"- nivoa dinamike(nisam siguran da li je to slucaj sa world trav.),znaci moze da se desi da si cuo ton u cd xtract-u koji je u layeru sa max. dinamikom a ti na klavijaturi svirao sa manjom dinamikom....ili je mozda velocity klavijature podesen na max ili fiksni velocity..ili....u tom slucaju neces ni cuti sve tonove iz odredjenog sempla....
.....uh....jel nisam bio konfuzan?

Tribal_kg
27-02-2007, 04:21 PM
Pa,nisi :)

Ne verujem da je to ali,sta znam,ne iskljucujem ni jednu mogucnost.Imao sam i pre problema kad sam konvertovao akai diskove...Posveticu malo vise vremena svemu tome pa cu javiti rezultate...Sigurno negde postoji problem,a nadam se da cu ga naci....

:ljutpc: