PDA

View Full Version : Jean Michel Jarre - Teo & Tea

milos
22-02-2007, 06:47 PM
Novi album i jos jedno veliko njesra.....
Svi su otisli u andrak.
Pojavice se vec neka mlada nada sa vintage sintovima i dobrim albumom:)
Nasao sam neki promo torrent koji necu skidati:wc:
Imate i na youtube-u:banghead:

sRce
22-02-2007, 10:31 PM
A bio je veliki igrac...

milos
23-02-2007, 03:11 PM
Bio je zaista...Morao sam da promenim avatar da me ne podseca ... :)

AVaX
23-02-2007, 06:07 PM
Nisam cuo album, ali kakav god on bio, ne vidim zasto bi to menjalo moju (ili vasu) sliku o J.M.Jarre-u?
Covek je jasno pokazao svoj muzicki stav onda kada je trebalo, utkao put mnogima, pokazao da sve to moze i na drugi nacin i.t.d.
Zar nije malo neozbiljan zakljucak da je bio veliki igrac i da sad samo radi njesra?!
Sto se mene tice, covek je muzicki obelezio period mog odrastanja, a to je dovoljno da uvek ima posebno mesto u muzickom svetu, pa makar radio njesra do kraja zivota.
A vi od stida menjajte avatare i cekajte nove nade...

OFF
23-02-2007, 06:33 PM
Bio je zaista...Morao sam da promenim avatar da me ne podseca ... :)

Zbogom Kikindo, nab....? :D :confused: :mrgreen:

milos
23-02-2007, 06:43 PM
Ma promenio sam avatar iz zezancije. Da da,Off -Kikinda:D
I dan danas slusam Oxygen,Equinoxe koji mi je jedan od najboljih albuma inace u elektronskoj muzici....
A da su mu zadnja 4 albuma sranje-totalno su sranje:D ;)

alavuk
27-02-2007, 11:27 AM
e pa ljudi poslusajte ovaj album , ima chicha sta da nauci "mlade nade" kao sto je garnije koji je oduvek zeleo biti "elektronski jazz" i kako svoj trip koji je trademark provuci kroz nove pravce

favoriti ???? pa sve pesme mozda mi najvise prija partners in crime 2

ovaj album ce tek za par meseci zaziveti u vasim tvrdim usima :]

puRe
27-02-2007, 10:23 PM
:banghead:

alavuk
27-02-2007, 11:16 PM
:confused::confused::confused::confused:

sRce
28-02-2007, 07:16 PM
Nije los... neznam sta da kazem. Nezna ni on vise sta da pravi... Covek cije sve albume i sve koncerte imam i dan danas ih vrlo rado gledam, poceo da prati trendove jeb*li li ga trendovi... al' dobro na koncerte ce i u buduce da se cuju stare lepe melodije...

lesha
28-02-2007, 09:17 PM
i opet dolazimo do one price gde odmah moze da se prepozna da li je muzika pravljena zbog zarade ili iz ljubavi..

sRce
01-03-2007, 01:00 AM
Bas tako... A njemu ko da su prihvalile pare...

DADDY Z
01-03-2007, 07:01 AM
meni se ne sviđa.

sRce
02-03-2007, 03:03 PM
Drugari, koliko bi kostao JMJ sa svojim bendom, jedan koncert de se uradi kod nas, recimo na EXIT-u ??

alavuk
02-03-2007, 09:06 PM
to bi bilo super , nadji na net-u njegov official sajt , ima ih 2 pa pitaj

sRce
03-03-2007, 02:08 AM
Eto ideja koji organizuju pa nek pitaju...nista ne kosta... Plasim se samo da ce da kosta ko pola EXIT

silicon science
06-03-2007, 05:59 PM
Eto ideja koji organizuju pa nek pitaju...nista ne kosta... Plasim se samo da ce da kosta ko pola EXIT

Nema shanse da Exit da te pare, ma koje bile. Program main stage-a diktira MTV (u sta se J.M.Jarre ne uklapa). Bina kod muzeja je mala a ostalo su ti sve oni sto vrte ploche.

sRce
08-06-2007, 04:01 AM
Evo sta je korisceno na albumu pa kog zanima...

Roland MC808
Acces Virus Polar
Roland SH201
Roland VP550
Korg Radias
Minimoog Voyager
Alesis Andromeda A6
Roland V-Synth
Fantom X8

Protools HD3, Cubase, Sonar

Digital Performer, Halion strings, Absynth, Lag Guitars

Mix JMJ > "Genelec" monitori

Mastering DPMS Mastering
www.dpms-mastering.com

aj cao...

milos
08-06-2007, 07:32 AM
Ah, koristio je 4 sekvencera,kakvo proseravanje....
I mislio sam da je od opreme koriscena takva digitalija(izuzev Voyagera i A6):banghead:
Sve u svemu,njegov najgori album do sada :rotfl: :rotfl: :banghead:

DaBear
08-06-2007, 12:13 PM
Ah, koristio je 4 sekvencera,kakvo proseravanje....
I mislio sam da je od opreme koriscena takva digitalija(izuzev Voyagera i A6):banghead:
Sve u svemu,njegov najgori album do sada :rotfl: :rotfl: :banghead:

pa nemozete od coveka da ocekujete da radi ISTI fazon 20 godina!!??
I njemu su verovatno dojadile stare ritam mashine i stringovi itd...hoce i on da se ubaci malo u nove tokove. Tako je isto bilo kad je izasao zoolook, svi su bili :"jaoo sranje, itd..." a vremenom se zavoli!

A ako njemu trebaju pare, onda ne znam!

Narucicu CD, jer ima i 5.1 mix i za svaku pesmu ima vizuelizacije...u HDef ! cool...

alavuk
09-06-2007, 11:04 AM
pa nemozete od coveka da ocekujete da radi ISTI fazon 20 godina!!??

sa ovim se veoma slazem , zato sam i napisao tamo negde da ce zatrebati vremena da se skapira , btw sibni mi tvoju adresu da ti sibam pesmu za rmx ...

milos
09-06-2007, 11:55 AM
Nema tu sta de se ceka da bi se ukapiralo....
Jean Michel se trpa tamo gde mu nije mesto ,a u tom komercijalno-seljackom dance zanru ima milion njih koji su izdali 5x puta bolje stvari od ovoga...
To je isto kao da Vangelis krene da radi narodnjake :rotfl: :rotfl:
Ne bi imao nista protiv da Jarre predje u neki underground/progressive ili u totalnu krajnost -hard techno :hyper: :hyper: :banghead:

DaBear
09-06-2007, 12:01 PM
Nema tu sta de se ceka da bi se ukapiralo....
Jean Michel se trpa tamo gde mu nije mesto ,a u tom komercijalno-seljackom dance zanru ima milion njih koji su izdali 5x puta bolje stvari od ovoga...
To je isto kao da Vangelis krene da radi narodnjake :rotfl: :rotfl:
Ne bi imao nista protiv da Jarre predje u neki underground/progressive ili u totalnu krajnost -hard techno :hyper: :hyper: :banghead:

Pa ne moze da predje u hard core techno, jer je matorac koji je navikao da radi "lepe melodije", cheese harmonije itd.

Za njega je ovo, njegovo vidjenje techno-a i house-a... Covek radi sta mu se cefne....i bole ga k***.

to se zove Progres - shvatanje, stilovi, zelje..sve se menja, pa i Jarre.

milos
09-06-2007, 12:16 PM
Znam da od harda nece biti nista,ali mislim da bi mu neki electro/progressive/underground bolje lezao nego ovo sto trenutno radi.
Progres -manje ,vise...:rolleyes:

alavuk
09-06-2007, 12:43 PM
mislim da bi mu penzija najbolje legla ? :D

milos
09-06-2007, 01:04 PM
To majstore :beer: :beer: :beer: :mase: :mase: :mase:

sRce
09-06-2007, 02:42 PM
Narucicu CD, jer ima i 5.1 mix i za svaku pesmu ima vizuelizacije...u HDef ! cool...

Nema svaka pesma vizuelizaciju ...samo jedna

lesha
09-06-2007, 02:52 PM
DaBear, i dalje mislim da su mu nove stvari najveci krsh, a ako meni ne verujes, pogledaj samo komentare po netu.. :rolleyes:

sRce
09-06-2007, 03:32 PM
Dobro nema veze... Navikli smo nesto drugo da cujemo od njega... ono ispalo nesto trece na iznenadjenje svih i to je to. Sledeci album ce verovatno biti oprostajni jer sada ima 60 godina... ...a mozda i ne

fischek
09-06-2007, 06:08 PM
Za mene su problemi poceli jos od albuma Metamorphosis. Nemam nista protiv promena, ali Teo&Tea se toliko razlikuje od bilo cega sto je prethodno radio, da ukoliko vam neko ne kaze o cemu se radi, ni u ludliu ne mozete da pretpostavite da se radi o Jarre-u.

Neke karakteristike stila bi trebalo da budu prisutne u svim naknadnim izdanjima, inace se gubi pecat autora i stvari pocinju da gube smisao.

Drugim recima, nisam ocekivao od Jarre-a da napravi takav pop dance tehno ili sta je vec to sto je napravio. Onda bolje da slusamo Scooter-a.

alavuk
09-06-2007, 08:36 PM
ja mislim da je sa ovim albumom hteo da pokaze da moze i on nesto da kaze ai doduse mnogo mi je vise poletan tj pokrene me nego scooter marusha (lazem za nju) ili bilo ko od modernih "klinaca" , iskreno iznenadio me je sa nekim pesmama partners in kryme 2 i reprizu teo & tea

DaBear
09-06-2007, 09:13 PM
Za mene su problemi poceli jos od albuma Metamorphosis. Nemam nista protiv promena, ali Teo&Tea se toliko razlikuje od bilo cega sto je prethodno radio, da ukoliko vam neko ne kaze o cemu se radi, ni u ludliu ne mozete da pretpostavite da se radi o Jarre-u.

Neke karakteristike stila bi trebalo da budu prisutne u svim naknadnim izdanjima, inace se gubi pecat autora i stvari pocinju da gube smisao.

Drugim recima, nisam ocekivao od Jarre-a da napravi takav pop dance tehno ili sta je vec to sto je napravio. Onda bolje da slusamo Scooter-a.

pa bas se cuju njegove "lake note" u melodijama!!? Ja cujem, neznam za vas...

Ako mislis da ima veze sa Scooterom, onda nemas pojma o cemu pricas!!

I na albumu (limited edition) ima vizuals za sve:

DVD contains the 5.1 versions of the audio tracks, with a specific visual for each track. DVD Bonus: TEO & TEA promo video clip, in HIGH-DEFINITION resolution
this will be readable on personal computers, with the H.D. resolution.

fischek
10-06-2007, 12:32 AM
Ako mislis da ima veze sa Scooterom, onda nemas pojma o cemu pricas!!

opusti se :)

slowstar
10-06-2007, 01:10 AM

Potpuno se slazem, i pored toga sto mi taj "Scooter" nije poznat, usudjujem se da kazem, saslusavsi Teo & Tea, na koju ste u diskusiji ukazali, da neki nasi "klinci" to mogu bolje, sa vise stila i groova da urade, i zaista steta sto samo nije "evoluirao" ono u cemu je jako dobar, a to su Oxygen i Equinox, mada licno mnogo vise volim Vangelisa...

DaBear
10-06-2007, 09:34 PM
opusti se :)

opustio ga.....:(

cucko
10-06-2007, 10:15 PM
Nebi rekao da se ne oseti Jarre-tov stil na ovom albumu, naprotiv.
Meni licno su par numera "ostale u uvetu" i to mi je dosta da provalim da tu ima nesto... ;)
Malo mi je bezveze poredjenje ovog albuma i neceg sto je covek radio pre 30 godina. :confused:

roginator
10-06-2007, 11:45 PM
jao jao sad sam pogledao spot na YOUTUBE
jao

pa to je toliko de-mo-de da boli....
spot je simpa ali song

pobogu pa zar svi kad ostarimo poludimo!!!:mrgreen:

slowstar
11-06-2007, 12:19 AM
pa to je toliko de-mo-de da boli....

pobogu pa zar svi kad ostarimo poludimo!!!:mrgreen:

Ne daj Boze....To me mnogo vise polasi od smrti...

milos
14-06-2007, 04:35 PM
Potpuno se slazem, i pored toga sto mi taj "Scooter" nije poznat, usudjujem se da kazem, saslusavsi Teo & Tea, na koju ste u diskusiji ukazali, da neki nasi "klinci" to mogu bolje, sa vise stila i groova da urade, i zaista steta sto samo nije "evoluirao" ono u cemu je jako dobar, a to su Oxygen i Equinox, mada licno mnogo vise volim Vangelisa...
Simbolicno je zavrsio karijeru(alfa i omega) sa Oxygene 7-13 mada ja bi vise voleo da je zavrsio sa jos jednim albumom - Equinoxe 9-?;)
Ajde makar da me Vangelis obraduje sa novim albumom:) :da:
Sada sam skinuo sa interneta dvd "Concerts in China" iz 1981.Kako dobar zvuk,kako dobar setup - Jarre na Fairlight CMI ,3x EMS VCS3 + 3x EMS Synthi AKS,Oberheim OBX-a itd. a ostali sviraju Prophet 5,Yamaha cs60,Moog Liberation...
Kinezi su tada izgubili tlo pod nogama .....

slowstar
15-06-2007, 03:43 AM
Imam taj DVD, zaista dobro, ali treba OBAVEZNO pogledati DVD Vangelisa
MYTHODEA, OBORIO ME NACISTO!!!
Sada vidim, ima ga i kod nas, ali ja ga doneo iz Australije jos pre 4/5 godina...
Uopste nisam mogao da skontam kako su to smiksali, izuzev ako nije sve nanovo snimano u studiju, orkestar (London Metropolitan Symphony) zvuci NESTVARNO DOBRO, a i njegovi sintovi (Ima 12-ak modula iznad svega, za koje uopste ne znam koji su, sto me nervira, jer sam mislio da sve zive sintove znam...covek uci dok je ziv

fischek
26-06-2007, 08:37 AM
Evo jos malo zanimljivosti u vezi sa novim albumom

http://www.youtube.com/watch?v=JBA2gYs0Ngs

milos
05-07-2007, 08:00 AM
Covece sad sam pogledao ovo - pa 80% strukture pesama su preseti iz tog Roland grooverboxa:banghead: :banghead: :banghead: .Ajd dobro sto je na Rendez-Vous koristio presete sa Synthexa ili na Revolutionu Roland D-50 ,ali to su dva,tri pojedinacna sounda a ovo je skoro cela pesma........:rotfl: :rotfl:

fischek
05-07-2007, 08:07 AM
upravo tako - ja sam se zaprepastio...