View Full Version : Softwerski harmonizer
Mogli
19-02-2007, 03:50 PM
Probao sam napraviti prateci vokal u DecaBuddy iz Akai-evog kompleta, ali nisam zadovoljan jer je dobjeni glas suvise robotizovan i prljav! Da li Celomony Melodyne 3 moze isto tako automatski da odradi tercu na glavni vokal, orijentisuci se na datu midi traku, odnosno midi harmoniju?? Zna li neko? Kakva su vasa iskustva?:rolleyes:
Tomislav
19-02-2007, 04:05 PM
Ja mislim da Melodyne ako previše dižeš ili spuštaš glas postaje robotiziran i prljav. On je ok za male korekcije, ali neznam kako će ti to zvučati.
bickomir
19-02-2007, 04:42 PM
Tercu Melodyne radi savr?eno, bez imalo naprezanja.
Ne postoji program koji to mo?e bolje odraditi.
Mogli
19-02-2007, 05:39 PM
Tercu Melodyne radi savr?eno, bez imalo naprezanja.
Ne postoji program koji to mo?e bolje odraditi.
Kakav je to program? U okviru Celemony Melodyne ili je solo? imas li nek link o tome? Unapred hvala!
bickomir
19-02-2007, 08:18 PM
Google je tvoj prijatelj.
Napravi search.
Ima? par verzija Melodyna.
Najjača verzija mo?e procesirati vi?e kanala odjednom a najslabija samo jedan.
Isto tako ima? standalone Melodyne i Melodyne plugin.
Sve ovisi o tvojim potrebama.
Bye
Mogli
20-02-2007, 09:46 AM
Google je tvoj prijatelj.
Napravi search.
Ima? par verzija Melodyna.
Najjača verzija mo?e procesirati vi?e kanala odjednom a najslabija samo jedan.
Isto tako ima? standalone Melodyne i Melodyne plugin.
Sve ovisi o tvojim potrebama.
Bye
Ma imam ja sve te programe, ali ne znam da li postoji opcija da se terca prvog vokala automatski odradi na datu harmoniju, a ne da se mora ici peske i svaku rec u Melodynu pomerati trazeci tercu! DecaBuddy to odradi sve iz prve, ali kako sam vec rekao, jako je prljavo. Celemony Melodyn je mnogo kvalitetniji softwer.
Ma imam ja sve te programe, ali ne znam da li postoji opcija da se terca prvog vokala automatski odradi na datu harmoniju, a ne da se mora ici peske i svaku rec u Melodynu pomerati trazeci tercu! DecaBuddy to odradi sve iz prve, ali kako sam vec rekao, jako je prljavo. Celemony Melodyn je mnogo kvalitetniji softwer.
Obelezis sve i pomeris za tercu .....
Pozdrav
Obelezis sve i pomeris za tercu .....
Pozdrav
Nemoze samo pomjeriti za par tonova,ima tu jos korekcija da bi dosao do terce.;)
Probao sam napraviti prateci vokal u DecaBuddy iz Akai-evog kompleta, ali nisam zadovoljan jer je dobjeni glas suvise robotizovan i prljav! Da li Celomony Melodyne 3 moze isto tako automatski da odradi tercu na glavni vokal, orijentisuci se na datu midi traku, odnosno midi harmoniju?? Zna li neko? Kakva su vasa iskustva?:rolleyes:
A jesi li probao onaj plug od Wavesa?
http://www.waves.com/Content.aspx?id=182
Mogli
21-02-2007, 12:19 PM
A jesi li probao onaj plug od Wavesa?
http://www.waves.com/Content.aspx?id=182
Jesam, ali ne kapiram gde ima tu opciju koja je meni potrebna, da automatski odradi tercu na datu midi harmoniju? A i zna da mi obori sistem/...:mrgreen:
Nemoze samo pomjeriti za par tonova,ima tu jos korekcija da bi dosao do terce.;)
Da .... vratis formant na osnovicu i pazis da li je molska ili durska :banghead:
Pozdrav
Mogli
21-02-2007, 12:32 PM
Da .... vratis formant na osnovicu i pazis da li je molska ili durska :banghead:
Pozdrav
Jeste tako, a video sam tamo dole u levom uglu da postoji opcija (SCALE/SCALE SNAP), koja kad se ukljuci ne dozvoljava da upises tonove koji nisu adekvatni datoj harmoniji koju si obelezio...ali opet sve to nije automatski...Medjutim, verzija 3.1.2..0 je po meni dosad najbolj, barem za moju mashinu, jako brza i stabilna! ;)
Jeste tako, a video sam tamo dole u levom uglu da postoji opcija (SCALE/SCALE SNAP), koja kad se ukljuci ne dozvoljava da upises tonove koji nisu adekvatni datoj harmoniji koju si obelezio...ali opet sve to nije automatski...Medjutim, verzija 3.1.2..0 je po meni dosad najbolj, barem za moju mashinu, jako brza i stabilna! ;)
Pa nije valjda da je potrebna brzina od 3 sekunde po pesmi ..... mislim sa sitnim ispravkama mozes da zavrsis pesmu za 5 do 10 min .....
i da sve zvuci dovoljno dobro .......
Pozdrav
Anita mi je jednom poslala komadic vokala gdje je glas odradila sa Melodyne,i meni se svidjelo...Ne bi bilo lose da Anita kaze koju..;)
Mogli
21-02-2007, 10:55 PM
Pa nije valjda da je potrebna brzina od 3 sekunde po pesmi ..... mislim sa sitnim ispravkama mozes da zavrsis pesmu za 5 do 10 min .....
i da sve zvuci dovoljno dobro .......
Pozdrav
Nije mi toliko brzina bitna, koliko da to bude sasvim harmonijski tacno, a ne onako tarzanski, odokativno, kako nekad ja znam da uradim, pogotovo ako je harmonija komplikovanija.
Nije mi toliko brzina bitna, koliko da to bude sasvim harmonijski tacno, a ne onako tarzanski, odokativno, kako nekad ja znam da uradim, pogotovo ako je harmonija komplikovanija.
Pa eto onda , rekoh ti ..... terca gore , formant na osnovicu i onda slusas ..... tamo gde ne valja , pomeris gore ili dole .... takodje moyes malo da menjas levo ili desno da lici kao da su stvarno dva vokala pevala ....... i naravno iskljuci snap ....mego digni otprilike koliko cujes ....... bice prirodnije ..... 10 min po pesmi i to je to .....
Pozdrav
DaBear
22-02-2007, 02:02 PM
Eventide Harmonizer !! Plug ins ili (najbolje) hardware!!!
radi sve (sam!)
Mogli
22-02-2007, 04:23 PM
Eventide Harmonizer !! Plug ins ili (najbolje) hardware!!!
radi sve (sam!)
Sta cu kad nemam MAC, a evo pluginsa za njega -
http://www.macmusic.org/software/version.php/lang/en/id/1245/
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.