View Full Version : Bassman 70
dawid
17-02-2007, 03:03 AM
Koja je realna cena bassmana 70 (81.godiste) kod nas? Nasao sam cene na e-bayu ali to bas i nema neke veze sa nama. Hocu da ga prodam ali pojma nemam kolika je realna cena. Unapred zahvalan :D
Teschkie
01-03-2007, 08:14 PM
Rizikujem da ispadnem glup ali... Kako izgleda taj bass?:D Imas neku slicku??
Rocket Roll
01-03-2007, 08:28 PM
Hmmm... ovako?
http://www.dipintoguitars.com/vintage/vintage%20photos/bassman70.jpg
U pitanju je "silverface" serija, ultralinearna (ili samo jači modeli, od broja sto trideset i nešto, behu ultralinearni?). Ima veći headroom nego "blackface" i tweed Bassmani, i uglavnom u USA glava ide za oko 500 dolara, ne znam ovde... Na slici je model sa prilično retkim logoom, mada mislim da mu to ne podiže vrednost. Sedamdesetica je malo teža za džamperovanje, rekao bih.
dawid
01-03-2007, 09:38 PM
E bash taj! I taj logo. Oko 5oo dolara? Ja sam video na notinom sajtu medju vintage opremom da je isti samo blackface prodat za 500 eura, ali cini mi se da ih je malo "ukenjalo" i kontam da je mnogo da trazim toliko.
Rocket Roll
01-03-2007, 09:50 PM
Pa da, kako ja volim da kažem, ovde ljudi ne daju 500 evra ni za automobil... Nedavno je na YuMetal forumu prvi model Bassmana - combo sa četiri desetke, grill cloth i sve to, ne daj Bože da je bio original iz pedes' i neke - otišao za 400 evra. Možda možeš da prema tome gradiš cenu glave? A daješ li uz nju i kabinet, i kakav?
Arthur
02-03-2007, 12:59 AM
ja imam ampeg v9 svt glavu, koju sam pokušavao prodati.. u međuvremenu me kolega basssystem uputio na njegovu cenu na ebayu sa otprilike 2000$ u tom trenutku, i tad sam odlučio da ga ne prodajem još duuugo... mislim da neke stvari stvarno ne vredi prodavati po svaku cenu...
Rocket Roll
02-03-2007, 02:27 AM
Ampeg glavu NeĆeŠ da prodaješ, a ako je budeš prodavao, sačekaćeš da se obogatim pa ćemo da pričamo.
Bassmani su ipak češći, net cena im je, kako rekoh, cca 500 dolara. Ako nije hitno, Yoda, daj oglas, traži toliko i čekaj.
dawid
02-03-2007, 01:37 PM
Ampeg glavu NeĆeŠ da prodaješ, a ako je budeš prodavao, sačekaćeš da se obogatim pa ćemo da pričamo.
Bassmani su ipak češći, net cena im je, kako rekoh, cca 500 dolara. Ako nije hitno, Yoda, daj oglas, traži toliko i čekaj.
Ma dao sam oglas i nije mi frka da cekam, ali vec sam poceo da se premisljam. Koristio sam ga sa kabinetom sa 2. dvanaestice (neki spanski zvucnici) i onda sam ga nedavno "ustekao" na marshallov kabinet sa cetiri cellestion zvucnika (dok ne stavim lampe u njegovu glavu) i nisam mogao verovati kako to zvuci. I sada mi se ne rastaje od njega, ali mi je pomalo luxuz posedovati dva pojacala. Mada mozda se odreknem marshalla, ali tek za njega ne mogu iskopati cenu. Model je iz 73. tremolo 50w, i svi koje sam nasao imaju 6 potenciometara, a moj ima osam. Rebus 'bem li ga. Znate nesto o tome?
dawid
02-03-2007, 02:02 PM
eve i slike
http://www.ludekrawepunk.com/1.jpg
Rocket Roll
02-03-2007, 11:42 PM
Za tog Marshalla ti treba Marshallov forum - tamo će sigurno znati ?ta i kako, i jo? i koliko vredi.
www.amptalk.com/marshall_amplifier.html
www.vintageamps.com/plexiboard/viewforum.php?f=1
Ako sve protekne kako ja mislim da će proteći, odmah će ti neko na PM tra?iti da ga otkupi.
Te?ka srca moram da ti ka?em da je verovatno probitačnije da zadr?i? tog Marshalla - poseban model, i sve to, plus Marshalli u startu vi?e ko?taju, veće su "face" i kada postanu "vintage" imaju tr?i?te koje ne pita za cenu.
Mada sam ja lično čovek koji bi, određenih dana, dao levo mudo i desni bubreg za Bassmana. To je to, Bitlsi, svako koga mo?e? da zamisli? u bluzu, nema slavnog gitariste koji se pre ili kasnije nije "bockao" u Bassmana... no ne mogu da ga priu?tim do daljnjeg.
Ipak zadr?i Marshalla, finansijski je daleko isplativije.
Arthur
03-03-2007, 04:36 AM
:D U svakom slučaju ću sačekati.. jel imaš nekog majstora da mi preporučiš za skoro 100% restauraciju istog?
dawid
03-03-2007, 11:41 AM
Hvala na linkovima. Vidim da 73. spominju kao "dobru" godinu. Jos se niko nije javio na pm (:
Meni se za nijansu vise svidja bassman. "Mudastiji" je. Valda zbog lampi. A marshall je marshall,i opet rebus, a meni trebaju pare za UADa i mic.....aaaaa!!!!
Kao kada pitaju roditelje koje dete vise vole!!
Rocket Roll
03-03-2007, 01:48 PM
Ima nekoliko majstora, preporučio bih prvo Pecu, ali i ostali znaju posao:
Petar Filipović, P&K Audio, 063/230-503, taj radi mnogo lepa pojačala (point-to-point, Orange Drop kapacitori, i sve to) i zna znanje,
pikaudio@eunet.yu
011/610-452 (posle 17:00).
Nebojša Čupić, (063) 264-730, servis "Apollo", sređuje opremu "facama", dobro snabdeven opremom.
Attila Audio, pre svega HiFi oprema, ali lampaška, tako da čovek zna puno.
www.attila.a11.net
attilabgd@yahoo.com
11070 Novi Beograd
+381 64 11 777 14
Slike Pecinih radova (samo te imam):
http://img89.imageshack.us/img89/9752/slika01ka6.jpg
http://img89.imageshack.us/img89/6994/slika02pp6.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/8271/slika03ji5.jpg
Samo polako, Yoda, šta god radio - ne daj ispod cene, kajaćeš se natenane, sa tim barem imam iskustva...
dawid
12-03-2007, 04:04 PM
Mada sam ja lično čovek koji bi, određenih dana, dao levo mudo i desni bubreg za Bassmana. To je to, Bitlsi, svako koga možeš da zamisliš u bluzu, nema slavnog gitariste koji se pre ili kasnije nije "bockao" u Bassmana... no ne mogu da ga priuštim do daljnjeg.
[/SIZE]
bubreg i mudo su mi zdravi al me jetra nesto žiga oa bi se mogli dogovoriti :cool:
dawid
30-03-2007, 07:52 PM
Za tog Marshalla ti treba Marshallov forum - tamo će sigurno znati šta i kako, i još i koliko vredi.
www.amptalk.com/marshall_amplifier.html
www.vintageamps.com/plexiboard/viewforum.php?f=1
Ako sve protekne kako ja mislim da će proteći, odmah će ti neko na PM tražiti da ga otkupi.
Teška srca moram da ti kažem da je verovatno probitačnije da zadržiš tog Marshalla - poseban model, i sve to, plus Marshalli u startu više koštaju, veće su "face" i kada postanu "vintage" imaju tržište koje ne pita za cenu.
Mada sam ja lično čovek koji bi, određenih dana, dao levo mudo i desni bubreg za Bassmana. To je to, Bitlsi, svako koga možeš da zamisliš u bluzu, nema slavnog gitariste koji se pre ili kasnije nije "bockao" u Bassmana... no ne mogu da ga priuštim do daljnjeg.
Ipak zadrži Marshalla, finansijski je daleko isplativije.
ja postavio pitanje, izmedju ostalog, i kolika je otprilike cena takvog marshalla na trzistu i u cetiri od pet odgovora me "napuse" jer sam postavio pitanje koje ne sme postaviti clan koji ima ispod sto postova :banghead:
Al iskopah na ebay-u - pocetna cena 1360 usd :cool:
Rocket Roll
30-03-2007, 09:58 PM
Ah da, Ameri se mnogo brinu oko falsifikovanja, prevara po eBayju i prevara poštenih radnih ljudi koji kuckaju na Forumima o svojim opsesijama... Koliko sam razumeo ljude sa Fenderovog foruma (gde sam relativno redovan), prevara ima strašno mnogo - eBay, 'vatanje ljudi preko oglasa na specijalizovanim forumima, duugo prekopavanje foruma u pokušaju da se izradi savršen falsifikat...
...tako da se nemoj ljutiti na njih. Čim su bili tako oštri znači da pitaš o BiTnOm i ReTkOm pojačalu - ekvivalentu, valjda, logovanja na Gibsonov forum sa tvrdnjom da imaš retku seriju flying V iz še'set devete.
Prati tu aukciju, vidi kakva pitanja bidderi postavljaju prodavcu, vidi njegove odgovore, i obrati pažnju na količinu biddova i konačnu cenu.
dawid
31-03-2007, 11:38 AM
He, mora da su i oni culi za Roćine marshalle :mrgreen:
Biddovi? Uff...jos kad bih znao sta je to...
No, nema veze, praticu pa da vidim da li da castim onog sto mi je prodao pojacalo za 300 eura :cool:
i ne smem mu reci zasto ga castim, da ne digne ruku na sebe :mrgreen:
dawid
31-03-2007, 11:53 AM
Nasao sam sta je bid ali ima ih 0. I izgleda da je prodato. Ja sam duduk za eBay. Eve linka da potvrdim http://cgi.ebay.com/Vintage-Marshall-JMP50-VERY-RARE-WITH-TREMOLO_W0QQitemZ140100245314QQcategoryZ118983QQrd Z1QQssPageNameZWD4VQQcmdZViewItem
Rocket Roll
31-03-2007, 04:35 PM
Uuuu, baš cool naslov aukcije, "very rare"...
Čovek ga je relistovao jer ga niko nije kupio u prvom navratu - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140102742832 . Prodavac je 100% čist, ali retke stvari je teško prodati i ima puno lešinara koji bi da mu obore cenu do besvesti. Neće ni on da ga da u bescenje, zato je ostavio vrlo mali prozor između najniže ponude i "buy it now" - svega 300 dolara. To govori da čovek zna šta prodaje i kolika mu je vrednost, te da traži ozbiljne kupce.
Druga aukcija mu se zatvara šestog aprila, videćemo.
dawid
31-03-2007, 06:12 PM
Uuuu, baš cool naslov aukcije, "very rare"...
Čovek ga je relistovao jer ga niko nije kupio u prvom navratu - http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140102742832 . Prodavac je 100% čist, ali retke stvari je teško prodati i ima puno lešinara koji bi da mu obore cenu do besvesti. Neće ni on da ga da u bescenje, zato je ostavio vrlo mali prozor između najniže ponude i "buy it now" - svega 300 dolara. To govori da čovek zna šta prodaje i kolika mu je vrednost, te da traži ozbiljne kupce.
Druga aukcija mu se zatvara šestog aprila, videćemo.
hvala na objasnjenju.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.