PDA

View Full Version : Ludo i brzo

Arthur
07-02-2007, 12:50 PM
Evo ga jedan TrashMetal rad of mine. Bend se zove Final Thougt i jaako su mladi. Pesma je snimljena za 10ak sati rada i smixana za sat i po (surova pravila ekonomije). Sve u svemu, čini mi se ima nekog ?meka ;)
http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ (http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ)

P.S: ?ivio Fairchild!

SHIVA
07-02-2007, 03:11 PM
simpa mi je stvar. ove trash vokale inache ne podnosim ali osatak je dobar. Obzirom kako brzo radish... svaka chast.

mix 158
07-02-2007, 09:43 PM
narode potrebno mi je objasniti kako da zastitim svoje pesme jer planiram da ih prodam,rec je o textu pa mi pomozite molim vas please

Mitjovan
07-02-2007, 10:50 PM
Pa to bas nema neke veze sa topicom, ali odes u Zavod za zastitu intelektualne svojine, Zmaj Jovina ulica, kod PMF-a, uzmes prijavu, doneses disk ako je muzika, ili text, das trista dinara i dobijes potvrdu!:)

Ontopic
Dobra je produkcija, kad si rekao thrash, mislio sam old school kanta produkcija, podrum-moje-keve fazon, ali ovo je cool!
Bas je onako, moderno, in-the-face, vuce na neki moderni americki death:)

sasaristic
07-02-2007, 11:30 PM
Uffff.....opasno si ga odradio...leglo je sve na svoje mesto a zvuci i onako ....garage sirovo.I bend je bas kako treba...mozda malo vokal kad vristi ... Cestitke..

davormen
08-02-2007, 11:44 AM
Evo ga jedan TrashMetal rad of mine. Bend se zove Final Thougt i jaako su mladi. Pesma je snimljena za 10ak sati rada i smixana za sat i po (surova pravila ekonomije). Sve u svemu, čini mi se ima nekog ?meka ;)
http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ (http://www.yousendit.com/download/YWhQZXQwNkd3TGg1VEE9PQ)

P.S: ?ivio Fairchild!
nije mi jasno kako si uspeo ocuvati toliko bass-a i low-mid-a ako si koristio fairchild-a... :D salu na stranu, uzimajuci u obzir vreme za koje je radjeno - odlicno, svaka cast!
moj ukus je nesto drugaciji - ipak volim to malo cistije - gitare su maaalko zamuljane i gubi se svaka definicija kad vokal uleti i ja licno volim malo svetliji balans... a i moglo je biti odsvirano bolje (pogotovo bubnjevi), ali ti na to nemas uticaj... no, ovo su samo sitne zamerke... sve u svemu, odlicno...
:beer:

zvincic
08-02-2007, 11:47 AM
bubanj malen, gitare nemarne.

bas gitara ok...boja gitare ok (daj par detalja kako su snimane?)

najvise bodu usi bubnjevi i ocajni overi...i disanje snimke...

Arthur
08-02-2007, 01:27 PM
Ovako, fala na lepim rečima, evo par detalja.
Bend je nastao dva dana pre snimanja bubnja, tako ?to je dečko koji bio član benda koji je dobio nagradu od televizijie, skupio ortake na dve probe čisto da prođu pesmu. Svi imaju po 17-18 godina, i ono, uče se :D
Bubanj je sniman u sali studija 2 na metropolisu (biv?i klub oh cinema), bez klika, istovremeno sa bass gitarom (Fender Rumble pojačalo i neka aktivna bass gitara).. Čuku vremena su deca imala da se igraju i usnimavaju neke tejkove od kojeg smo izabrali najmanje lo?.. Overheadi su snimani sa C1000 i to preko HD24 tako da ni?ta značajno pametno nije moglo izaći iz njih.. u mixu sam poku?ao da ih osvetlim, ali je takvih govana pokuljalo ozgo, da sam odmah odustao, i lepo ih sakrio.. a i svirka činela je takva, prljava i nemarna..

gitare su snimane sa squierovom kopijom Les Paula, ali probran komad, telo i vrat iz komada, mahagoni, sa Seymour designed magnetima (to pi?e na humbuckerima). Snimane su lineout izlazom iz combo Rendalla (ne sećam se oznake modela, al mislim da je imao lampe u preampu) .. Preko tog signala je nalepljena gitarrigova simulacija kabineta, i ne?to opake kompresije i ekvalizacije.. naravno, svirane su dve ruke unis, levo i desno, mada se nismo mnogo trudili oko same tačnosti, jerbo nije bilo vremena ;) Bass gitari je dodan Wavesov RBass da malko zamudi, a vokal je sniman preko Sennheiser evolution e835 i Behringerovog malog mixerčića, onaj najmanji od samo dva preampa.. Čak nije ni?ta značajno komprimovan po kanalu, samo je tu i tamo liznut Cambridgeom..

Ka?em, nije komprimovano previ?e po kanalima jerbo je preko mastera uleteo Fairchild, nagaren do daske, igla se ne vraća :D :D On je napravio tu napucanost, in da face, pre je sve bilo mlitavo i gara?no.. On je zaslu?an i za pumpanje, koje je manje vi?e i bila moja ?elja, jedino mi je na par mesta na brejkovima pobegao release Fairchilda, i to bi se dalo srediti da sam se malko potrudio u WaveLabu (komprimovao deo po deo).. Bubanj jest malko iza, ali kad treba da zakuca, on zakuca i to sa stavom.. Uglavnom je čist signal, jedino je malko trigerovan dobo? (zbog onog haos dela na sredini, kad je mali isproma?ivo sve ?to je mogo), noga je sa mikrofona cela (d112).. inače, mikrofoni za bubanj su bili vezivani na Allen&Heath Mix Wizarda..

@Davormen- nisam primetio da mi Fairchild istanjuje stvari, mada, kad razmislim, prva verzija mixa i jest bila dosta svetlija nego ?to sam ?eleo..

E sad, ?to se definicije gitara i pozadine bubnja tiče, poslu?ajte pesmu Duality od Slipknota, koja je meni bila neki orijentir za prljavost.. Daleko je ovo od ove nove američke ?kole programiranih bubnjeva i hirur?ki čistih gitara, jer nam to ni nije bio cilj... vi?e se i?lo na prljavost i sirovost, i sa obzirom na umeće muzičara i opremom koja je kori?ćena, kao i raspolo?ivim vremenom, ja sam prilično zadovoljan ;)

Arthur
08-02-2007, 01:31 PM
btw, gitare i bass su u C štimu :D

Mitjovan
08-02-2007, 01:34 PM
Sta mu dodje Fairchild? Plug-in, ili neki hardware?:confused:

Edit: Prvo sam i mislio na Slipknot, al` reko` necu da lupam da me neko ne naduva! hehe

Edit 2: Evo nadjoh sta je Fairchild

Arthur
08-02-2007, 01:36 PM
UADov plugin, po tipu limiter, al jako specifičan

zvincic
09-02-2007, 09:21 PM
pocela mi se svidjat pjesmica :D

dobro si ti ovo zgazio al si mrvicu mrvicu ipak pretjerao tamo dolje u dubinama.

znas kako znam?

kad slusam jako tiho na adamima ima taman basa po mom ukusu, sto znaci da ga ima mrvicu vise :D

da je ovo jos mrvicu ispolirati produkcijski (ima gresaka...).

gitara mi na adamima zvuci jako dobro al mi se vokal ne svidja...ne lezi nekako.

ostaje zamjerka jadnim cinelama (pogotovo ride-u) i distorziranju snimka (sto je lako moguce da je zbog mp3 kodera koji ne vole bas ovako nabijene snimke).

nego, daj neku preporuku za ovakav tip mjuze posto nikad nisam dovoljnu paznju posvetio HC-u.

ps
koji je gate na vokalu?

DaBear
09-02-2007, 09:39 PM
Nisam slusao (jos) na velikim kutijama, ali na ovim malim (radijskim - koje uvek koristim za proveru mikseva) zvuci super!
Za tako malo vremena, i kratkog sviranja, zvuci mega!! Bas si mu nabo'o sound za taj fazon. Cak sam skoro slusao neki promo CD sa 20-tak pesama tog stila i puno toga mi je zvucalo plasticno i vestacki. Ima energije..

Super, bice nesto od tebe:mrgreen:

bole
09-02-2007, 11:04 PM
za toliko vremena i toliko opreme ovo je extra!!!

svidja mi se kako si gitare odradio...;)

Dushan_S
10-02-2007, 02:25 PM
Sa obzirom kako je snimano i koliko si vremena ulo?io, super je ispalo!

ANITA
10-02-2007, 08:13 PM
Vrlo dobro! :)

Miha Blaze
20-02-2007, 10:03 PM
samo cu reci... au je**teeee....

svaka cast!

pozdrav!

-neshapesha-
21-02-2007, 01:19 PM
ne znam da li je iko igrao Princa od Persije Warrior Within.
The Bottom neverovatno islichno pochinje kao pesma u igrici , kad te juri Dahaka da ti uzme dushu :)
Isti zvuk gitare , vrlo,vrlo slichna melodija samo malo drugachije kombinacije tonova, prvih 6 tonova - isti, pochinje isto na levom zvuchniku...
Ne znam da li je Artur igrao igricu,pa je provalio sllichnost,pa resio da obradi na isti nachin, ili su likovi iz benda mozda tako hteli...
Mada sve pesme tog zanra su slichne , nema tu mnogo nekih mogucnosti i kombinacija.
Ali ne mislim nishta loshe o bendu , bas naprotiv - veoma ih poshtujem,posebno zato shto su tako mladi.

Danny Lou
21-02-2007, 07:02 PM
This file has expired.

probaj na hyperupload.com

Arthur
22-02-2007, 02:43 PM
jel expireovao?

Arthur
22-02-2007, 02:44 PM
inace, mene taj rif ipak vise podseca na "I stand alone" od grupe Godsmacka (na soundtracku za Scorpio King).. btw, kolko sam ja u toku, ovo se ne deklarise kao hc nego neki nu-metal, a za slicne i pitkije varijante obrati se gospodi iz benda Slipknot.. oru oru oru, pa kad zakucaju u neki emo, da se rasplaces :D

Danny Lou
23-02-2007, 09:23 AM
jel expireovao?

:) izgleda da je expireovao...

Miha Blaze
24-02-2007, 03:03 AM
ja hteo pre par dana da skinem na faksu da malo tamo slusam kad ono cvrc...

i da btw, sudbina je tako htela da ih ja nocas ne miksam (uzivo naravno), bend pre njih uletela murija i prekinula svirku... makar sam miksovao The bottom na tonskoj probi :)

a dobro si je odradio, svaka ti cast, naravno kada se sve uzme u obzir... ;)

-neshapesha-
25-02-2007, 06:34 PM
inace, mene taj rif ipak vise podseca na "I stand alone" od grupe Godsmacka (
Jeste , upravo tako ide tekst kada gledash neke artworkse, a dok igrash ide samo loop muzike,samo ja nisam imao pojma koja je to grupa....a ko da je vazno

MD
25-02-2007, 08:34 PM
Thrash metal ljudi se kaže za žanr, ne trash.
Trash znaći smeće, a thrash potpuno drugo(razbijati, udarati, divljati, mahati glavom itd).:)

The file associated with this link has expired.

Arthur
01-03-2007, 12:57 AM
expajrovao sam i ja.. simultano sam ostao bez pristupa internetu na obe tačke (posao i kuća) tako da evo uskoro kačim ponovo ;)

dejankuki
02-03-2007, 07:31 PM
E j$%^&^&*^%ga, link ti je presusio. Da li mozes da ga uploadujes negde da traje malo duze?
Toliko pohvalnih komentara.... zelim da cujem i ja.

Arthur
03-03-2007, 04:41 AM
strpi se molim te par dana, samo da dođem do posla u ponedeljak, nemam fajl kod kuće ;)

Bota
03-03-2007, 10:25 AM
Imam ja file na hardu pa da pripomognem, evo link za download:

http://www.box.net/public/tn2z2iuq8v

dejankuki
03-03-2007, 12:24 PM
Skinuo, preslusao, na prvu loptu jako svidja iako ne slusam ovu vrstu muzike, ali, do dzadza je.

Arthur
03-03-2007, 03:50 PM
Bota Hvala Puno! :)

Bota
03-03-2007, 04:42 PM
Nema na čemu.
I meni se svidio snimak, svaka čast još jednom.

Bota
03-03-2007, 04:57 PM
...i usput napiši ako nije tajna (ako nećeš ovde onda šibni na pm) , koja je cijena snimanja albuma kod tebe. Dosta mlađih bendova iz Banjaluke koji sviraju sličnu muziku idu snimati u Srbiju, pa da te preporučim :)

Arthur
03-03-2007, 05:03 PM
cijena? prava sitnica :D Javi se na private ili na 064/1576075

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=83226800

Ovo je profil Final Thoughta,a preostale dve pesme su takođe rađene u mojoj produkciji, ali su skroz 100% live nastupi (remixovani) iz ranije pomenutog kviza "Maturanti" u kojem je bend i pobedio..

Arthur
19-05-2007, 03:32 AM
http://www.youtube.com/watch?v=Ur-_vVm4ozg

ovo cudo dobilo i spot ;)

skroz jednostavan a cini mi se i efektan :da:

ProkDu
19-05-2007, 04:36 AM
Sad sam se prijatno iznenadio. :) Ovo stvarno zvuci svetski, a i vizuelno je na dobrom nivou. Arture, bravo za produkciju.
Nesto nisam ljubitelj ovih "killipigiiuklanici" vokala, ali sta da se radi. ;)

cAAc
19-05-2007, 01:44 PM
Super zvuci ,a i pevac nije mjau vau .

Arthur
22-05-2007, 11:59 AM
Sad sam se prijatno iznenadio. :) Ovo stvarno zvuci svetski, a i vizuelno je na dobrom nivou. Arture, bravo za produkciju.
Nesto nisam ljubitelj ovih "killipigiiuklanici" vokala, ali sta da se radi. ;)

hehe fala fala :hyper: Nisam ni ja ljubitelj istih, al ih je zato lako snimiti sa najobicnijiim Sennhaiser e835 mikrofonom preko behringer plastike od 2 kanala i i INVISIBLE PREAMP SYSTEMom :banghead:

Dushan_S
25-05-2007, 02:41 AM
Ja video ovaj tvoj link za youtube i kao kul, i slučaj na delu: koji dan kasnije upoznam čoveka, kao pu?ta da vidimo ?ta je radio, i pusti NightShift i ovaj spot :)

Arthur
25-05-2007, 12:08 PM
Ja video ovaj tvoj link za youtube i kao kul, i slučaj na delu: koji dan kasnije upoznam čoveka, kao pu?ta da vidimo ?ta je radio, i pusti NightShift i ovaj spot :)

eee... koji covek? Posto je ovaj spot radila iskljucivo ekipa sa Metropolisa..

Dushan_S
26-05-2007, 01:36 AM
Pa na Metroplisu sam i bio ;) E sad ne znam o nikakvoj ekipi već je čovek rekao da je on lično i personalno radio...

Arthur
26-05-2007, 01:39 AM
Pa na Metroplisu sam i bio ;) E sad ne znam o nikakvoj ekipi već je čovek rekao da je on lično i personalno radio...
aman, koji bre covek?? Snimatelj?
Spot je radila rediteljka Marta sa kamermanima MArijom i Veljom, nasim najboljim kamermanima.. jedino ne znam ko ga je montirao sa Martom...

Bojan5150
26-05-2007, 01:54 AM
Ovako, fala na lepim rečima, evo par detalja.
Bend je nastao dva dana pre snimanja bubnja, tako ?to je dečko koji bio član benda koji je dobio nagradu od televizijie, skupio ortake na dve probe čisto da prođu pesmu. Svi imaju po 17-18 godina, i ono, uče se :D
Bubanj je sniman u sali studija 2 na metropolisu (biv?i klub oh cinema), bez klika, istovremeno sa bass gitarom (Fender Rumble pojačalo i neka aktivna bass gitara).. Čuku vremena su deca imala da se igraju i usnimavaju neke tejkove od kojeg smo izabrali najmanje lo?.. Overheadi su snimani sa C1000 i to preko HD24 tako da ni?ta značajno pametno nije moglo izaći iz njih.. u mixu sam poku?ao da ih osvetlim, ali je takvih govana pokuljalo ozgo, da sam odmah odustao, i lepo ih sakrio.. a i svirka činela je takva, prljava i nemarna..

gitare su snimane sa squierovom kopijom Les Paula, ali probran komad, telo i vrat iz komada, mahagoni, sa Seymour designed magnetima (to pi?e na humbuckerima). Snimane su lineout izlazom iz combo Rendalla (ne sećam se oznake modela, al mislim da je imao lampe u preampu) .. Preko tog signala je nalepljena gitarrigova simulacija kabineta, i ne?to opake kompresije i ekvalizacije.. naravno, svirane su dve ruke unis, levo i desno, mada se nismo mnogo trudili oko same tačnosti, jerbo nije bilo vremena ;) Bass gitari je dodan Wavesov RBass da malko zamudi, a vokal je sniman preko Sennheiser evolution e835 i Behringerovog malog mixerčića, onaj najmanji od samo dva preampa.. Čak nije ni?ta značajno komprimovan po kanalu, samo je tu i tamo liznut Cambridgeom..

Ka?em, nije komprimovano previ?e po kanalima jerbo je preko mastera uleteo Fairchild, nagaren do daske, igla se ne vraća :D :D On je napravio tu napucanost, in da face, pre je sve bilo mlitavo i gara?no.. On je zaslu?an i za pumpanje, koje je manje vi?e i bila moja ?elja, jedino mi je na par mesta na brejkovima pobegao release Fairchilda, i to bi se dalo srediti da sam se malko potrudio u WaveLabu (komprimovao deo po deo).. Bubanj jest malko iza, ali kad treba da zakuca, on zakuca i to sa stavom.. Uglavnom je čist signal, jedino je malko trigerovan dobo? (zbog onog haos dela na sredini, kad je mali isproma?ivo sve ?to je mogo), noga je sa mikrofona cela (d112).. inače, mikrofoni za bubanj su bili vezivani na Allen&Heath Mix Wizarda..

@Davormen- nisam primetio da mi Fairchild istanjuje stvari, mada, kad razmislim, prva verzija mixa i jest bila dosta svetlija nego ?to sam ?eleo..

E sad, ?to se definicije gitara i pozadine bubnja tiče, poslu?ajte pesmu Duality od Slipknota, koja je meni bila neki orijentir za prljavost.. Daleko je ovo od ove nove američke ?kole programiranih bubnjeva i hirur?ki čistih gitara, jer nam to ni nije bio cilj... vi?e se i?lo na prljavost i sirovost, i sa obzirom na umeće muzičara i opremom koja je kori?ćena, kao i raspolo?ivim vremenom, ja sam prilično zadovoljan ;)
S obzirom ?ta se sve danas izdaje u Srbiji, ovo je odlično.
Ima identitet, pomisli? liči na ovo, ali nije, pa na ono, ali nije ni to, ali opet dobro.
:D
Meni jedino bas bubanj ne le?i ba? najbolje, da li zato ?to sam se tre?anja nagutao danas ili zbog onog sladoleda poslije. Za nijansu da je lak?i, da ima malo onog prljavog "Joey Jordison" trigera preko, da je bli?e dobo?u, tamo-ovamo...
U svakom slučaju, ovo ima duha, posebno s obzirom na uslove u kojima je nastalo (ili su ti uslovi presudni)...
:D
Pohvale!
pozz