PDA

View Full Version : Kontrola tempa u Nuendu ?

Max
06-02-2007, 01:16 PM
Elem ..... treba da radim muziku koja ce npr do pola imati jedan stabilan tempo , a onda od pola da krene polako da ubrzava ..... na kraju treba da bude stabilan tempo koji je brzi od pocetnog .........

Kako to da uradim u Nuendu , i kako da kontrolisem tempo ubrzanja ..... ponavljam da prva polovina pesme treba da bude u normalnom tempu ....

@ Shiva .... zabranjeno ti je da napises da pogledam u manual .... :D ;)

Pozdrav

Arthur
06-02-2007, 01:30 PM
pogledaj u manual :D
postoje neki tempo trackovi, mada nisam siguran kako to funkcioniše ;)

Max
06-02-2007, 01:34 PM
pogledaj u manual :D
postoje neki tempo trackovi, mada nisam siguran kako to funkcioni?e ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl: ........ sad si mi pomogaoooooo :o :D

( hteo sam danas da se najavim da svratim , ali su me pozvali opet za nesto ....tako da ....tamo od nedelje ...... )

..... eeeee , a sad neko ozbiljniji od ovog probisveta i autostopera Artura :mrgreen:

Pozdrav

Arthur
06-02-2007, 01:39 PM
jebemumisha!

zvincic
06-02-2007, 01:44 PM
cek, ne kuzim

zajebavas se ili? :confused:

Max
06-02-2007, 01:46 PM
cek, ne kuzim

zajebavas se ili? :confused:

Ne :( :banghead:

Ja strasno pokusavam da se koncentrisem na muziku , instrumente i mix ..... ( ne znam ni da preinstaliram windows )

Pozdrav

dr.Ru
06-02-2007, 01:47 PM
klik na tempo track u project-u. Tamo imas liniju koja je tempo, a edituje se istim alatkama kojima se edituje sama traka.... dakle, na 65 baru (na primer) kliknes na tu liniju, i stvoris marker kojeg od tog 65-tog bara dignes gore (y osa je osa brzine), ubelezis novu brzinu, i onda alatkom line vuces "hipotenuzu"... to je ubrzavanje....

Jbg, malo sam zakomplikovao, jer nemam DAW pred sobom, pa pricam napamet.

Max
06-02-2007, 01:49 PM
klik na tempo track u project-u. Tamo imas liniju koja je tempo, a edituje se istim alatkama kojima se edituje sama traka.... dakle, na 65 baru (na primer) kliknes na tu liniju, i stvoris marker kojeg od tog 65-tog bara dignes gore (y osa je osa brzine), ubelezis novu brzinu, i onda alatkom line vuces "hipotenuzu"... to je ubrzavanje....

Jbg, malo sam zakomplikovao, jer nemam DAW pred sobom, pa pricam napamet.

Hvala .....sad cu da probam , pa se javljam ako naidjem na neki problem .....

Pozdrav

STUDIOTON
06-02-2007, 01:57 PM
Tacno ovako kako je Dr.RU rekao .. Ctrl+T skraceno .. i tamo iscrtas promene u tempu ..

alavuk
06-02-2007, 02:41 PM
zaboravili ste coveku da kazete da mora da ostane ukljucen master u tempo delu u cubase-u na transport baru (lokator pusti stani snimi , brzina ...)

STUDIOTON
06-02-2007, 02:48 PM
zaboravili ste coveku da kazete da mora da ostane ukljucen master u tempo delu u cubase-u na transport baru (lokator pusti stani snimi , brzina ...)

master u nuendo 3 mislim da nema .. to je u ranijim verzijama bilo:confused:

zvincic
06-02-2007, 03:54 PM
master u nuendo 3 mislim da nema .. to je u ranijim verzijama bilo:confused:

ne govori o master tracku nego na transport baru imas dvije opcije za tempo.

fixed i track

treba biti na track i onda cita promjene tempa (a i mjere) iz tempo tracka...

zvincic
06-02-2007, 03:55 PM
Ja strasno pokusavam da se koncentrisem na muziku , instrumente i mix ..... ( ne znam ni da preinstaliram windows )

nauci!

znas, nije istina ono da starog konja ne mozes nauciti novim trikovima ;)

STUDIOTON
06-02-2007, 04:07 PM
ne govori o master tracku nego na transport baru imas dvije opcije za tempo.

fixed i track

treba biti na track i onda cita promjene tempa (a i mjere) iz tempo tracka...

da .. a ranije je bilo bas dugme MASTER!

Zid
06-02-2007, 04:41 PM
Evo malo i slikovito

Max
06-02-2007, 06:39 PM
E pa hvala drugari !!!!

Zid je u stvari najbolje shvatio koliko je tesko starog konja nauciti novim trikovima :D

hvala jos jednom .....

Pozdrav

ANITA
07-02-2007, 01:59 PM
A na slici 2. od Zida... mozes vidjeti gore kod alata opciju JUMP ili..RAMP.... pa ako zelis da se POSTUPNO ubrzava onda crtaš i odabereš opciju RAMP, ne JUMP.

davormen
08-02-2007, 11:09 AM
heh, eto kako svi imamo razlicite perspektive i iskustva... bas se iznenadih sto Max ne zna ovo, ali je to u stvari normalno ako se ne bavi takvim stvarima... meni je, na primer, ovo jedna od osnovnih opcija i prvih stvari koje sam naucio kad sam onomad presao sa sonara na nintendo... :) ali, jbg, takvom se muzikom bavim... kod mene je promena tempa i time signature-a u okviru jedne stvari vise pravilo nego izuzetak... :banghead:

ANITA
08-02-2007, 12:14 PM
Same here. :)

Najgore mi je kad poku?avam napraviti pop stvar u jednom tempu! Neka dignu ruke oni koji u tome uspjevaju (a da su im pjesme ne?to bogatije strukture i da je refren drugih harmonija, kao i bridge)!! :banghead: