View Full Version : Problem sa exportom iz PT LE 7.1
DEMONIO
04-02-2007, 05:20 PM
Po?tovani,
Imam VEEEEEEEEEEELIKI problem koji se tiče exporta kanala tj. traka iz ProTools projekta da bih iste mixao u Nuendu.
Export funkcija mi je zamagljena ?to ćete videti na slici...
Jedino ?to sam uspeo da uradim jeste da sa "Bounce to disk" funkciojom u real time renderujem svaki kanal, ali to je vi?e nego mučenje obzirom da mi svaki render traje po 5 min i tako npr. 20 kanala po projektu a ima 4-5 projekta.. :(
Takođe sam uspeo na osnovu Manleyeve pomoći da izbacim regije iz Poola koji ima PT, ali meni treba mixdown svih traka a ne samo parcijalno deo neke trake...
Moliiiiiiiim pomagajte :)
Evo i slike čisto da vidite o čemu prilčam.
Nije valjda da mi je potreban DigiTranslator da bih svojih PT projekat srendao u .wav?!?!?! Nelogično :(
POMOOOOOOOOOOĆ!
EVO LINKA: http://img185.imageshack.us/img185/6205/maglavb4.gif
Manley
04-02-2007, 05:21 PM
consolidate regions pa izbaci fajlove
DEMONIO
04-02-2007, 05:42 PM
Hvala veliko nisam samo skontao da je consolidate regions u edit meniju :) sada sve ide glatko... :)
A stvarno kad smo već kod toga ... ceo mix bih morao da srendam sa Bounce to disk jeli?! Kada bih naravno mixao u PTu?
Manley
04-02-2007, 05:47 PM
Hvala veliko nisam samo skontao da je consolidate regions u edit meniju :) sada sve ide glatko... :)
A stvarno kad smo ve? kod toga ... ceo mix bih morao da srendam sa Bounce to disk jeli?! Kada bih naravno mixao u PTu?
yes bre...moras bounce da bi bounce-ovao i efekte, automatizaciju...itd
nego napravi jedan master track da bi lakse kontrolisao level...vidim da ti fali;)
imas i opciju select unused pa clear selected....za fajlove koji su viska
Tomislav
04-02-2007, 07:56 PM
Hm a zasto bi mixao u Nuendu? Mnogi kazu da je za mix protools majka... A sad neznam za LE :D
Samo znatiželjan... :)
DaBear
04-02-2007, 08:03 PM
Izbegavajte da "bounce to disk" u Pro Toolsu....idite na "export file". Bolji je mnogo zvuk. Bounce t disk jos uvek koristi stare algoritmove iz Mix sistema...(tako sam bar procitao negde).
Prvo naravno konsolidate sve trake od pocetka...
DEMONIO
04-02-2007, 11:18 PM
Hmm... mix u Nuendu... pa zato shto mi vishe lezi isti sekvencer :) A obzirom da imam gomilu posla koje valja zavrshiti nikako da odvojim vreme i pocnem da proucavam PT natenane :(
E sad... Export je*eno nece da radi kod mene (kao na slici gore) e sad da li je samo do Digi Translatora ili do neceg drugog stvarno ne znam :(
Ima li neko josh PT LE, i da je imao slican problem kojim slucajem?!
Da Bear: Upravo iz tih razloga josh uvek se nisam 100% "konvertovao" na rad u PT-u... Vec lepo cenim svoj Nuendo i freeze funkciju :) heh...
Tomislav: Malo da se rasteretim ovih komercijalnih sranja koje treba zavrshiti pa cu da vidim da uradim neki mix i u PT-u pa eventualno da se uporedi zvuk Nuedna i PT-a sa istim pristupom mixu :) mada mislim da je OFF to vec radio :)
dragutinos
04-02-2007, 11:39 PM
Ne radim u PT, ali sigurno imas opciju da exportujes *.omf. Cini mi se pomocu DigiTranslator 2.0 software-a, ako se ne varam. Onda import u Nuendo i to je to.
alavuk
05-02-2007, 12:41 AM
Hmm... mix u Nuendu... pa zato shto mi vishe lezi isti sekvencer :) A obzirom da imam gomilu posla koje valja zavrshiti nikako da odvojim vreme i pocnem da proucavam PT natenane :(
E sad... Export je*eno nece da radi kod mene (kao na slici gore) e sad da li je samo do Digi Translatora ili do neceg drugog stvarno ne znam :(
Ima li neko josh PT LE, i da je imao slican problem kojim slucajem?!
Da Bear: Upravo iz tih razloga josh uvek se nisam 100% "konvertovao" na rad u PT-u... Vec lepo cenim svoj Nuendo i freeze funkciju :) heh...
Tomislav: Malo da se rasteretim ovih komercijalnih sranja koje treba zavrshiti pa cu da vidim da uradim neki mix i u PT-u pa eventualno da se uporedi zvuk Nuedna i PT-a sa istim pristupom mixu :) mada mislim da je OFF to vec radio :)
ja koji sam skinuo demo m-powered verzije i kao nekih 20-ak minuta mixovao jedno i u drugom , precicu u pt radi usnimavanja i mixa nintendo samo za "komponovanje" i aranzman , znaci grizem da nadjem verziju koja radi 100%
za sad mi je spor download
Izbegavajte da "bounce to disk" u Pro Toolsu....idite na "export file". Bolji je mnogo zvuk. Bounce t disk jos uvek koristi stare algoritmove iz Mix sistema...(tako sam bar procitao negde).
Prvo naravno konsolidate sve trake od pocetka...
Ne verujem da sam ikad koristio export, ali bussing na novi stereo track meni radi posao sasvim ok.
DEMONIO
05-02-2007, 01:44 AM
kao shto rekoh... nuendo mi je i dalje resenje broj jedan zbog moje funkcionalnosti i brzine rada u istom sa gomilom shortcutova koje godinama koristim...
E sad... da je PT izazov... jeste i morace da bude savladan :)
Shto se midija tice, sumnjam da cu ikada da ga koristim, ali ovo usnimavanje & mix.... probacu pa cem videti :)
A shto se "Export"-a tiche, da upravo je potreban Digi Translator koji zahteva da bude kupljen i da imam iLock za isit shto mi je totalno apsurdno da kao dobijesh sekvencer i kao 'snimaj u njemu' ali kad budesh hteo da srendash neshto a ti lepo 'bounce'uj :) heh...
Nego... moze im se :)
Tomislav
05-02-2007, 02:27 PM
Heh eto vidiš, a ja sam nekako žalio što nisam kupio M-Audio čauru da mogu koristiti ProTools, sad znam da neću, ostajem ja kod Nuenda.
Heh eto vidi?, a ja sam nekako ?alio ?to nisam kupio M-Audio čauru da mogu koristiti ProTools, sad znam da neću, ostajem ja kod Nuenda.
hmm..pa meni odlicno radi P.T sa M-Audio Audiophile 24/96,mada je verzija 6.7,al mislim da nema neke velike razlike u odnosu na mladju bracu.
DaBear
06-02-2007, 09:13 AM
Ne treba ti nikakv Translator, mozda ti je samo s****na opcija (jel crack?) ili tako nesto. A sto se tice mixanja na PT LE...ne mozes nikad da ga poredis sa pravim PTools-om. Zbog DSP-a, (pravi PT ima gomili DSP kartica i ne vuce nicta od kompjuter CPU-a). Mozes da trpas i trpas trpas plugove i nema znojenja..!! Pa onda ti trebaju pravi Plug Ins (koji su skupi)...
Onda - konvertori ne mogu da se porede sa LE interface-ima..itd...
PT LE je samo da vidis kako to izgleda, da naucis (jer mora da se zna - kao azbuka) i da pocnes da stedis za pravi set up....
Dobar je za editovanje (ja ga koristim za to), za zvucne efekte (tv, film) gde samo koristis postojecu biblioteki i redjas po slici..a miksas negde drugde, i za demo - zapocnes kuci, zavrsis u pravom studiju!
DEMONIO, sta ti ocekujes da nadjes u tom export meniju? Zamagljen ti je zato sto nemas Translator, a jedine opcije koje meni u LE izlaze su "Export OMF/AAF" (za koji ti treba Digi Translator), i Export MIDI (koji ne vidim na tvom shot-u).
PT LE 7.0 na osx 10.4.2
edit: naravno nisam provalio da si to vec sam skontao :banghead:
j***m ti digi translator...glave smo polomili dok smo skapirali kako da izbacimo kanale...Manley nam je tu pomogao,i Demonio naravno koji je sve to ukapirao kako se radi,dok sam ja sedeo pored njega i gledao onaj Pro Tools kao tele:)
HeatMan
07-02-2007, 05:54 AM
i jesi baunsovao na kraju?
DEMONIO
07-02-2007, 03:48 PM
Ma sve je sredjeno :) hehehe... ALT+SHIT+3 creatie regions from files i ALT+SHIT+K render regions i ende :)
I da... bounceovali smo njihov mix da bi Jan imao uvid u to shta su crnje loshe uradile :)
DaBear
07-02-2007, 07:40 PM
Ma sve je sredjeno :) hehehe... ALT+SHIT+3 creatie regions from files i ALT+SHIT+K render regions i ende :)
I da... bounceovali smo njihov mix da bi Jan imao uvid u to shta su crnje loshe uradile :)
A gde ste nasli te crnje (iz Amerike?) da im radite miks??
davormen
08-02-2007, 11:13 AM
ALT+SHIT+3 ... ALT+SHIT+K
ti imas SHIT taster? :hyper:
mozda sam glup, ali meni nije jasno zasto je ova tema u dsp odeljku...
DEMONIO
08-02-2007, 04:36 PM
DaBear... Jan je doshao u kontak sa Victorious-om, likom iz NY-a o kome on moze bolje da vas informishe, neki ortak Masta Kille iz Wu-Tanga, radio mu produkciju za taj neki mixtape koji je hostovao i koji je skoro izasho u prodaju, a ovo shto smo exportoval je za nekog Drop7 ortaka, opet stvari za neki EP...
Ovo shto su oni kao "radili" je tako smeshno da nije ni za pomen. Pocevshi od instrumentala u jednom kanalu shatro smixanih... preko neke "plasticne" produkcije i sl. Uzevshi u obzir da su to verovatno street izdanja, ajde i kao da im se oprosti ,ali iskreno, njihov mix nemoze vodu da nosi ni pilot snimku koji bi se recimo kod Jana ili mene odradio u studiju, tu je negde u rangu kako takvog demo-a...
Skoro sam gostvao jednom ortaku iz Francuske (Al Kan, ortak momka koji je meni pre 4 godine gostovao na albumu - Ken Veliki iz grupe Digital) na mixtape-u, isto ce to biti neko street izdanje, ali taj zvuk koji su oni izvukli je kud i kamo bolji nego li ovo shto smo slushali da su u US radili...
davormen: to SHIT dugme je specijalno projektovano za moju gengsta tastaturu koji iskljucivo koristimo za kontrolisanje gengsta mixova u ProToolsima :) hehehe
Lapsus... shta da se radi :) heheh
Rhino
08-02-2007, 05:44 PM
Da necete uplodovati 20-30 sec tih beatova da se cuje? Bash me interesuje.....
DEMONIO
08-02-2007, 06:45 PM
Ja sam, nazalost, to obriso sa svog hdd-a, jer smo inace to exportovali da Jan kod sebe mixuje... E sad... ne znam jedino da mu posaljem sms da dodje i okaci neke od tih instrisha... Jedan je bio takva plastika (bash ovaj juce shto smo rendali) da je valjda uzeo da ih presvirava Jan sinoc.... Znaci neki rifovi, neki keys ko iz onih igracki za klince ono kao "evo malog klavira za mog sincica" ...
Iskreno jedan mi je jedino zapao za uvo, neki 808 crunk bit, ali i on nije bio nishta extra nego je hook ustvari taj koji me je vozio... Shta znam... moze to bolje :)
DaBear
08-02-2007, 07:27 PM
Ja sam, nazalost, to obriso sa svog hdd-a, jer smo inace to exportovali da Jan kod sebe mixuje... E sad... ne znam jedino da mu posaljem sms da dodje i okaci neke od tih instrisha... Jedan je bio takva plastika (bash ovaj juce shto smo rendali) da je valjda uzeo da ih presvirava Jan sinoc.... Znaci neki rifovi, neki keys ko iz onih igracki za klince ono kao "evo malog klavira za mog sincica" ...
Iskreno jedan mi je jedino zapao za uvo, neki 808 crunk bit, ali i on nije bio nishta extra nego je hook ustvari taj koji me je vozio... Shta znam... moze to bolje :)
tu uopste nije bitna produkcija, nego lyrics (reci / rap ) i hooks.....da li je plastika / staklo / guma ili kamenje, nije toliko bitno.
A 99% od njih ima samo neki stari sampler / MPC i na tome radi....niko se i ne busa sa nekom produkcijom.
A ti deciji klaviri / igracke mogu mega da rade...
Ajde kad nadjes nesto, bas okaci (ili, jos bolje- kad smiksate, okaci 30 sekundi) !!
alavuk
11-02-2007, 12:46 PM
@ da bear ili ko se vec extremno razume u pro tools
kad vec nastavljamo temu sa problemima u pro tools-u , malo je smesne prirode nego janov i demoniov problem
znaci napravim xxx traka ali samo 32(mono) ili 16(stereo) mogu da pevaju , jel ima neka caka da zeznem to ? sem one da dokupim hardware , radi se o m powered verziji (samo zamenio dae.dll i dael.dll.nesto) koja je kombinovana sa 6.7 LE
zao mi da uninstaliram , mnogo je mega zvuk
stigma
11-02-2007, 12:50 PM
Postoji adpter s kojim mozes koristiti TDM verziju s M-audio hardverom.. Procackaj po guglu.
alavuk
11-02-2007, 01:01 PM
o hvala , zaboravix da to imam , mislio sam da je neki drajver za m-audio kartu
stigma
11-02-2007, 01:08 PM
Nemoj zaboravit w32.Netsky, bez njega nece raditi;) - just kiding
milos
11-02-2007, 05:16 PM
Jel su HD efekti stvarno toliko dobri?Npr kad se uporede sa UAD plugovima ,kako stoje stvari?
Cuo sam npr da mnogi pluginovi koji su TDM a postoje u native varijanti zvuce bolje od native jer je u pitanju drugaciji kod(pisan posebno za DSP):)
stigma
11-02-2007, 07:32 PM
Nemogu reci tocno u 11010100001 ali vjerovatno tu ima nesto jer su tdm pluginovi u principu skuplji, i to dosta...
ne dosta, nego dvaput ;)
evo isti signal provucen kroz isti limiter sa istim settings.. jedan je rtas, drugi tdm..
http://dragan415.com/es/
lesha
11-02-2007, 10:10 PM
na spectrum analyzeru potpuno isti zvuk, osim male razlike u peak jacini..
radsoul
16-02-2007, 12:34 PM
A jel postoji neka druga varijanta da se ceo projekat izrenderuje br?e ,osim
opcije bounce to disk?
dvuckovic
16-02-2007, 04:03 PM
Postoji, u varijanti da ti ne treba nikakav processing, plugin ili fade in/out.
Selektujes sve regione(ako oces da ti svi pocinju od istog bara, onda napravi selekciju tako), uradis consolidate selection, to ce da napravi nove fajlove, mozes njih da uzmes, ali ti je lakse da ne kopas po regions listu da uradis export. Na Macu je to cmd+shift+k
radsoul
16-02-2007, 07:56 PM
Zaboravih da napomenem da zelim da izrenderujem midi + audio trake,da li je to moguce u toj varijanti?
dvuckovic
16-02-2007, 08:15 PM
Ako pod renderovanjem podrazumijevas procesiranje, pluginove i stalo, nije. Nije ni u jedno softveru, svugdje mora neka vrsta bounce ili mixdown...
radsoul
17-02-2007, 11:21 AM
Da,podrazumevam i efekte i synth-ove...Znaci jedino ostaje varijanta Bounce to disk u real time.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.