View Full Version : Violet BLACK KNIGHT VS Ostatak sveta
Manley
01-02-2007, 10:47 AM
Vidim da ima par zainteresovanih za Violet mikrofone...pa dozvolih sebi da postavim par fajlova na uporedni test:
VIOLET BLACK KNIGHT (http://www.gapsa.org.za/resource/LDC_Mics/Violet_Black_Knight.wav)
RODE NT1 (http://www.gapsa.org.za/resource/LDC_Mics/Rode_NT1.wav)
SE 2200A (http://www.gapsa.org.za/resource/LDC_Mics/SE_2200A.wav)
SE Z3300A (http://www.gapsa.org.za/resource/LDC_Mics/SE_Z3300A.wav)
NEUMANN U89 (http://www.gapsa.org.za/resource/LDC_Mics/Neumann_U89.wav)
Fajlovi su preuzeti sa Gearslutz-a, a snimano je kroz Focusrite Octopre.
filip
01-02-2007, 11:02 AM
Hvala Manley!
Violet mi zvuci super. Malo je nekako definisaniji (po meni) neumann, ali cene kazu svoje. SE su mi toliko neprijatni da me glava boli. Ni Rode mi se nikako ne dopada.
Hvala jos jednom
Manley
01-02-2007, 11:11 AM
uzmi u obzir da nije pri svakom snimku stajao na istoj razdaljini od mikrofona....to se najbolje vidi kada se signal obradi, EQ i Comp i pusti sa muzikom zajedno, ali slazem se sa tobom da je sirov snimak odlican i da moze dobro da se obradi
iskreno... svi osim neumanna i violeta mi zvuce kao da im je potrebno dodatno sredjivanje u mixu... a violet mi izlazi kao pobednik... stice se utisak da violet najbolje leze u mix i koja god intervencija sa eq da se odradi da ce i dalje zvucati dobro i skladno, dok za druge (osim neumanna) to ne bi mog'o reci :confused:
Rhino
01-02-2007, 01:22 PM
Meni se ipak najvise svidja neumannova "slina". Mada crni vitez je potpuno dobar, nema sto.:hyper: Pogotovo za te pare..
Danny Lou
01-02-2007, 01:28 PM
violet i neumann mi nekako zvuce najprirodnije. glas za violet! hvala manley na testu!
Miha Blaze
01-02-2007, 04:09 PM
uzmi u obzir da nije pri svakom snimku stajao na istoj razdaljini od mikrofona....to se najbolje vidi kada se signal obradi, EQ i Comp i pusti sa muzikom zajedno, ali slazem se sa tobom da je sirov snimak odlican i da moze dobro da se obradi
a jel si mozda pokusavao da snimas heavy elektricne gitare sa crnim vitezom? hvala puno ;)
he he he he ...... super je test ...... jeftina roda je praaaavaaa :D
DA , ovde Violet lepo zvuci , doduse ne tako smooth kao Neumann .... ali stvarno zvuci vrhunski za 350 e ..... vrh !
Nego ....taj Amethyst ....... :rolleyes: :D
Pozdrav
dvuckovic
01-02-2007, 08:33 PM
Amethyst je NEVJEROVATAN!
Amethyst je NEVJEROVATAN!
Imas li ga ????
Daj izorganizuj kad si slobodan da svratim na slusanje ......
Pozdrav
dvuckovic
01-02-2007, 08:43 PM
Nemam, Sale Jankovic ima nekoliko komada u kamionu...strasni mikrofoni, nesto najprirodnije sto sam cuo
Nemam, Sale Jankovic ima nekoliko komada u kamionu...strasni mikrofoni, nesto najprirodnije sto sam cuo
Odlicno , zvacu Saleta ......
Pozdrav
Manley
01-02-2007, 10:37 PM
sta je.......uhvatila nervoza:D
kazem ti ja cudo kako zvuci, jos sam da se uveris;)
Manley
01-02-2007, 10:38 PM
deki cudo vlado nije uzeo jedno 5 komada:D
jel si mu rekao
sta je.......uhvatila nervoza:D
kazem ti ja cudo kako zvuci, jos sam da se uveris;)
Na zalost .... moram tako da se snalazim :(
Ali nije svaciji ukus isti , zato se plasim ..... meni se npr jako dopada Roda Classic II ( tu negde ista cena ) a Dejo dobije napad mucnine pri pomenu istog mic a :p ....
....a i znas koji issue imam sa Avalonom .... znaci da mi treba nesto svetlije od K2 ....... znaci nesto sto nije tube ..... cak razmisljam o obicnom Amethystu ( za koji pise da je svetliji ) , ali stvaaarno moram da ga cujem
A za zukri ....... tu si ti kriv .... zato pomazi " prokletnice " ;) :D
Pozdrav
Manley
01-02-2007, 10:51 PM
Na zalost .... moram tako da se snalazim :(
Ali nije svaciji ukus isti , zato se plasim ..... meni se npr jako dopada Roda Classic II ( tu negde ista cena ) a Dejo dobije napad mucnine pri pomenu istog mic a :p ....
....a i znas koji issue imam sa Avalonom .... znaci da mi treba nesto svetlije od K2 ....... znaci nesto sto nije tube ..... cak razmisljam o obicnom Amethystu ( za koji pise da je svetliji ) , ali stvaaarno moram da ga cujem
A za zukri ....... tu si ti kriv .... zato pomazi " prokletnice " ;) :D
Pozdrav
saljem lekove...ne brini
Manley
02-02-2007, 09:53 AM
a jel si mozda pokusavao da snimas heavy elektricne gitare sa crnim vitezom? hvala puno ;)
nisam probao, ali nije problem da uradim
mislim da nece biti problema za violet i na gitarskom pojacalu, videcemo
pozdrav
Manley
05-02-2007, 05:49 PM
Ne mogu da verujem da su idioti vec podigli za 20% cene Violet-a
navalite ljudi, ovo je poslednja prilika da uzmete za normalnu lovu vrhunski mikrofon
Klarinetista
05-02-2007, 06:02 PM
Pa ja sam zainteresovan, ali gde uzeti? kod koga?
Miha Blaze
06-02-2007, 03:33 PM
ajde i ja sam zainteresovan za mikrofon pa ako neko zna gde se to moze kupiti (za nas ovde iz Srbije) dobrodosao je ;)
inace ovaj prvi SE 2200A je kao stvoren za ovog iz Rammsteina :)
Narode, da li je neko kupio, i snimio sta sa ovim Violetom?
Cuo sam do sada samo jedan snimak onog Athmeysta (kako se vec pise) i stvarno mi se EXTRA svideo!
Kupio sam ga ja ........ javni se pa ti saljem usnimke ..... doduse , radi se o pevacici koja bi dobro zvucala i na mik u od 5 e , ali imam neke uporedne stvari koje ce ti dati sliku . S' obzirom da " volis " rodu , mislim da ce ti se Black Knight i te kako svideti :)
Pozdrav
perun
21-09-2007, 09:45 AM
Kog Amethysta ste probali? Vintage ili Standard!?
Max, jel imas Amethysta ili Black Knighta?
Imam Black Knighta , a Sale Jankovic ima Amethysta ( mislim i jednog i drugog , nisam siguran ) pa ga zvrcni , siguran sam da ce ti ostaviti jedan na neki dan pa probaj .
Pozdrav
perun
21-09-2007, 09:59 AM
Imam Black Knighta , a Sale Jankovic ima Amethysta ( mislim i jednog i drugog , nisam siguran ) pa ga zvrcni , siguran sam da ce ti ostaviti jedan na neki dan pa probaj .
Pozdrav
Ne znam ja Saleta. Mislim, znamo se "posredno", preko Rajka. Ajde, ako mozes, ti nesto organizuj ili mi daj telefon! Baci mi PM. A Black Knighta mozemo tvog da cujemo ili...?
Pozdrav!
Ne znam ja Saleta. Mislim, znamo se "posredno", preko Rajka. Ajde, ako mozes, ti nesto organizuj ili mi daj telefon! Baci mi PM. A Black Knighta mozemo tvog da cujemo ili...?
Pozdrav!
Imas PM
Pozdrav
Monroe/Rampart
05-05-2008, 07:32 PM
ajde da tu pitam posto nema nesta smisla otvarat novu temu za jedno pitanje
a pitanje je di se moze nabavit na "sirem balkanskom podrucju" black knight...i tko bi bio neki (semi) sluzbeni uvoznik
jel moze neko da re-upuje ovaj test, molio bih lepo?
I, ortak se dvoumi izmedju Rode k2 i Black Knight-a, pa nas zanima vase misljenje i iskustva.
Ne mora da bude ovaj test, moze i neki snimak ko ima violeta :)
Monroe/Rampart
02-04-2009, 11:16 PM
znam da nisam mozda najkompetentniji, ali hajde da ti ja probam pomoc koliko mogu, posto jednog od to dvoje imam, a drugog sam probao bas pri odlucivanju o tome kojeg ces uzet...a i kontam da znam za sto ce ti sluzit 90% vremena...
kad sam isprobavao micove, na "poligonu" su bili K2, Black Knight, SE4400a i nt2000...Audio Technice nisu imali tada nazalost, niti ih nabavljali u korije vrijeme...da ne pricam kakav je koji bio, idemo na ova dva u pitanju...Violet je zvucao siroko...neznam kako to drugacije opisati...kao da su vokali vec bili pannovano na 3/4 lijevo i 3/4 desno...no, zvucao mi je malo prenaglasen u visokima na mom glasu...ne sibilantno niti posebno ?trčavo, samo malo naglasenije...K2, na drugu stranu, je bio najneutralniji od ovo cetvero...Violeta sam zapamtio po sirini, nt2000 po tome sto je dosta dobro ulovio jako niske frekvencije, onaj neki growl ispod low midova, a SE po tome sta je bio dosta cist...K2 po nicemu od toga, ali zvucao je nekako dovrseno...malko dosadno, ali dovrseno...
sad, u normalnoj situaciji bih ti preporucio K2 bez razmisljanja, ali pretpostavljam da ce ti, kao i meni, sluzit primarno i gotovo iskljucivo za vokale...i tu bih ti ga vjerojatno preporucio, ali jednostavno nije sasvim legao na moj glas kao sto je izgledalo da ce leci...doduse, iz iskustva, ja imam dosta tezak glas za ulovit kako treba...i nekako, nekom se to svidja, meni ne, uvijek imam osjecaj da sto god napravim, da glas malkice viri iznad ostatka mixa...prijatelj je snimao punk vokale kod mene s njim i ozvucili smo jendom git. pojacalo i on je bio odusevljen s tim, ali meni to jednostavno nije to...cak i kad sve u aranzmanu ostavim tako da postoji rupa od 300-800Hz u koji bi trebao lec veci dio vokala - on opet ispliva malo iz mixa...a i na kraju se zavrsi na tome da cak i boostujem visoke, sto je prilicno cudno za Rodu i zbog cega sam odlucio se zaletit do studija isprobat je tamo i usporedit malo...
na kraju se svelo na to da cekam jun da mi prijatelj dodje iz Us i donese Sm7b i ove dane trazim studio koji ima sto veci izbor micova da ih usporedim s Rodom i vidim ako mi neki bolje pase, tako da sam u jendu ruku opet na trzistu za mic u tom nekom rangu 600-800e i rado bih cuo prijedloge ostalih, takodjer...osim ako se pokaze da je to bilo do neispravnosti Rode ili neke moje masivne greske pri usnimavanju ili mixu
mogu ti cimnut neki vokal snimljen K2-ojkom, a i okaciti vokale snimljene s jos par micova ove dane kad ih se zaletim probat u studio...eto
edit:
i ako netko od Rijecana zna studio s malo vecim izborom mikrofona, cijenio bih informaciju...
Tiki the Boyler
02-04-2009, 11:52 PM
ajde da tu pitam posto nema nesta smisla otvarat novu temu za jedno pitanje
a pitanje je di se moze nabavit na "sirem balkanskom podrucju" black knight...i tko bi bio neki (semi) sluzbeni uvoznik
Imaš ga ovde (http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=3442), a onda, po prirodi stvari, i u svim ostalim prodavnicama iz iste mreže...
Monroe/Rampart
02-04-2009, 11:58 PM
hvala na odgovoru, ali pogledaj datum posta : )
od tada sam i nasao gdje ga ima i probao i preskocio... :)
znam da nisam mozda najkompetentniji, ali hajde da ti ja probam pomoc koliko mogu, posto jednog od to dvoje imam, a drugog sam probao bas pri odlucivanju o tome kojeg ces uzet...a i kontam da znam za sto ce ti sluzit 90% vremena...
kad sam isprobavao micove, na "poligonu" su bili K2, Black Knight, SE4400a i nt2000...Audio Technice nisu imali tada nazalost, niti ih nabavljali u korije vrijeme...da ne pricam kakav je koji bio, idemo na ova dva u pitanju...Violet je zvucao siroko...neznam kako to drugacije opisati...kao da su vokali vec bili pannovano na 3/4 lijevo i 3/4 desno...no, zvucao mi je malo prenaglasen u visokima na mom glasu...ne sibilantno niti posebno ?trčavo, samo malo naglasenije...K2, na drugu stranu, je bio najneutralniji od ovo cetvero...Violeta sam zapamtio po sirini, nt2000 po tome sto je dosta dobro ulovio jako niske frekvencije, onaj neki growl ispod low midova, a SE po tome sta je bio dosta cist...K2 po nicemu od toga, ali zvucao je nekako dovrseno...malko dosadno, ali dovrseno...
sad, u normalnoj situaciji bih ti preporucio K2 bez razmisljanja, ali pretpostavljam da ce ti, kao i meni, sluzit primarno i gotovo iskljucivo za vokale...i tu bih ti ga vjerojatno preporucio, ali jednostavno nije sasvim legao na moj glas kao sto je izgledalo da ce leci...doduse, iz iskustva, ja imam dosta tezak glas za ulovit kako treba...i nekako, nekom se to svidja, meni ne, uvijek imam osjecaj da sto god napravim, da glas malkice viri iznad ostatka mixa...prijatelj je snimao punk vokale kod mene s njim i ozvucili smo jendom git. pojacalo i on je bio odusevljen s tim, ali meni to jednostavno nije to...cak i kad sve u aranzmanu ostavim tako da postoji rupa od 300-800Hz u koji bi trebao lec veci dio vokala - on opet ispliva malo iz mixa...a i na kraju se zavrsi na tome da cak i boostujem visoke, sto je prilicno cudno za Rodu i zbog cega sam odlucio se zaletit do studija isprobat je tamo i usporedit malo...
na kraju se svelo na to da cekam jun da mi prijatelj dodje iz Us i donese Sm7b i ove dane trazim studio koji ima sto veci izbor micova da ih usporedim s Rodom i vidim ako mi neki bolje pase, tako da sam u jendu ruku opet na trzistu za mic u tom nekom rangu 600-800e i rado bih cuo prijedloge ostalih, takodjer...osim ako se pokaze da je to bilo do neispravnosti Rode ili neke moje masivne greske pri usnimavanju ili mixu
mogu ti cimnut neki vokal snimljen K2-ojkom, a i okaciti vokale snimljene s jos par micova ove dane kad ih se zaletim probat u studio...eto
edit:
i ako netko od Rijecana zna studio s malo vecim izborom mikrofona, cijenio bih informaciju...
radio sam sa puno majkova izmedju ostalog i sa K2 i znam kako zvuci, rode mikrofoni svi imaju neki slican karakter sto meni malo i smeta.A Black Knight-a stvarno nisam cuo, i voleo bih da ga cujem.
Mislim K2 nikako za te pare (480E) ne moze da bude promasaj, ali zelim da cujem Black Knight-a jer je mozda on po mom nahodjenju bolji pogodak.A posedujem NT2 (koji se pokvario do duse), i to zvuci gotovo isto kao NT2a i NT2000, taj mikrofon je okej na nekim vokalima ali na nekim je neupotrebiv.
Hvala na izlaganju, cekam neki demo od Black Knight-a
korenjak
03-04-2009, 10:46 PM
kod mene je nt2a i nesto ne prija mom glasu
kad slusam sebe kad se snimim na mali mp3 player diktafon ili sa genus mic-om nekako mi prirodnije zvuci glas
kod rode mi izbije neko krcanje glasnih zica i moram dosta da reverbujem i eq-em....
kazu da B1 nije los za muski glas pa cu da ga probam jer mi je jako niska laga
treba probati razne mikrofone dok se ne pronadje koji potpuno legne na glas
kod mene je nt2a i nesto ne prija mom glasu
kad slusam sebe kad se snimim na mali mp3 player diktafon ili sa genus mic-om nekako mi prirodnije zvuci glas
kod rode mi izbije neko krcanje glasnih zica i moram dosta da reverbujem i eq-em....
kazu da B1 nije los za muski glas pa cu da ga probam jer mi je jako niska laga
treba probati razne mikrofone dok se ne pronadje koji potpuno legne na glas
Ne verujem da ce ti B1 raditi bolje od Rode, radio sam i sa B1 i sa ne znam cime sve ne
korenjak
04-04-2009, 09:06 AM
ima test okacio sam ovde:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27010
gorjan
04-04-2009, 09:18 PM
Ne mora da bude ovaj test, moze i neki snimak ko ima violeta :)
mozes poslusati kod mene na www.myspace.com/goranjanca npr "dodir pravde" .Glas je snimljen na black knight + UA SOLO 610. s tim da sam dodao na glas nekih 2db na 12KHz(uz naravno ostalo procesiranje, kompresori itd...)
pozdrav
mozes poslusati kod mene na www.myspace.com/goranjanca (http://www.myspace.com/goranjanca) npr "dodir pravde" .Glas je snimljen na black knight + UA SOLO 610. s tim da sam dodao na glas nekih 2db na 12KHz(uz naravno ostalo procesiranje, kompresori itd...)
pozdrav
Tesko je presuditi na osnovu isprocesiranog snimka, ali se chuje da glas ima dobar body, mislim da je dobro usnimljen i to
gorjan
05-04-2009, 03:35 PM
Tesko je presuditi na osnovu isprocesiranog snimka, ali se chuje da glas ima dobar body, mislim da je dobro usnimljen i to
evo okacio sam deo neprocesiranog fajla. znaci, black knight + ua solo 610 + maudio delta konverteri. snimano u sobi u kojoj sam okacio panele od azme.
http://rapidshare.com/files/217716055/dodir_pravde-_black_knight_ua610.wav.html
evo okacio sam deo neprocesiranog fajla. znaci, black knight + ua solo 610 + maudio delta konverteri. snimano u sobi u kojoj sam okacio panele od azme.
http://rapidshare.com/files/217716055/dodir_pravde-_black_knight_ua610.wav.html
sjajno, puno hvala!
Tribal_kg
07-04-2009, 09:41 PM
Slucajno sam nasao na hardu ovaj fajl pa sam ti okacio.
http://www.fileden.com/files/2007/7/19/1279218/Violet_Black_Knight.wav
To je fajl koji je bio na ovom testu..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.