PDA

View Full Version : Yamaha HS80M aktivni monitori

FrankoPanko
01-02-2007, 10:10 AM
Da li netko ima iskustva sa ovim monitorima? Citam dosta pozitivne kritike (SoundOnSound) o njima, a i cijena im nije nesto pretjerana. Da li je netko radio usporedni test sa npr. NS-10 (iako HS80 ima 8" woofer:rolleyes: )?Koliko tu ima uopce slicnosti u zvuku?:confused:

Manley
01-02-2007, 10:13 AM
Da li netko ima iskustva sa ovim monitorima? Citam dosta pozitivne kritike (SoundOnSound) o njima, a i cijena im nije nesto pretjerana. Da li je netko radio usporedni test sa npr. NS-10 (iako HS80 ima 8" woofer:rolleyes: )?Koliko tu ima uopce slicnosti u zvuku?:confused:

ja nisam probao, ali ono sto sam cuo od drugih je da: nema ni 10% od starih NS10....cak sta vise odvratno radi.....a SOS odavno ne daje neutralnu kritiku, vec ko im da vise love, nazalost

znaci nisam probao, vec cuo od poznanika

Elf
01-02-2007, 01:34 PM
Danas sam ih slushao sa drugarom.Nisam slushao neke referentnije monitore visoke klase pa ne mogu mnogo da sudim o HS80-icama.Uporedio sam svoj snimak table i sitara na njima i na M-Audio BX-8 i mogu reci da Yamaha ima prilichno bolju frekventnu karakteristiku (to je moje subjektivno mishljenje).Ali,za te pare mislim da su sasvim pristojni.

Rhino
01-02-2007, 03:10 PM
E, bash im je tesko da rade bolje od m-audija. Hehehehe:D
Nego, one 5-tice yamahe.... Jel msp5 ili kako god su po mom misljenju best buy u odnosu cijena/ kvalitet

Shot
02-02-2007, 01:30 AM
Moja bi bila preporuka da uzmes one male Adame. Ne znam sad na brzinu reci kako se zovu. Oni mali od oko 300 eura. Cuo sam ih kod prijatelja i to razara!

Tiki the Boyler
02-02-2007, 08:52 AM
Em je osmica, em je aktiva, em je bas refleks!
Teško da tu ima išta slično sa NS10!
Sem možda bijele membrane! :)

boggy
02-02-2007, 09:10 AM
....
Sem mo?da bijele membrane! :)

Malo li je, na ovu skupocu? :rolleyes:

pozdrav

bogi

OFF
02-02-2007, 09:47 AM
E, bash im je tesko da rade bolje od m-audija. Hehehehe:D
Nego, one 5-tice yamahe.... Jel msp5 ili kako god su po mom misljenju best buy u odnosu cijena/ kvalitet

I meni msp5 rade super posao, mada ih franko ima, koliko se secam;) :)

sasaristic
02-02-2007, 09:52 AM

SounOnSound je odavno postao tesko komercijalno sr... .Ne secam se ni jedne negativne recenzije, sta god da testiraju , sve je mnoooogo dobro i best buy...

FrankoPanko
02-02-2007, 10:52 AM
Ma imam MSP-5 i Dynaudio BM6 i dobro rade, ali NS-10 su mi oduvjek tiha patnja i zato pitam da li bar HS80 imalo zvukom podsjecaju na njih. Ocito da ne!:(

P.S. (malo je off topic): Ocajnicki trazim (citaj: kupujem!) NS 10! ...Smrc!...:banghead: :(

Rhino
02-02-2007, 12:25 PM
Ehhhh, da su zelje konji....:D I ja bih uzeo ns10 rado, kad se sjetim da su mi nekad davno nudjene pola godine stare za 650dm.... ehhhh:mad:
Nego, ove male petice sto franko ima su takodje surove.... Nemaju zvuk kao ns10, ali su me mnogo iznenadile. S obzirom da ima i bm6 pored njih, ja bih mu preporucio nesto vece - tipa air 15 pasivne;)

boggy
02-02-2007, 12:47 PM
....tipa air 15 pasivne;)

BM15P(asivne) ;)

pozdrav

bogi

FrankoPanko
02-02-2007, 01:39 PM
Sve je to lijepo ali imam malu reziju (sirotih 9 m2:( ) i mislim da bi BM 15 bile prevelike kutije. Da nisam imao BM6 prije godinu dana uzeo bih polovne BM 15P od poznanika koji ih je prodavao za 700 Eura (!), pa makar morao jos vise "tretirati" reziju, ali 3 para monitora u maloj reziji- too much! Prije par mjeseci napravio sam neke 3-way aktivne kutije (ko fol monitore), ali mi sluze uglavnom da ih odvrnem i idem slusati u hodnik kako zvuci stvar (da si stvorim privid kako zvuci pjesma kad ulazite u neki klub ili kafic;) ). Bas je 10" i ubija vec na maloj snazi, a povrh toga kutije mi zauzimaju mnogo korisnog prostora u reziji. NS 10 znam kako zvuce jer ih ima moj prijatelj u studiu i kad slusam moje mikseve na njima odmah znam cega je premalo a cega previse, dok na BM6 i MSP 5 prodju dani i dani ponovnog preslusavanja i usporedjivanja sa referentnim pjesmama dok mi pjesma ne zazvuci kako treba. Vjerojatno nisam jedini kojeg muce ovakvi problemi. Mnogi kazu da za danasnju produkciju (npr. elektronska glazba i ona u kojoj dominiraju ogromne kolicine kicka i basa) NS 10 nikako ne prolaze, ali u pop produkciji (radijske pop-rock i festivalske pjesme kakve uglavnom radim), mislim da ce jos dugo godina biti "No 1"!

boggy
02-02-2007, 01:49 PM
Iako ti je rezija stvarno minijaturna, nisam stekao utisak da BM15 sviraju preterano nisko.... (40Hz ako se dobro secam)

mislim da ti Oggy moze bolje to da opise...

Jeste da je drajver 10" ali to u sustini ne znaci puno (odnosno ne znaci da je to odmah i subwoofer)...

Hocu da kazem da je ipak najbolje poslusati konkretan zvucnik, i ne donositi unapred zakljucke na osnovu velicine drajvera, pregrube su procene

dimenzije jesu bitne za neke stvari kod drajvera ali su prakticno samo jedan faktor od preko dvadeset koji mogu, na ovaj ili onaj nacin, da uticu na donju granicnu frekvenciju.

pozdrav

bogi

p.s. Nemoj me pogresno shvatiti, ne kazem da BM15P ne bi u tvojoj sobici napravili "haos"... samo kazem da ne gledas zvucnike, nego ih poslusaj... za svaki slucaj ;)

Rhino
02-02-2007, 02:12 PM
Bice da ti je do sobe......

darkstar
31-03-2007, 02:50 AM
Ljudi , ja ne znam o cemu vi pricate , jer ja iskreno cekam da yamaha da zvanicni izvestaj u kome kaze da je ove zvucnike napravila pod prisilom nekih talibana ....

Boja membrane je tu jedina slicnost sa ns 10 ;)

Jebote,jaci bas daje ona mala petica jamahina,ili mozda i cetvorka :) sto izgleda kao desktop zvucnik.

disco violence
02-04-2007, 02:12 PM
Ma imam MSP-5 i Dynaudio BM6 i dobro rade, ali NS-10 su mi oduvjek tiha patnja i zato pitam da li bar HS80 imalo zvukom podsjecaju na njih. Ocito da ne!:(

P.S. (malo je off topic): Ocajnicki trazim (citaj: kupujem!) NS 10! ...Smrc!...:banghead: :(

Idi na eBay pa licitiraj ima ih ko blata, jedino je pitanje koliko su ocuvani i nista vise?!
P.S. Jedan moj drugar je trazio gajde na eBay.(Ovo je smesno)

milos
03-04-2007, 12:31 PM
Nove KRKadzije VXT izgledaju zanimljivo
http://www.krksys.com/index2.php?cat=prodland&page=vxt
Mozda malcice skuplje od Rokit serije i lice na Expose:)

InsaneEyes
03-04-2007, 01:22 PM
Novi KRKic izgleda pakleno, ali meni svi KRKici zvuce tako suptilno i nezno - kao zena

volim svoje msp5-ice i ne bi ih nikad menjao za NS10 ne zvao se ja Lorimer

(a i ne zovem se tako)

pedjah
22-04-2007, 12:34 PM
Ja radim na Yamahama HS-50 (za one koji ne znaju to je manji model od ovog, od nekih ovdje kolega već ?estoko ispljuvanog HS-80) i mogu vam reći da rade sasvim solidno (moje lično mi?ljenje).