View Full Version : brauner phantom ae n/s
filip
31-01-2007, 05:07 PM
koja je razlika (ako je ima) kod ova 2 mikrofona (phatom-ae-n i phantom-ae-s) osim boje :)? Da li bi preporucili jedan od ovih za vokal ako mi budzet dozvoljava mikrofon do 1000e?
pozdrav
filip
Rhino
31-01-2007, 07:08 PM
Ne znam ima li razlike osim u boji. To ce vjerovatno znati dosta njih tu. Manley recimo.....
Ja ti ga toooplo preporuchujem!:hyper:
I tooplo sam ljubomoran na tebe!:twisted: :) :D :mrgreen:
Bio je test mikrofona , pa mozes da uporedis ..... a gotovo sam siguran da je razlika samo u boji ...... Doduse za 1250 e moze da se nadje nova Roda Classic II , koja je po mom misljenju bolja od svega ovoga ..... isto tako bi bilo ok da ga uporedis sa Rodom K2 ....... Manley je pominjao i nei Purple mic za lepu cenu ......
Takodje bi bilo lepo da napises sa kojim bi ga preampom kombinovao , jer ima dosta ljudi ovde sa raznim pozitivnim i negativnim iskustvima .....
eeee , da ..... za malo preko 1000 e mislim da moze da se nadje i SE Gemini .....
i to bi vredelo poslusati .....
Pozdrav
.... eee ...... da .... test mikrofona ....
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16157
Pozdrav
Dobro Filipe, reci mi, da li si ti lenj pa te mrzi da malo pogledas po forumu, ili si dokon, pa trazis posto-poto temu za pricu?
Toliko smo pricali o tom testu mikrofona i ti posle svega pitas ovako nesto? I to nije prvi put, inace ti to sigurno ne bih ovako saopstavao...
Imas snimke, covek se svojski potrudio, skini poslusaj, pa ces znati odmah da li ti to odgovara ili ne.
filip
31-01-2007, 08:49 PM
Dobro Filipe, reci mi, da li si ti lenj pa te mrzi da malo pogledas po forumu, ili si dokon, pa trazis posto-poto temu za pricu?
Toliko smo pricali o tom testu mikrofona i ti posle svega pitas ovako nesto? I to nije prvi put, inace ti to sigurno ne bih ovako saopstavao...
Imas snimke, covek se svojski potrudio, skini poslusaj, pa ces znati odmah da li ti to odgovara ili ne.
Oggy, prosao sam kroz SVE testove i sve postove, i moj zakljucak je bio da su ljudi veoma odusevljeni zvukom Brauner-a Phantom, e sad da li c ili ae, svejedno dobio sam na osnovu testa veoma dobro misljenje o ovom mikrofonu, jer se overall izgleda najvise spomenjivao (u toj klasi). Moje odluka je bila da nadjem Phantom C i video na sajtu ova 2 mikrofona i pitao sam koja je razlika? Oprostite ako sam proputio medju postovima odgovor na moje pitanje. Na kraju posta sam pitao kao pred kupovinu ako bi neko predlozio nesto drugo/bolje cisto da "stavim pecat" na ovu odluku.
Ostali, hvala na odgovorima.
Pozdrav
Manley
31-01-2007, 09:28 PM
nema razlike.....jedino da AE C ima i vovox kabal uz mik.
ja bih ti preporucio Violet Black Knight, mnogo bolje radi od braunera...
filip
01-02-2007, 01:23 AM
da, video sam i citao sam o njemu jos ranije kada si napisao u nekom drugom postu. Izgleda veoma zanimljivo. I hteo sam da idem za njega ali iskreno, tesko mi je palo da pokusam da skontam nacine na koji da ga uvezem/nabavim. Onaj sajt tvrdi da uvoze bilo gde u svetu, mada ne znam, mozda postoji neki drugi nacin da se dodje do njega... ako iko zna, nek se javi ;)
pozdrav
Manley
01-02-2007, 09:58 AM
da, video sam i citao sam o njemu jos ranije kada si napisao u nekom drugom postu. Izgleda veoma zanimljivo. I hteo sam da idem za njega ali iskreno, tesko mi je palo da pokusam da skontam nacine na koji da ga uvezem/nabavim. Onaj sajt tvrdi da uvoze bilo gde u svetu, mada ne znam, mozda postoji neki drugi nacin da se dodje do njega... ako iko zna, nek se javi ;)
pozdrav
javi se na PM, poslacu ti ja iz svajcarske ako nema u Srbiji
aj javi i meni na pm koja je cena tu, pa da pripremim pare u narednih mesec-dva.. ako moze :)
Manley
01-02-2007, 10:28 AM
evo ga:
http://www.oktava-shop.com/view_prod.php?id=73
cena je 325e i posiljka za Srbiju je moguca
uradicu snimak barunera i violeta da imate predstavu kako zvuci
Manley
01-02-2007, 10:34 AM
jos nesto....model Amethyst u verziji vintage radi fenomenalno na vokalima...nemam reci
u ja mislio da je on bar duplo vise... vrh! :)
sacu poskidam one fajlove
Manley
01-02-2007, 11:14 AM
u ja mislio da je on bar duplo vise... vrh! :)
sacu poskidam one fajlove
radi kao da je 5 x skuplji....stvarno vredi vise od onoga sto sada traze za njega, predpostavljam da ce cena brzo skociti posle svih dobijenih platinastih nagrada i brdo pozitivnih kritika
filip
01-02-2007, 12:11 PM
radi kao da je 5 x skuplji....stvarno vredi vise od onoga sto sada traze za njega, predpostavljam da ce cena brzo skociti posle svih dobijenih platinastih nagrada i brdo pozitivnih kritika
daj onda da peduhritimo boost :)
javljam ti se cim neka kinta bude sigurna
p.s. sto se slanja tice, kako to ide? Traze valjda 18e za slanje, i jel se placa ishta pri uvozu?
Pozdrav
Manley
01-02-2007, 12:16 PM
p.s. sto se slanja tice, kako ti ide? Traze valjda 18e za slanje, i jel se placa ishta pri uvozu?
Pozdrav
snacicemo se ;)
jos nesto....model Amethyst u verziji vintage radi fenomenalno na vokalima...nemam reci
Amethyst vintage je oko 1000 e ?? Zar toliko dobro radi ????
Koja je razlika izmdju obicnog i vintage ????
Pozdrav
Rhino
01-02-2007, 01:04 PM
Da neces svima nama poslati po 1?:)
Jel ga ima u onom tvom testu? Ustvari sad cu da vidim.....
Ako vrijedi x2, a kamoli x5 vrh!
Manley
01-02-2007, 01:20 PM
Amethyst vintage je oko 1000 e ?? Zar toliko dobro radi ????
Koja je razlika izmdju obicnog i vintage ????
Pozdrav
veruj mi da ubija....vintage je detaljan i topao, lep u basu i nije suvise boost-ovan u visokim. obican je moderan, dosta visokih, ostar....manje mi se svidja...iskreno
Manley
01-02-2007, 01:20 PM
Da neces svima nama poslati po 1?:)
Jel ga ima u onom tvom testu? Ustvari sad cu da vidim.....
Ako vrijedi x2, a kamoli x5 vrh!
ocu, stoo da necu....ako ti treba jedan...salji pm
filip
01-02-2007, 01:35 PM
koje bi bilo "dobro" predpojacalo za taj violet mikrofon? Jel bi SPL Channel One odradio dobar posao?
Manley
01-02-2007, 01:36 PM
koje bi bilo "dobro" predpojacalo za taj violet mikrofon? Jel bi SPL Channel One odradio dobar posao?
do koliko para?
filip
01-02-2007, 01:40 PM
1000e
Manley
01-02-2007, 01:46 PM
1000e
ako je 1000e samo za pre onda pojuri germanium, true sistems P-Solo...ne znam koja je cena martech MSS-10, ali mislim da je tu oko 1000e
imas jos avalon M5, spl gainstation, great river....bilo koji da uzmes, neces pogresiti
filip
01-02-2007, 02:03 PM
ako je 1000e samo za pre onda pojuri germanium, true sistems P-Solo...ne znam koja je cena martech MSS-10, ali mislim da je tu oko 1000e
imas jos avalon M5, spl gainstation, great river....bilo koji da uzmes, neces pogresiti
potreban mi je dual preamp za te pare :( Zato sam kontao SPL Channel One....
Manley
01-02-2007, 02:04 PM
potreban mi je dual preamp za te pare :( Zato sam kontao SPL Channel One....
eeee onda spl...nema druge
Cekaj .... nesto ne razumem , koliko sam shvatio , ovaj Amethyst ima svoj preamp u sebi ?????:o :confused:
..... verovatno sam pogresno razumeo .....
Pozdrav
Manley
01-02-2007, 04:14 PM
Cekaj .... nesto ne razumem , koliko sam shvatio , ovaj Amethyst ima svoj preamp u sebi ?????:o :confused:
..... verovatno sam pogresno razumeo .....
Pozdrav
nema...odakle ti to
nema...odakle ti to
The internal solid state preamplifier of the microphone is based on class-A fully discrete transformerless electronics circuit, built using only the best quality selected components. The circuit is designed under the highest audio standards and provides linear audio frequency range, high dynamics, low self-noise, and very low audio distortion of all types. "The Amethyst" requires quality and stable 48 V phantom power.
sa Violet sajta .......
Pozdrav
Manley
01-02-2007, 04:25 PM
The internal solid state preamplifier of the microphone is based on class-A fully discrete transformerless electronics circuit, built using only the best quality selected components. The circuit is designed under the highest audio standards and provides linear audio frequency range, high dynamics, low self-noise, and very low audio distortion of all types. "The Amethyst" requires quality and stable 48 V phantom power.
sa Violet sajta .......
Pozdrav
pa ne pise ista o predpojacanju....to je interna elektronika
boggy
01-02-2007, 04:35 PM
pa ne pise ista o predpojacanju....to je interna elektronika
Hm... Earthworks je slican... ako ti ne treba pre amp, normalno radi samo sa fantomskim napajanjem na linijskom ulazu A/D konvertora.
Znaci u mikrofonu postoji ozbiljan pre-amp (da moze da drajvuje kabl i sledeci ulazni stepen)
Prakticno je u ovom slucaju mic pre, vise "efekat" nego neophodno predpojacanje, pogotovo za danas standardne 24bitne konvertore. Vec smo pricali o tome...
O "neophodno" govorim samo u tehnickom ili elektricnom smislu, ne u producentskom... da se razumemo :)
pozdrav
bogi
dadson
01-02-2007, 05:44 PM
Ima li neko modificiranu Oktavu MK-319. Vrijedi li cemu?
Manley
01-02-2007, 06:02 PM
Hm... Earthworks je slican... ako ti ne treba pre amp, normalno radi samo sa fantomskim napajanjem na linijskom ulazu A/D konvertora.
Znaci u mikrofonu postoji ozbiljan pre-amp (da moze da drajvuje kabl i sledeci ulazni stepen)
Prakticno je u ovom slucaju mic pre, vise "efekat" nego neophodno predpojacanje, pogotovo za danas standardne 24bitne konvertore. Vec smo pricali o tome...
O "neophodno" govorim samo u tehnickom ili elektricnom smislu, ne u producentskom... da se razumemo :)
pozdrav
bogi
da, ali predpojacanje kod starih mikrofona je tu da bi bezali od suma, a ne da bi radili bez predpojacanja....mislim da je to vezano za kapsulu(tehnicki), a nema veze sa produkcijskim delom kao sto kaze boggy
da, ali predpojacanje kod starih mikrofona je tu da bi bezali od suma, a ne da bi radili bez predpojacanja....mislim da je to vezano za kapsulu(tehnicki), a nema veze sa produkcijskim delom kao sto kaze boggy
Rekoh ja da verovatno gresim ...... ali kad prevedes tekst ........ sve navlaci na to ..... ( ono kao treba ti samo " pravih " 48 V i to je to ..... ) pa mi bilo cudno .....
Pozdrav
Manley
01-02-2007, 11:28 PM
Ima li neko modificiranu Oktavu MK-319. Vrijedi li cemu?
cuo sam samo pohvale, ali nisam probao
boggy
01-02-2007, 11:33 PM
Ma ok... je... ja sam jos pod utiskom Earthworks-a (kakva "strvina"!):)
Jasno je da kondenzatorski mikrofon ne moze da radi bez polarizacije kapsule barem, i sama kapsula ne moze da drajvuje skoro nista osim pre-ampa u mikrofonu... u sustini mozemo da tu elektroniku zovemo kako hoces, ali to jeste definitivno nekakav pre-amp ili buffer... sta god :)
E sad, sta je sa njim konstruktor zeleo/mogao da postigne... druga je prica.
pozdrav
bogi
p.s. E da... "bezanja od suma" nema.... ako imas sum u izvoru, pojacanjem pojacavas i sum... a ako ti je problem sum u sledecem stepenu onda ok... pojacanjem ga nadjacavas... medjutim... mislim da danas A/D konvertori ne boluju vise od previse cujnog suma... za razliku od magnetofona....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.