Log in

View Full Version : patch polje

filip
31-01-2007, 12:19 PM
patch polja projektujete, dizajnirate, pravite, sastavljate, lemite sami? kupujete gotove?

pozdrav

Manley
31-01-2007, 12:25 PM
patch polja projektujete, dizajnirate, pravite, sastavljate, lemite sami? kupujete gotove?

pozdrav

sve zavisi od set up-a

ne razumem pitanje??

filip
31-01-2007, 12:35 PM
potpuno mi je jasan koncept patch polja, i doslo je vreme planiranja kako povezati sprave u studiju, i time razmisljam da li cu morati sam da se patim sa pravljenjem patch polja kao i svako drugi (ako je to slucaj), ili ima vec gotovih (novih) negde na prodaju u raznim kombinacijama?

ne znam da li sam i sad jasan, sorry:(

Max
31-01-2007, 12:41 PM
Naravno da ima ...to imas da kupis gde hoces i to je prilicno jeftina stvar ...... samo kupi dosta kablova da spojis sa svime sto zelis .....

http://www.thomann.de/gb/neutrik_nys_spp_patchbay_2.htm

http://www.thomann.de/gb/behringer_px3000_ultrapatch_pro_patchbay.htm

cena je oko 50 ak e , za ove modele , a mislim da ih imas u nasim radnjama ....

Pozdrav

Manley
31-01-2007, 12:51 PM
posavetovao bih te da izbegavas varijantu polja bez cvrste veze, na kabal!

najbolji su oni koji se leme(letuju) TT bantam iz razloga jer ne oxidiraju konektori kao kod obicnih patchera....ili da pogledas neko analogno patch polje sa digitalnom kontrolom....to je po meni odlicno resenje.....doduse malo skuplje od obicnih....koliko sam cuo ima SM Pro nesto u ponudi......sto znaci....PERUNa muci na PM:D

Max
31-01-2007, 01:01 PM

najbolji su oni koji se leme(letuju) TT bantam iz razloga jer ne oxidiraju konektori kao kod obicnih patchera....ili da pogledas neko analogno patch polje sa digitalnom kontrolom....to je po meni odlicno resenje.....doduse malo skuplje od obicnih....koliko sam cuo ima SM Pro nesto u ponudi......sto znaci....PERUNa muci na PM:D

Daj neki link ..... ne mogu nigde da nadjem na oficijalnom sajtu .....

Pozdrav

Manley
31-01-2007, 01:14 PM
Daj neki link ..... ne mogu nigde da nadjem na oficijalnom sajtu .....

Pozdrav

ako nema na sajtu

e onda je u pripremi....

sasaristic
31-01-2007, 01:43 PM

hehe...kad se setim da sam mogami tt bantam kablice placo po 35 dm komad......mozda i nije najjeftinije resenje za home-studio varijantu

Manley
31-01-2007, 02:00 PM
hehe...kad se setim da sam mogami tt bantam kablice placo po 35 dm komad......mozda i nije najjeftinije resenje za home-studio varijantu

moze postu da opljacka....stare centrale imaju tt patch polja:D

sasaristic
31-01-2007, 02:06 PM
moze postu da opljacka....stare centrale imaju tt patch polja:D

Ma jos bolje da mu kazem kome sam prodao...sto da se zeza sa postom...jos da mu konektori budu black and white;) , a , ako saceka jos neki dan , od istog coveka moze da mazne i Ameka.:rotfl:

Arthur
31-01-2007, 02:20 PM
u je*ote, jeftino ovo neutrikovo.. el valja to štogod?

Manley
31-01-2007, 02:22 PM
Ma jos bolje da mu kazem kome sam prodao...sto da se zeza sa postom...jos da mu konektori budu black and white;) , a , ako saceka jos neki dan , od istog coveka moze da mazne i Ameka.:rotfl:

tezak je amek....ima skoro 2 tone....treba mu zemunski klan da ga iznese :D

Manley
31-01-2007, 02:24 PM
u je*ote, jeftino ovo neutrikovo.. el valja to ?togod?

Ne valja, uzmi bolje behringer(bez zezanja) jer imas mogucnosti stelovanja patchbay-a, a neutrik je fixan, bothom row(mislim);)

Arthur
31-01-2007, 02:40 PM
ajd sad to isto, samo na srpskom ?

Manley
31-01-2007, 02:54 PM
ajd sad to isto, samo na srpskom ?

Ne valja, uzmi bolje behringer(bez zezanja) jer imas mogucnosti stelovanja patchbay-a, a neutrik je fixan, bothom row(mislim):D

alavuk
31-01-2007, 02:56 PM
tezak je amek....ima skoro 2 tone....treba mu zemunski klan da ga iznese :D

izvol'te trazili ste me :]]]

salo na stranu salim se i sad ... elem

pitanje za manley-a posto za sad jedino njemu verujem oko tehnike na ovom forumu :) (opet sala tj ko i da nije :]]] ) , koje bi ti nama pacicima patch polje preporucio ? ne bitno je dal' je analogno il' digitalno

Arthur
31-01-2007, 03:02 PM
Samo si promenio smajlija... ich keine sprechen deutche :D
Za?to bi ?eleo da ulazim u kineske lemove beringera kad ne znam ni ?ta da ?telujem na peč polju?

Manley
31-01-2007, 03:26 PM
Samo si promenio smajlija... ich keine sprechen deutche :D
Za?to bi ?eleo da ulazim u kineske lemove beringera kad ne znam ni ?ta da ?telujem na pe? polju?

e pa onda udji u kineske lemove neutrika i nemoj nista da stelujes;)

Manley
31-01-2007, 03:32 PM
izvol'te trazili ste me :]]]

salo na stranu salim se i sad ... elem

pitanje za manley-a posto za sad jedino njemu verujem oko tehnike na ovom forumu :) (opet sala tj ko i da nije :]]] ) , koje bi ti nama pacicima patch polje preporucio ? ne bitno je dal' je analogno il' digitalno

rekao sam vec max-u.....imao sam u studiju novi sm pro za koji sam saznao tek malopre da jos nije u prodaji.:confused:

d-sub prikljuchci sa 2x 64 polja i digitalnim displejom, naravno recall funkcija i mogucnost da zapamtite preset...zamisli da mesto rupica;) imas dugme, dva stisnuta zajedno su u kontaktu, kao kabal.....najbitnije, nisam primetio da farba zvuk, a jevtino je....mislim oko 300-350 evra

zvincic
31-01-2007, 03:34 PM
erm...

http://www.neutrik.com/content/products/detail.aspx?id=210_460038209&catId=CatMSDE_audio

ja bi radije neutrika nego one ocajne prekidace na behringeru...

Manley
31-01-2007, 03:38 PM
erm...

http://www.neutrik.com/content/products/detail.aspx?id=210_460038209&catId=CatMSDE_audio

ja bi radije neutrika nego one ocajne prekidace na behringeru...

imao sam oba...koristio ih da patchujem filtere sintisajzera....mogu ti reci oba su krs, ali behringer mi je nekako pouzdaniji i kvalitetniji izgledao....i lepsi ako nista vise

filip
01-02-2007, 10:05 AM
imao sam oba...koristio ih da patchujem filtere sintisajzera....mogu ti reci oba su krs, ali behringer mi je nekako pouzdaniji i kvalitetniji izgledao....i lepsi ako nista vise

o kom modelu pricas?

Manley
01-02-2007, 10:11 AM
o kom modelu pricas?

oznaka je ULTRAPATCH PRO PX3000 i PX2000...2000 nije simetriran a 3000 jeste koliko se secam

malo metala sa dve funkcije vise od neutrika....sad jedino ako vam ne smeta sto je behringer pa kao nije profi....meni ispod Manley-a i Thermionic Culture-a stoji behringer powerplay i lepo izgleda ;) :D

filip
01-02-2007, 10:30 AM
oznaka je ULTRAPATCH PRO PX3000 i PX2000...2000 nije simetriran a 3000 jeste koliko se secam

malo metala sa dve funkcije vise od neutrika....sad jedino ako vam ne smeta sto je behringer pa kao nije profi....meni ispod Manley-a i Thermionic Culture-a stoji behringer powerplay i lepo izgleda ;) :D

hvala!

RAJKO
02-02-2007, 01:26 AM
Pozdrav

Iskustvo me je naucilo par stvari:

1.Mali sistemi sa relativno fiksnom instalacijom ne trebaju patch polje,mnogo je lakse ponekad prebosti po koji kabl nego sve ono sto ste stvarali provlaciti kroz jeftina polja.
2.Veliki sistemi zasluzuju kvalitetna bantam pach polja na lemljenje,nikakve konbinacije sa edac,D-sub ili neki drugi konektor sa zadnje strane.jeste lakse za selidbe ili neka nuzna rasklapanja studija,ali zato i prelazni kontakt vise,znaci direktno lemljenje na konektore.

Ako se izabere 6,3 mm varijanta imaju i u tom formatu ozbiljna pach polja reda 250 eura i istog kvaliteta kao bantam,izrada je identicna.Time se stedi na kablovima jer su 6,3 patch kablovi daleko jeftiniji nego bantam,a cela instalacija ne gubi na kvalitetu.

Zaobidjite patch polja od 50 do 100 eura,nekad je bolje ustedeti i platiti vise i to Vam je trajna investicija koja ce se vremenom itekako isplatiti.

Arthur
02-02-2007, 02:27 PM
mene konkretno muči sledeća postavka : Imam 5.1 sistem monitora i 6 outputa iz DAW-a. Želim da iskombinujem nešto da bi kada mixam u stereo režimu mogao da 4 extra outputa koristim kao sendove za outboard sprave (zasad samo jednu) kao i za sekundarni monitoring (ns-10m).. Ovo je zasad prilično frustrirajuće prebadati, tako da razmišljam o nekom kvalitetnom (nekolorisanom, zbog monitora) patch-polju..
any ideas?
Bitch ima neki 5.1 managment, ne znam kako funckioniše i kolko košta..