View Full Version : H&K ili Seymour Duncan?
Slavisha
30-01-2007, 10:57 PM
Naime govori se o lampashkim pretpojachalima...
Hughes and Kettner Tubeman i Seymour Duncan Twin Tube Classic...
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa obe ove sprave i ako je tako koja bolje radi i zashto?
Unapred hvala...
Nisam gitaista...... tubemana sam jednom snimao (LP standard - tubeman), i nisam bio odusevljen ni odim sto je iz njega otislo u pojacalo ni onim sto sam uveo u snimach..... sad, ne mora nista da znaci, ali u prvom i jedinom kontaktu me nije odusevio
Rocket Roll
30-01-2007, 11:50 PM
Seymour je malo skup za nas... Verovatno ćeš biti prvi "odavde" koji ga ima ako budeš uspeo da ga si priuštiš, ali sam sa više (pouzdanih) strana o njemu čuo sve najbolje.
Slavisha
02-02-2007, 05:46 PM
Seymour je malo skup za nas... Verovatno će? biti prvi "odavde" koji ga ima ako bude? uspeo da ga si priu?ti?, ali sam sa vi?e (pouzdanih) strana o njemu čuo sve najbolje.
Ma, ja posedujem Seymour, ali me interesuje da li Tubeman radi bolje, i ako je tako zbog chega...
Dushan_S
03-02-2007, 01:31 AM
Imam Tubeman-a, nikad probao Seymour Duncan-a. Tubeman mi je ok za neke live varijante, ali ume da bude probirljiv ?to se tiče gitara... Nije mi lepo radio za niske ?timove i nije dobro trpeo aktivne magnete. Nasuprot onome ?to pi?e na njemu, ne vidim kako bih ga upotrebio za direktno snimanje, zvuči kao fuzz tako. Ja imam stariji tubeman, a ovaj novi je drugačiji i mislim da je na harmony central-u neko pomenuo da je lo?ijeg kvaliteta nego stari. Pogledaj tamo ako ima i neki review za SD-a.
Tiki the Boyler
05-02-2007, 08:43 AM
Dushane, u kojoj varijanti koristiš Tubemana live?
U power amp, ili... ?
Dushan_S
06-02-2007, 10:27 PM
Sad ga teram u Marshall-a hybrid-a i bolje mi radi kad prođe kroz preamp, a isti slučaj je bio i kad sam ga kačio na lampa?a. Jako mu je nedovr?en ton, tako da sam ga uredno ?tekao iz izlaza za mikser (?atro ima emulaciju tu) pa onda u preamp i tek je tu dobijao muda i postajao kontrolisan.
Tiki the Boyler
09-02-2007, 09:58 AM
Znači... može bez problema da se koristi kao klasična pedala?
Nešto sam konto da mu je tal linijski izlaz prejak za input na pojačalu...
Dushan_S
09-02-2007, 01:15 PM
Pa smanji? mu izlaz ako ti je prejak :D
Mislim, probaj ako ima? prilike pa vidi da li ti se sviđa
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.