PDA

View Full Version : Sekd Prodif T

Banks
29-01-2007, 08:50 AM
Ima li koga na forumu tko radi (ili je radio) sa Sekd Prodif T 2496 karticom?
Naime, imam problema sa instalacijom drivera i sinkronizacijom. Firma Sekd se raspala, nema vise supporta, nema updatea drivera. (To su mi i sluzbeno potvrdili sa
plus24.net, sto je neka americka firma koja je djelomicno preuzela sekd nakon raspada.) Driveri su stari, postoji samo beta verzija za win xp i neka nt verzija za win 2k koju medjutim windows 2000 uopce ne prihvaca. Pitam se da li je ikako moguce osposobiti karticu za normalan rad tj. da li su driveri uopce kompatibilni sa novijim pc konfiguracijama - radi se o NF4 chipsetu, Athlon64 3000, integrirana grafika nVidia 6150, 1 GB RAM. U vrijeme izdavanja drivera ovakve konfiguracije nisu uopce postojale.
Takodjer je upitna sinkronizacija. Do sada je moj frend u studiju snimao preko Yamahe 02R na dva Tascama (DA88, DA38) gdje je DA88 bio wordclock generator.
Sada bi htio snimati direktno na PC kroz Prodif T, ali imamo pucketanje, sto valjda
govori o gubitku sinkronizacije. Kartica nema word clock port - sto sam npr. primjetio
da RME TDIF kartica ima. Pa sam probao spojiti Tascam DA88 na 02R i na Prodif T, da 88 bude master clock, a drugi TDIF port sa Prodifa na 02R. Ovako mikser i pc komuniciraju samo sa 8 kanala, a ne sa 16. Pucketanja je bilo mnogo manje, ali se nakon cca 1-2 minute opet pojavljuje.
Ako netko ima kakva iskustva s ovim, molim za pomoc, pa cu detaljnije objasniti probleme, a ako ne - nista, jer se cini da Prodif T definitivno nema buducnosti.

Pozdrav,
Banks