Log in

View Full Version : ko ima hrabrosti ,moze da proveri moj D'n'B od minut i po

-neshapesha-
29-01-2007, 05:59 AM
i to moze da uchini ovde http://www.myspace.com/talented_drummer ,
ako ispod box.net widget-a , u kome se takodje nalazi stvar za razmatranje,
klikne na ocigledan link do indie-music-a. Malo mi je jadan ovaj chin nametanja mojih stvari drugima,ali ,normalno, voleo bih da se chuju stvari i siguran sam da ce komentari biti pozitivni (ako ih iko bude check outir'o)

DADDY Z
29-01-2007, 08:29 AM
evo poslusao sam Finally ako si za nju hteo komentar.Stvar nije losa.Treba jos malo poraditi na aranzmanu,ima momenata gde se dugo nista ne desava.Produkciju ne mogu da prokomentarisem odmah posto ne slusam na adekvatnom monitoringu.Mislim ideja je ok ali je treba razraditi.

p.s. ovo definitivno nije D'n'B.

idekius
31-01-2007, 08:43 AM
Fali triangl...

Max
31-01-2007, 12:21 PM
pa ...... evo poslusao sam ..... pretpostavljam da autor ima do 18 godina , ali pristojno zvuci , doduse koliko je minimalisticko , nema tu nesto ni mesta za neke velike greske ..... prva stvar zvuci kao los tracker , a ovo drugo je donekle zanimljivije , ali i dalje jednolicno .....

Druga stvar bi mogla da zazvuci kad bi se radlio jos neko vreme na aranzmanima ....

Ako nisam pogresio godine autora , onda je ovo sasvim ok , a ako jesam onda se unapred izvinjavam :rolleyes: :)

Pozdrav

Manley
31-01-2007, 12:21 PM
ovo je neki deep house, a ne DnB

drugo imas da ucis jooooos mnooooogooooo....idejno i tehnicki

dr.Ru
31-01-2007, 12:23 PM
Ja bih ovo svirao timpanima.... sto kaze Idekius, fali triangl i mozda malo milkinog zvonceta.... na prvu u taktu

Manley
31-01-2007, 12:24 PM
godine nista ne znace....skoro je postovao momak iz trstenika koji je mladji, pa stvari zvuce mnogo zrelije i bolje od Mr talented-a

kVu
31-01-2007, 12:32 PM
Missssim koleza, svemir! :D

misim koleza, ovaj rad

http://www.ibiblio.org/samneill/pictures/space/6bbc.jpg

Max
31-01-2007, 12:33 PM
godine nista ne znace....skoro je postovao momak iz trstenika koji je mladji, pa stvari zvuce mnogo zrelije i bolje od Mr talented-a

he he he he ....naravno ....samo sam se setio svojih pocetaka na trekerima , ( doduse , mislim da je to bolje zvucalo :banghead: :rotfl: ) ...... pa me nekako obuzela toplina oko srca kad se setim koliko su to bili naivni dani i koliko sam mislio da sam pametan i da sve znam :)

Pozdrav

Manley
31-01-2007, 12:36 PM
he he he he ....naravno ....samo sam se setio svojih pocetaka na trekerima , ( doduse , mislim da je to bolje zvucalo :banghead: :rotfl: ) ...... pa me nekako obuzela toplina oko srca kad se setim koliko su to bili naivni dani i koliko sam mislio da sam pametan i da sve znam :)

Pozdrav

ja imam jos mog 1040 atari-a

eeee kako su me lagali za pare to je strasno, prve tri stvari su bili veliki hitovi, podpisao se jedan poznat DJ, a ja nisam video ni pare, a ni slavu(to nisam ni hteo) samo hvala i bravo, odlicno:D :D

sada je drugojacije, ne zovu dok nemaju debeo novcanik....svaka skola se placa

boggy
31-01-2007, 01:22 PM
....samo hvala i bravo, odlicno:D :D

.....

Mora da su te i po ramenu potapsali... i savetovali te da samo tako nastavis... :mrgreen:

da... slazem se... svaka skola se (skupo) placa. :(

pozdrav

bogi

-neshapesha-
31-01-2007, 02:01 PM
niste dobro prochitali , rekao sam da kliknete na link ispod "finally"(za koju znam da nije savrsena jer imao sam 17 godina kad sam je napravio u demo verziji FL-a , pa nisam mogao da sejviram i kasnije dodam jos nesto)
http://www.indie-music.com/bands/talented%20drummer

idekius
31-01-2007, 02:18 PM
(... i kasnije dodam jos nesto)

Triangl? ;)

Manley
31-01-2007, 02:19 PM
niste dobro prochitali , rekao sam da kliknete na link ispod "finally"(za koju znam da nije savrsena jer imao sam 17 godina kad sam je napravio u demo verziji FL-a , pa nisam mogao da sejviram i kasnije dodam jos nesto)
http://www.indie-music.com/bands/talented%20drummer

ma razumeli smo mi dobro, nego ti nisi skapirao...malo te spustamo na zemlju, ok si i imas talenta, ali izgleda da jos nisi izasao iz puberteta...stvar je u tome da smo svi vec prosli tu skolu koju ti serviras....zato fino, polako i kulturno se ukljuci u diskusije i uci..... nema ljutnje, ovo je bilo drugarski

DaBear
31-01-2007, 02:46 PM
Nije lose kao pocetna ideja....struktura ne valja...dobri zvukovi - bass super i onaj uuuhuu...bubanj ok, malo si smorio sa prelazima....previse..
samo napred bice nesto.
A, opet ista prica, kao i sa svim demosima...."evo nesto od pre dve godine, nesmiksano, itd..."

Usput, sa ovim ces se tesko "probiti" preko..ima toga ko salate, rade ljudi..tj. radili su...pomalo D&B izlazi iz mode...

pozz

-neshapesha-
31-01-2007, 04:15 PM
znam da me spustate na zemlju , hvala na spustanju,uspeli ste malo da me spustite..ali ne znam sto volim uvek stare stvari da stavim prvo, pa onda izgledam kao neki mali glupan ,neko dete koje misli da je neko i nesto...valjda su mi drage.
Anyway, umem ja i mnogo bolje i normalno da bih voleo da chujem komentare i za te stvari od nekog ko se bavi tim vec duze vreme , a ne od likova koje ja znam i koji ne znaju ni da upale ...Fruity , recimo -najlakshi od svih
A verujte mi nisam majmun u oblacima kao mnogi koji su moje godishte ,koji nabacaju u reason-u rex fajlove i tako jednolichno smaraju 4 minuta .
da sam dosad bio majmun i smarao dj-eve i producente , vec bi neshto uradio,
al' poshto nisam , rek'o da smaram ovde ljude koji ce me barem saslushati
pozdrav.com
http://www.myspace.com/talented_drummer:D

ANITA
31-01-2007, 04:37 PM
Što se tiče spuštanja na zemlju, ja svoje mišljenje u vezi toga imam.... sa mnom se slaže i Alan Belkin...
i molim sve koji komentiraju da text pročitaju.
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16473

Kada se radi o relativno negativnim kritikama, bilo bi dobro da budu konstruktivne ili se od njih suzdržite.

Svatko ima svoju putanju rasta, na ovaj način se ta putanja prekida i blokira, a ja smatram da to ne bismo trebali namjerno raditi.

Nisam poslušala talented drummer-ove stvari jer nisam u tom zanru, ali unatoč svemu ostajem pri svojem mišljenju.

Prilično ste ga spustili na zemlju! Toliko da u njemu možete ili izazvati gnjev i aroganciju ili s druge strane upropastiti njegovu volju, entuzijazam i želju za učenjem i napredkom.

alavuk
31-01-2007, 06:51 PM
pa pazi , moze da stvori i "kontra-produkt" da kaze e sad cu da im se krvi napijem (sorry idekiuse :) ) pokazacu im sta ja znam i umem , pa tako jos vise napreduje tj jos vise brusi svoje ja i sl. , i neka je na trekeru ako je neko nekada slusao borisa petrovica i njegove radove i poznati ljudi koji su imali opremu mogli su da mu pozavide inace skoro je vaskrsao FT2 za win :)

djnick
31-01-2007, 07:12 PM
pa pazi , moze da stvori i "kontra-produkt" da kaze e sad cu da im se krvi napijem (sorry idekiuse :) ) pokazacu im sta ja znam i umem , pa tako jos vise napreduje tj jos vise brusi svoje ja i sl. , i neka je na trekeru ako je neko nekada slusao borisa petrovica i njegove radove i poznati ljudi koji su imali opremu mogli su da mu pozavide inace skoro je vaskrsao FT2 za win :)

Jao, BP. Dobro si se setio njega. Sta je s njim, jel zhiv? Btw, shta znash o reinkarnaciji FT za win? Bio je extra programchic [jedini je problem shto sam ja tada bio "na amigi"] (: ali s pojavom Renoise-a... sve je otishlo u buffer (:

evo mog skromnog mishljenja za TalentedDrummerov myspace music:

- 3am a tebi se spava.mp3: interesantna ideja, ali ima mnogo ponavljanja glavne teme...
- and thats how u do it.mp3: ovo mi se svidja. chill-house. mozda onaj sample shto viche "Wa Wa Wa" je preglasan i nekako mi opet predugo traje...? shta znam, ovakva muzika se slusha u pozadini, i sve shto smeta odmah se "prepozna"... mada ukusi su razlichiti [shto bi rekli - nismo svi isti]... (: nice stuff...
- always save as.mp3 - ova ideja je najbolja... podseca me na ortaka iz VA koji radi ovaj neki "fazon" u Reasonu... isto vazhi za OldSkoolElectro.mp3... Nice stuff (: preglasno ali nice.
- finally.mp3 - svidja mi se ideja... ali, opet, previshe se ponavlja glavna tema ili shta li vec... drugi deo ima mozda mnogo reverba al sve u svemu, nije loshe.

samo napred! thumbs up!

ANITA
31-01-2007, 07:29 PM
pa pazi , moze da stvori i "kontra-produkt" da kaze e sad cu da im se krvi napijem (sorry idekiuse :) ) pokazacu im sta ja znam i umem , pa tako jos vise napreduje tj jos vise brusi svoje ja i sl.

Ne poznajem nikoga tko je stvarao ljep?a i bolja djela iz inata. Stvarala?tvo dolazi iz nekog drugog izvora, a ti priča? o povr?nim porivima u afektu. Afekt kratko traje. Ovo ?to govori? je recept za propast...

Konstruktivna realna kritika je uvijek u redu!! Ali pokopavanje bez pomoći i sugestije za "otkop" je vrlo neprijateljsko.

Da, da, ku?im mu?ki svijet itd... ali to mo?emo u ekonomiji, pravu itd.... ne u stvaranju.

Oggy
31-01-2007, 08:03 PM
Da li to znaci da svako kome se digne, moze da nam sedne na glavu, a mi treba da cutimo da ga ne bi sputali?

Tesko...

U pretezno muskim okruzenjima postoji kategorija "cebovanje" kojoj podleze svako ko misli da je bolji od svih "samo zato".
Ovo je bio jedan suptilan oblik cebovanja gde je ekipa decku na jedan duhovit nacin stavila do znanja da stvari ne stoje bas tako kako je on to zamislio.
Niko ga nije sputao ni u cemu. Ako je pametan, shvatice to kao prijateljski savet, a ako ne... Nije ni bitno.

Znam da tebi teta Anita to izgleda malo surovo i da ti radi onaj majcinski zastitnicki instinkt, ali niko ovde nije imao ni blizu losu nameru. Kao sto neke stvari mozes da uradis samo u zanosu, tako neke stvari nikada ne mozes da uradis ako nisi cvrsto na zemlji. To sto je neki dokoni psiholog rekao da ne sme da se iznose negativni komentari na neciji rad, ne znaci da je to istina, te takodje ne znaci da se toga slepo mozemo pridrzavati. Ako nesto nije u redu, postenije je to reci coveku, nego mu stvoriti privid da je najbolji na svetu. Na taj nacin ce da sebe mnogo bolje kanalise i naucice da istice svoje vrline, a ne mane.
Pozdrav svima!

ANITA
31-01-2007, 08:41 PM
Oggy... Alan Belkin nije dokoni psiholog ?to bi znao da si text pročitao. :rolleyes: Zar ne razumijete? Onaj tko je lo? i tko nema talenta, jedno vrijeme će se igrati i sam odustati i to je to! Onaj tko ima ono ne?to, vući će ga da na putu ustraje, ali zar je potrebno uz sve te silne blokade koje ionako imamo - slu?ati ih jo? sa svih strana? Ovo je forum gdje se uči i to treba imati na umu! Uči i poučava. Ili ?uti. Za ostalo imamo starce i sav svijet da nas spu?ta na zemlju. Kao da je te?ko biti na zemlji? To je jedino ?to ljudima danas dobro ide. :( Za?to svaki poku?aj leta tako surovo spu?tati? Uostalom, ja nisam ni zamjetila da on ne?to leti. To je mlad dečko koji ima drugačije ciljeve i drugačije postavljene stvari od profi-glazbenika/producenata i u skladu s tim bi trebali biti i komentari.

Ja ne vidim da se on ne?to postavio nad sve i sve to ?to govori?? Najnormalnije je stavio post sa linkom! :confused: Nigdje ne vidim da misli izdati album u mil. primjera ?irom svijeta i sl. Ako mi je tako ?to promaklo, informirajte me.

alavuk
31-01-2007, 08:47 PM
ja se izvinjavam sto off topicujem , ja kad nekome kazem sta meni fali u toj pesmi a mladji je od mene , ono bude mi krivo i pored toga mu objasnim da je sve to normalno , sto su mu pesme takve pa se prepiremo da ja ne kapiram ne cujem to sto treba a bogami dobro sam se naslusao i slusam hard tehno fazona , i uvek se zavrsi sa tim da treba da se brusi i brusi bez obzira dal' bio afekt ili ne ... mislimo to svi znamo da moramo da se brusimo i brusimo

pozdrav

a momku porucujem da cu skinuti i preslusati pesmu

alavuk
31-01-2007, 08:50 PM
Jao, BP. Dobro si se setio njega. Sta je s njim, jel zhiv? Btw, shta znash o reinkarnaciji FT za win? Bio je extra programchic [jedini je problem shto sam ja tada bio "na amigi"] (: ali s pojavom Renoise-a... sve je otishlo u buffer (:

ft2 na amigi ? nisam znao za to ... tj secam se da je prva verzija bila 4 kanala i da je kao i posle mogao da ucita modove sa amige

a sto se tice bp-a (ne boze podunavca) ne znam stvarno , niko ne zna pa cak ni pyc koliko sam upucen , video sam ga u plastiku pre par godina iz daleka i to je to ... cimni me na pm da ti dam link za treker mada se sad zove nesto drugacije scene treker ...

SHIVA
31-01-2007, 10:33 PM
evo topica za mene :D

@ Aita: istina je da ne treba ljude demotivirati i u njima izazivati negativne reakcije, ali je jednako tako istina da ih ne treba niti hvaliti kada njihov rad to ne zasluzhuje. Ako smijem primjetiti ovdje se radi o nezgodnoj kombinaciji "hrabrog" naslova topica, "talentiranog" username-a i pomalo ironichne samouvjerenosti u ishod kritike.

Mozhda se danas i naljuti, ali uz imalo mozga vech "sutra" che mu biti drago shto se ovo desilo. Sljedechi put che nastupiti drugachije, a shvatit che i da na glazbi treba josh poraditi ako zheli dobiti dobru kritiku od kolega.

Kao shto je Oggy lijepo primjetio... puno je likova koi bi danonochno davili ako ih krenemo tapshati po ramenima na svaki ovakav ispad. Drushtvo je dobro koliko i njegov najslabiji chlan. Samo se kritikom stizhe do savrshenog drushtva. A to je upravo ono shto svuda nedostaje.

Poshto znam da mnogi obozhavaju kad citiram... :D

The most advanced technologies and craftsmanship bring us, at best, up to the super-chimpanzee level. Actually, the gap between, say, Plato or Nietzsche and the average human is greater than the gap between that chimpanzee and the average human.
Pierre Grimes (Waking Life)

SHIVA
31-01-2007, 10:45 PM
nisam majmun u oblacima kao mnogi koji su moje godishte ,koji nabacaju u reason-u rex fajlove i tako jednolichno smaraju 4 minuta

Usporedba sa loshijima od sebe je krajnje nekonstruktivna. UVIJEK se usporedjuj sa najboljima ;)

balthazaar
31-01-2007, 10:55 PM
ipak, mislim da sam ja naj(ne)pametniji naj(ne)talentovaniji dasa u Evropi(neki kazu i sire)

jednom sam isao na koncert erika kleptona i sretnem ga sasvim slucajnu kod wc-a.I kazem ja njemu(naravno na americkom) "aj molim te da mi ucinis jednu uslugu,naime, kad se budes peo na binu, ja cu biti pored sa nekim drustvom, ti tada pridji i javi mi se kao da me znas, samo toliko reci "what's up champ"..i nekako ga izmolim i on pristane...tako se ja posadim blizu bine sa nekim drugarima i cekam da Klepton prodje, cekam , cekam i eto ti u zlo doba ide Klepton prema meni sa namjerom da odrzi obecanje i tako pridje on i kaze a to sto smo se dogovorili, a ja rekoh (na americkom) "ma vidi ove budale sto mi se javlja svako pet minuta, ol me puštit Eriče, časti ti!? ne smaraj!Nemoj više noćas ni jednom da mi pridješ, jesi čuo!"

živa istina

idekius
31-01-2007, 11:10 PM
... Nietzsche ...

Eeee... mislis da ja nista ne znam :rolleyes: Grdno se varas druskane! Ja sam mu radio album!!! :da:

balthazaar
31-01-2007, 11:27 PM
Ničeta je dobar tip, šteta što je popularan...

niče,platon, molekul ,atom sa il bez kravatom
odoh gledat TV i jesti nešto slatko,
dosadnog li treda bože, bože
kad nas klinci lože, lože
(solaža-pentatonika sa hromatsim dionicama)
(roll na tomovima)

marketing je čudo.,čudo,
gineš blentazare ti uludo,
sviraš bluz i patiš, patiš
bolje posla da se latiš
prodaj tu kletu gitaru,
vidiš da ti neće donijeti ni paru,
ni pišljiva boba, ni kiselju sarmu

(opet solaža, bluz sa elemetnima melodijskog mola)

nemoj da mi je neko ukro pjesmu!!!!

-neshapesha-
31-01-2007, 11:58 PM
au brate, ne mogu da verujem da jos uvek raspravljate o ovoj temi.
mislim,normalno je da sam postavio topic da bi chuo neke komentare pozitivne ili negativne, mada u sustini su svi pozitivni.Ali mislio sam da na ovakve forume svoje stvari postavljaju isto tako neka deca kao ja , koja misle da su neko i neshto , tipa -
-moja nova stvar , morate da chujete-
ali sam se nadao da cu bar ovde da naletim na nekog vrsnjaka koji je otisao dalje od koriscenja gotovih loopova u e-jay-u i tih gluposti.(obozavam da chujem i druge stvari , posto u mojoj ekipi niko ne slusa elektroniku i postajem vec polako ochajan sto ne znam nikog iskusnog ko bi me malo komentarisao).
Ali sad kad vidim da ovde nije tako,drago mi je sto sam okruzen iskustvom.
A sto se tiche ljutnje , moze svako da mi opsuje majku sada , ja se ne ljutim,ne moze mi niko nishta sto se toga tiche .(mada sto bi nekoga uopste zanimalo da li se ja ljutim ili ne, kad me niko ni ne zna). pozdrav.com

-neshapesha-
31-01-2007, 11:59 PM
koju vrstu muzike slusha Prof. Baltazar?

SHIVA
01-02-2007, 01:58 AM
Eeee... mislis da ja nista ne znam :rolleyes: Grdno se varas druskane! Ja sam mu radio album!!! :da:

Znash... jednom sam mislio!
... al sam se jako opeko pa sad i na ideje pushem. :mrgreen:

@ baltazar: ne mogu se odluchit... s jedne strane bi bilo ruzhno da si to stvarno napravio Kleptonu, al s druge strane shta bi dao da budem on d fejs of d plejs kad se to desi. Poslje bi ga zvao Shaban Klepton :rotfl:

ps: dobra ti pjesma samo ti fali triangl :D

balthazaar
01-02-2007, 09:28 AM
@talented drummer...tesko je odgovoriti na to pitanje...ne bih lako mogao da ti kazem koju vrstu muzike slusam, ali opet necu ni reci ono pateticno "slusam sve sto je kvalitetno"...bolje reci "slusam sve sto mi se svidi" sto raznovrsnije to bolje...to od srca preporucujem i tebi;):D

@shiva...moracu da te razocaram;):D, al to je vic;) urbana legenda koja se prica za mnoge pjevace, od narodnjaka pa nadalje...:D:Medjutim ja sam cuo da je jedan tip to stvarno uradio Miroslavu Ilicu;)

a trinagl sam vec ubacio, nista bez trinagla:D;)

balthazaar
01-02-2007, 09:39 AM
a što se tiče muzike mr.talented-a, meni je sasvim ok, i dečko je ok, i šta je tu loše što vjeruje u sebe?...

i ja sam klinac što se godina tiče za večinu na ovom forumu, pa šta!?I oni su klinci za mog djeda.Dajte ljudi malo tolernacije za mladje i nove clanove foruma.Treba da budemo zadovoljni što mladi uopšte odlučuju da se bakću sa muzikom s obzirom kako je govnavo stanje u svemu tome.

Što se tiče načina na koji je talented nastupio ovdje, pa to je klasična fora, momak je nesvjesno odradio dobru foru i namamio nas da slušamo,pišemo,analiziramo i padamo u "duboke kontemplacije" ovjde...vidjecemo koliko je talentovan za muziku, al za marketing sigurno jeste, a to bi mnogi profesionalci ovdje trebali da primjete...

kVu
01-02-2007, 10:20 AM
pa i mi se za*ebavamo na taj racun :) i eto, svima lepo :)

ANITA
01-02-2007, 10:54 AM
a ?to se tiče muzike mr.talented-a, meni je sasvim ok, i dečko je ok, i ?ta je tu lo?e ?to vjeruje u sebe?...

i ja sam klinac ?to se godina tiče za večinu na ovom forumu, pa ?ta!?I oni su klinci za mog djeda.Dajte ljudi malo tolernacije za mladje i nove clanove foruma.Treba da budemo zadovoljni ?to mladi uop?te odlučuju da se bakću sa muzikom s obzirom kako je govnavo stanje u svemu tome.

?to se tiče načina na koji je talented nastupio ovdje, pa to je klasična fora, momak je nesvjesno odradio dobru foru i namamio nas da slu?amo,pi?emo,analiziramo i padamo u "duboke kontemplacije" ovjde...vidjecemo koliko je talentovan za muziku, al za marketing sigurno jeste, a to bi mnogi profesionalci ovdje trebali da primjete...

Evo da i tebe jednom potpi?em.
X

balthazaar
01-02-2007, 11:34 AM
Evo da i tebe jednom potpišem.
X

dok sam živ neću zaboraviti taj 1. februar 2007!!!;) :D

alavuk
01-02-2007, 11:51 AM
brate jel cistis klime za dzabe prijateljima ? :]

pozdravio te AP zvani RMC

Danny Lou
01-02-2007, 01:24 PM
u nirvani beat ispada nepravilno, djeluje mi kao nabacano i istrzana je auf... author me podsjeca na chemicalse sto i nije losho... super funk isto... preety cool pocinje kao cold cut, fade out na pocetku i nije los fazon ali moras vise raditi na razradjivanju ideje. prvo ideja pa onda tehnika razrade... kao sto kazu kolege u prenesenom znacenju tijesto imas ali ga ne znas ispeci :) a sto se tice zvuka (miksa,produkcije...) ovdje ima mnogo boljih i pametnijih u tome koji ti mogu reci sta gdje a vec jesu... :)

balthazaar
01-02-2007, 02:03 PM
brate jel cistis klime za dzabe prijateljima ? :]

pozdravio te AP zvani RMC

za tebe brate, pošto si dobar momak, za džabe:D ;) Nemaš problema

"pristao sam biću sve što hoće"

pozdravi i ti apea i rmuša

samo ne zna što ti klime padoše na pamet i kakve veze one imaju s bilo čim sad?!

ah nestaško!

http://img01.picoodle.com/img/img01/7/2/1/f_112258009i_d7d5m_047dd44.jpg