PDA

View Full Version : PCI chasis

IK
25-01-2007, 10:51 AM
Bok!
Da li postoji neka alternativa za MAgma PCI chasis? Naime, kako je kod novih generacija maticnih ploca 4 i vise pci utora stvar davne proslosti, stvorila se potreba za necim slicnim.
Magma s 4 utora je oko 1400$ sto mi se nekako cini dosta za kutiju s napajanjem i slotovima...

hvala

dr.Ru
25-01-2007, 11:21 AM
Ne znam!
Ali znam da postoji problem latence ako bi PCI devices drzao u jednom kucistu, a koristio ih u drugom. Magma je to dobro uradila. Ipak, mislim da osnovna namena Magme nije da produzi zivot starim PCI uredjajima, vec da multiplicira broj slotova za aktualne uredjaje.
Ako bi platio $1400 za Magmu da mi drzi stare PCI uredjaje.... onda mi se mnogo vise isplati da prodam te iste PCI uredjaje, i kupim PCIe za manje od $1400.
Otkud znam... ovako ja razmisljam..... ali jedno je sigurno: rizik je sada kupovati PCI audio cards.... ja sam se resio na vreme, jedino mi UAD ostao a da je PCI

IK
26-01-2007, 10:35 AM
Ma znam, ali uz 2 uada i Pocoa, malo mi je nezgodno sve mijenjati. Onda mi ne gine Magma

diviner
26-01-2007, 12:35 PM
Ponavljam vec drugi put (spomenuo sam vec u nekoj drugoj temi :) ). Odlicno rjesenje ti je ili nas ruDAW ONE, kojeg mozemo transformisati u ruDAW PRO masinu stavljanjem jednog x2 procesora (dualcore), jer u njemu imas 4PCI slota, 2PCI-E, FireWire i USB2, a naravno u pitanju je cipset novije generacije, ili da sam sklopis masinu baziranu na GigaByte GA-M55PLUS-S3G ploci, na kojoj je ruDAW ONE i baziran.