Log in

View Full Version : Soba

SumAnuT
23-01-2007, 08:20 PM
Evo kako je sada:

http://img74.imageshack.us/img74/9661/soba7mz.th.jpg (http://img74.imageshack.us/my.php?image=soba7mz.jpg)

Da li bi bilo bolje ovako:

http://img68.imageshack.us/img68/7143/soba16nq.th.jpg (http://img68.imageshack.us/my.php?image=soba16nq.jpg)

tj. da li bi bilo ista gore?

Ili ima neko drugaciji predlog?

Sub mora u cosak, jbg. Ne moze u sredinu zato sto bi onda TV bio do njega i magnet od sub-a bi ga unistio.

Nije nista hitno, ako boggy ili neko drugi sa prakticnim iskustvom nadje malo vreman neka mi odgovori bar verbalno ako nema vremena da nacrta nesto sto meni nije palo na pamet ... isprepadali ste me sa onim prekinutim zadnjim zidom, pa zato ne znam dal da okrenem celu sobu za 90, a definitivno bi dobio na prostoru, pa zato hocu.

OFF
23-01-2007, 08:55 PM
Mislim da ne bi smeo da radis rotaciju za 90'. Tada bi ti vrata bila na zadnjem, a prozori na prednjem zidu, sto nikako ne valja. Ja bi se pre pomerio ulevo, da ti monitori budu podjednako udaljeni od bocnih zidova, i malo experimentisao napred-nazad

SumAnuT
23-01-2007, 09:59 PM
A da okrenem tako da mi prozori budu na zadnjem zidu?

Imam venecijanere pa bi oni mogli posluziti kao neka vrsta difuzora :)

OFF
23-01-2007, 10:46 PM
Najbolje je tako, ali da skroz otvoris prozore dok radis.... nema boljih apsorbera:D

Ne, zezaj, kakvi venecijaneri, nemoj da te cuje prof. Mijic

Tiki the Boyler
24-01-2007, 03:48 PM
OFFe...
što ti smetaju prozori na prednjem zidu?!

Mislim da rotacija za 90 puno popravlja situaciju u odnosu na postojeću...
Em će se smanjiti problemi sa basovima, em počinjemo pričati o simetriji, em je zadnji zid dalje...

boggy
24-01-2007, 04:09 PM
Slazem se Tikijem... ovlas sam pogledao... ali uvek prepustam samom korisniku da pronadje sta mu je bolje... slusanjem i pomeranjem zvucnika i sebe..

pozdrav

bogi

p.s. nekada su meseci potrebni za to...

SumAnuT
24-01-2007, 04:18 PM
Hvala na odgovorima, pocecu uskoro sa premestanjem, pa cu videti kako ce ispasti. Verujem da nece biti gre negos to je sad, ako moje neiskusne usi uopste primete razliku :)

boggy
24-01-2007, 04:22 PM
Ako si neiskusan.. onda ce ti biti lakse... manje ces fizikalisati...

pozdrav

bogi

SumAnuT
24-01-2007, 05:03 PM
Sto bi reko' narod, "nit brige, nit pameti"! :)

Tiki the Boyler
25-01-2007, 12:04 PM
Ja sam juče ubacio novi sto i pošto mi još nisu gotovi stalci za monitore, podigoh iste na neku ambalažu od stiropora... Suma sumarum... pomjerio sam monitore za cca 32cm od pozicije na kojoj su mi stajali neka dva mjeseca - i prenerazio sam se! Možda sam počeo da umišljam da Oliver Dragojević pjeva falš na koncertu Divasica... a možda i nisam! :skeptik:

Sve više se bavim mišlju, da kupim neki dobar komad livade van grada i stavim monitore na podjednakom rastojanju od dva najbliža drveta...
A opet... pripaziću da drveće bude na mojoj parceli da mogu da rušim ako mi zasmeta... a opet...

Malo sam puko!

boggy
25-01-2007, 12:10 PM
Ja sam juče ubacio novi sto i po?to mi jo? nisu gotovi stalci za monitore, podigoh iste na neku ambala?u od stiropora... Suma sumarum... pomjerio sam monitore za cca 32cm od pozicije na kojoj su mi stajali neka dva mjeseca - i prenerazio sam se! Mo?da sam počeo da umi?ljam da Oliver Dragojević pjeva fal? na koncertu Divasica... a mo?da i nisam! :skeptik:

32cm!!!! :o:o:o
To je skoro "kilometar"... mrdas santimetar dnevno uvece... pa slusas odmoran... ujutru... itd...

Sve vi?e se bavim mi?lju, da kupim neki dobar komad livade van grada i stavim monitore na podjednakom rastojanju od dva najbli?a drveta...
A opet... pripaziću da drveće bude na mojoj parceli da mogu da ru?im ako mi zasmeta... a opet...

Malo sam puko!

to ti je anechoic... ako nema ni drveca.. i ako je brdo u pitanju, gde je tvoje brdo najvise...
Pitanje je kako ce ti to zvucati u nekom prostoru...
Osim akooooo.... ahm... ne napises na CD da je specijalno miksano za slusanje na livadi.... ondak u redu...

pozdrav

bogi

zvincic
25-01-2007, 01:42 PM
Pitanje je kako ce ti to zvucati u nekom prostoru...
Osim akooooo.... ahm... ne napises na CD da je specijalno miksano za slusanje na livadi.... ondak u redu...

jel to pricamo o nasljedniku Bijelog dugmeta?

vidim neke livade se spominju...pastirski rok :D

Tiki the Boyler
25-01-2007, 02:39 PM
32cm!!!! :o:o:o
To je skoro "kilometar"... mrdas santimetar dnevno uvece... pa slusas odmoran... ujutru... itd...

Ma znam ja da je to kilometar, ali kao što rekoh... ovo je bilo prisilno pomjeranje... fino ugađanje tek slijedi. Sad mi je prioritet da monitori ne otresu o pod! :rolleyes:

A što se tiče pastirskog roka... sve više mi dođe da postanem rokerski pastir! U planinu i mozak na pašu!

boggy
25-01-2007, 02:41 PM
Ma znam ja da je to kilometar, ali kao ?to rekoh... ovo je bilo prisilno pomjeranje... fino ugađanje tek slijedi. Sad mi je prioritet da monitori ne otresu o pod! :rolleyes:

Da... treba paziti... :rolleyes:

A ?to se tiče pastirskog roka... sve vi?e mi dođe da postanem rokerski pastir! U planinu i mozak na pa?u!

ponesi frulu, ako ti ustreba muzika :)

pozdrav

bogi

Tiki the Boyler
25-01-2007, 02:45 PM
ponesi frulu, ako ti ustreba muzika :)

I onda nakosim malo travice, prigrlim neku ovčicu i . . .

SeX & Drugs & Rock'n'Roll

:mase: :guitar: :bounce2:

OFF
25-01-2007, 10:20 PM
Mislim da su veci problem vrata, ako zarotira...

boggy
25-01-2007, 10:39 PM
Mislim da su veci problem vrata, ako zarotira...

Zasto?

pozdrav

bogi

boggy
25-01-2007, 10:42 PM
Evo kako je sada:

Da li bi bilo bolje ovako:

http://img68.imageshack.us/img68/7143/soba16nq.th.jpg (http://img68.imageshack.us/my.php?image=soba16nq.jpg)

tj. da li bi bilo ista gore?

Ili ima neko drugaciji predlog?

Sub mora u cosak, jbg. Ne moze u sredinu zato sto bi onda TV bio do njega i magnet od sub-a bi ga unistio.

Nije nista hitno, ako boggy ili neko drugi sa prakticnim iskustvom nadje malo vreman neka mi odgovori bar verbalno ako nema vremena da nacrta nesto sto meni nije palo na pamet ... isprepadali ste me sa onim prekinutim zadnjim zidom, pa zato ne znam dal da okrenem celu sobu za 90, a definitivno bi dobio na prostoru, pa zato hocu.

kada zarotiras osu slusanja... odmakni se sa stolom od prozora barem 100cm... stavi zvucnike na stalke na oko 70cm od prozora... to ti je onda pocetna tacka i odatle kreni... probaj... slusaj...

pozdrav

bogi

SumAnuT
25-01-2007, 11:14 PM
Ja sam mislio na varijantu da zarotiram za 90 stepeni ali u drugom smeru, tj da mi prozori budu s'ledja, a vrata na prednjem zidu?

Je li bolje to ili ova varijanta na slici?

boggy
25-01-2007, 11:25 PM
Ja sam mislio na varijantu da zarotiram za 90 stepeni ali u drugom smeru, tj da mi prozori budu s'ledja, a vrata na prednjem zidu?

Je li bolje to ili ova varijanta na slici?

Generalno je bolje za tebe da ti prozor bude ispred tebe iz dva razloga...
1. Gledas kroz prozor i odmaras oci... kad god pozelis
2. Nemas refleksije od monitora zbog svetla koje dolazi kroz prozor... koliko god bila povrsina monitora antirefleksivna... bolje se vidi ako ti je prozor iza monitora

kao sto vidis ima mnogo faktora... treba naci kompromis...

pozdrav

bogi

HeatMan
26-01-2007, 03:44 AM
Malo sam puko!

brate mnogo si puko.. :)

Ja ne znam.. meni je skroz "rezzija" sjebana.. puno stvari.. ne postoji ni metar za "pad bass-a".. zidovi i podovi se tresu od istog (podovi su drvene grede >?!<) :) imam sa jedne strane ciglani zid (iza levog monitora), a sa druge strane prozor.. jebi ga.. znam da odjekuje, i znam da se to tako ne radi, ali ne mozze chovek mnogo da uradi u iznajmljenih 28 kvadrata gde zzivi sa caletom.. do sad sam se navikao na polozzaj i na zvuk, tako da kad odem u neki bolji ("PRAVI" :) ) studio, ljudi se chude kako mi uspeva.. :) iskreno, i sam se sebi chudim po nekad.. al ono.. nikako nisam zadovoljan.. zato sad i uzimam prostor.. pa cu da vas smaram kad uzmem neki da mi preporuchite materijale za izolaciju za rezziju i studio, i kako gde shta da stavim.. i nadam se da ce mi ostati kesha da jedem, gaddemit... :)

btw.. ne kapiram bogija i poentu "pozdrav bogi"-a :)

pozdrav

Sale :)