PDA

View Full Version : Softwer 2006

Zid
23-01-2007, 08:31 AM
Koji je,po vama,softwer obiljezio 2006 godinu,sta je to ostavilo dobar utisak na vas ..?

OFF
23-01-2007, 10:24 AM
Waves SSL, bez sumnje

Dexxy
23-01-2007, 10:32 AM
Nuendo 3, Waves SSL....

stigma
23-01-2007, 10:39 AM
URS kompresori, Sonalksis bundle 2, Waves SSL Eq...

alen
24-01-2007, 12:55 AM
Ova Nebula.Ovaj softwer mi je ponovo probudio nadu da ce ne-DSP plugovi vrlo
brzo prstici do sada neprikosnovene DSP efekte.

alavuk
24-01-2007, 01:04 AM
mogao bi da pisem strane i strane ... nebula ali synth mislim da je am42 "firma", waves ssl , URS nazalost jos nisam nabavio ali obecavam da hocu , komplet 4 (massive,battery3,absynth 4 itd ...) , altiverb , glitch , sylenth , surge , ...

idvi
24-01-2007, 06:33 PM
Dali ima negdje lista za best plugin&soft kao sto je bila za 2005 na KVR-ku...ja nigdje da nađem.!
Rob Papen-Blue
Hypersonic
Nomad Factory-Bt

HeatMan
24-01-2007, 11:21 PM
trilogy.. :cool: bez premca.. i naravno ivory klavir..
ja mislim da su iz 2006-e.. :)

btw, zashto vas toliko odushevljava waves ssl? meni i nije neshto.. mada, ja se bavim hip hopom.. :D

Zid
25-01-2007, 08:59 AM

btw, zashto vas toliko odushevljava waves ssl? meni i nije neshto.. mada, ja se bavim hip hopom.. :D

Trilogy ima malo vise godina,a ti njega podmladi.;)

Max
25-01-2007, 09:33 AM

..... Pa bas ako se bavis hip hop om i treba da se pozabavis ovim plagom ....... ima dosta grub eq koji je pogodan za agresivniju igru sa beat om .....

Pozdrav

HeatMan
25-01-2007, 01:46 PM
ma nem' pojma.. ja se igram sa wavesovim q10 eq-om i TC-ovim grafic ekvalajzerima na svakom kanalu.. nisam navikao na SSL.. mozzda kad bih imao pravu analognu varijantu, pa bi mi bilo chak i interesantno da zavrcem potenciometre.. 'vako me samo smara.. :)

razzmazzen sam, znam.. :)

a za trilogy.. jebem li ga.. ja za njega znam tek od proshle godine, i stvarno.. nema boljeg (bar ja nisam naishao) basslinera od njega.. svaka pesma ima njega.. eto uskoro ce jedan album, pa kasnije pred kraj godnine (ako bog da) josh jedan i mislim da od 38 pesama samo 2 ne sadrzze trilogy nego neki subbass ili mozzda chak i frutijev :).. ja sam se zaljubio.. :)

SHIVA
25-01-2007, 04:49 PM
IMO Waves SSL je malo precjenjen. Waves je lijepo "utrzhio" slavu SSL tehnologije. Daleko od toga da su to loshi plug-inovi, ali definitivno ne zasluzhuju toooooliku pazhnju. Pitam se bi li ih itko zamjetio da su izashli kao no-name plagovi bez magichnih SSL slova u imenu!?

Max
25-01-2007, 04:52 PM
IMO Waves SSL je malo precjenjen. Waves je lijepo "utrzhio" slavu SSL tehnologije. Daleko od toga da su to loshi plug-inovi, ali definitivno ne zasluzhuju toooooliku pazhnju. Pitam se bi li ih itko zamjetio da su izashli kao no-name plagovi bez magichnih SSL slova u imenu!?

Mozda si u pravu a mozda i ne ..... ali waves ssl stvarno imaju karakter " pravog " ssl a .... i koje radio na njemu , lako ce prepoznati i znati sta treba da radi .... nije toliko u kvalitetu ( koga sigurno da ima ) nego i u poznavanju same sprave .....

Pozdrav

DaBear
25-01-2007, 06:56 PM

Pa SSL je "zvuk Hip Hop-a" u Americi. SVE rade na njemu, eq, kompresore itd..trebalo bi da te zanima!!

Oggy
25-01-2007, 07:59 PM
SSL su extra plugovi!

Ja sam jutros od 3 do 9 mixao pesmu. 98 kanala, bubanj na mnogo kanala, 36 kanala vokala, gomila gitara...
I sve vreme se vodim logikom "Necu bas SSL jer necu imati dovoljno procesora za mix..."...
I tako ja "stedim", gomilam razne plagove, te sa jednim oduzimam, te sa drugim dodajem, te ovo, te ono, zavrsim ja mix na nekih 80% resursa.
Popijem kafu, odmorim usi, pustim nesto strano i pozelim da se ubijem!!!
U zivotu nikada nista gore nisam smixao!!! A sve zdravo u usnimku!
Onda sam tugovao jedno dva sata i bio van sebe suocen sa tako bolnim saznanjem, da bih na kraju popizdeo, oborio ceo mix, ostavio samo reverbe posto su oni jedino bili OK, a umesto svih raznih EQ-a i kompresora, ucitao sam samo SSL stripove.
Dakle, za dva sata sam sabio ceo mix ispocetka i to da me nije sramota pored bilo cega da pustim od strane produkcije, a resursi su mi bili na 50%. Znaci 30% manje nego kad sam 'stedeo".
Naravoucenije:
Nekada je dovoljno imati plug sa karakterom da dobijes nesto sto inace izvlacis "hirurgijom".
Sto manje jebavas trake, to one bolje zvuce na kraju.
Upravo me je Waves SSL danas spasao od sigurne propasti.

idekius
25-01-2007, 08:31 PM
I ja Waves SSL ubrajam u pug-ove godine... meni se bas svidja...

Od plugova koje sam krenuo da koristim 2006-te, mogu da izdvojim:

-UA Neve 1073
-Waves SSL
-Altiverb 5 (on je stariji, ali, tek sada su ga... ovaj... usavrshili... :) )

Trenutno sam u fazi cackanja Princeton Digital 2016 (emulacija Eventide SP2016), ali ne smem jos uvek nista da izvalim... :) Mislim da je dobar room reverb, ali... o tom po tom...

Na cackanje istog me, moram priznati, navukao onaj Max-ov link sa intervjuom Dave Penesada, gde ovaj kaze (Dave, a ne Max :mrgreen: ):

"If you listen to “Get the Party Started” by Pink, or “Family Portrait” by Pink [From the CD Missundaztood Arista, 2001] That’s the reverb I’m using on her vocal."

Naravno, ne treba slepo verovati takvim pricama i tako birati efekte, ali... vredi probati... a rekao bih da je roomchic skroz o.k. :)

alavuk
25-01-2007, 08:57 PM
a brainworx ????

idekius
25-01-2007, 09:11 PM
a brainworx ????

Impresivan! Ali ga ne koristim :D

Bitch
25-01-2007, 09:18 PM
Waves SSL rulez! :D ja sam doduse radio A/B test plagova protiv pravog hardvera, nije to to... ali jako jako lepo rade, imaju tu tvrdu "solid state :) " boju. To mi je omiljeni EQ na ProTools HD. Volim i standardni Focusrite D2 za mekse zahvate, moogerfooger ring modulator je keva...

...ali nista bez hardvera :) alan smart i dovidjons za kompresiju. bolje od originalnog ssl g series compa u hardveru!

pozz

boggy
25-01-2007, 09:52 PM
....

...ali nista bez hardvera :) alan smart i dovidjons za kompresiju. bolje od originalnog ssl g series compa u hardveru!

pozz

Onda ti spisak opreme (http://www.bozoel.com/content/view/57/66/lang,en/) koji si mi dao nije bas azuran :mrgreen: :banghead:

pozdrav

bogi

HeatMan
25-01-2007, 11:12 PM
Pa SSL je "zvuk Hip Hop-a" u Americi. SVE rade na njemu, eq, kompresore itd..trebalo bi da te zanima!!

to znam, choveche.. al ne mogu ja na mom emu-u i 3ghz procesoru da odradim zvuk ssl-a.. mogu da se potrudim i da se zatucam pokushavajuci da skapiram te stvari.. a nemam ja kao neki pa da koristim behringerov kompresor za unishtavanje signala.. :)

jbg, shta ce mi ssl emulacija prave stvari kad snimam na c3000b mikrofonu? bar da imam u87 il tak' nesh.. :banghead:

kad smo vec kod toga.. jel ima negde za male pare da se uzme u87? :)

Bitch
26-01-2007, 10:11 AM
Onda ti spisak opreme (http://www.bozoel.com/content/view/57/66/lang,en/) koji si mi dao nije bas azuran :mrgreen: :banghead:

pozdrav

bogi

...jes vala, samo sam njega zaboravio da stavim :banghead: sorry :)

pozz

Max
26-01-2007, 03:06 PM
to znam, choveche.. al ne mogu ja na mom emu-u i 3ghz procesoru da odradim zvuk ssl-a.. mogu da se potrudim i da se zatucam pokushavajuci da skapiram te stvari..

Naravno da mozes ...... ne bi bio ni prvi ni poslednji ..... Uzmi neke referentne produkcije i vrti dok ne dobijes to .... a kad bi znao koliko je inostranih hitova snimljeno na 57, SM7 i slicnim mikrofonoma , za glavu bi se uhvatio .....

Sto se tice c3000 , prodaj ga i kupi Rode nt2a , i radi .....

Pozdrav

HeatMan
26-01-2007, 04:07 PM
to znam.. ali isto tako znam da uzimaju rode classic ili sony s800 i snimaju u obichnim sobama gde su im "paravani" dusheci od kreveta.. pa opet naprave hit.. ja i ovako pravim hitove :cool: al nikako nisam zadovoljan.. jer sam perfekcionista.. :)

necu da ga prodajem, poshto mi je izuzetan za zzenske vokale, i pevane vokale uopshte.. za repovanje mi ipak treba neki masniji zvuk.. a rode nt2 ne znam gde da nabavim.. niko ga nema.. chujem da su "skinuli zvuk U87-ice" ali ja u to ne mogu da poverujem..

sad chim mi se zavrshe ispitni rokovi ortak mi donosi U87 i josh neke nojmanove mikrofonr na test.. :) nestace iz rtsa na par sana..:cool:

boggy
30-01-2007, 08:55 AM
...jes vala, samo sam njega zaboravio da stavim :banghead: sorry :)

pozz

Popravljeno! (http://www.bozoel.com/content/view/57/66/lang,en/) :mrgreen: :da:

pozdrav

bogi