View Full Version : Najbolji aktivni monitori za dance
dejanilly
20-01-2007, 12:26 PM
Mo?e li mi netko predlu?iti koji su najbolji aktivni monitori za dance muziko (mislim high-end,..> 600 EUR).
Ili jo? bolje imate li koju listu ?ta imajo najbolji dance producenti po svijetu ???
Hvala
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een:
Ajde
Rumski forum rulz............
perun
20-01-2007, 12:42 PM
Mo?e li mi netko predlu?iti koji su najbolji aktivni monitori za dance muziko (mislim high-end,..> 600 EUR).
Ili jo? bolje imate li koju listu ?ta imajo najbolji dance producenti po svijetu ???
Hvala
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een:
Ajde
Rumski forum rulz............
Za 600 evra neces dobiti ni high end odelo, kamoli monitore... I to aktivne!?
Pre nego preformulises pitanje recicu ti jedno... Ne postoje najbolji monitori za rok ili dance ili hip hop... Postoje dobri ili losi monitori za sve!!! To i jeste sustina!
Prochachkaj malo SEARCH na forumu, ima puno0 postova o slicnim dilemama...
dejanilly
20-01-2007, 02:02 PM
Pa mislio sam jedan monitor, da je "VEČ" od 600 EUR. Pa mo?e 2500 EUR ako tako hoče?. Čitao sam (i vidio njeogv studio na slikama), da Richard Devine koristi Mackie HRS 824 monitore (jedan ko?ta oko 600 EUR-a). Sad ako za tebe ovo nije dobra referenca ne znam ?ta onda je.:o:o:o
Pa mislim da nije sve lo?e ?ta ko?ta izpod 1000 EUR-a jeli ?????
Mislim, da se u dance koriste malo drukčiji monitori kao npr. u produkciji orkestra ili opere.
Ma nema veze.....mo?da neko drugi ?alje neki bolji odgovor (ili listu).
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Tomislav
20-01-2007, 03:47 PM
Odgovor po meni uuopće nije loš. Nije li smisao monitora da na njima čuješ zvuk onakav kakav jeste? Potpuno sirov i bez ukrašavanja? To bi značilo da je jednako i za dance i orkestraciju.
A da nije loše ispod 1000E i to isto mislim, ali svakako nije "najbolji aktivni monitor". :D
lesha
20-01-2007, 04:34 PM
ako ti novac nije problem, izbor je dosta laksi..
da sam na tvom mestu, poslusao bih adam, klein+hummel, pmc..
DADDY Z
20-01-2007, 05:17 PM
Moj izbor bi bio PMC..to je nešto najbolje što sam čuo..a cena prava sitnica 5500eu
bas ste pomogli coveku :)
lm, ja bi mu preporucio neke evente recimo.. uklapaju se u budzet
dejanilly
20-01-2007, 06:27 PM
Ma ne znam ba? da li su monitori za orkestraciju isti kao kod dance muzike ?!?!? Koristi orkestracija tako jake sub-base ko jedan deeeeeep house ?? Ne znam ba?. ?ta ka?ete ????
Nemojmo ovde da pretjerujemo (5500 EUR). Najlak?e je reči kupi ove za tu cijenu. Isto kao kad ti neko predla?e, da kupi? auto od 100.000 EUR-a (mada je dobar i kvalitetan auto). Mislim ,da se i sa manje skupljim avtom (monitorima) isto mo?e doči do cilja !!!!:hyper::hyper::hyper::hyper: Ok., ovo je malo glubje:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A ?ta ka?ete na KRK ????
Ovo so ljudi koji jih koriste in ne ko?taju ba? 5500 EUR-a (mislim da su okolo 800 EU):
ENGINEERS/PRODUCERS
Glen Marchese
? Elliot Scheiner ? Bob Clearmountain ? Chuck Ainlay ? Ed Cherney ? David Bascombe ? Ray Bardani ? Mike Shipley ? Dennis Lambert ? Bernie Becker (Neil Diamond) ? David Hewitt - Remote Recording ? Ryan Hewitt ? Tal Herzberg ? Richard Kaplan (Indigo Ranch) ? Matthew Wilder ? Humberto Gatica ? Randy Staub ? Rob Heaney ? Cenzo Townshend ? Guy Charbonneau ? Neal Merrick ? Ron Nevison ? Don Was ? Michael Wagener (Wireworld Studios, Nashville, TN) ? Jim Scott ? Daniel Porter ? Ronald Prent ? Peter Schmidt
ARTISTS*
Eric Clapton ? Sting ? Eddie Van Halen ? Michael Jackson ? Ricky Lawson ? Bruce Springsteen ? Billy Joel ? Marcus Miller ? Vernon Reid ? Kenny Loggins ? Glenn Frey ? Clint Black ? Robby Robertson ? Bryan Ferry ? Billy Corgan ? Aerosmith ? Bruce Hornsby ? John Pisano ? Tom Coster, Jr. ? Paul Simon ? Brian Adams ? Ozzy Osbourne ? Teddy Riley ? Metallica ? Hans Zimmer ? Lindsay Buckingham ? Omar Hakim ? Jeff "Skunk" Baxter ? Seal ? Graham Nash ? David Crosby ? Don Grusin ? Heart ? Jason Miles ? Simon Phillips ? David Paich ? John Foggerty ? Richard Page ? Daniel Spitz ? Bill Churchville ? Michael Paulo ? Paul Jackson, Jr. ? Flood ? Yello ? Lionel Ritchie ? Pulsedriver
STUDIOS
BBC ? Sony Music ? Turner Broadcasting ? Abbey Road Studios ? Seagram International ? Channel V Prism Audio ? Sound Deal ? A&M Studios ? BOP Studios-South Africa ? Record Plant ? MCA Recording Studios ? Real World Studios ? Skywalker Sound ? Soundelux Studios ? Hollywood Digital ? David Letterman Studios (CBS) ? Broadway Video ? Hit Factory ? Home Studios ? Post Group ? Aaron Spelling ? Sync Sound ? Fox Television ? Universal Studios ? Music Works ? Complete Post ? ABC Radio Network ? Microsoft Studios ? Boeing Aerospace ? Fox Feature Film Division ? Royaltone Studios ? Clinton Recording Studios ? Future Recording ? Bad Animals ? Backstage Studio (a division of Sound Stage Studios, Nashville, TN) ? Ballsaal Studio, Germany ? Galaxy Studios, Belgium
Ili Mackie koje sam spomenuo ????
A Behringer (samo zezam):mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen ::mrgreen: ???
boggy
20-01-2007, 06:36 PM
Ma ne znam ba? da li su monitori za orkestraciju isti kao kod dance muzike ?!?!? .....
Monitori najvise zavise od coveka, odnosno od cinjenice da li neki konkretan covek na njima moze da uradi dobar posao ili ne. Muzika nema mnogo veze sa tim.
Na pojedinim monitorima moze odredjena muzika da zvuci lepse a na drugima ruznije, ali mi se cini da se ovaj Forum ne bavi tom problematikom.
pozdrav
bogi
lesha
20-01-2007, 06:46 PM
za 780e mozes naci adam A7, sasvim solidni monitori za taj novac (pretpostavljam da si iz slovenije)
SumAnuT
20-01-2007, 07:08 PM
Najblji monitori za dance muziku su ti "Dance 4/4 Big Beat" od firme "House Masters" i predvidjeni su posebno za duboke basove koje ni jedni drugi monitori ne izbacuju jer bas postoji samo u house muzici.
dejanilly
20-01-2007, 07:13 PM
Nikada čuo. Imaš site ?????
dejanilly
20-01-2007, 07:15 PM
za 780e mozes naci adam A7, sasvim solidni monitori za taj novac (pretpostavljam da si iz slovenije)
Thnx za prijedlog.
Zar se tako čuje moj Slovenački naglas ???:rotfl:
perun
20-01-2007, 07:42 PM
Moj izbor bi bio PMC..to je ne?to najbolje ?to sam čuo..a cena prava sitnica 5500eu
A sta si jos cuo? Bas me zanima...
perun
20-01-2007, 07:43 PM
Najblji monitori za dance muziku su ti "Dance 4/4 Big Beat" od firme "House Masters" i predvidjeni su posebno za duboke basove koje ni jedni drugi monitori ne izbacuju jer bas postoji samo u house muzici.
Izvini... O cemu ti pricas??? Brisi ovo da se ne brukas, molim te.
perun
20-01-2007, 07:45 PM
A sad konkretno! Ako vec imas reelativno neogranicen budzet... Kupi neke manje monitore, za koje je "svet" aminovao da su mrak... Eto... Ima ovde genijalaca koji ce ti reci koji su to monitori... Mozda bas ti House Masters ili...??? I kupi sebi neku skromnu KLUBSKU varijantu slicnu razglasu, kao Neptunsi, naprimer, pa ces imati deo utiska iz kluba, recimo...
Pitanje je apstraktno koliko i odgovori u threadu. Idi, vidi, probaj... Slovenija je to!:D
dejanilly
20-01-2007, 07:48 PM
banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:: banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:: banghead:
SumAnuT
20-01-2007, 07:58 PM
Pa druze sta vise da ti kazemo?
Dosao si, pitao si, ljudi koji su preslusali masu monitora, a neki ih i sami prave ti odgovaraju, a ti im solis pamet da postoje posebni monitori za haus?
Ne znam kakvu reakciju ocekujes sem ironije, bar sa moje srane.
Prekinite sa ovim ..... potpuno je bespredmetno ..... i neka moderatori brisu ovo ...
Dejane .... otidji do nekog muzickog centra i poslusaj sam , uporedi i odluci ..... javi onda svoja iskustva da neko cuje jos jedno misljenje , a ovih tema je bilo i previse ovde , prelistaj pa ces cuti misljenja raznih ljudi .
Na ovom forumu ima dosta profesionalaca , i zato nemoj da siris flame sa tim prozivkama ,....
Pozdrav
DADDY Z
20-01-2007, 08:22 PM
A sta si jos cuo? Bas me zanima...
pa uglavnom sve ?to se kod nas prodaje(?to znači da nije neka pozama?na lista:mrgreen: )
a sad ti meni odgovori na pitanje u postu o SM pro MPatch
dejanilly
20-01-2007, 08:34 PM
Prekinite sa ovim ..... potpuno je bespredmetno ..... i neka moderatori brisu ovo ...
Dejane .... otidji do nekog muzickog centra i poslusaj sam , uporedi i odluci ..... javi onda svoja iskustva da neko cuje jos jedno misljenje , a ovih tema je bilo i previse ovde , prelistaj pa ces cuti misljenja raznih ljudi .
Na ovom forumu ima dosta profesionalaca , i zato nemoj da siris flame sa tim prozivkama ,....
Pozdrav
Pa nisam ja počeo.......bila su obična pitanja. Ne treba praviti budalu od nekoga ako je neznalac.
Hvala svima koji ste dali koje konstruktivne odgovore.
DJ Z ti mora?, da ima? neku listu dance producenata i njihovega setup-a. Ima? sve te intervjuje......:mrgreen:
alavuk
20-01-2007, 08:45 PM
google je jedna lepa stvar :] , elem da se vrnemo na pricu , perun ti je mozda malo "ironicno" rekao pravi savet kupi razglas pa radi house ... inace mackie HRS 824 monitore su ti dobar izbor ili ako ne mozes da ih nadjes ... uzmi genelec 1080 (one najvece) isti zvuk kao i na mackie-u 750e komad imas ovde u zemunu da ih cujes isprobas sa jos nekoliko razlicitih monitora
DADDY Z
20-01-2007, 08:46 PM
ukratko,koliko sam ja primetio najviše "Dance majstora" koristi Genelec,Mackie i KRK
DADDY Z
20-01-2007, 08:49 PM
google je jedna lepa stvar :] , elem da se vrnemo na pricu , perun ti je mozda malo "ironicno" rekao pravi savet kupi razglas pa radi house ... inace mackie HRS 824 monitore su ti dobar izbor ili ako ne mozes da ih nadjes ... uzmi genelec 1080 (one najvece) isti zvuk kao i na mackie-u 750e komad imas ovde u zemunu da ih cujes isprobas sa jos nekoliko razlicitih monitora
1080?
perun
20-01-2007, 08:53 PM
pa uglavnom sve ?to se kod nas prodaje(?to znači da nije neka pozama?na lista:mrgreen: )
a sad ti meni odgovori na pitanje u postu o SM pro MPatch
Ne znam sta za Mpatch??? Posalji PM, nisam video poruku ocigledno!?
DADDY Z
20-01-2007, 09:03 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16663
alavuk
20-01-2007, 09:08 PM
1080?
upravu si sefe radi se o 1038a (skoro pa i nisam pogresio :))) )
klikni ovde za detalje (http://alcpro.com/shop/product_info.php?manufacturers_id=13&products_id=71&osCsid=2bb0cc7b8653736a3d3e2b592ca63bf9)
Pa nisam ja počeo.......bila su obična pitanja. Ne treba praviti budalu od nekoga ako je neznalac.
Potpuno nebitno ... samo shvati ovo kao upozorenje da se ovako ne ponasa na forumu ..... narem ne ako ocekujes da ti neko pomogne , a pri tome nisi ni pretrazio forum o temi koja je 200 puta ispricana .....
Pozdrav
dejanilly
20-01-2007, 09:51 PM
Potpuno nebitno ... samo shvati ovo kao upozorenje da se ovako ne ponasa na forumu ..... narem ne ako ocekujes da ti neko pomogne , a pri tome nisi ni pretrazio forum o temi koja je 200 puta ispricana .....
Pozdrav
Uh, ba? sam si napravio fenomenalnu uverturu.......bit če bolje.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
SumAnuT
20-01-2007, 11:52 PM
Samo opusteno :)
Mislim da ste zaboravili da pozelite dobrodoslicu novom clanu :)
boggy
21-01-2007, 03:45 AM
....
dejanilly, postavljas pitanje na Forumu sa predubedjenjem da postoje nekakvi monitori specijalno pravljeni za odredjenu vrstu muzike. Kada smo krenuli da ti pricamo da toga realno nema, odnosno niko ne pravi studijske monitore na takav nacin... tebi je to bilo neverovatno, toliko neverovatno da nisi verovao da se ne salimo sa tobom... e sad... razmisli... ja se licno nisam salio, i ono sto sam ti rekao JESTE sustina koju sam licno naucio u svom poslu... odnosno kad sve price i pricice sklonis, ostanu monitori i covek... pa sta ispadne iz te kombinacije... videcemo... to nema veze ni sa pravcem u muzici, ni sa vrstom muzike...
Jos je Perun realno najblizi sa svojim predlogom za zvucnike za diskoteke... oni jesu stvarno pravljeni za diskoteke, ali nisu studijski monitori... ali koga briga... niko ti ne brani da ih koristis.
Eventualno, takav pristup koji si krenuo da zastupas ("monitori za odredjeni tip muzike") sam uglavnom video kod ljudi kojima 'lebac ne zavisi od muzike, i koji muziku slusaju zbog uzivanja, pa im odredjeni zvucnici pojacavaju taj utisak i uzivanje... ali to su audiofili... oni se ne bave muzickom produkcijom... i "super smiksan cd" resavaju jednostavno, kupovinom nekog dobrog u radnji... pa trce kuci da ga slusaju... zato im mozda trebaju neki zvucnici koji ce im nesto inace lepo uciniti jos lepsim... itd.
Ovde, na ovom Forumu nije ta prica.... mislim, niko ne brani da se prica o tome :) ... ali ljudi (uglavnom) ne razmisljaju na takav nacin...
pozdrav
bogi
p.s. e, da.... dobrodosao na Forum :mrgreen:
p.p.s. Max, prebacio sam thread u pravu sekciju (posto nema mnogo veze sa kompjuterskim hardverom), i pobrisao par najostrijih postova... nadam se da je sada ok...
dejanilly
21-01-2007, 11:11 AM
Zapravo i jesam neke vrste audiofill jer volim svu muziku i volim je slu?ati (al nismo ovde svi take vrste ljudi???).
Ali pristup "monitori za odredjeni tip muzike" izabrao sam za pitanja na forumu jer sam prečitao na tone magazina i knjiga, i u primijeru za dance muziko (nije bitno koja podzvrst) uvijek se spomenuju neki isti tipovi monitora (Genelec, Mackie (isto je ugotovio i DJ Z koji je zasledio i KRK)).
Pa moje pitanje bi onda vi?e značilo za?to ovi svetovno znani producenti koriste vi?e ove tipove monitora i ne neke druge ?????
:banghead::banghead:
P.S. Hvala za dobrodo?licu.
alavuk
21-01-2007, 11:18 AM
zato sto svaki monitor ima neku svoju karakteristiku (neki vise pumpaju bas kao npr stariji adami , neki vise isticu ili imaju srednje i su za mix kao npr. Yamaha NS10(m) itd...) , razlicit tip drajvera i tweeter-a , napajanja tj transformatora , izradu kutije (ima nema u sebi mini bass trap) ... i tako do sutra ... a i da naravno cenu ! ...
kao sto rece boggy na kraju ostane covek sa monitorima , zato se "svadjamo" svakodnevno "ko je jaci" tj sta vise preferiramo a i opet zavisi od prostorije ... elem forum je pun svakakvih informacija (meni je trebalo dobrih 2 meseca da lepo sve procitam) koje su KORISNE ... a i ovde ima ljudi od kojih ima svasta da se nauci ...
boggy
21-01-2007, 11:19 AM
Zapravo i jesam neke vrste audiofill jer volim svu muziku i volim je slušati (al nismo ovde svi take vrste ljudi???).
Nije u pitanju vrsta ljudi nego posla.... ali nije bitno... :rolleyes:
Ali pristup "monitori za odredjeni tip muzike" izabrao sam za pitanja na forumu jer sam prečitao na tone magazina i knjiga,
Ono sto sam ti ja ispricao, nisam procitao u magazinima i knjigama (uzgred, o kojim knjigama pricas?), nego dosao do toga iskustvom... te ako ovo sto pricamo ostali clanovi i ja, ne pise u casopisima... zao mi je... :)
i u primijeru za dance muziko (nije bitno koja podzvrst) uvijek se spomenuju neki isti tipovi monitora (Genelec, Mackie (isto je ugotovio i DJ Z koji je zasledio i KRK)).
Dodaj jos dve-tri firme, i pokrio si najveci deo svetske proizvodnje studijskih monitora (valjda) srednje klase... tako da ne vidim sta smeta KRK-u da se na njima smiksa klasicna muzika, ako je covek koji to radi navikao na njih, i to na kraju ispadne SVIMA dobro...
Pa moje pitanje bi onda više značilo zašto ovi svetovno znani producenti koriste više ove tipove monitora i ne neke druge ?????
Koje druge... nema ih milion... mada ih ima dosta (svakakvih)
:banghead::banghead:
P.S. Hvala za dobrodošlicu.
nema na cemu.
pozdrav
bogi
Danny Lou
22-01-2007, 11:21 AM
najbolji su oni monitori na kojima "naucis" da radis... a to mogu i biti neke "kante" bitno je da su monitori... i da uzmes jeftinije ulozi ostatak novca u akustiku prostorije i neces promasiti. ovo je pitanje o kojem se najvise diskutuje a svako ko je vec neko vrijeme u ovome nasao je sebi odgovarajuce. sto ljudi, sto cudi, dvjesto usiju. sto zena, dvjesto sisa... :rotfl:
Tomislav
22-01-2007, 02:20 PM
Pa moje pitanje bi onda vi?e značilo za?to ovi svetovno znani producenti koriste vi?e ove tipove monitora i ne neke druge ?????
Pa nabrojao si skoro sve bolje :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.