Log in

View Full Version : Potrebna pomoc oko git. efekata

kVu
13-01-2007, 07:36 PM
Treba mi neka sprava koja moze da se koristi live koja ne utice na ton gitare, vec samo nalepi efekat na master sekciju tipa G-Major ili G-Sharp, ali sa pristojnom foot kontrolom, za live svirke naravno... otprilike oko 500e, + manje vise gore dole :P

pozdrav

Rocket Roll
13-01-2007, 08:16 PM
Ne znam za uticaj na ton, ali mislim da bi trebalo da pogledaš (i) DigiTech GNX4. Napravljen je pomalo kao DAW, što znači da ima (nekakav) aranžer, ritam mašinu, ulaz za mikrofon(e) sa fantomskim napajanjem, snima na osam kanala, pa onda još strimuje kompu šest kanala, pa dobiješ skroz legalne Lexicon Pantheon reverbe (ako ti to nešto znači, naravno)... pa onda, ne znam, XLR izlazi, proširenje Flash karticom, i tako...

Ima sličnih, ali mislim da jedino on ima toliko opcija - osim nekih univerzalnih rack procesora kao Rocktronov VooDu Valve (teška egzotika, a još i skupo) i ostalih proizvoda te vrste (kod nas ima još, da ja znam, Behringer Virtualizer Pro DSP2024P za 300tinjak evra).

Oko 500 e. I još ima pristojnu foot kontrolu.

DigiTech GNX4 Homepage (http://www.digitech.com/products/gnx4.htm)

http://www.digitech.com/products/GNX4/GNX4top.jpg

ValdeZ
17-01-2007, 12:23 AM
Extra procesor ali za live svirke mozze da koristi i trojku, ima solidne boje dosta je jeftiniji i radi extra ...

Samo predlog...

Rocket Roll
17-01-2007, 12:41 AM
Da ne znaš slučajno pošto je tačno trojka, i gde sve može da se nabavi? Ja sam se raspitivao samo za četvorku... Pričamo li o 400, 300 evra?

ValdeZ
17-01-2007, 12:44 AM
Pa znam da je GFX 3 min 190 e i to retkost a za GNX 3 vecc prichamo izmedju 250 i 300 e . Zavisno od toga gde kupujesh mozze biti i vecca i manja cena ali je ovo optimala...

Dushan_S
17-01-2007, 03:21 AM
Treba mi neka sprava koja moze da se koristi live koja ne utice na ton gitare, vec samo nalepi efekat na master sekciju tipa G-Major ili G-Sharp, ali sa pristojnom foot kontrolom, za live svirke naravno... otprilike oko 500e, + manje vise gore dole :P

pozdravMalo ti je uop?teno pitanje, ?ta ti tačno treba od kontrola? AKo ti ne treba expression pedala, i samo prostori i modulacioni efekti prodavali su po oglasima GP16 sa sve futaljkom za 100 i ne?to evra. Ja sam recimo prilično povoljno na?ao Rocktronov rack i onda uzeo behringerov foot controller. Matori boss-ovi su u redu takođe. Ortak je pre nego ?to je oti?ao u usa prodao RP12 Digitech za 200e. Znači tako ne?to bih tra?io, da je starije a u dobrom stanju i da je tada bilo skuplja sprava. Sve iznad 250-300 e mislim da je ?to ka?u "overkill" jer dobija? opcije koje ti ne trebaju za live, ili plaća? spravu koja ne znam, najnoviji amp modeling ?to ti ne znači ako ti ne treba sprava za snimanje u sto...

Tiki the Boyler
17-01-2007, 09:34 AM
Rocktron Xpression + Behringer FCB1010 ti se uklapaju u budžet...
A mislim da je Rocktron zvučno daleko iznad GNX serije!

ValdeZ
17-01-2007, 04:09 PM
Uvek je najbolje uzeti analogne elemente ali procesori shtede novac i prostor na bini...

Slavisha
21-01-2007, 10:41 PM
Rocktron Xpression + Behringer FCB1010 ti se uklapaju u bud?et...
A mislim da je Rocktron zvučno daleko iznad GNX serije!

To bi me jako interesovalo... Ko je zastupnik za Rocktron>
I da li je neko probao kako radi sa Behringerom?
Unapred hvala...

Dushan_S
23-01-2007, 06:15 PM
Pa pročitaj malo pa?ljivije temu, već ima? odgovor na ovo drugo pitanje ;) A nove Rocktron sprave ima? u Artistu koliko ja znam.