View Full Version : Pojacalo za Dynaudio BM5
GERAG
12-01-2007, 01:59 AM
Ima li neko ko zna da mi kaze koje bi mi pojacalo i kablovi odgovarali za Dynaudio BM5.Koristim ih za kucno snimanje i slusanje.Hvala unapred:confused:
boggy
12-01-2007, 03:07 AM
Ima li neko ko zna da mi kaze koje bi mi pojacalo i kablovi odgovarali za Dynaudio BM5.Koristim ih za kucno snimanje i slusanje.Hvala unapred:confused:
Ahm... ovo si vec pit'o... verovatno imas na forumu dosta raznih diskusija, ali sto se tice pojacala za pasivne zvucnike (bilo koje), skoro da nema nikakvog izbora...
ako si mnogo tanak sa novcem, onda neki stari HiFi "na kilo", do 150EUR
ako si malo "deblji", onda nesto od Alesis RA serije, do 300EUR
ako zelis nesto dosta bolje od toga, onda mozes da probas (ako si negde u bliizini BG) i nase A1802 pojacalo http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13764&page=7, 750EUR
a ako ti ni to ne pase po kvalitetu, i ako imas puno para, onda ti ne preostaje nista nego Bryston 2BSST PRO. ????EUR (zavisi preko koga ga kupis, prilicno je skup)
Kao sto rekoh, izbora bas i nema...:)
pozdrav
bogi
GERAG
12-01-2007, 03:21 AM
Pa jesam pitao ali mi niko nista nije preporucio.Ja sam monitore platio 350eu pa mislim da je mozda glupo da dam za pojacalo vise nego sto sam platio kutije.U tom slicaju mozda je bilo bolje da sam kupio aktivne kutije,ali sta mogu da kupim za 500eu?Skoro nista a da bude kako valja.Zato sam iso na pasivnu varijantu jer smatram da je ipak DYNAUDIO brend za postovanje a i negde sam na forumu video da pasivne varijante mogu raditi bolje od aktivnih????????Ja vec imam neki GRUNDIG ali da se uzme nesto malo bolje ili,,nisam vise pametan.Kolko covek nauci na forumu toliko i jos vise zaludi pa nezna sta ce.Rado bi doso da cujem vase pojacalo ali mi je to skupo.Svejedno hvala ti Boggy na savetu
boggy
12-01-2007, 03:39 AM
Pa jesam pitao ali mi niko nista nije preporucio.
Vidim... a i nema bas sta mnogo da ti se preporuci...
Ja sam monitore platio 350eu pa mislim da je mozda glupo da dam za pojacalo vise nego sto sam platio kutije.U tom slicaju mozda je bilo bolje da sam kupio aktivne kutije,ali sta mogu da kupim za 500eu?Skoro nista a da bude kako valja.Zato sam iso na pasivnu varijantu jer smatram da je ipak DYNAUDIO brend za postovanje a i negde sam na forumu video da pasivne varijante mogu raditi bolje od aktivnih????????Ja vec imam neki GRUNDIG ali da se uzme nesto malo bolje ili,,nisam vise pametan.Kolko covek nauci na forumu toliko i jos vise zaludi pa nezna sta ce
Eh... nemojmo sada o znanju, i o tome sta bi s njim, kada ga "safatamo"...
Pa zaboravio si potpuno na pojacalo....
Tesko ces nabaviti DOBRO pojacalo za ispod 150EUR, cak ni novi HiFi... ako gledamo gornju granicu koju si sebi postavio... znaci, ako ti je 150EUR granica, onda ti ne preostaje nista drugo, nego da probas polovna pojacala, ...
ako ti je taj Grundig dobar... zasto ne... radi na njemu, pa kada zaradis....
Najbolji reper u ovoj avanturi su tvoje usi i tvoj ukus... slusaj njega... nema ti druge... monitorski sistem se ne kupuje kao televizor i usisivac... :)
Nema tu nekih "brendova"... samo licni ukus!!! (tako mi dosadasnje iskustvo govori)
pozdrav
bogi
Arthur
12-01-2007, 09:57 AM
moze Dynaudio da bude respektovan kolko hoces, al bez valjanog pojacala, bacio si pare na zvucnik
arax3
24-11-2007, 02:58 AM
evo da ne otvaram novi topic..
imam "pojacalo" AX-396 od yamahe i jel mi netko moze reci koliko mogu ocekivati od ove kombinacije?tj.koliko ce me ta yamaha sje...?
jel mi pametnije kupovati ove zvucnike ili neke aktivne za isti rang(sto se para tice)?
puno hvala na svakoj informaciji
pozdrav
Everbeatz
24-11-2007, 04:03 AM
Nista bez dobrog pojacala ako imas pasivne kutije, bez obzira sto izgleda "glupo" da das na pojacalo vise nego sto si ih platio. To sam i ja mislio pre nego sto se uverih da je tako. Stavise, glupo je kad je obrnuto..:)
Iako mi i dalje predstoji kupovina dobrog pojacala za moje ADAMe:)..
Braca
24-11-2007, 11:56 AM
Znaci, ja bez ikakvog reklamiranja toplo preporucujem ''Bozo'' zuto pojacalo koje sam imao prilike da probam i uporedim sa mnogo ozbiljnijim firmama, rezultat je potpuno u korist zutog BOZO-a, s obzirom da imas Dynaudio one i zasluziju takvo pojacalo, cena je u svakom slucaju ispod njegovog vrhunskog kvaliteta. U lancu slusanja je sve vazno zato i povedi racuna o pojcalu.!!!!!
Manijak za zvucnike i pojacala
arax3
25-11-2007, 04:41 PM
hvala na infu!
a gdje se u zagrebu moze kupiti to zuto pojacalo?
silicon science
26-11-2007, 02:04 PM
hvala na infu!
a gdje se u zagrebu moze kupiti to zuto pojacalo?
Topla preporuka za BOZO. Vid'o i chuo. Plus imas potpunu Bogijevu tehnicku podrsku, sto je jako bitno... Veruj mi neces pogresiti.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.