View Full Version : Sinteza i procesiranje kickova
R A V E N
11-01-2007, 02:53 PM
Kako i sa čime radite?I na koji način?
SHIVA
11-01-2007, 04:47 PM
Pa zapravo nema puno (meni poznatih) tehnika za procesiranje kick drum-a sintezom. Sve se uglavnom svode na agresivnu pitch modulaciju oscilatora (sine, triangle). Odlichan synth za takvu svrhu je MicroTonic (SonicCharge).
Ja obichno krenem sa sinusom iz F-32c (42.85 Hz) a pitch amount namjestim ovisno o tonalitetu iz kojeg svira bass linija. Obichno kick moduliram sa barem +16 (polutonova) ili vishe. Nekad gledam da kick modulacija zavrshi u tonu koji je gornja kvinta od bas linije ili da zavrshi u istom tonalitetu s bas linijom. Vrijeme modulacije uvijek uskladim sa tempom. Ako je stvar np3. 108 bpm-a modulacija na kicku mozhe biti ili u duljini intervala 1/16 ili 1/32. Obzirom na zadani tempo to bi bilo 138,88 ili 69,44 milisekunde. Envelope modulacije takodjer drastichno mjenja kick. Linearna modulacija obichno ispadne gruba i "neprirodna" (daleko od toga da bilo koi sintetizirani kick zvuchi prirodno ali vjerujem da se razumijemo) tako da ja preferiram exponencijalne modulacije (nagli pitch up/down). Obichno dobro dodje i malo distorzije da naglasi harmonike. Time se dodatno mozhe podesiti generalni tonalitet kase tako da bude harmonichan u odnosu na bas liniju. Da kick ne zvuchi sterilno nie loshe da brzina modulacije, duljina trajanja oscilacije, filter ili neka druga funkcija bude osjetljiva na velocity.
IMO za potrebe elektronske glazbe rad sa semplovima kick drumova je krajnje besmislen. Treba imati ogroman library i brdo zhivaca za preslushavanje, a moguchnosti manipulacije sempla su drastichno manje nego kod sinteze. Za razliku od kreiranja patch-eva za nekakav synth ili bas kick je vrlo jednostavno napraviti i u konachnici bude brzhe i bolje rjeshenje nego semplanje.
gregor z
14-01-2007, 07:38 PM
Jomox M Base 01 - ZAKON!!!
kejkz
14-01-2007, 08:43 PM
Pored svega sto je shiva napisao, i sto je sve odlican putokaz, nekad je dobro kao drugi oscilator koristiti kratak noise za klik, jer energija kicka ide i preko 1khz. Takodje, sam filter je odlican kao izvor za kick, podesi cutoff vrlo nisko a rezonancu do kraja, do samoosciliranja, i moduliraj filter envelopom sa kratkim decayom
uskoro zavrsavam tekst o sintezi bubnjeva, pa ces imati sve lepo pregledno na jednom mestu...
Ps: Shiva, ovo za brojeve ti je super ideja, moracu da probam, mada ja obicno sve radim onako, po osecaju... koji ume i da izda
R A V E N
15-01-2007, 10:25 AM
A kako dobiti onaj moćni,masivni i debeli kick koji možemo čuti u stilovima kao hardstyle,hardtrance pa i hard techno?Uglavnom,ti stilovi su i izgradili cijelu poentu oko kicka.
Ja sam radio nešto sa VST-om koji je Shiva naveo,ali samo sam uspio dobiti nešto teži TS909 kick.Isto tako,sa besplatnim VST-ovima kao ersdrums ili Drumatic 3.E sad FXpansion DR-008 ima specijalne module za takav tip kicka,ali opet kick je više punchy,nego snažan.
Ili nisam sve pravilno namjestio ili nije stvar samo u sintezi nego i procesiranju?
Ili je stvar u layeringu,istovremenoj kombinaciji više udaraljki?
Nisam ni sam pristalica samplinga,ne zato što je lamersko,naprotiv,nastalo je dosta odlične muzike samplingom,nego je privlačno spoznati kako šta nastaje,pa onda i nešto modifikovati.
kejkz
15-01-2007, 10:52 AM
Mozes kao izvor da koristis i druge vrste oscilatora, probaj triangle, square ili saw, ili kick provuci kroz distorziju ili ekstremnu kompresiju...mislim da je to dobar put, uz mali eq, da bi dobio bas ono sto zelis...
balthazaar
15-01-2007, 11:55 AM
Pa zapravo nema puno (meni poznatih) tehnika za procesiranje kick drum-a sintezom. Sve se uglavnom svode na agresivnu pitch modulaciju oscilatora (sine, triangle). Odlichan synth za takvu svrhu je MicroTonic (SonicCharge).
Ja obichno krenem sa sinusom iz F-32c (42.85 Hz) a pitch amount namjestim ovisno o tonalitetu iz kojeg svira bass linija. Obichno kick moduliram sa barem +16 (polutonova) ili vishe. Nekad gledam da kick modulacija zavrshi u tonu koji je gornja kvinta od bas linije ili da zavrshi u istom tonalitetu s bas linijom. Vrijeme modulacije uvijek uskladim sa tempom. Ako je stvar np3. 108 bpm-a modulacija na kicku mozhe biti ili u duljini intervala 1/16 ili 1/32. Obzirom na zadani tempo to bi bilo 138,88 ili 69,44 milisekunde. Envelope modulacije takodjer drastichno mjenja kick. Linearna modulacija obichno ispadne gruba i "neprirodna" (daleko od toga da bilo koi sintetizirani kick zvuchi prirodno ali vjerujem da se razumijemo) tako da ja preferiram exponencijalne modulacije (nagli pitch up/down). Obichno dobro dodje i malo distorzije da naglasi harmonike. Time se dodatno mozhe podesiti generalni tonalitet kase tako da bude harmonichan u odnosu na bas liniju. Da kick ne zvuchi sterilno nie loshe da brzina modulacije, duljina trajanja oscilacije, filter ili neka druga funkcija bude osjetljiva na velocity.
IMO za potrebe elektronske glazbe rad sa semplovima kick drumova je krajnje besmislen. Treba imati ogroman library i brdo zhivaca za preslushavanje, a moguchnosti manipulacije sempla su drastichno manje nego kod sinteze. Za razliku od kreiranja patch-eva za nekakav synth ili bas kick je vrlo jednostavno napraviti i u konachnici bude brzhe i bolje rjeshenje nego semplanje.
ja kad ocu da dobijem dobar kick prvo idem u Rusiju u jednu vakumiranu laboratoriju i tamo ga premažem suvim ledom, ako hoću da dobijem nešto baš žestoko onda mi treba pola kila osiromašenog uranijuma ili titanijuma.Kick obavezno treba da se radi sa maskom na licu, jer kad nemaš masku, sagori ti trepavice, obrve ili brkove(ako ih imaš).Onda uzmem strug, pa nastružem jedno 17 letvi dužine 1,74 cm i obima 0,23cm pa postavim na njih dva šarafa, ali krstasta i onda zalemim na sve to dvije žice, zelenu i žutu...
ah, pobogu...
šiva komplikuješ ga kao da praviš nukelarku a ne kick...
može to da se kaže puno prostije...
što se tiće sinteze kicka, gotovo uvijek je osnova sine wave, ili sinusni talas koji takodje može da se kombinuje sa trinagle.Takodje, može dobro da posluži i noise koji se blago doda na sve to.Dodavanjem saw-a, možeš da dobješ nešto kao blagu distorziju.Onda sa filterom i envelopom uobličavaš samu boju svega toga.Takodje, dobra je fora sa pitch envelopom...Npr. čuveni kick tipa 808 se lako pomoću pitch envelope transformiše u 909 ili u neki hibrid.Dakle, povećaš pitch, ajd da uzmemo za npr. +24, daš mu sve kratko:mali attack, 0 release, 0 sustain i mali deacy, tako kombinovanjem svih elemenata možeš da dobiješ zanimljiv udar, znači 909 je samo 808 sa pitch envelopom...ima tu masu toga, al ovo je nešto najosnovnije
ima jedan mali i pesplatni plugin i zove se MDA COMBO, taj pluginčić genijalo umije da sjede na kick na npr 50:50 dry:wet...
a što se tiče pitcha bass linije i kicka, pa nema tu neke filozofije...prosto podesiš pitch da odogovara i to ti je to...ne pada mi na pamet da tu ulazim u neke proračune, milisekunde, atome, cjepanje atoma i slično
SHIVA
15-01-2007, 02:44 PM
Svaka budala svoje veselje. Nekome je dosta da ima kalkulator i nikad ga ne zainteresira kako se "pjeshke" dobije trechi korjen. Neko voli znat i to. I to je sasvim ok. Zato i postoje kalkulatori da se ne morash jebat s trechim korjenom "pjeshke".
No kad krenesh sugerirat da je glupo znat izrachunat trechi korjen bez kalkulatora... daj jebo ga patak... obuzdaj malo taj ego ;)
@ Kejkz: ja sam dugo vremena radio dosta "nochnih" psytrance trackova. Tempo oko 144 bpm-a i izmedju svakog kick-a sviraju 3 bas note (tzv. K-B-B-B groove). Ako kick traje puno dulje od 104 msec. umjesto "mitraljeza" dobijesh zamuljano i nerazgovjetno zavijanje. Obzirom na tu "sprint" disciplinu duljina intervala je esencijalna i par msec. radi veliku razliku. Daleko od toga da se inache kick ne mozhe napravit i bez toga, ali u tako naguranom rasporedu potrebno je i malo "mikro-kirurgije".
EQ-ing kicka je (slazhem se) presudan. Distorzijom se naglase harmonici a EQ-om se skinu parni ili neparni harmonici, ovisno o tome kakav je bas patch. Nakon toga nie loshe i komprimirati kick, a po potrebi i josh jedan EQ nakon kompresije. No to je vech skroz druga tema u koju ne bih ulazio :)
@ RAVEN: Hardstyle trance vechinom ima kick tipa stari "infected mushroom". Potrazhi na netu njihov kick-tutorial i vjerujem da chesh dobit to shto trazhish. Koliko se sjecham oni su u sound forge-u generirali sinus od 80 Hz i linearno radili pitch-down, ali ne od pochetka sinusa nego par msec. nakon pochetka oscilacije. Meni se tkav kick ne svidja pa sam zaboravio kako je tochno ishao postupak, ali na netu sigurno postoji taj tutorial.
Takodjer pogledaj forum http://forum.isratrance.com/ Sekcija "Equipment and music creation" ima thread "the mother of all kick drum threads". Taj topic ima stotine postova i tehnika za sintezu kick-ova. Ima brdo primjera, preseta za razne syntheve, teorija, pitanja i odgovora... Ima i gluposti, ali vjerujem da chesh nachi dosta upotrebljivih informacija.
balthazaar
15-01-2007, 09:37 PM
?ika, dobar si momak...
R A V E N
15-01-2007, 10:06 PM
Sad sam poslušao neke module u FXpansionu DR-008 i izgleda da su oni odgovor.Shiva,nadam se da to nije u pitanju onaj "booooming" psy kick,njega sam već dobio.Što više slušam,sve mi se više čini da je štos u znalačkom doziranju reverba na kick,no ipak...sve su to tajne majstora zanata,haha!
SHIVA
16-01-2007, 12:41 AM
Tajne su za netalentirane. Talenti ionako svaku foru "potroshe" samo jednom. :D
SumAnuT
16-01-2007, 05:08 PM
Što više slušam,sve mi se više čini da je štos u znalačkom doziranju reverba na kick,no ipak...sve su to tajne majstora zanata,haha!
Pre bih rekao da je stos u znalackoj produkciji cele pesme, a ne samo kicka.
R A V E N
17-01-2007, 01:09 AM
Nema šta,zakopavam se u Sound Forge slijedećih dana!:hyper: :banghead:
relis
17-01-2007, 09:04 PM
Nije sve u produkciji. Mislio sam si prije sto to npr. astral projection i kako radi s tim kick-om da tako zvuci.
A onda skuzim da sve sto treba je, hebote, upaliti virus b (ozbiljno!, nije sh2, mini il slicni mono-monstrum), naci taj preset, usnimiti loop, sasjeci dolje, podesavati eq, compresor i tako to i gotovo. Jest da i to treba znati, al to su vise-manje osnove, i na kraju neke nema drasticne razlike izmedju pocetnog i krajnjeg. Samo poliranje:D . Pa budi pametan...
dlukace
08-03-2007, 11:53 AM
mbase01 bi zasigurno bio dobar izbor kao i gomila ostalih ritam ma?ina.Va?ni su i efekti koji se pridodaju i ostale stvari poput eq i kompresije,distorzije...ali na kraju to uopće nije va?no jer kad se cijeli dan zajebava? na ritam ma?ini i stoput je usnimi?,a ne?to ne ?tima?!,-zapita? se koji mi je k...c!!! onda lijepo ode? u cubase sx ili logic,uključi? battery i u cellove potrpa? razne kickove npr.-u cell 1 tr808 kick duboki pa u cell 2 tr909 britki i tako dalje.To sve stavi? na jedan kanal ili na sub grupe ili mo?e i odvojene i uhvati? se eq i kompresije-ČAROLIJA! jeb... sve pr?ti od veselja.
Poanta je u tome da postoji gomila odličnih semplova,a na nama je da ih ?to bolje iskoristimo kako znamo i umijemo.
DaBear
08-03-2007, 12:05 PM
Boze svasta...koliko filozofije oko kika!!!!!??????
zoolander
08-03-2007, 12:21 PM
Boze svasta...koliko filozofije oko kika!!!!!??????
I ja si ba? slično razmi?ljam,čitam i čoham se po glavi,tu i tam po jajima:Dkad bi radil takovu "mikro kirurgiju" na svemu(a radil bi ako već radim na kicku) pa jedan običan mix bi radio mnimalno godinu dana,meni je sempliranje jednostavnije,nađe?,zvuči ,ne zvuči,kraj priče.
DaBear
08-03-2007, 12:28 PM
Pa normalno ! Sa danasnjim bibliotekama, ko ne moze da namesti kik za 15 minuta...ne! mnogo je..za 6 minuta!! Taj ima problem....
izkombinujes 2-3 sampla, provuces kroz eq (ako treba), kompress (ako treba)...kazem ako treba, jer ima puno procesovanih kikova ...
ja nekad izmenjam po 30-tak komada dok "ne legne" u matricu...(i to bez eq-a!!)
znam ljude, koji umesto da promene kik, trose vreme chmarajuci na eq / compresorima itd....lik u studiju do mene stavio 6 pluginova, i keze ne svidja mu se ki! Kad sam mu reko da ga promeni - on kaze: Dobra ideja, nije mu palo na pamet....!!!
ajde.
HeatMan
08-03-2007, 12:30 PM
Pa normalno ! Sa danasnjim bibliotekama, ko ne moze da namesti kik za 15 minuta...ne! mnogo je..za 6 minuta!! Taj ima problem....
izkombinujes 2-3 sampla, provuces kroz eq (ako treba), kompress (ako treba)...kazem ako treba, jer ima puno procesovanih kikova ...
ja nekad izmenjam po 30-tak komada dok "ne legne" u matricu...(i to bez eq-a!!)
znam ljude, koji umesto da promene kik, trose vreme chmarajuci na eq / compresorima itd....lik u studiju do mene stavio 6 pluginova, i keze ne svidja mu se ki! Kad sam mu reko da ga promeni - on kaze: Dobra ideja, nije mu palo na pamet....!!!
ajde.
egzekli.:cool:
SHIVA
08-03-2007, 01:15 PM
Jebi ga... neko voli slikat, a neko radije slazhe puzzle. Kao shto kolega s foruma kazhe... ili ti radish muziku ili ona radi tebe.
Moritz
08-03-2007, 01:33 PM
Jebi ga... neko voli slikat, a neko radije slazhe puzzle. Kao shto kolega s foruma kazhe... ili ti radish muziku ili ona radi tebe.
Da, muziku ali ne kick! ;)
balthazaar
08-03-2007, 01:34 PM
ti shiva slikaš , a ne slažeš puzle,jel da?
i muzika ne radi tebe nego ti nju?
roger
SHIVA
08-03-2007, 08:17 PM
Ja samo kazhem da za krajnji rezultat uopche nie bitno da li je korishten preset, sempl ili je netko od nule doshao do kick-a ili bilo kojeg drugog elementa. Ali ja radije napravim sve od nule jer zapravo uzhivam u tome. Nikad ne sejvam presete i svaki put krenem od apsolutne nule. Nikamo mi se ne zhuri, a tako dobro upoznam sprave i otkrijem svakakvih gluposti.
Jasno... to ne znachi da je rezultat koi dobijem bolji zbog toga... dapache, chesto rezultat ni ne opravda ulozheno vrijeme, ali s vremenom sve brzhe i sve cheshche stizhem do dobrih rezultata.
DaBear
08-03-2007, 09:24 PM
Ja samo kazhem da za krajnji rezultat uopche nie bitno da li je korishten preset, sempl ili je netko od nule doshao do kick-a ili bilo kojeg drugog elementa. Ali ja radije napravim sve od nule jer zapravo uzhivam u tome. Nikad ne sejvam presete i svaki put krenem od apsolutne nule. Nikamo mi se ne zhuri, a tako dobro upoznam sprave i otkrijem svakakvih gluposti.
Jasno... to ne znachi da je rezultat koi dobijem bolji zbog toga... dapache, chesto rezultat ni ne opravda ulozheno vrijeme, ali s vremenom sve brzhe i sve cheshche stizhem do dobrih rezultata.
ovo je mega odgovor...sve je tu receno sto treba da se kaze!!
Moritz
08-03-2007, 09:31 PM
Shiva da li si to stvarno ti? Jel sve uredu ? :)...ovako koncizan i direktan odgovor od tebe nikada nisam cuo, osim toga potpuno je tacno to sto kazes.
I dalje ne mogu da verujem da si to ti :)
SHIVA
09-03-2007, 01:19 AM
pa ko ti je kriv kad imash predrasude :D
Moritz
09-03-2007, 09:57 AM
" Pogresi covek..." :)
Tazman
19-05-2007, 08:03 PM
Ljudi bre vi odoste u totalnu filozofiju.. ne bitno, u svakom slucaju sto se tice kicka ( ako ti je potrebno nesto u stilu astrix-a, sub6-a, infected-a itd. znaci fullon trance kao i razne varijante na datu temu(pri tome ne mislim na taj booom kick koji pominjes, mada moze i to ako treba) ) postoji VSTi bazzism, ne znam koje firme, koji za osnovu sinteze koristi metod iz tutorijala infected mushroom-a koji su pre ko zna kolko postavili na svoj sajt. Synth je ekstremno lak za koriscenje, ima svega sest parametara, a daje odlicne rezultate. Uz malo dodatnog ekvilajzera i kompresora mozes dobiti bas svasta, pogotovo za elektronsku muziku. Tolko o sintezi od mene :).. e sad, uvek imas onu drugu varijantu, banke semplova, od kojih su sto se tice kicka za bilo koju elektroniku po meni najbolje "vengance essential club sonds" vol.1 & 2.. kickovi su im stvarno vrhunsk i maximalno upotrebljivii..
takodje negde sam procitao da govoris o stavljanju reverba na kick. to ti ne bih bas preporucio sem u varijanti da uzmes jedan sempl kicka, stavis na njega reverb koji hoces, eksportujes ga pa kad ga ponovo ucitas u traku odseces reverbtail da se ne bi klao sa basom inace moze svasta ruzno da se desi.. opet ni ova varijanta nije bas naj srecnija jer ce ti reverb dodati ne zeljeni stereo kicku ( koji je potrebno da bude apsolutno mono)i umanji ti mu prezentnost i silinu koju treba da ima kao nosilac ritma, ali ako radis kao sto sam gore reko onda mozes kao insert na kanalu kicka posto ga ponovo ucitas da stavis nesto kao otiumFX basslane koji ce ti signal opet skupiti u mono.. ili umesto rucnog secenja mozes da stavi neki gate.. generalno ne volim kombinaciju kick&reverb sem za efekte ali opet to je moje licno misljenje :)
pa ko ti je kriv kad imash predrasude :D
HI Shiva..
Evo ja sam slučajno naletio na nekog tko nadam se mi mo?e dat nekakav savijet.
E ovako ja sam se počeo pro?le godine bavit onako laički sa produciranjem psy trance mjuze točnije forest dark. Počeo sam sa reasonom čak sam uspio napraviti par dobrih traka sve oslanjajući se na sluh i ispitivanje drugih,?to čitanje na netu itd da sada nedu?im sa uvodom .
Zatim neko vrijeme cubase 5 od kojeg sam odustao.
(jer nije jo? iza?la verzija koja radi bez krčenja kanala)
Sada sam u Abletonu,, sretan sam jer radi normalno.Sve ?to vi?e istra?ujem i čitam područije vezano uz produkciju zvuka sve vi?e shvaćam koliko neznam
Pa bih ovom prilikom postavio par pitanja kao ?to su : Kako da postignem dinamiku mislim na kick bass i perkucije kao ?to to radi ekipa iz prete?no Sanaton rec kao ?to su Purosurpo,Zoolog,Procs,Zalabim itd..
Mislim ja dobijem određenu dinamiku igrajući se ili putem sidechaina ili paralernom kompresijom trashold itd..probao sam i ping pong delay podijeljen na visoke i niske freq i opet to onda zvuči pre?minka kao ajja nema tu prljavu boju..Eto to za početak unaprijed hvala ..:rotfl:
psionic
13-06-2011, 01:06 PM
HI Shiva..
Shiva nije na forumu, koliko znam - banovan je, kao i podosta ljudi, koje je zanimala muzika i izrada iste, ali posto su bili prepametni ili preglupi za kriterjume ovdasnjih moderatora, zabranjen im je pristup.
Zatim neko vrijeme cubase 5 od kojeg sam odustao.
(jer nije još izašla verzija koja radi bez krčenja kanala)
Proveri da li si podesio da cubase 5 koristi ASIO drajver. Povecaj latenciju na drajveru na nekih 256 semplova. Ni jedan Cubase ne krci, vec ti je Ableton automatski setovao ASIO drajver.
Pa bih ovom prilikom postavio par pitanja kao što su : Kako da postignem dinamiku mislim na kick bass i perkucije kao što to radi ekipa iz pretežno Sanaton rec kao što su Purosurpo,Zoolog,Procs,Zalabim itd..
Mislim ja dobijem određenu dinamiku igrajući se ili putem sidechaina ili paralernom kompresijom trashold itd..probao sam i ping pong delay podijeljen na visoke i niske freq i opet to onda zvuči prešminka kao ajja nema tu prljavu boju..Eto to za početak unaprijed hvala ..:rotfl:
Ne znam kako bih ti pomogao sto se ovoga tice, sidechain, Equalizacija, mozda neki saturator na basu ili kiku... Nemoj mnogo gusiti sa limiterima i kompresorima...
Filip_
13-06-2011, 01:40 PM
Pa bih ovom prilikom postavio par pitanja kao ?to su : Kako da postignem dinamiku mislim na kick bass i perkucije kao ?to to radi ekipa iz prete?no Sanaton rec kao ?to su Purosurpo,Zoolog,Procs,Zalabim itd..
Koju zvucnu imas? Dobra zvucna (citaj: pristojna) i imaces i vecu dinamiku u startu, za razliku od nekakve integrisane ili "Creative S.B for gamers" kartica.
...i naravno ovo dole sto rece psionic...saturizacija na kick-u, pa gate sa vecim trashold-om da bude odsecan kick bez repova...pazljiva EQ-cija da kick i bass disu odvojeno skoro do zute lampice ( ili teraj i u zuto, pa drmni limiter posle da ga smanji) :D.
Pozz :D
Koju zvucnu imas? Dobra zvucna (citaj: pristojna) i imaces i vecu dinamiku u startu, za razliku od nekakve integrisane ili "Creative S.B for gamers" kartica.
...i naravno ovo dole sto rece psionic...saturizacija na kick-u, pa gate sa vecim trashold-om da bude odsecan kick bez repova...pazljiva EQ-cija da kick i bass disu odvojeno skoro do zute lampice ( ili teraj i u zuto, pa drmni limiter posle da ga smanji) :D.
Pozz :D
Thx anyway. Zvučnu kupujem uskoro ovu : http://www.motu.com/products/motuaudio/audio-express/body.html/
(sa obzirom da sam kupio novi mac pro tra?io sam zvučnu sa dobrim digitalnim konverterom)
Ok probat ću za boju saturizacijom te za eq nije problem, nego je do kartice očigledno. Mda sam osobno pričao sa puno producenata koji su imena u muzici koju ja radim svi su mi rekli isto no rule nema pravila.Pogotovo u glazbi koja se radi na 200 300 kanala u prosijeku,netko stavi limiter na svaki kanal netko samo negdje itd.Poku?at ću jo? da mi kick i bass budu u istom tonalitetu. :confused:
branoy
15-06-2011, 08:26 PM
stvarno ljudi milion biblioteka sto kazu a vi se zajebajete sa pocetkom. i na kraju kad pustite vas snimak niko nece prepoznat kick nit nesto bajno rec o njemu. meni je to naj manji problem, isto listam kickove dok mi nes ne legne, druge nema ni sa 100 plugina.
21 vek vi se zajebavate s kickom!!! :) joj!! vise se zezajte sa bass gitaom sta ce uz njih da legne. to mi je uvek veci bio problem
stvarno ljudi milion biblioteka sto kazu a vi se zajebajete sa pocetkom. i na kraju kad pustite vas snimak niko nece prepoznat kick nit nesto bajno rec o njemu. meni je to naj manji problem, isto listam kickove dok mi nes ne legne, druge nema ni sa 100 plugina.
21 vek vi se zajebavate s kickom!!! :) joj!! vise se zezajte sa bass gitaom sta ce uz njih da legne. to mi je uvek veci bio problem
Nije problem u kicku niti bassu niti dinamici nego u frekfenciji, boji koja je najbitnija, meni u bilo kojoj glazbi radilo se o instrumentalnoj ili elektronskoj.
To je ono ?to čini tvoj zvuk prepoznatljivim tvoj potpis..
branoy
16-06-2011, 09:52 PM
nema vise od potpisa nista druze. niko to vise ne ceni bar ovde. ubodi ti dobar text, dobar aranzman, dobro sredi vocal, tj. nesto sto ce omladina da surfa po face statusima, ti si onda odradio sav posao!.. naravno lepo je znati praviti kick a ne samo uzeti gotov, al to zahteva vreme koje ja nemam nit cu trosit ako neko ne donese dobru lovu i hoce da mu je kick "drugaciji"
postoje odredjeni zhanrovi u kojima itekako i dalje biva bitno koji je kik, sner, hihat i sl kakav.
evo pochujte samo kako ovi momci produciraju, pre svega shta rade sa snerovima.
<iframe width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/M1ihdW-u5Mg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
takodje, mislim da su generalno postovi tipa "ma ne treba ti to" u topicima koji glase "a kako ovo" beskorisni, ako ne i shtetni. mozhe sve, naravno, al u nekoj drugoj temi :)
branoy
16-06-2011, 10:34 PM
Lag od tvog klipa tj zanra se leba necu najest ovde. :p nije to balkan. ne pricam ja za dalji svemir. radi samo nesto sto je konkretno da uzmes lovu od ljubavi prema muzici nemas nista. nit cu da mi dizu spomenik. mozda kad i ako ostarim.
pa niko nije rekao da nisi u pravu, samo sam rekao da pricha o tome od chega cesh se leba najesti nema veze sa ovom temom.
branoy
16-06-2011, 10:59 PM
naravno.. to stoji!!
naravno.. to stoji!!
Ima li kruha u ovom? http://www.youtube.com/watch?v=qAxXpfDjEKQ:da:
psionic
18-06-2011, 12:01 AM
Ima li kruha u ovom? http://www.youtube.com/watch?v=qAxXpfDjEKQ:da:
Kad pink pocne da pusta u siroke narodne mase balkana i taj psy-trance, bice i tu 'leba :rotfl:
Cek bre, stani, pa toga tamo vec ima :shock:
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/MhZToS11TPU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Kad pink pocne da pusta u siroke narodne mase balkana i taj psy-trance, bice i tu 'leba :rotfl:
Cek bre, stani, pa toga tamo vec ima :shock:
<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/MhZToS11TPU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Kada je riječ o folku sa ovih prostora meni zanimljivo ovo oriental .
Btw ovo nije trash moglo bi u world music ko iz pičke,izać na nekoj kompilaciji
http://www.youtube.com/watch?v=G18crKCoDys:rotfl:
alavuk
19-06-2011, 12:29 PM
d se vratimo na temu : imas 2 vstI-a koij bi ti mogli pomoci bassISM i WOK kick ... ili loaduj svoj omiljeni vstI i kreni da se zezas sa sine-om i saw-om(drugi osc) :))))))))))))))))))))))
d se vratimo na temu : imas 2 vstI-a koij bi ti mogli pomoci bassISM i WOK kick ... ili loaduj svoj omiljeni vstI i kreni da se zezas sa sine-om i saw-om(drugi osc) :))))))))))))))))))))))
Thx za vst nije mi to problem imam ok vst eove i kompresore eq nebitno,dobijem ja normalnu dinamiku i sve ok.radim mjuzu već 3 godine čitao sam dosta i raaspitivao se valjda znam osnove,nego mene je zanimao način ili put na koji dobije? istu stvar,,čisto zbog informacije koju mogu poslije negdje primjenit drugdje. Recimo perkucije stavim u jednu grupu na stereo left/right/speakers,
zatim na tu grupu stavim kompresor sa kojim napravim sidechain na recimo drugu grupu koja je mono drumovi znači kick i bass te pojačam kompresor do kraja sve i samo sa gainom smanjujem dok ne dobijem ?eljeni rezultat,.Upoznat sam sa jo? par načina stoga mislim da informacija nikad dosta eto samuel..:mad:(malo sam pretjerao u izno?enju teksta ,kao neki gik da neka?em idiot:banghead:)
psionic
20-06-2011, 01:56 PM
Ej, ovaj WOK kick super radi !!! (KickWorK) Upravo ono sto sam trazio u jednom svom ranijem threadu :da: Bas je "mastan" :rotfl:
DaBear
20-06-2011, 02:34 PM
Thx za vst nije mi to problem imam ok vst eove i kompresore eq nebitno,dobijem ja normalnu dinamiku i sve ok.radim mjuzu već 3 godine čitao sam dosta i raaspitivao se valjda znam osnove,nego mene je zanimao način ili put na koji dobije? istu stvar,,čisto zbog informacije koju mogu poslije negdje primjenit drugdje. Recimo perkucije stavim u jednu grupu na stereo left/right/speakers,
zatim na tu grupu stavim kompresor sa kojim napravim sidechain na recimo drugu grupu koja je mono drumovi znači kick i bass te pojačam kompresor do kraja sve i samo sa gainom smanjujem dok ne dobijem ?eljeni rezultat,.Upoznat sam sa jo? par načina stoga mislim da informacija nikad dosta eto samuel..:mad:(malo sam pretjerao u izno?enju teksta ,kao neki gik da neka?em idiot:banghead:)
pa..dobro si ti to savladao......
psionic
21-06-2011, 04:16 AM
Haha, ludilo, napumpane darabuke :D
To mi treba !
Haha, ludilo, napumpane darabuke :D
To mi treba !
Mnogo dobar vst točno ono ?to ti treba za start..:D
Vujisic
24-08-2011, 03:47 PM
Hm.Ja odvojim jedno popodne i u sound forgu isecem kick iz 100 pesama u kojim mi se svidja kako zvuci.Kraj price.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.