View Full Version : Snimak Bas Gitare
balthazaar
06-01-2007, 04:12 PM
Posto nemam bas nesto previse iskustva ni sa sviranjem ni sa snimanjem bas gitare, a ipak pomalo sviram i snimam;) :D postavio sam da poslusate ovaj mali segment pa da mi kazete vrijedi li ovaj snimak sta,,,,
http://rapidshare.com/files/10508226/bassile2.mp3.html
bassystem
07-01-2007, 03:58 PM
pa dobro si ga odsvirao, ali je mnogo mutan pa se ne čuje dobro...preko čega si ga usnimavao, mo?da je trebalo pojačati gain...(ili bar smanjiti malo ostale instrumente da ga bolje čujemo. Mada mislim da bi mu trebalo malo podići srednje, jer se ovako ne razumije dobro)
zoolander
07-01-2007, 05:51 PM
Meni je ok zvukom,ne bi diral u sound,al bi jasnije odsviral shemu.Ton na kontri od treće dobe ti ne izlazi dobro,odsviraj ga jasno ,čemu ga skrivati.
balthazaar
07-01-2007, 06:36 PM
snimao sam ga direktno u edirol ua-25, kroz ampeg plugin +kompresija + RBASS+EQ, i bash sam sa eq-om okinuo dosta srednjih i probacu da ih malo vratim pa da vidim oce li se malo bolje definisati...
a ovo sto zoolander kaze za ovaj ton sto se ne cuje jasno, zanima me da li to mogu da rijesim dinamickim stelovanjima ili je u takvim slucajevima pozeljno opet svirati?Mislim, vrijedili li truda da "fine" stelujem kompresor?....
zoolander
07-01-2007, 06:49 PM
zanima me da li to mogu da rijesim dinamickim stelovanjima ili je u takvim slucajevima pozeljno opet svirati?Mislim, vrijedili li truda da "fine" stelujem kompresor?....
Zdravo seljački to odradi,uzmi gain opciju i pojačaj ton,kakvo komprimiranje:rolleyes: (osim ako nema? vi?ka vremena i ba? ti se zajebaje)
bassystem
08-01-2007, 11:47 PM
samo vrati srednje i sve je ok...
strasni zmaj
11-01-2007, 05:10 PM
dobro ti ide taj bas! meni je i cetiri zice previse. :)
mozda malo fali srednjih, ali vise od toga me smeta sto kasa ubija.
btw, nedavno sam gnjavio gitariste oko snimanja gitare i ozvucivanja pojacala, bla bla bla... i ustanovio kako to ide. zanima me snimanje basa. jel isti sistem kao kod gitare (majkrofon u pojacalo...) ili je ok i ovo sto si ti izveo, tj direktno u komp?
(*#*^$& rapidshare.. ne mogu da skinem
balthazaar
11-01-2007, 05:44 PM
dobro ti ide taj bas! meni je i cetiri zice previse. :)
uh! meni doboro ide pola minuta-minut;) :D al nemogu jos da sviram citavu pjesmu, ono 3-4-5 minuta a da ne ispanem vec moram da loopujem i dosnimavam...al jbg za to je potrebno iskustvo...ovo ovdje sam npr. uspio da odsviram, a posle sam vec ispao;)
Teschkie
20-01-2007, 08:37 PM
Koji basschic sviras??
:)
balthazaar
21-01-2007, 12:43 PM
svirano je na jednom starom fender precission-u...
Teschkie
22-01-2007, 07:31 PM
A to sto je bass star to ne valja, jel da????:D
Uh sto ja nemam jednog hibrida a la Jaco?!??!?!?!?!:banghead:
yechmeny
24-01-2007, 10:26 AM
Snimak je OK, shto ce reci da moze i ovako da prodje bez ikakvih intervencija ako ti se tako dopada. Imam blag utisak da mozda gitara nije skroz izbalansirana, tj. da je izlaz iz samog instrumenta na nekim zicama vishi po nivou. Mozda malo i dinamika u svirci, ali nishta nereshivo. Ako ti se ovako dopada(kao meni :) ), onda brate moze i tako. Sve podleze subjektivnom utisku i tu se priča zavr?ava.
balthazaar
24-01-2007, 10:46 PM
A to sto je bass star to ne valja, jel da????
Uh sto ja nemam jednog hibrida a la Jaco?!??!?!?!?!
ma ovaj je star i razdrndan..nisam mislio stari model.:D :D
Snimak je OK, shto ce reci da moze i ovako da prodje bez ikakvih intervencija ako ti se tako dopada. Imam blag utisak da mozda gitara nije skroz izbalansirana, tj. da je izlaz iz samog instrumenta na nekim zicama vishi po nivou. Mozda malo i dinamika u svirci, ali nishta nereshivo. Ako ti se ovako dopada(kao meni ), onda brate moze i tako. Sve podleze subjektivnom utisku i tu se priča završava.
bogami, imas dobar utisak;) :D jer stvarni nesto nije dobar izlaz i basa;) :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.