PDA

View Full Version : Revalver II

Dushan_S
06-01-2007, 03:02 AM
Ajd smarali ste toliko o onom Amplitube-u 2 i Line6-u na temama :p ;) pa da čujem da li se jednako ili vi?e palite na novi Revalver ili ipak to nije to? :)

MUzzY
06-01-2007, 03:32 PM
Auh ... evo downloadovao sam ga oko12 i jos uvek eksperimentisem :)
GUI je malo konfuzan (sminka mi uopste nije bitna) trazi dosta navikavanja.

Ne mogu da verujem sta sve moze da se twikuje :) Zvuk je odlican, mnogo prirodniji i a2 i g.riga2.
Nije mi gitara sad pri ruci pa necu jos da se radujem preterano ali evo stavio sam ga na par stvari umesto Gr2 i osmeh mi jos uvek ne silazi sa lica :)

I cena je ekstra - 150e uopste nije mnogo.

MUzzY
06-01-2007, 04:22 PM
Jao koja fora - mozes da fino podesis koje ce frekfrencije da ti dodaje overdrive pedala! :) Kao modovanje? Strava!

I napokon mogucnost da postavis mikrofon kako hoces :)
E stvarno sam impresioniran i sve to u 9-12mb?

shigumicu
06-01-2007, 07:22 PM
Moze se dobiti dosta toga, medjutim mora se puno cackati. U globalu dosta dobar zvuk koji mi je upotrebljiviji od GR2, ali mi se cini da (bar kod mene tako zvuci) AT2 ima prirodniji i masniji zvuk iako nije za hi gain.
Ovaj moj sud se zasniva na jednocasovnom testiranju, tako da ... mozda i gresim. ;)

MD
06-01-2007, 08:10 PM
Uuuuuuu, kakva zvijer, tko bi rekao!:)

Pomete A2 i GR2, bez ikakvog problema!!
Ne znam za ostale simulacije (nisam previše probavao) ali sam se zaljubio u ovaj rectifier:p .

shigumicu
06-01-2007, 08:36 PM
Sve u svemu dobili smo jos jednog velikog igraca na trzistu vst amp simulatora. :)

LAMPASH
08-01-2007, 02:11 PM
Ne znam,evo ja sam se zezao sa demo verzijom par
sati i shta znam,nije me toliko impresionirao kao vas:)
Ogromna mana je hardwerska zahtevnost,jede cpu ko ala,ali dali
to mogu navesti kao manu?:)
Shto se tiche high-gaina,bolji je sigurno od A2 ali nije ni Rev2 neko CHUDO BOZIJE.
Mozda treba josh malo da tweakujem?I dalje mi je za high-gain Line6 zakon.
Ali,shto se tiche odnosa cena/kvalitet onda je revalver 2 trenutno daleko
ispred konkurencije(samo 150$) na polju software amp simulatora!
E da,strava je shto su implementirali impulse kutija a i tweakovanje kutija i micova
je dovedeno do najsitnijih detalja.
Ishli su chak do toga da se mogu kombinovati i lampe u ampu shto je za svaku pohvalu.
Ovaj plugin je trenutno lider shto se tiche detalja koje nudi za tweakovanje.

MUzzY
08-01-2007, 09:51 PM
Kako najpametnije da iskoristim preamp modele? Cemu oni sluze u realnosti? Mislim pored klasicne "glave"?

shigumicu
08-01-2007, 11:09 PM
Mozes da pravis hibrid pojacalo. Recimo stavis preamp od marshala na poveramp od rectifier-a. Mada ga mozes staviti i pre neke glave.;)

MD
09-01-2007, 12:31 AM
Mozes da pravis hibrid pojacalo. Recimo stavis preamp od marshala na poveramp od rectifier-a. Mada ga mozes staviti i pre neke glave.;)

E dobro je rekao Kirk, ovo čudo ipak ?dere CPU ko ludo,. Valjda zbog impulsa. :)

Opet, znači, ne valja..:D :D :D

LAMPASH
09-01-2007, 01:33 AM
E dobro je rekao Kirk, ovo čudo ipak ždere CPU ko ludo,. Valjda zbog impulsa. :)

Opet, znači, ne valja..:D :D :D
Pa naravno:rotfl::rotfl::rotfl:
Revalver1 je mogao da radi na Pentium2 400MHz a vidi sad ovo,pa gde to ima:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Koliko vidim mnogi ce sada kupovati nove ploche i procesore:p
Imam "pouzdanu" informaciju da ce Amplitube3 zahtevati minimum Intel Core2 Duo pa se vi spremajte:da:

MD
09-01-2007, 01:46 AM
Imam "pouzdanu" informaciju da ce Amplitube3 zahtevati minimum Intel Core2 Duo pa se vi spremajte:da:

Ja sam line 6 čovjek, druge simulacije me ne zanimaju :D:D

Sve ?to oni mogu, line 6 mo?e jo? 5 puta bolje:D .

Bilo bi lo?e da najjača firma za simulacije na kraju padne na 2., 3., 4., mjesto pred konkurencijom.
Moraju i oni imati asa u rukavu za ovu narednu godinu;) :) .

Dushan_S
09-01-2007, 04:22 AM
MD, šta ti imaš od magneta u gitari-gitarama, jel imaš neku sa aktivnom? Sa EMG 85-icom nisam ništa uspeo da napravim, jedino mi sa pasivnim "kitty" model ok radi, a aktivni mi zvuče mumlavo i zagušeno kako god čačkao level na ulazu... Pa me interesuje da li je neko nešto napravio da valja a da su aktivni u pitanju. Ili je to do niskog štima, ne znam, ta gitara mi je u B.

LAMPASH
09-01-2007, 01:50 PM
Ja ne mogu da se pohvalim da sam napravio neku perverznu farbu ni sa pasivnim
magnetima:(
Bar ne josh uvek.
Dule,kako ocenjujesh ovaj Revalver u odnosu na Line6?
Pozdrav!

MD
10-01-2007, 05:13 PM
Ne znam , ja imam duncane pasivne. Treba se dosta namučiti, eto meni puno bolje radi ovaj over driver ispred kittyja od TS simulacije.
To sam shvatio jer sam htio iščačkati preset od prekjučer (nema saveanja u demo verziji), ali nikako nisam mogao dobiti čišći sound ko prekjučer, pa sam kombinirao i ovo mi se svidjelo.
Treba pročačkati po onim bass kontrolama, jer mi se cini da to zaglušuje dosta.

Ne znam, evo nekakve dvije ritam gitare, kratko sam maloprije snimio, malo je tiho jer sam nabrzinu instalirao suh nuendo na ove windowse da snimim to.
Samo čisti revalver, bez dodatnih efekata, možda je mutno, no sve se da naknadno eqom srediti i kompresorom:D .
Isti setup, malo različito podešeno.

Kod svega mi se ne sviđa prevelik šum, to mi se nije sviđalo ni kod A2 ni gr2, toga na line 6 gearboxu nema, tamo odvrnem sve do kraja i opet noise gate radi odlično. Ovdje ne pomaže ni kad idem prvo kroz line 6 noise gate pa u nuendo, što inače radi s simulanalogom, nemam pojma zašto.:)

MD
10-01-2007, 06:19 PM
Eh čini se da i noise gate radi odlicno, samo ga treba proučiti malo.:)

;)

Dule,kako ocenjujesh ovaj Revalver u odnosu na Line6?

Nisam Dushan :), ali "metal shop", paket od line 6 je po meni daleko iznad svega ovoga.
Ne znam kakvu tehnologiju koriste, ali nije mi jasno kako je drugi nisu mogli do sada shvatiti.:D

LAMPASH
12-01-2007, 03:52 PM
Eh čini se da i noise gate radi odlicno, samo ga treba proučiti malo.:)

;)

Nisam Dushan :), ali "metal shop", paket od line 6 je po meni daleko iznad svega ovoga.
Ne znam kakvu tehnologiju koriste, ali nije mi jasno kako je drugi nisu mogli do sada shvatiti.:D
Ne mogu shvatiti jer su oni glupi programeri a ne programeri gitarisiti:mrgreen:
kao ovi iz Line6.
I vishe mi se smuchilo ovo sa simulatorima i pravljenju farbi na istim.
To je sada samo gubljenje vremena koje moze da se iskoristi pametnije,recimo da se skine neka stvar:rotfl:tako da sam sit vishe simulatora,imam Line6 i vishe mi ne treba nishta!

Dushan_S
13-01-2007, 05:09 PM
Ne znam , ja imam duncane pasivne. Treba se dosta namučiti, eto meni puno bolje radi ovaj over driver ispred kittyja od TS simulacije.
To sam shvatio jer sam htio i?čačkati preset od prekjučer (nema saveanja u demo verziji), ali nikako nisam mogao dobiti či?ći sound ko prekjučer, pa sam kombinirao i ovo mi se svidjelo.
Treba pročačkati po onim bass kontrolama, jer mi se cini da to zaglu?uje dosta.

Ne znam, evo nekakve dvije ritam gitare, kratko sam maloprije snimio, malo je tiho jer sam nabrzinu instalirao suh nuendo na ove windowse da snimim to.
Samo čisti revalver, bez dodatnih efekata, mo?da je mutno, no sve se da naknadno eqom srediti i kompresorom:D .
Isti setup, malo različito pode?eno.

Kod svega mi se ne sviđa prevelik ?um, to mi se nije sviđalo ni kod A2 ni gr2, toga na line 6 gearboxu nema, tamo odvrnem sve do kraja i opet noise gate radi odlično. Ovdje ne poma?e ni kad idem prvo kroz line 6 noise gate pa u nuendo, ?to inače radi s simulanalogom, nemam pojma za?to.:)

Pazi, ja nemam nikakav ?um ne znam odakle ti? Mislim ima ga ako surovo prepanji i gain na amp-u i pedalu.
Najbolji mi je prvi mp3, ne mo?da toliko sam po sebi, ali mislim da kad bi se layer-ovao jo? jedan par gitara sa njima, lepo bi radilo.

Ne znam kakvu tehnologiju koriste, ali nije mi jasno kako je drugi nisu mogli do sada shvatitiPa meni nije. Ne u smislu, koliko je "?ivotno" i koliko podseća na pona?anje prave stvari. Line 6 generalno zvuči malo ravno, izbrijano, nije ba? sjajno ?to se tiče dinamike, nego generalno, u Revalveru postoji samo jedno jedino pravo HiGain pojačalo, koje bi valjda trebalo da je Boogie, ali meni ne zvuči kao Boogie uop?te (bar ne kao noviji Boogie-ji) već kao neki surogat JCM 900 i 5150 i nečeg trećeg, jako je svetlo pojačalo sa nekim nagla?enim srednjim i sa karakterom gain-a koji mi je vi?e neka ideologija 80-ih na 90-e. Line 6 su ba? u High gain fazonu pa kad uzme? metal pack, dobije? mnogo opcija i firmu koja stavlja te?i?te na HM tr?i?te, ali mi clean i blago distorzirani zvuci nekako bolje rade sa Revalver-a, mislim da bih pre prevario nekoga da se radi o otpanjenom lampa pojačalu koje je tek malo pre?lo u overdrive sa Revalverom nego sa POD-om, ali bih radije snimao Dist gitare sa POD-om nego sa Revalverom.
Ko zna mo?da kasnije malo porade na HiGain-u pa dodaju jo? neke modele ili malo nagruvaju ovog "Kitty"-ja. Svejedno mi je ovaj Kitty mnogo bolja simulacija od GR2 i Amplitube 2, to definitivno.

MUzzY
17-01-2007, 08:32 PM
I ja imam dosta shuma. Verovatno je do FastTrack-a i gitare.
Da li je jos neko primetio da ReValver pravi slicne "artifakte" pri visokim tonovima (pogotovo pri bendovanju) kao A1?

Kitty mi se svidja samo kad stavim gain na pola. Sve preko mi nekako ima prizvuke nekog fuzz efekta... mozda tako reaguje na moje gitaru.
Marshalove emulacije mi se bas dopadaju samo mogu lako da se zamulje.

I glava mi otpade od namestanja polozaja mikrofona ... jel ima neko neki tutorijal? :) Meni se najvise svidjaju kombinacije sm7 mikrofona i onih custom Jansen (ili kako vec...) zvucnika.

Najinteresantija kombinacija za sada mi je Kitty red preamp sa JCM900 powerampom. I naravno Drive pedala pre svega. Lepo rade i kitty preampi sa JCM900 glavom :) Zamalo da dobijem "The Extremist" zvuk :)

Jos malo da se poigram sa mikrofonima pa cu da okacim nesto.

Generalno mi stvarno realnije zvuci od Gr2 i A2.

MD
17-01-2007, 11:34 PM
Meni je ?um uvijek isključivo kad stavim pedalu pred amp i kad to odvrnem svezajedno . ?to je i normalno.

Samo,ovdje je izra?enije za razliku od line 6 gdje noise gate super funkcionira.
Mada se i ovdje da skinuti s noisegateom, kad se odredi prava frekvencija.

:)

Fora je ?to ovdje nema onih umjetnih visokih prizvuka kao kod line 6 i starijih simulatora.

stigma
18-01-2007, 01:58 PM
Fora je ?to ovdje nema onih umjetnih visokih prizvuka kao kod line 6 i starijih simulatora.

Koristis li kakav DEQ za kidanje problematcnih frekvi,npr. link? (http://www.behringer.com/DEQ2496/index.cfm?lang=ENG)
Imas na Channel6 forumu presete za EQ:)

MD
18-01-2007, 02:22 PM
Koristis li kakav DEQ za kidanje problematcnih frekvi,npr. link? (http://www.behringer.com/DEQ2496/index.cfm?lang=ENG)
Imas na Channel6 forumu presete za EQ:)

Znam da je bilo negdje, mislim čak na tom forumu gdje je neki tip obja?njavao kako on to skida i dao link na svoj site gdje obja?njava. On je to radio s line 6 eq-uom i po samplovima čujem, vrlo precizno.:)
Probavao sam s Voxengo curve eq-uom (http://www.voxengo.com/product/curveeq/) i to je radilo solidno.

stigma
18-01-2007, 02:29 PM
Lik se zove Philbert, cini mi se. Ali nemogu naci koji je to bio thread:confused:
Edit:
http://line6.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=3&t=020340&p=

MUzzY
22-01-2007, 09:50 PM
Evo nekih mojih reultata sa Revalverom: http://www.sendspace.com/file/kydy2n
oko (2.5mb ... ako vas ne mrzi :D)
Na stranu moje provaljivanje u svirci :) kako vam se cini? Sa ovom farbom sam skoro pa 100% zadovoljan (ovo je cist revalver nema nista od eq-a ili neceg drugog) ali mi se cini da bi je trebalo jos malo "ispeglati" da lepse legne i mix ili sta god (mozda je malo tamnija)? Sta mislite i sta predlazete (sta od EQ-a da upotrebim i kako)?
Kao monitoring koristim akg 141 studio slusalice (jbg. u stanu sam za vreme studija ne smem bas da se zezam :) a i preciznije su ove slusalice od mojih zvucnika). Na njima mi sve zvuci ok ali kad slusam recimo na iPodu gitara mi zuvci nekeko mnogo svetlije i sa mnogo vise presensa nego na 141. Jel i kod vas tako?

http://www.sendspace.com/file/wpw0hx
ovde sam probao kako radi guitar rigov whammy sa revalverom (oko 6mb...)

Dushan_S
23-01-2007, 07:09 PM
Evo nekih mojih reultata sa Revalverom: http://www.sendspace.com/file/kydy2n
oko (2.5mb ... ako vas ne mrzi :D)
Na stranu moje provaljivanje u svirci :) kako vam se cini? Sa ovom farbom sam skoro pa 100% zadovoljan (ovo je cist revalver nema nista od eq-a ili neceg drugog) ali mi se cini da bi je trebalo jos malo "ispeglati" da lepse legne i mix ili sta god (mozda je malo tamnija)? Sta mislite i sta predlazete (sta od EQ-a da upotrebim i kako)?
Kao monitoring koristim akg 141 studio slusalice (jbg. u stanu sam za vreme studija ne smem bas da se zezam :) a i preciznije su ove slusalice od mojih zvucnika). Na njima mi sve zvuci ok ali kad slusam recimo na iPodu gitara mi zuvci nekeko mnogo svetlije i sa mnogo vise presensa nego na 141. Jel i kod vas tako?

http://www.sendspace.com/file/wpw0hx
ovde sam probao kako radi guitar rigov whammy sa revalverom (oko 6mb...)Imam dve sugestije, kao prvo stidljiv si kad postavljaš odnose... Pod obavezno, pojačaj gitaru, još uvek se čuje matrica. To je prvi korak E onda ali pažljivo, ali pažljivo, znači ne više od 10-20 Db pojačaj delay i reverb, jer još uvek se čuje pomalo originalan zvuk gitare. E onda će da bude super! :D ;) :D

MUzzY
23-01-2007, 08:07 PM
E cool! Probacu ovo pa cu postaviti jedan deo.

Nisi mi samo rekao da li ti zvuci preostro farba?
Koristio sam kitty amp plus jcm900 poweramp (a kao mali gain boost sam stavio jednu lampu i tonestack sa Driver presetom) i zvucnu kutiju sa onim custom 10" (jesu ovi zvucnici namenjeni za bas?) i sm7 mikrofonom.

Dushan_S
23-01-2007, 08:16 PM
E cool! Probacu ovo pa cu postaviti jedan deo.

Nisi mi samo rekao da li ti zvuci preostro farba?
Koristio sam kitty amp plus jcm900 poweramp (a kao mali gain boost sam stavio jednu lampu i tonestack sa Driver presetom) i zvucnu kutiju sa onim custom 10" (jesu ovi zvucnici namenjeni za bas?) i sm7 mikrofonom.Pazi, farba će se ako postupi? po mom savetu spontano pretvoriti u sonični orgazam boja i oblika, pa neće imati značaja da li je o?tra ili ne :D
U svakom slučaju, reći ću ti ne?to drugo kao sugestiju ali sad ozbiljno: Posveti neko vreme ritam gitarama, i pravljenju ritam gitara koje će ti raditi u matrici, a zatim tome da sve to zajedno sa bubnjem i bas gitarom slo?i? u homogenu celinu. probaj da solo gitaru dobije? tako ?to na tu ritam gitaur doda? samo malo delay-a minimum reverba i ako treba samo malo vi?e gain-a ili čak ni to nego kompresor ispred. Mislim da bi ti taj pristup mnogo vi?e koristio, jer u skoro svemu ?to si slao na forum sve zvuči kao da je jedino ?to te interesuje ?to se tiče gitare da dobije? ?to "veću" solo gitaru. A to nije toliko te?ko kada ne postoji kontekst matrice i pesme gde mora? ispo?tovati ostale instrumente i tako ugurati solo gitaru u matricu da ona zadr?i energiju i da se sve čuje kako treba a da solo zvuči i dalje dovoljno "velik". Eto to kao neko pametovanje sa moje strane :)

MUzzY
23-01-2007, 08:29 PM
Da kontam.
Moj "cilj" i jeste da dobijem veliki solo zvuk jer sta znam ja sam pre svega neko ko je svirac pa onda neko ko ce da osmisli kako ce sve to da zvuci u kompletu :)
Jos jedna stvar ovde je sto sve matrice na koje sam koristio nisam ja pravio...
Ali jasan mi je koncept koji si predlozio. Probacu i tako.
Hvala :)

buzUki
15-06-2007, 12:39 PM
www.myspace.com/aeterniaband (http://www.myspace.com/aeterniaband)

Evo nekih rezultata mog benda sa Revolverom 2 nije se za pozaliti,mozda te snimke provucemo kroz recimo Peavy super chorus,ali za sada je to ovako,jos verovatno na peavya u slucaju provlacenja bi stavili piranu ili nesto slichno,rocktron ili tako nekako