Log in

View Full Version : Najbolji Studio U Srbiji?

Dean Milenkovic
05-01-2007, 05:53 PM
Po vashem mishljenju koji je? I ako iko ima slike i listu opreme:

Arthur
06-01-2007, 02:27 AM
Barba
moje skromno mi?ljenje.. čak i da se ne drka? sa listom opreme, meni se najvi?e sviđa gluvać (po mom je ukusu) a čak imaju i prozore :o :o :p

Dean Milenkovic
06-01-2007, 02:32 AM
Barba-Vlado Georgijev. Koja je to konzola shto je ima samo 28 na svetu?
Imali iko slika u njoj?

Arthur
06-01-2007, 02:34 AM
amek 9098i
potraži po netu, ima dosta slika

Rocket Roll
06-01-2007, 11:27 AM
MixGuides Amek 9098i Field Test-Mix reviews the Amek 9098i Mixing Consoles in MixGuides Consoles (http://mixguides.com/consoles/reviews/amek-9098i-consoles/)

DaBear
06-01-2007, 11:37 AM
Kolju se Barba i Pink (po meni..)
Barba ima malo vise sprava i sintija, ali Pink ima veliku kontrolnu sobu i mega je zvuk.
U Barbi nisam slusao nista pa ne mogu da kazem nista...kad dodjem opet, overicu!

dvuckovic
06-01-2007, 06:03 PM
Pa, svrati :)

sRce
06-01-2007, 06:45 PM
Pa ajde stavite listu opreme

Max
06-01-2007, 07:11 PM
Mislim da je jednostavnije da se napise sta nema .... krace je :D

Pozdrav

dvuckovic
06-01-2007, 07:13 PM
Jednog dana cemo stvarno napraviti sajt studija, pa ce biti na njemu

Arthur
06-01-2007, 07:41 PM
Kolju se Barba i Pink (po meni..)
Barba ima malo vise sprava i sintija, ali Pink ima veliku kontrolnu sobu i mega je zvuk.
U Barbi nisam slusao nista pa ne mogu da kazem nista...kad dodjem opet, overicu!
da se kolju, kolju se, al meni je ipak draža kontrolna soba barbina... iako nisam proveo mnogo sati tamo, čisto prvi utisak je da bih pre voleo tamo nešto ozbiljno raditi nego u pinku

i ne moraš da ostaviš ličnu kartu na ulasku ;)

dvuckovic
06-01-2007, 07:48 PM
I ja sam mnogo gori od Cileta:)

Arthur
06-01-2007, 07:49 PM
ma cile je lik ;) al si zato veći :D

filip
06-01-2007, 08:13 PM
oboje bre razvaljuju...

Dean Milenkovic
06-01-2007, 10:52 PM
koja je konzola u Pinku?

sRce
07-01-2007, 04:14 AM
Koji su monitori u Barbi / Pinku ?

OFF
07-01-2007, 09:01 AM
Koji su monitori u Barbi / Pinku ?

Ako smem da budem kenjator, Barbi jedino fali malo bolji nearfild. Npr ns10 + neki besan par necega (od PMC pa navise)...... I to najvise zbog ljudi koji dodju spolja da rade....... nemaju svi tannoy 15'' svaki dan na slusanju

A Pink nikad ne moze biti dobar, jer se tako zove :cool:

Rocket Roll
07-01-2007, 02:07 PM
Ima i ovo (mada mi se ne čini ista klasa sa pomenutima):

http://www.pcmcentar.co.yu/webart.html - PcM Centar

http://www.pcmcentar.co.yu/studio.html - PcM Centar Muzički studio (Banovo brdo)

sRce
07-01-2007, 02:18 PM
Oprema nije sve... treba i mnogo znanja. Pre neki dan uporedjujemo produkciju najnoviji Zdravko Colic i Saban Barjamovic. Pustite pa ce te cuti. Nebo i zemlja. Pa pustimo Zanu... ..."Daleko je Sunce"

Manley
07-01-2007, 02:57 PM
bice do kraja godine jedan sa Neve-om od 92 kanala i jedno 500 000 evra outborda i mikrofona i najvaznije sa akustikom radjenom od ljudi koji su projektovali velika svetska studia...tako sam nesto nacuo ;)

Manley
07-01-2007, 02:58 PM
Ima i ovo (mada mi se ne ?ini ista klasa sa pomenutima):

http://www.pcmcentar.co.yu/webart.html - PcM Centar

http://www.pcmcentar.co.yu/studio.html - PcM Centar Muzi?ki studio (Banovo brdo)

ovo je trideset svetlosnih godina udaljeno od gore pomenutih

Arthur
07-01-2007, 03:24 PM
bice do kraja godine jedan sa Neve-om od 92 kanala i jedno 500 000 evra outborda i mikrofona i najvaznije sa akustikom radjenom od ljudi koji su projektovali velika svetska studia...tako sam nesto nacuo ;)
don't tease us :) o čemu se radi????

@rocketroll
auu koji proma?aj teme...
e pogledajte dole na omote albuma klijenata... ima jedan "SoulJaz" :D :rofl:

Rocket Roll
07-01-2007, 04:05 PM
Ma, guglao sam Vladu Negovanovića, pa je naleteo i taj link... ako treba da se obriše, slobodno.

Dean Milenkovic
07-01-2007, 04:44 PM
Jatek sad skapirao: Amek 9098i-od 28 u svetu ja sam radio na 3!

Manley
07-01-2007, 06:13 PM
Jatek sad skapirao: Amek 9098i-od 28 u svetu ja sam radio na 3!

a jel imaju on/off dugme :confused: ja htedoh jedan da upalim, a nisam znao kako:mad:

@arthur

bice price o tome, polako da ja ne ke*am dzaba:D

idekius
08-01-2007, 08:39 AM
Jedno pitanjce? Na osnovu cega je po mnogima ovde Pink 2 najbolji studio u zemlji? Po opremi?
Po meni je Pink 2 daleko od dobrog, po onome sto sam do sada cuo da je izaslo iz njega, pa makar bilo radjeno na svemirskoj tehnologiji, a ne na SSL-u...

Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade... a cine ga i mali gremlincici i lepriconchici koje mi ne vidimo, ali od njih zavisi da li ce oprema da funkcionise kako treba, ili ne :D

Kad vec pokrenusmo ovu temu, rekao bih da je br. 1 u zemlji studio "Barba", a svidja mi se i ono sto sam chuo iz studia "Sky", Vlade Negovanovica (nema SSL, vec TOFT, ali ima rezultate)...
Pink 1 takodje ume da da odlican rezultat ("Jare moje")...

Znam da ce me mnogi napljuvati ovde u smislu "kako to da ne valja studio sa SSL-om", ali... slusajte snimke, pa kazite jel vam se to svidja... mozda ima i nesto o.k., ono sto sam ja cuo mi se ne svidja, a svrha studija nije to da se klijent hvali deci iz komshiluka kako je radio u skupom studiju, vec da se dobije realan rezultat na CD-u...

Arthur
08-01-2007, 10:11 AM
ja mislim da se ipak priča o potencijalu studijam, a ne rezultatima...
A Negovanović stvarno ume da razvali ;)

idekius
08-01-2007, 11:22 AM
A Negovanović stvarno ume da razvali ;)

Vaistinu ume :da:

DaBear
08-01-2007, 01:03 PM
Jedno pitanjce? Na osnovu cega je po mnogima ovde Pink 2 najbolji studio u zemlji? Po opremi?
Po meni je Pink 2 daleko od dobrog, po onome sto sam do sada cuo da je izaslo iz njega, pa makar bilo radjeno na svemirskoj tehnologiji, a ne na SSL-u...

Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade... a cine ga i mali gremlincici i lepriconchici koje mi ne vidimo, ali od njih zavisi da li ce oprema da funkcionise kako treba, ili ne :D

Kad vec pokrenusmo ovu temu, rekao bih da je br. 1 u zemlji studio "Barba", a svidja mi se i ono sto sam chuo iz studia "Sky", Vlade Negovanovica (nema SSL, vec TOFT, ali ima rezultate)...
Pink 1 takodje ume da da odlican rezultat ("Jare moje")...

Znam da ce me mnogi napljuvati ovde u smislu "kako to da ne valja studio sa SSL-om", ali... slusajte snimke, pa kazite jel vam se to svidja... mozda ima i nesto o.k., ono sto sam ja cuo mi se ne svidja, a svrha studija nije to da se klijent hvali deci iz komshiluka kako je radio u skupom studiju, vec da se dobije realan rezultat na CD-u...

Jel Pink 2 u TV zgradi na Dedinju? Ako jeste, tu sam bio.
Prvo (i najbitnije) je da zvuk tamo super. Bio sam 2-3 puta tamo, i uvek sam nosio brdo CD-a sa miksevima koje sam radio u Londonu (masterovanim, nemasterovanim, izaslim na plocama,) i sve je zvucalo super. Znaci - dobro se preneo sound, i nije totalno drugacije nego kod mene. Jos je za nijansu i bolje jer su njihovi Dynaudio duplo veci od mojih pa izlaze i sub-ovi..
A od opreme ima sve sta kome treba. I nije sramota da dovedes nekoga unutra.

Kod Vlade Barbe sam bio na kratko, u nekim sitnim satima, pa nisam nista slusao (sem onog na cemu su trenutno oni radili). Tehnika je raj - sve ima, pa na kvadrat!

A kod Vlade Negovanovica, nisam bio od kada je instalirao Tridenta...video sam ga pre 2 godine dok je bio jos u kutiji...

idekius
08-01-2007, 02:11 PM
Eh... da ne dodje do nesporazuma. Nisam bio u dvojci i nisam izneo svoj sud na osnovu liste opreme, vec na osnovu onoga sto je iz tih studija izaslo... apsolutno subjektivno i to gledano iz ugla gde bih ja radio svoj CD, kada bih radio tako nesto i kada bih imao para za takve akcije. Iz prakticnih razloga, bitno mi je ono sto se nadje na CD-u, a ne neke za mene marginalne stvari.

Sto se tice Pink 2, ja verujem da je studio dobar, ali ja sa svojim parama ne bih smeo da proveravam zasto odatle nisam cuo dobre pesme i da verujem da ce bas moj CD zvucati kako treba. Ukoliko studio zaista funkcionise kako treba, uskoro ce sigurno odatle izaci odlicno produciran CD, jer je prosto nemoguce da je studio odlican, da nema nikakvih problema, a da su rezultati (subjektivno) sumnjivi...

Dok takav CD ne cujem, prednost ipak dajem studiu "Barba" i studiu Vlade Negovanovica, a i jos po nekim.

Dakle, skroz subjektivan stav, zasnovan na licnom ukusu, sluhu, na osnovu diskova koje sam iz tih studija cuo... , a ne na listi opreme...

Max
08-01-2007, 02:45 PM
Izbegavajte studio Petera Gabriela ..... Zdravko Colic mi sumnjivo zvuci .... :D

Pozdrav

DaBear
08-01-2007, 03:36 PM
Izbegavajte studio Petera Gabriela ..... Zdravko Colic mi sumnjivo zvuci .... :D

Pozdrav

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

lesha
08-01-2007, 04:00 PM
:D :D :D :D do jaja !

idekius
08-01-2007, 04:06 PM

Pozdrav

Svi smo culi to sto je u Gabrielovom studiu dobro odradjeno. Jos nisam cuo to sto je u Pink 2 dobro odradjeno. Daj mi jedan primer... mozda i ima... ne znam, ali, ako ima, bilo bi dobro da znam...
Inace, rekao sam da studio cini i ljudski faktor, a u slucaju snimaka koje sam cuo iz Pink 2 je nesto zakazalo... da li ljudsiki faktor, konvertor, ili ciprcangla, ja to ne mogu da znam...

Max
08-01-2007, 05:02 PM
ne ljuti se ..... malo se salimo .....;)

Pozdrav

OFF
08-01-2007, 07:56 PM
BTW, a kakve su cene tih dobrih studija (za Barbu znam) ?

idekius
08-01-2007, 08:06 PM
ne ljuti se ..... malo se salimo .....;)

Ma ne ljutim se... nego, kazi molim te Djoletu, mom placenom ubici, posto ce sad da svrati do tebe, da je mobilni zaboravio kod mene, da se ne brine :D

Dexxy
09-01-2007, 01:46 AM
Meni se isto svidja Barba i Vlada Negovanovic. Pink 2 za sada NE. Cena u PINK 2 koliko ja znam (iz pouzdanih izvora) je 300 evra na dan.

filip
09-01-2007, 01:56 AM
- u pink 1 (u rtv zgradi) je nekada bilo 40e/h..... kontam da je sada 50+. mozdra se varam. pozdrav

Moritz
09-01-2007, 09:27 AM
Skakljivo pitanje koji je najbolji. Vec ste rekli da studio nije samo oprema nego prostor i ljudi, a meni se cini da je ovde pitanje bilo postavljeno koji je studio tehnicki najbolji (mozda gresim)...ako se mislilo na sve ostale parametre stvarno je tesko dati odgovor. Licno mislim da je mnogo vise u coveku koji radi a ne u spravama ( Negovanovic npr. )...dzaba nekome ko ne zna da vozi kola dajes nabolju mecku jer ce ga slupati u prvu banderu (npr. ja :) ) isto je i sa spravama. Sa druge strane mislim da PINK ima tu nesrecu (kao studio) da je klijentela koja tamo radi odron tako da je lako razumeti zasto se nekome ne svidja taj studio, i sve to samo ako merimo po svim parametrima a ne samo tehnici i prostoru.

sRce
09-01-2007, 09:59 AM
A kakav je taj Hammer u Novom Sadu... Sta ima od opreme?

Arthur
09-01-2007, 10:36 AM
nisam znao da su cijene blago pale.. pink 2 je nekad sa sve popustom bio 400e dnevno. mada šta god.. ja stvarno nemam ama baš ništa protiv tog studija, stvarno im je lep spisak opreme, lepo osmišljeno i realizovano, stvarno odaje utisak ozbiljnog planiranja i pristupa.. jedino me malo nervira što je pod zemljom i što moram da se provlačim pored svih onih zombija u njihovoj zgradi, nekako mi došlo nelagodno svaki put.. i nekako nema svog duha, a to je već do ovoga što ideki priča, da te ništa ne vezuje za nj osim par propalih pokušaja da se nešto uradi. Kod Barbe je ipak drugačija priča, diskretnija lokacija i atmosfera i ja već znam za barem jedan jako dobro urađen proizvod iz meni bliskih žanrova - a to je novi album Ritma nereda koji se skoro pojavio u prodaji, a koji sam čuo još letos u studiju.. onako, lagano predavanje kako bi gitarski zvuk kod nas mogao da zazvuči uz malo truda i bez kompromisa sa tehnikom ;)

OFF
09-01-2007, 10:48 AM
Ne znam , meni se taj Ritam Nereda tamo ne svide previse, sad ne znam u kojoj sam fazi slusao..... Svejedno, cekam da izadje, pa da vidimo gotov proizvod. A i nije kod njih usnimavan, tako da mi nije merilo

Dobar vodic kroz dobre (?) studije u ex YU, je album Aleksandre Radovic, koji je radjen u 5,6 odlicnih studija od Vardara pa do Triglava (nema Barbe na spisku).. Koga ne mrzi neka poslusa, pa nek da svoj sud

fipke
09-01-2007, 11:44 AM
Sto se tice Pink 2, ja verujem da je studio dobar, ali ja sa svojim parama ne bih smeo da proveravam zasto odatle nisam cuo dobre pesme i da verujem da ce bas moj CD zvucati kako treba. Ukoliko studio zaista funkcionise kako treba, uskoro ce sigurno odatle izaci odlicno produciran CD, jer je prosto nemoguce da je studio odlican, da nema nikakvih problema, a da su rezultati (subjektivno) sumnjivi...

svesni toga i radimo na tome - bicje bicje!

silicon science
09-01-2007, 01:27 PM
Kod Barbe je ipak drugačija priča, diskretnija lokacija i atmosfera i ja već znam za barem jedan jako dobro urađen proizvod iz meni bliskih žanrova - a to je novi album Ritma nereda koji se skoro pojavio u prodaji, a koji sam čuo još letos u studiju.. onako, lagano predavanje kako bi gitarski zvuk kod nas mogao da zazvuči uz malo truda i bez kompromisa sa tehnikom ;)
Bas to. Domaci zadatak za gitarsku svirku sto se tiche produkcije. A po Bobanovoj(pevac i lider R.N.) prici bi i bolje zvucalo da je snimano kod Barbe a ne kod Borisa Kovaca na pro tulsu. Mada cuo sam i sirove snimke i prvi "render" i nije nimalo naivno zvucalo cak ni tad.

Manley
09-01-2007, 02:12 PM
Sta je sa perunom....koliko znam on ima vrhunsku opremu....i covek zna sta kupuje.

Era
09-01-2007, 03:05 PM
Pa evo da se ukljucim u razgovor,naime radio sam svuda po bivsoj yu (zagreb,Sarajevo,Vinkovci),malo i po strani London, Brighton,mislim da je generalni problem vreme.Treba ti par dana da se naviknes na zvuk u studiju,moji su snimci zvucali dobro u pinku (naravno losi su zvucali lose),ali kad napanjis dajnaaudio u pinku ili genelece u zani mislis da si najbolji ton majstor na svetu

Bitch
10-01-2007, 05:26 PM

...pa jos uvek zavrsavamo radove, bice gotovo za koji dan, tu su sve sprave, cekamo jos samo softvere... bice i sajt za koji dan, do tad evo dve fotke sa mog mobilnog

pozz

http://fileho.com/download/622a74750159/Image-480-.jpg.html

http://fileho.com/download/2acc33923311/Image-481-.jpg.html

DaBear
10-01-2007, 06:22 PM
...pa jos uvek zavrsavamo radove, bice gotovo za koji dan, tu su sve sprave, cekamo jos samo softvere... bice i sajt za koji dan, do tad evo dve fotke sa mog mobilnog

pozz

Daj opet.....nema nista!

Bitch
10-01-2007, 08:08 PM
Daj opet.....nema nista!

...nesto zeza img scripta, ili sam sasav :-)

lesha
10-01-2007, 08:27 PM
za upload slika preporucujem imageshack (http://www.imageshack.us/)

RetroMan
11-01-2007, 01:40 AM
Oprema nije sve...
Dosta zavisi i od prostora.
treba i mnogo znanja.
Cijeg znanja?
Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade...
Koji bre ljudi, pa ti si taj koji tamo radis i ako ne valja samo ti si kriv sto sa takvom opremom ne umes da napravis nesto sto valja.
odatle nisam cuo dobre pesme
Pa dobre pesme prave kompozitori, a ne studio. Kad platis Pink ili neki drugi studio, ti platis studio, a ne producenta, u Pinku za 40 eura sat ne dobijes ni snimatelja, meni je bila neka zenskica operater/asistent i ona je radila tacno ono sto sam joj rekao, ni manje ni vise.
Jos nisam cuo to sto je u Pink 2 dobro odradjeno. Daj mi jedan primer...
Evo ti dva:

idekius
11-01-2007, 06:55 AM
@RetroMan - "Pa dobre pesme prave kompozitori, a ne studio. Kad platis Pink ili neki drugi studio, ti platis studio, a ne producenta, u Pinku za 40 eura sat ne dobijes ni snimatelja, meni je bila neka zenskica operater/asistent i ona je radila tacno ono sto sam joj rekao, ni manje ni vise."

Da, ali to sto je kompozicija sama po sebi dobra, ne znaci da ce i pesma biti dobra, vec utice jos niz faktora, ukoliko je taj prvi uslov zadovoljen. Dobru kompoziciju mozes da ukakis i losim tekstom, pevachem, aranzmanom, ali i produkcijom. Naravno da produkcija ne moze da napravi dobru pesmu... i ne treba, ima ko to da radi, ali, da moze da upropasti stvar, moze.
Nego, jel' se ovde prica o kvalitetu snimka i mixa, ili o kvalitetu pesme, izvodjaca....?

Jel' ti ovo stvarno nazivas referentnim snimkom za studio? :)
Lepo aranzirani gudachi (sa, za moj ukus, prevelikim i ruznim reverbom) nisu referenca za studio :banghead:

Steka
11-01-2007, 07:06 AM
Jedno pitanje, u svemu tome ste zaboravili
studio od Joksimovica koji ima euphonix i jos sto sta.
A koliko mi se cini poslednji disk je poprilicno kvalitetan.

Sta vi mislite ??

:D

RetroMan
11-01-2007, 02:34 PM
[I] Naravno da produkcija ne moze da napravi dobru pesmu... ali, da moze da upropasti stvar, moze.
I ko je kriv kad se upropasti stvar? Omiljeni izgovor je da ne valja studio, a ja pokusavam da kazem da to nikako ne moze da bude krivica samog studija u kom je radjeno.
[I]Nego, jel' se ovde prica o kvalitetu snimka i mixa, ili o kvalitetu pesme, izvodjaca....?
Prica se svasta, a pitanje je o kvalitetu studija. To bi pre svega trebalo da zavisi od kvalitea zvuka u studiju (projektovanja), posto (napolju, a polako i kod nas) svi ozbiljni studiji imaju vrhunsku opremu. Sigurno ste svi culi price u stilu isli smo u studio X da snimamo bubanj jer imaju sobu sa puno drveta gde bubanj zvuci mrak, pa smo zatim isli u studio Y jer imaju sobu u kamenu u kojoj duvaci zvuce koma, ... pa smo onda mixali sve u studiju Z. I sad se pitaj da li rezultat zavisi od ljudi koji rade u tim pojedinacnim studijima? Danas kad se uglavnom koriste virtualni instrumenti, prica se svodi vise na kvalitet opreme, a tebi niko ne brani da dovedes Vladu Negovanovica, ili koga god hoces u Pink ili bilo koji drugi studio i da eliminises faktor coveka u oceni kvaliteta studija.
[I]Jel' ti ovo stvarno nazivas referentnim snimkom za studio?
Pa ti nisi trazio referentni snimak, vec nesto sto je dobro odradjeno, a ovo nije moglo nikako da se odradi kod Vlade, ni kod Zane, jer im je prosor previse mali i 7 - 8 instrumenata ne moze fizicki da stane, a kamoli da ima prostora da snimak "dise". Bio sam u Kolarcu i na Kosutnjaku, gde su izvanredni prostori, akusticki idealni, ali je oprema krs, u svim tim slucajevima potpuno je svejedno ko tamo radi kao snimatelj. Da ne pricam sto ni u jednom studiju (ukljucujuci i Pink) nije bilo dovoljno adekvatnih mikrofona, pa sam morao da donesem jos 5 - 6 sa sobom da bi moglo da se nakupi 13 (linearnih) mikrofona.
[I]Lepo aranzirani gudachi (sa, za moj ukus, prevelikim i ruznim reverbom) nisu referenca za studio
Hvala na komplimentu, da odmah kazem da se u potpunosti slazem sa tobom po pitanju reverba, ali si ti opet upao u istu zamku. Sta to znaci sto reverb nije po tvom (i mom) ukusu, da PInk studio ne valja, da njihiv reverb ne valja, da ljudi u Pinku ne umeju da nameste dobar reverb? Ja sam okacio samo onaj deo koji je (osim reverba) snimljen u novom Pinku, a ostatak je nasnimljen u Nemackoj, gde je i mixano. Da li to znaci da studio u Nemackoj ne valja, ili da covek koji tamo radi ne valja, naravno da ne, jer je projekat narucio muzicar koji je sam sebe potpisao kao producenta, a pretpostavljam da je u zivotu bio producent samo na svojim albumima. Covek iz Nemackog studija je bio vise nego zadovoljan rezultatima iz Pinka i pohvalio me je da sam odlicno odradio posao, a ti si to i trazio dobro odradjen posao u Pinku, a to je moguce, bar po misljenju vlasnika jednog odlicnog studija iz Nemacke, kao i po misljenju izdavacke kuce koja je u Nemackoj izdala plocu koja je delimicno (6 delova ) snimljena u Pinku. Ja ne mislim da je to neka moja velika zasluga, jer ja sam tu vise imao posla oko organizacije, pronalazenja studija i muzicara, nego oko samog snimanja, gde sam samo postavio mikrofone i "maltretirao" muzicare dok nisu odsvirali tako da sam ja bio zadovoljan, sto sa opremom koja je u Pinku i nije neka velika mudrost i predpostavljam da bi svaki profesionalac na ovom forumu to mogao isto tako dobro da odradi.

RM

RetroMan
11-01-2007, 03:15 PM
[I]
Lepo aranzirani gudachi ... nisu referenca za studio
Dobro ajd' da probamo ovako: Da li je ovo snimano u dobrom ili losem studiju? :wink:

RM

DaBear
11-01-2007, 05:11 PM
Dobro ajd' da probamo ovako: Da li je ovo snimano u dobrom ili losem studiju? :wink:

RM

Pa sta je ovo? Ono jes da se zove kraj..ali malo je kratko!!! Mozda je i sa nekog sampling CD-a? totalno neadekvatno..??!!

RAJKO
11-01-2007, 11:33 PM
Ne znam koji je najbolji,ali znam koji je najstariji.Mozda nemamo novu tehniku,ne znamo sta je digitalno,analogno nam lose radi,ali su nam zato zidovi puni muzike.

Sta mislite ko smo?

Pozdrav iz petice !

dvuckovic
11-01-2007, 11:34 PM
Petica se rimuje sa Branko Kockica :)

RAJKO
11-01-2007, 11:37 PM
Kao uz njega,mnogi su odrasli tu pa i ja.

dvuckovic
11-01-2007, 11:38 PM
A kad stigne Pro Tools prelazite na South Park :)

RAJKO
11-01-2007, 11:43 PM
Sta je to pro tools?

Mora da su to ove nove igracke roboraptori ili nesto slicno,da li radi na baterije i cemu sluzi,ima li glavu i neki motor,azimut, zenit, susti li ,izoblicava, krcka ,ima li barem malo bruma?

Nije to za nas mi ionako to ne bi znali da koristimo

dvuckovic
11-01-2007, 11:45 PM
pa, ti ces to lose da zalemis onom tvojom kantom, i onda ce da zuji isto kao MCI. Isti ti je 50Hz hum i na Pro Toolsu, ne boj se

kVu
11-01-2007, 11:46 PM

RM

tanko je

znaci los

:hyper:

RAJKO
11-01-2007, 11:52 PM
Cuti Dejo cuce te neko,koliko znam studio dobro i da postoji.

p.s. malo ko moze da se pohvali sa tako kvalitetnim brumom kao mi,dodji jednom po sempl,a i kada ima neka akcija na repertoaru u tuck-u ima dobrih semplova za bas,doduse bilo je i boljih dok gsb nije kupio nove autobuse,oni stari su imali lose auspuhe,kakva su to vremena bila,pravi analogni bas.

dvuckovic
11-01-2007, 11:53 PM
Jes, to nema nijedan studio na svijet...Nova edicija Hollywood Edge se radi u Petici? Ali je kafa dobra...

RAJKO
12-01-2007, 12:03 AM
Kafa je super,solje su nam problem.

Vidi treba da radim jedan album u februaru pa sam mislio fali mi nesto opreme,da li bi mi pozajmo neku spravu?

Za dobos mi treba novi posluzavnik,za nogu novi reso,za bas moracu da iznajmim pokretni WC,tu mi ne mozes pomoci,daleko je bioskopski,zatim slabo stojim sa mikrofonima cuo sam za neke kineske dobre,sa kondenzatorima nekim,znas ti vec mogu li da racunam na neki?E treba mi neki kompresor,lose mi gume,a ti imas dosta komada treba mi onaj sto atakuje na jedan bar a relisuje na 2.2.

Bolje da zamolim nekog drugog ,ti ionako se ne razumes u snimanje sigurno bi mi podvalio neku spravu pa bi opet studio nadrljao,ceo bi grad ponovo pricao sve najgore o nama.

dvuckovic
12-01-2007, 12:08 AM
pa, nemamo trenutno nista od opreme, nadam se da ce u maju bit neki popust u Artistu, pa da kupimo jedan Behringer od 8 kanala, a ako ostane para mislili smo kupit onaj njihov studijski kondezatorski mikrofon B1... Sto ti mislis, cuo sam da je odlican, mnogo bolji od onih MXL, iako su oni skuplji?

Dexxy
12-01-2007, 12:12 AM
:D........MXL je bolji......

RAJKO
12-01-2007, 12:14 AM
Ne znam Dejo,vrazija su posla ti mikrofoni

Cuo sam i za neke ptice rode,pa neki bajer sada ne pravi vise aspirine nego mikrofone,onda onaj moj basf sada samo pravi otrove za kukuruz,trake vise ne.Ima neki americki sada dobri a i ruski neki terce,male velike ili oktave ne znam ti vec,drzim se ja behringera ipak je najbolji a i dobijem ga ispod ruke u kineskom trznom.Ma Kina je sila druze slusaj ti mene i postaces jednog dana taj snimatelj tona.

dvuckovic
12-01-2007, 12:17 AM
Ja bih da postanem ono drugo, ne znam kako se zove?

kVu
12-01-2007, 12:17 AM
:D........MXL je bolji......

ne znam... meni glas zvuci muzevnije na Behringeru:cool:

Max
12-01-2007, 12:31 AM
Ne znam Dejo,vrazija su posla ti mikrofoni

Cuo sam i za neke ptice rode,pa neki bajer sada ne pravi vise aspirine nego mikrofone,onda onaj moj basf sada samo pravi otrove za kukuruz,trake vise ne.Ima neki americki sada dobri a i ruski neki terce,male velike ili oktave ne znam ti vec,drzim se ja behringera ipak je najbolji a i dobijem ga ispod ruke u kineskom trznom.Ma Kina je sila druze slusaj ti mene i postaces jednog dana taj snimatelj tona.

a bre ....umesto da spamujes , svrati bre s' lemilicu i s' ti nojtrici ( al' ne kineski ) da mi zavaris ono sitno kablova sto preostaje i da popravis ono sto su kinezi sk*^&cali ( u stvari australijanci )

Dok ja prebrojim sta mi fali ...prodje godina !!! :D

Pozdrav

RAJKO
12-01-2007, 12:37 AM
Zeljko prijatelju stizem samo malo da ovog Deju poducim,mlad je zelen je,ne zna.
Zbog ovakvih kao sto je on ja nemam vremena.

boggy
12-01-2007, 12:48 AM
Zeljko prijatelju stizem samo malo da ovog Deju poducim,mlad je zelen je,ne zna.
Zbog ovakvih kao sto je on ja nemam vremena.

Do sad si vec i patch polje mogao da "zavaris"!!!:rotfl:

pozdrav, Rajko!

bogi

RAJKO
12-01-2007, 12:54 AM
Imam prava i ja jednom u sest meseci da dignem glavu i da vidim sta ima medju ljudima,

Pozdrav Bogi :)

boggy
12-01-2007, 01:01 AM
Imam prava i ja jednom u sest meseci da dignem glavu i da vidim sta ima medju ljudima,

Pozdrav Bogi :)

Pa nemoj sada odma' o "ljudskim pravima".... nisam ja to bas tako mislio :)
Samo se plasim da ti ne predje u naviku, nista drugo... samo ti dangubi do mile volje :da: :)

pozdrav

bogi

RAJKO
12-01-2007, 01:05 AM
Nazalos nema sanse da predje u naviku,nema se vremena.

Pozdrav svima vidimo se u nekom od studija

LACKY
12-01-2007, 03:04 AM
Zakljucak: Najbolji studio je jedan od najboljih i nije nikako onaj koji nije najbolji!

RetroMan
12-01-2007, 10:10 AM
malo je kratko!!!
Prvo sam probao da stavim nesto duze, ali mi server nije prihvatio, pa sam morao da skratim.
Mozda je i sa nekog sampling CD-a?
Nemoj da z.... to je sa istog CD-a sa koga su i gudaci.
totalno neadekvatno..??!!
Zasto, dovoljno se cuje da moze da se donese zakljucak.

RM

Arthur
12-01-2007, 10:13 AM
meni jedino smeta sto u takwudu ne moze se zakljuca WC pa kad odem da ke*am u terminu neke projekcije deca mi stalno upadadu, pa se istraumiradu.. ondak sam se navikao da silazim na onaj donji nivo, tamo ladnije al lepse !
i neko nam cornuo produzni kabao od 8 meteri, i sviju se prave ludi... cola li je, tijanic li je..? ;)

DaBear
12-01-2007, 10:20 AM
Ja bih da postanem ono drugo, ne znam kako se zove?

Alo Vuckovic & Rajko..idite na chat pa se dopisujte sa posalicama! 2 strane koje nemaju veze za thread-om! Pa se onda i ovi drugi (koji isto nista ne rade) prikljuce, pa ode sve u tri lepe...:mad:

mislim..zezam se.

Arthur
12-01-2007, 10:26 AM
kako nemaju veze, pa lepo su opisivali postojecu opremu i planove nabavke

behringer * * * just listen!

DaBear
12-01-2007, 10:46 AM

evo ga i ovaj.!!:mad:

idekius
12-01-2007, 11:09 AM

Ako u u Petici nastave da snimaju vocale kao sto su snimili Najdu za novi album "Generacije 5", taj " behringer * * * just listen!" mozda i pomogne :twisted:

Salim se ja malo... do duse, tu je vocal stvarno tragichno uradjen... sta se desilo, to ne znam, ali tesko da je kriv mic...

dvuckovic
12-01-2007, 07:29 PM
Praznici, veselje...

Dexxy
14-01-2007, 09:38 PM
dvuckovic (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1369) sto si promenio avatar, jedva te prepoznadoh (fali mi onaj behringer) :)

dvuckovic
14-01-2007, 11:11 PM
Takvo je vrijeme doslo....

dvuckovic
15-01-2007, 01:39 AM
Alo Vuckovic & Rajko..idite na chat pa se dopisujte sa posalicama! 2 strane koje nemaju veze za thread-om! Pa se onda i ovi drugi (koji isto nista ne rade) prikljuce, pa ode sve u tri lepe...:mad:

mislim..zezam se.

A cemu tacno sluzi ovaj thread? :)

Arthur
15-01-2007, 01:58 AM
oce covek valjda neki poso da vam pravi..sta li ;)

Steka
15-01-2007, 07:10 AM

Sta vi mislite ??

Bitch
15-01-2007, 12:28 PM
Takvo je vrijeme doslo....

...jel ti to sviras drums sa Plug'n'Play? Kao da sam tebe video na tom spotu... :D

pozz

dvuckovic
15-01-2007, 06:57 PM
Jok ovo je sa tonske pred koncert u Hereg Novom. Ne sviram nidje, za dobro muzike na Balkanu.Ima dovoljno smeca i bez mene. :)

dvuckovic
15-01-2007, 06:58 PM

Sta vi mislite ??

Mislim da nismo zaboravili.

Bitch
15-01-2007, 09:43 PM
Jok ovo je sa tonske pred koncert u Hereg Novom. Ne sviram nidje, za dobro muzike na Balkanu.Ima dovoljno smeca i bez mene. :)

...nemoj tako, pa ti bash izuvas bubanj, da je takvih kao ti smeca sigurno ne bi bilo :) naravno smece su uglavnom ti aranzeri i pevaljke...

pozz :)

dvuckovic
15-01-2007, 09:57 PM
Ma, cuti, vjezbam svaki dan i sanjam da sviram sa Halidom Beslicem:)

Steka
16-01-2007, 04:55 PM

Pa njemu Zeljko koliko znam priprema album.
:rotfl:

Nego sta bi sa komentarom za njegov studio ??

dvuckovic
16-01-2007, 05:18 PM
nista. da li ti znas sta tamo ima od outboarda, ili samo nagadjas?

Bitch
16-01-2007, 06:03 PM
:rotfl::rotfl::rotfl:

dvuckovic
16-01-2007, 06:08 PM
Internacionalna karijera, Svica, Sveca, Austrija...

Arthur
17-01-2007, 12:48 AM
trudih se al ne skontah šta si mislila pod ovim poslednjim? da je kod joksimovića rađeno štogod kvalitetno?

Steka
17-01-2007, 05:26 AM
nista. da li ti znas sta tamo ima od outboarda, ili samo nagadjas?

Ne nagadjam ali znam da ima gotovo sve i to hardware prvoklasni.
Sto je Euphonix cs2000

OFF
17-01-2007, 10:28 AM
Ne nagadjam ali znam da ima gotovo sve i to hardware prvoklasni.
Sto je Euphonix cs2000

Ima i Behringera par kila i Alesis EQ i tako....

dvuckovic
17-01-2007, 05:39 PM
Ima i Behringera par kila i Alesis EQ i tako....

Da ne bude da ja pljujem, hvala zamjenice :)

DaBear
17-01-2007, 06:22 PM
Evo ja naso neke slike (na Digital Cave site-u) jos davno..

http://www.digital-cave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=162

A evo i kod Blaze na sajtu..

http://www.geocities.com/blazo_guzina/INDEX7

:rolleyes:

dvuckovic
17-01-2007, 06:26 PM
Imas neku bolju sliku, ne vidi se outboard?

idekius
17-01-2007, 06:35 PM
Ja muziku zeljka Joksimovica ne da ne volim, vec ne mogu da je smislim...
Ali... ako izostavimo ukus, ono "Lane moje" je odlican aranzman, dobro snimljeno, dobro smixano... nisam nesto detaljno slusao, ali deluje mi tako, pa cime god da ga je radio...
Ima tu i zez sto on stvarno ima glascinu i stvarno je talentovan lik... meni to zvuci seoski (stvar ukusa), ali... talenat i odlican pevach svakako jeste...
Ono "Ledja o ledja"... nit gluplje pesme, nit boljeg pevanja...

Sad, kakav je studio i cime radi, nije ni bitno... jer rezultat ima...
Iskljucivo sa "zanatske strane"... dobro odradjen posao...

(sve sto sam napisao je vrlo subjektivno... dakle... ne zamerite...)

DaBear
17-01-2007, 06:52 PM
Imas neku bolju sliku, ne vidi se outboard?

Kako pa ima sve na linku? I euphonix i Alesis komprecori i Berhinger i Joe Meek , Emu i neki konvertori...??malo skroluj nadole..

dvuckovic
17-01-2007, 06:54 PM
bio sam tamo,znam sta ima...

dvuckovic
17-01-2007, 07:21 PM
Ali... ako izostavimo ukus, ono "Lane moje" je odlican aranzman, dobro snimljeno, dobro smixano... nisam nesto detaljno slusao, ali deluje mi tako, pa cime god da ga je radio...
Ima tu i zez sto on stvarno ima glascinu i stvarno je talentovan lik... meni to zvuci seoski (stvar ukusa), ali... talenat i odlican pevach svakako jeste...

Slazem se, ploca lijepo zvuci

kVu
17-01-2007, 08:13 PM

pa ono... meni se cini da je problem kod njega sto je mnogima ljigav kao pojava i narodski receno... nista mu ne verujes kad ga slusas

ovo sve ostalo stoji

Steka
17-01-2007, 08:23 PM
Ja tebe dvuckovicu ne razumem.

Naslov je glasio u vezi studija, jesmo pominjali bili nesto
o osobama ???!!!

A sto se tice materijala Ledja o Ledja je dobra pesma.
Ako neko na forumu moze da napravi bolju pesmu zasto
onda vi ne uradite tako nesto ??

Nije da ja ovde nikoga branim ali kritikujemo ljude tj.
neki od nas koji nemaju ni lexicon 960 a kamo li stolove neke
poput ameka mogu da sude o nekome koji ima tu opremu i radi
vec duze vremena.....

Ako cemo tako da uzimamo nasa scena za razliku od americke i
svetske je potpuno drugacija sto se tice muzike. Onda bi
trebali da kazemo da fazon "vlado gerogijev" << citaj dvuckovicu
je vec nesto sto je odsvirano sto puta u svetu kao i Lane Moje
kao i sve to ostalo.
Ovde je rec o nasoj zemlji i nasim sposobnostima ljudi.
To sto ti mozda ne volis njegovu muziku ili neciju drugu ne daje ti
za pravo da mozes da kritikujes a nisi na tom nivou znanja/edukacije/iskustva da sudis.

Ovo je valjda forum za druzenje, i druge stvari a ne neko ogovaranje,
pljuvanje itd. Neka svako radi svoje, a kakva je osoba to me ne zanima
jer se ne druzim ni sa jednom od pomenutih.

dvuckovic
17-01-2007, 08:35 PM
Ne, samo mi nije jasno zasto insistiras da se studio Lane ubroji u top studije u srbiji kad on to nije. Sto se mene tice, to mjesto mnogo vise zasluzuje Hammer iz NS, jer je tamo oprema brutalna, i naravno da bih prije tamo snimao nesto nego kod Joksimovica. Nije bila nikakva prica o vlasnicima, nego o studijima, ne zaboravi to. Ja Joksimovica ni u jednom trenutku nisam pomenuo u negativnom kontekstu, jer to nije bitno za cijelu diskusiju.

Stavi sebe u poziciju Amerikanca koji je dosao u Srbiju i oce da radi nesto u nekom od lokalnih studija...on sigurno ne poznaje ni Vladov ni Joksimovices background, a moj pogotovo, nego ce da odluci o tome dje ce radit na osnovu toga sto vidi.

Sto se moje pozicije i kredibiliteta za rad na edukaciji tice, ne bavim se time, niti imam vremena da edukujem bilo koga. Niti to zelim. To sto ti nemas 960L meni ne znaci nista, ja sa tom opremom radim svaki dan, i sigurno necu doc na Rumski da tebe pitam kako to zvuci. Shvati to kako oces. Ja nisam pjuvao ni najmanje, jer to jednostavno ne radim, a to ti mogu potvrditi ostali sa foruma.

Pozdrav

AcaHari
17-01-2007, 08:55 PM
Elem ja bas i nisam najpozvaniji da govorim o studijima, ali najbolji je onaj studio odakle izlaze najbolji snimci a to je definitivno Studio Barba i kraj.

DaBear
17-01-2007, 08:58 PM
al se razvila diskusija....
Ja sam bio kod Zeljka na 5 minuta i nisam slusao nista. Soba super izgleda, velika, prostrana, prozora puno, lepo suncano, lep pogled...milina za rad. Od tehnike se nije bas pretrgao (mislim outboard) al tu je Lexicon, MAnley eq i ima plug insova!
Dobri monitori (mislim marka)..al ko sto rekoh nisam slusao.
Eto me na leto tu pa cu sve da overim po redu

A top moze da bude i TOP 5 ili TOP 10..(kao da ima 10 studija, ionako)

AcaHari
17-01-2007, 09:00 PM
Mitrovic ima ozbiljan studio to je zasigurno tako ali..........

OFF
17-01-2007, 09:13 PM
Pa, Steko, onda ako tako gledas SSL, L960, Genelec, tannoy, manley.......... i Zana je ozbiljan studio

Edit/
da ne budem serator, u odnosu na moj je mega-giga, ali....

Max
17-01-2007, 09:18 PM
Studio ( po meni cini ) ....potpuno odvojeno ....... prostorija , mixer , outboard , slusanje i mikrofoni ......

Po mom misljenju ne znam da li jedan studio ima sve to najbolje i da li je to najbolje za sve ....

Prvo ... Amek 9098 i je potpuno drugaciji sto od SSL a i nekome moze da bude 100.000 puta bolji , a nekome ne .... cak zavisi i od vrste muzike ....

Slusanje takodje , prostorija takodje ..... tako da mislim da je ova rasprava potpuno besmislena .....

Ako cemo iskreno ..... ja na SSL u umem da smiksam stvar ali mi je amek ( zvucno ) potpuna nepoznanica ..... s' druge strane ( i ovim ne mislim da se nesto slihtam ) uvek bih pre da imam Deju kao inzenjera sto opet prevlaci na drugu stranu .....

MIslim da je prica tipa ...ovaj studio je bolji od onog , potpuno deplasirana .... ( moje misljenje )

Pozdrav

Bitch
17-01-2007, 09:19 PM
mislim da sad radi link...

pozz

http://img234.imageshack.us/img234/9291/image480xv2.jpg

http://img234.imageshack.us/img234/3289/image481pw9.jpg

...evo jos jedna sveza, sa koleginog mobilnog...

http://img292.imageshack.us/img292/9114/dsc00166co4.jpg

kVu
17-01-2007, 09:21 PM
i meni se cini da je Barba bolji studio od Abbey Road-a.. mislim poslusajte novog Colu :mrgreen:

Max
17-01-2007, 09:24 PM
i meni se cini da je Barba bolji studio od Abbey Road-a.. mislim poslusajte novog Colu :mrgreen:

Tu foru sam provalio na samom pocetku :rotfl: :rotfl: :rotfl:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16521&page=4

Pozdrav

kVu
17-01-2007, 09:26 PM
Tu foru sam provalio na samom pocetku :rotfl: :rotfl: :rotfl:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16521&page=4

Pozdrav

e jbg.. nisam video :)

dvuckovic
17-01-2007, 09:27 PM
Studio ( po meni cini ) ....potpuno odvojeno ....... prostorija , mixer , outboard , slusanje i mikrofoni ......

Po mom misljenju ne znam da li jedan studio ima sve to najbolje i da li je to najbolje za sve ....

Prvo ... Amek 9098 i je potpuno drugaciji sto od SSL a i nekome moze da bude 100.000 puta bolji , a nekome ne .... cak zavisi i od vrste muzike ....

Slusanje takodje , prostorija takodje ..... tako da mislim da je ova rasprava potpuno besmislena .....

Ako cemo iskreno ..... ja na SSL u umem da smiksam stvar ali mi je amek ( zvucno ) potpuna nepoznanica ..... s' druge strane ( i ovim ne mislim da se nesto slihtam ) uvek bih pre da imam Deju kao inzenjera sto opet prevlaci na drugu stranu .....

MIslim da je prica tipa ...ovaj studio je bolji od onog , potpuno deplasirana .... ( moje misljenje )

Pozdrav

Naravno da jeste, ja sam se prvi neki dan pitao semu sluzi ovaj thread. a ustvari ga je pokrenuo decko koji ne zivi u srbiji, pa ga je samo interesovala lokalna situacija, pocinje da se bavi NASIM poslom. ali isto tako mislim da ne treba mjesat babe i zabe. pink je odlican (ne volim ga iz cisto politickih razloga, oprema je vrhunska), ja licno (bez obzira na sve) volim peticu, zbog svih ploca koje se tamo osjecaju u vazduhu, i mnogo volim Hill River u Zemunu, jer je pored rijeke, i ima dobra kafa odma pored. :)

DaBear
17-01-2007, 09:38 PM
...evo jos jedna sveza, sa koleginog mobilnog...

http://img292.imageshack.us/img292/9114/dsc00166co4.jpg
[/quote]

Koliko ljudi stane u sobu? Mislim sem snimatelja......a ja mislio da mi je mala moja soba!
Ali rack vam je do jaja...sve ima!

Bitch
17-01-2007, 09:50 PM
pa za mixerom ja, i niko me ne dira :D iza reka su dve profi sank stolice za goste, pilot muzicare, pored je gluva soba, sad cu da je fotkam... komunikacija sa kamericama, jebes ga jeste malo malo, ali to je jedina mana, nije tesko navici se... doduse izmedju te dve sobe je lounge od oko 50 kvadrata, koji upravo modifikujem da bude sekundarna gluva (ne bas gluva, vise performance soba), tu je jos jedan Mac i Logic, i svi nasi sintovi : Korg Oasys, Clavia Nord Electro 2, Kurzweil K2600, Roland JV880, Virus TI...

...sad cu gledati da poslikam...

pozz

dvuckovic
17-01-2007, 09:52 PM
sve u svemu, odlican tracking prostor...

jos kad se otcjepi Vojvodina, bice najbolji u drzavi :)

Bitch
17-01-2007, 10:17 PM
evo jos koja fotka...

...pogled iz lounge-a preko Korg-a u gluvu sobu...
http://img211.imageshack.us/img211/9830/dsc00167qq9.jpg

ovo su dva ljubimca...

http://img61.imageshack.us/img61/8753/dsc00168zt5.jpg

na ulazu u gluvu sobu...

http://img57.imageshack.us/img57/4936/dsc00169hj5.jpg

...iz gluve pogled u lounge...

http://img77.imageshack.us/img77/7817/dsc00170mt8.jpg

pozz

RetroMan
17-01-2007, 11:49 PM
Prvo ... Amek 9098 i je potpuno drugaciji sto od SSL a i nekome moze da bude 100.000 puta bolji
Ama ljudi, kakve veze ima kakav je sto, valjda je vazna klopa koja je na njemu. :beer:

RAJKO
17-01-2007, 11:58 PM
ja licno (bez obzira na sve) volim peticu, zbog svih ploca koje se tamo osjecaju u vazduhu, i mnogo volim Hill River u Zemunu, jer je pored rijeke, i ima dobra kafa odma pored. :)

Kada dobro razmislim ima jos puno lepih mesta sa dobrom kafom....
U Hameru odlicna kafica,nije ni ona nasa Dejo 3 u 1 losa,pogotovo posle puno sati rada,ispred Petice odlicna u Tucku,da ne zaboravimo da nam uvek prija i kod Negovana,Ogija,U Zemunu uz prelep pogled....

Uz kafu se uvek setimo i opreme,znaci redosled po vazanosti u studijskom zivotu je: dragi ljudi ,kafica i oprema taman toliko da imamo o cemu da pricamo.

Pozdrav

Arthur
17-01-2007, 11:58 PM
@bitch
bože, iako blago klaustrofobično, izgleda prelepo, naročito drveni zidovi.. milina

filip
18-01-2007, 12:06 AM
ko je glavni baja za studio hummer? tj ko je glavni sto stoji iza njega, ako sme da se zna?

pozdrav

Arthur
18-01-2007, 12:08 AM
the bitch

filip
18-01-2007, 12:13 AM
the bitch

sorry bitch, nisam znao

pozdrav

idekius
18-01-2007, 12:50 AM
Jesi li slusao nekad Indian's Sacred Spirit?

Imam ja taj disk... to je koliko se secam druga polovina devedesetih... zanrovski pripada vremenu kada se malo kombinovala ambijentalna i ethno muzika. Radi se o Indijanskim duhovnim pesmama sa dosta elektronike i atmosverom Enigme... za to (a i za ovo) vreme vrlo moderno producirano...

Odlican CD i vredi ga i danas preslusati!

Do duse, imena pesama i sami textovi su malo teze razumljivi :mrgreen: Ly-O-Lay Ale Loya... :)

Steka
18-01-2007, 08:22 AM
eto vidis... a bas ta pesma mi se cini da je najgore smixana i masterovana

Master za Lud i Ponosan je radjen u Sony NY.

kVu
18-01-2007, 10:16 AM
Master za Lud i Ponosan je radjen u Sony NY.

ne kapiram sta si ovim hteo da kazes...

Bitch
18-01-2007, 10:46 AM
@bitch
bo?e, iako blago klaustrofobično, izgleda prelepo, naročito drveni zidovi.. milina

...ma nije bas tako kao na slici, treba doci pa videti... ovo je i super, ja sam se jako plasio dok smo radili akustiku kako nam se soba smanjuje i smanjuje...reko ljudi dje cu ja ovde da radim? ... ali isplatilo se...slusanje u sobi je fenomenalno... flat bass opseg, ne treba ti sweet spot za to, soba svira gde god da se nalazis... kad budes u NS svrni na kafu i slusni test :)

pozz

Bitch
18-01-2007, 10:51 AM
ko je glavni baja za studio hummer? tj ko je glavni sto stoji iza njega, ako sme da se zna?

pozdrav

...pa ne stojim ja :D ja stojim iza dizajna i setup-a studija, i radim tu kao sound desiger i music producer, a gazda Hammer-a je kupio opremu, ne ja :) ...jos jedna pohvala Bogiju i Zorici na odlican posao oko akustike, i Rajkoniju za mega kablazu, i svima ostalima :) kad svaki kablic jos dodje na svoje mesto lepse cu da slikam, napravim katalog, pa kacim na net.

pozz

filip
18-01-2007, 11:40 AM
...pa ne stojim ja :D ja stojim iza dizajna i setup-a studija, i radim tu kao sound desiger i music producer, a gazda Hammer-a je kupio opremu, ne ja :) ...jos jedna pohvala Bogiju i Zorici na odlican posao oko akustike, i Rajkoniju za mega kablazu, i svima ostalima :) kad svaki kablic jos dodje na svoje mesto lepse cu da slikam, napravim katalog, pa kacim na net.

pozz

jel mogu komshije da navrate jednom da vide to svetsko cudo? :D

Bitch
18-01-2007, 11:52 AM
Trg Komenskog 2

...da ne bude sa se samo prica o nasem studiju kao najboljem, meni su najbolji studiji kod nas Barba i Pink 2. Nisam bio jos u Pink Zemunu, cujem da je i tamo jako dobro, sto ne sumnjam jer je cika Vlatkovic behind it all, ali ova dva gore navedena su ekstra, po meni najreferentniji u BG. Bio sam kod Joksimovica, nista spektakularno, po meni midi atelje za njegove pesmice, sa osrednjim gluvacem, nista spectacularno... samo ne kontam Max-ov stav da ne moze do jaja smiksati na Ameku, a na SSl-u moze da ga ubije... to mi je onako jako cudja izjava... mislim svako ima pravo na svoj stav... meni licno je svejedno, snaci cu se i na jednom i na drugom... naravno vise preferiram SSL sound jer je malo tvrdji, ali da se na Ameku ne moze raditi... mislim... :-)

to ja bar mislim. Subjektivno.

pozz

perun
18-01-2007, 08:35 PM
Slike naseg studija necu kaciti jer nije gotov... Ali, evo par slika PETICE RTS-a, legende ovih prostora (za one koji nisu bili u prilici da ga posete)... Pogledajte reziju!!!

perun
18-01-2007, 08:36 PM
Rack nije mnogo impresivan, ali za nas ovde, manje vise... JESTE!

filip
18-01-2007, 08:55 PM
...a ja se patim da kupim i bedno predpojacalo od 300-500e....:banghead:
eh, zivote....:drunk:

Max
18-01-2007, 08:56 PM
Trg Komenskog 2

... samo ne kontam Max-ov stav da ne moze do jaja smiksati na Ameku, a na SSl-u moze da ga ubije... to mi je onako jako cudja izjava... mislim svako ima pravo na svoj stav... meni licno je svejedno, snaci cu se i na jednom i na drugom... naravno vise preferiram SSL sound jer je malo tvrdji, ali da se na Ameku ne moze raditi... mislim... :-)

to ja bar mislim. Subjektivno.

pozz

Potpuno si pogresno razumeo ..... rekao sam da JA mogu da smixam na SSL u jer sam vec radio na takvim stolovima , a posto nemam nikakvog iskustva sa Amekom , verovatno ( opet ) JA ne bih uspeo da uradim toliko dobro . Mislim da me je Dejo jako dobro razumeo sta sam hteo da kazem . A 9098i je neosporno jako dobar sto.

A snalazenje i rad na stolovima su dve odvojene kategorije . Ako upoznas dobro sto , naucices i njegov " sweet spot " ili ti momenat gde doticni najbolje zazvuci ..... to se menja od firme do firme , pa cak i od tipa do tipa stola ..... ne mixa se na ssl u , ameku i neve u isto . Svako ko radi na velikim stolovima ( ili je radio ) ce ti ovo potvrditi .....

Rezultat koji se dobija snalazenjem je naravno drugaciji od rezultata koji se dobije dobrim poznavanjem i opreme i studija i mikrofona i prostorije i slusanja .

Nadam se da sam razjasnio sve :)

Pozdrav

RetroMan
18-01-2007, 10:01 PM
Ako upoznas dobro sto , naucices i njegov " sweet spot " ili ti momenat gde doticni najbolje zazvuci ..... to se menja od firme do firme , pa cak i od tipa do tipa stola ..... ne mixa se na ssl u , ameku i neve u isto .
Ovo prepisite i zalepite na mixer pre svakog mixa. :da:

RM

LACKY
18-01-2007, 11:27 PM
Nego sta zakljucismo, koji je najbolji studio?

Arthur
19-01-2007, 12:39 AM
kad smo već kod petice, da malko i ja ishvalim ;)

fipke
19-01-2007, 12:57 AM
kad smo već kod petice, da malko i ja ishvalim ;)

prva slika: "mutavo" ???

Arthur
19-01-2007, 01:02 AM
to je pisalo kad smo stigli tamo, piše i dalje ;) for the record, meni nije mutav ;)

LACKY
19-01-2007, 01:16 AM
Ja kad se hvalih slikama iz studia ti me napusi, a sad radis isto!

kVu
19-01-2007, 01:44 AM
Nego sta zakljucismo, koji je najbolji studio?

pa onaj koji ima najbolje kafane i pogled u neposrednoj blizini

LACKY
19-01-2007, 01:47 AM
To vodi ka logicnom zakljucku!;)
Da smo zadnjih godina napredovali. Uslo je u grad dosta pristojne opreme, izvukli smo se iz podruma, sto znaci lep pogled a boga mi i dobre kafane su u blizini najboljih studia!
Da budemo realni: U Beogradu trenutno imamo 4 ozbiljna studia. Barba,Pink 1 i 2, Vlada Negovanovic( 4 studia koji nose 70% naj jacih Srpskih izdanja sta god to znacilo). Zatim ima nekoliko studia u povoju koji obecavaju da ce uci u tu kategoriju i par studia ( nekada ozbiljnih) koji rapidno propadaju!
A takodje!, da negresimo dusu ima i nekih ateljea koji izbacuju ozbiljne snimke, ali ih nesvrstavam u kategoriju studia jer nisu u funkciji( pored skupe opreme) klasicnog studia ( ne iznajmljuju se na vreme, nemogu ispuniti zahteve svih studijskih uslova i vlasnik je producent i, ili aranzer koji ih korist za samo svoje potrebe).
Da me pogresno neshvatite referenca za moju pricu nije samo oprema vec i proizvodi koji izlaze iz tih studia.
Eto pokusah, sto vasim opaskama, sto sopstvenim zakljucima, da privedem ovu temu kraju sa nekim rezimeom.
Pa sada ako je slucajno nesto promaklo ( bez zle namere), to je slucajno, jer ovo nije elaborat nego rezime!

Arthur
19-01-2007, 09:46 AM
Ja kad se hvalih slikama iz studia ti me napusi, a sad radis isto!
zar? Ne secam se :D

DaBear
19-01-2007, 09:48 PM
Eto Lacky lepo sve zaokruzio....ja mislim da je lepo sve obuhvatio.

boggy
25-01-2007, 01:51 PM

pozz

Evo informacija o opremi i malo boljih slika na nasem sajtu (http://www.bozoel.com/content/view/57/66/lang,en/), za nestrpljive :)

pozdrav

bogi

HeatMan
25-01-2007, 05:03 PM
Studio je dobar koliko i ljudi u njemu.. ako su ljudi neiskusni ili manje iskusni, dzaba im sva ta oprema.. ako nemaju znanje, nisu nishta bolji od mene i mog dragog mi studija..

jebi ga.. ja znam shta ima u pinku.. i znam da je oprema "vrh", mada onaj ssl i nije naj.. ne kazzem da je losh, ali za ssl-a mora da shljaka bolje.. (ja se kurchim a radio sam do sad na jednom :da: ) :)
ali opet ljudi u pinku bace midi bass.. ili ga toliko upropaste da izgubi tu toplinu..

mir

davormen
26-01-2007, 02:04 PM
u vezi sa Hammer-om... sad kad videh spisak opreme (mada cu morati uskoro i malo u posetu, ipak mi je u komsiluku :) ), zamerka mi je (osim dimenzija sobe za snimanje) izbor mikrofona... mislim da bi, u odnosu na budzet, trebalo da bude mnogo bolji...

Bitch
27-01-2007, 06:23 PM
...polako... bice i drugih... trebalo je sve ovo nabaviti, povezati i uposliti :) lako cemo za telefunken, audix, manley, eatrhworks i ekipu, ne moz sve odjednom :D

pozz

p.s. a da je studio malko mali, tako je :( ali nije moglo drugacije...

LACKY
29-01-2007, 03:16 AM
Stara poslovica kaze: U malim bocicama se pakuje otrov!

Bitch
31-01-2007, 09:02 PM
kakva razlika :D

danas nam je bio profi fotograf, pa nam je malko slikao studio, pa evo par widescreen varijanti, mnogo bolje od moje Nokia Built-in camere :)

pozz

http://img77.imageshack.us/img77/6973/017ih2.jpg

...opet zeza imageshack, sa cu da ih nekako okacim

Evo jos:

http://www.bozoel.com/images/images/Hammer-a-1024.jpg

http://www.bozoel.com/images/images/Hammer-b-1024.jpg

http://www.bozoel.com/images/images/Hammer-c-1024.jpg

kVu
31-01-2007, 09:22 PM
sta reci osim: ALAL VERA, SVAKA CAST! :) jedino sto mi malo skucen prostor izmedju stola i outboarda :)

DaBear
31-01-2007, 09:55 PM
sta reci osim: ALAL VERA, SVAKA CAST! :) jedino sto mi malo skucen prostor izmedju stola i outboarda :)

Dobro je to...sve je pod rukom.

"Alal Vera, Alal Vera" sto bi rekli momci iz Beogradskog Sindikata..(novi singl - MEGA video, by the way )!!

ANITA
31-01-2007, 10:21 PM
Mrak! :)

Gianfranco
31-01-2007, 10:22 PM

danas nam je bio profi fotograf, pa nam je malko slikao studio, pa evo par widescreen varijanti, mnogo bolje od moje Nokia Built-in camere :)

Exxxtra!

RetroMan
31-01-2007, 10:29 PM
Koja rupa. :o

Koja rupa. :o
Bez dna. :(

Bez dna. :(
Mislim, finansijski. :mad:

boggy
01-02-2007, 01:16 AM
Evo jos malo slika gore, u Bitch-ovom postu... resili smo upload...

Bitch!!!
Hvala na slikama :)
Bolje su cak i od naseg "supersonicnog" sluzbenog digitalca:da:

Nadam se da u Hammeru nemate nista protiv da ih okacimo i kod nas ;)

pozdrav

bogi

p.s. svima kojima je prostor "premali"

Sto se "skucenog prostora" tice...

- ako ja nisam kukao "do neba" dok sam smisljao kako da ga sredim, i kojim mukama da ga "mucim"...
- ako Bitch nije kukao na Forumu kada sam mu "izbacio" klavijature iz rezije (pogadjate zasto?)...
- ako vam stolari nisu kukali (na Rumskom, naravno) da bi umesto Hammer studija za isto vreme uradili otprilike 1528 kuhinjskih garnitura (procenjujem "ofrlje" samo na osnovu kolicine kukanja, jer sam to morao da slusam, silom prilika...)

ne znam sto vi kukate...

Na kraju ovo definitivno nije uopste toliko mali prostor, u akustickom smislu, kako iz iskustva predpostavljate... odnosno definitivno nema osnovne boljke koji prostor slicne velicine ima ako se ne sredi adekvatno... ni na merenjima niti na slusnim testovima... najbolje je da studio posetite i cujete ovo o cemu (pokusavam da) pricam...

alavuk
01-02-2007, 08:41 AM
ne znam sto vi kukate...

e sad si skapirao pravu sustinu foruma :)

filip
01-02-2007, 09:37 AM
koliko se, sa ovakvim akustickim resenjem, u proseku oduzelo od svakog zida?

kVu
01-02-2007, 10:03 AM
Evo jos malo slika gore, u Bitch-ovom postu... resili smo upload...

Bitch!!!
Hvala na slikama :)
Bolje su cak i od naseg "supersonicnog" sluzbenog digitalca:da:

Nadam se da u Hammeru nemate nista protiv da ih okacimo i kod nas ;)

pozdrav

bogi

p.s. svima kojima je prostor "premali"

Sto se "skucenog prostora" tice...

- ako ja nisam kukao "do neba" dok sam smisljao kako da ga sredim, i kojim mukama da ga "mucim"...
- ako Bitch nije kukao na Forumu kada sam mu "izbacio" klavijature iz rezije (pogadjate zasto?)...
- ako vam stolari nisu kukali (na Rumskom, naravno) da bi umesto Hammer studija za isto vreme uradili otprilike 1528 kuhinjskih garnitura (procenjujem "ofrlje" samo na osnovu kolicine kukanja, jer sam to morao da slusam, silom prilika...)

ne znam sto vi kukate...

Na kraju ovo definitivno nije uopste toliko mali prostor, u akustickom smislu, kako iz iskustva predpostavljate... odnosno definitivno nema osnovne boljke koji prostor slicne velicine ima ako se ne sredi adekvatno... ni na merenjima niti na slusnim testovima... najbolje je da studio posetite i cujete ovo o cemu (pokusavam da) pricam...

naravno... nego je meni odma palo na pamet kako bi roknuo u outboard kad bi se odbacio od konzole sa stolicom na tockice :)

boggy
01-02-2007, 10:24 AM
naravno... nego je meni odma palo na pamet kako bi roknuo u outboard kad bi se odbacio od konzole sa stolicom na tockice :)

Druga je prica potpuno kada skoro svaki santimetar u reziji dozivis kao muku nevidjenu u smislu da:

1. Rezija ima potencijal da maksimalno dobro zvuci za 5.1 surround (!) na mestu mixing inzenjera.
2. Imas jos dva odlicna (stereo) slusanja iza reka... koji smo sa malim ispustom pretvorili u "shank" gde mozes spustiti svoje stvari a sedis na barskoj stolici... itd... a pri tom nemas totalno ludilo na bassu... (gomila slusanja za "goste" ima taj problem)
3. (znaci tek treci prioritet) da mixing inzenjer ima dovoljno prostora da funkcionise (Bitchova svest mi je oprostila za klavijature, u to sam siguran, ali se bojim podsvesti....)

Ako zbog svega ovoga, covek koji tamo radi mora da smrsa... nisam to video kao neki znacajan problem... ja sam inace jos veci od Bitcha i dosta se vesto provlacim... verovatno zato sto sam tabanao po tom prostoru poprilicno....

Ponavljam, ako se u zvuku cuje najmanje kompromisa... a to je definitivna cinjenica... ja mogu samo da budem zadovoljan i ponosan na ovo, nasih ruku, delo (nasih... podrazumevam sve ucesnike, ukljucujuci i nesrecne stolare... koji su ga na kraju zavrsili...)

Prema tome, dabome, :mrgreen: skakanje na stolici sa tockicima, nije zabranjeno... jedino moze da kosta... prilicno...

Mogu ja da zivim sa tim kompromisom... veruj mi! :D

pozdrav

bogi

kVu
01-02-2007, 10:38 AM
ma naravno, nista lose nisam rekao :) al definitivno cu da navratim to da cujem jednom

Bitch
01-02-2007, 10:43 AM
(Bitchova svest mi je oprostila za klavijature, u to sam siguran, ali se bojim podsvesti....)

:) :rotfl::)

boggy, naravno da nemam nista protiv da ih stavite kod vas na sajt.

kvu, pa ima tu metar prostora sigurno, nisam jos ni jednom zveknuo outboard (doduse zato sto pazim) ali nisu ni gosti koji su dolazili i sedali da slusaju :)

pozz

boggy
01-02-2007, 10:43 AM
ma naravno, nista lose nisam rekao

Ni ja :)

:) al definitivno cu da navratim to da cujem jednom
Bice mi drago :)

pozdrav

bogi

boggy
01-02-2007, 10:49 AM
:) :rotfl::)

Ocekujem da ces prosuti na mene kafu ili zguzvati punu kutiju cigara (cigare ces smrviti, uzas!) kada budes odsutan svescu... ali ok.. prezivecu ja to... mogu ja...:da:

boggy, naravno da nemam nista protiv da ih stavite kod vas na sajt.

Hvala!

kvu, pa ima tu metar prostora sigurno, nisam jos ni jednom zveknuo outboard (doduse zato sto pazim) ali nisu ni gosti koji su dolazili i sedali da slusaju :)
pozz

naravno... prvo si ih terao da se istrce i iskacu napolju... pa si ih zadihane i umorne posadio na stolicu.... znam ja...:mrgreen::da:

pozdrav

bogi

Arthur
02-02-2007, 02:35 PM
meni jedino smeta sto u takwudu ne moze se zakljuca WC pa kad odem da ke*am u terminu neke projekcije deca mi stalno upadadu, pa se istraumiradu.. ondak sam se navikao da silazim na onaj donji nivo, tamo ladnije al lepse !
i neko nam cornuo produzni kabao od 8 meteri, i sviju se prave ludi... cola li je, tijanic li je..? ;)
?eleo bih javno da uputim izvinjenje osoblju studija 5 PGP-RTS-a zbog gore navedene izjave. Velika mi je čast i radost bila da radim u tom studiju, i naročito sam zahvalan na slobodi i predusretljivosti ljudi koji tamo rade, a naročito snimatelju Zoranu, kao jednom od najprijatnijih saradnika do sad. Gornja izjava je bila veoma nezlonamerna i definitivno nepromi?ljena i neodmerena, te je kao takva, pogre?no preneta i shvaćena od strane osoblja studiija. Jo? jedanput se najiskrenije izvinjavam, i upućujem izraze zahvalnosti celoj ekipi studija 5.
Do sledećeg viđenja,
Marko Jovanović

Steka
05-02-2007, 07:39 AM
Za sve one koji i dalje tvrde oko Zeljkovog studija .....
evo neka slike kazu

http://img208.imageshack.us/img208/4458/zjblicpuls1ha8.jpg

Mislim da neki ovde vole sebe da reklamiraju, samo ne znam
zasto ????!!!!

idekius
05-02-2007, 08:48 AM
Puno moze da se zakljuci na osnovu fotografija... Da Zeljko jako puno voli kafu, da spava sa plishanim lanetom ispod jastuka... :)

Nego... sta mislis Steka da postanes malo konstruktivniji i da prekines da lepis budalastine po temama??? I ovde, gde si dozvolio sebi da nekoga prozivas za reklamiranje... i u promociji radova, gde naravno nisi promovisao rad vec se proseravao na cemu radis, pa ce pesma da bude super...

Nismo ti mi psihijatrijski kauch, pa da se na nama istrishes... ;)
Ako ces da postujes u ovom topic-u, sedi i razmisli zasto je to Zeljkov studio najbolji, a da argumenti budu malo bolji od tih da tamo moze da se zbrise i neka ukusna supica (od pevca :-) ), pa iznesi argumente, a ne slike kafemata i studija u pozadini...
U promociji radova postuj radove (kao sto i ime kaze)...

Nastavis li ovako... da shiris smece po forumu i da se svojim sagovornicima obracas na bezobrazan i ne previse inteligentan nachin, bicu prinudjen da te posaljem na odmor... da bi mogao da razmislis lepo o svom stavu...

Manley
05-02-2007, 09:14 AM
Za sve one koji i dalje tvrde oko Zeljkovog studija .....
evo neka slike kazu

Mislim da neki ovde vole sebe da reklamiraju, samo ne znam
zasto ????!!!!

dobar je studio, ali daleko od toga da je vrhunski...

a reklama je uvek dobra....dobro je kada sebe reklamiras, a jos bolje kada drugi to urade za tebe ;)

DaBear
05-02-2007, 09:32 AM
Sto kazu: "Pisi sta hoces po novinama, samo mi stavi sliku (ili dve)"!:mrgreen:

Idekuse - nemoj toliko strog da budes po pubertetlijama...iz njegovog pisanja se vidi da je mnogo mlad (i naprzen!). Svi smo bili takvi....
Kad se setim koliko sam ja (besmislenih) spiskova opreme pisao u moje vreme..!! Prodje sve to...

A Lacky lepo rece, da su neki studiji izostavljeni jer u njima radi samo vlasnik..znaci nije komercijalni studio. A thread se nije zvao "KO IMA NAJBOLJU OPREMU U SRBIJI?"..mislim..

dosta vise.

idekius
05-02-2007, 10:22 AM
Idekuse - nemoj toliko strog da budes po pubertetlijama...iz njegovog pisanja se vidi da je mnogo mlad (i naprzen!). Svi smo bili takvi....
Kad se setim koliko sam ja (besmislenih) spiskova opreme pisao u moje vreme..!! Prodje sve to...

Ma nemam ja nista protiv coveka... neka kaze sta misli... taman posla da mislim suprotno... ali... pokazivati studio sa teksom o sminkanju i ne sminkanju, supi od petla (sto bi rekao Kalcha), Manley - tube kafematu... :D ...

Ajd da je off topic u smislu shale, ali... covek to ozbiljno :banghead: :mrgreen:

kVu
05-02-2007, 11:35 AM
posto taj manley-tube kafemat? i kolki se ratio, attack i release postavlja za produzeni eKspresso?

STUDIOTON
05-02-2007, 03:44 PM
Ma nemam ja nista protiv coveka... neka kaze sta misli... taman posla da mislim suprotno... ali... pokazivati studio sa teksom o sminkanju i ne sminkanju, supi od petla (sto bi rekao Kalcha), Manley - tube kafematu... :D ...

Ajd da je off topic u smislu shale, ali... covek to ozbiljno :banghead: :mrgreen:

Pa sto bre Deki .. meni bas bio zanimljiv taj isecak iz novina .. i moram priznati, procitao sam ga do kraja .. a i ti si :p

idekius
05-02-2007, 04:08 PM
.. i moram priznati, procitao sam ga do kraja .. a i ti si :p
Jesam... cak me navukao da skoknem do pijace po pevca za supu ;)
Ali... u medjuvremenu smo se prevac i ja sprijateljili, pa on sada veselo sheta po sobi :)

Nego kad smo vec kod najboljih studija... posto na prolece, a najkasnije leto, selim opremu iz grada u Nisku Banju, posto tamo gradim jednu namensku prostoriju za svoj atelje, zasigurno ce to biti najbolji studio u Niskoj Banji ( ujedno i jedini :-) ) :mrgreen:
I to je nesto... :D

Nego... jedno pitanje za Vracha...
Kada bi sada radio svoj CD... i kada bi za njega imao adekvatan budzet i bio raspolozen da izvlachis maximum, ali... u Londonu...

Koji bi Londonski studio dobio tvoje poverenje i zasto?

Jeste malo off topic, ali... zanima me :-)
I unapred te molim da izbegnes objasnjenja tipa "...tamo kuvaju najbolju supu...." :-)

Steka
05-02-2007, 04:51 PM
Ala ovde vlada ljubomora ..... i o nenormalno.

Ja pre svega nisam nikakav pubertetlija, a to sto ti imas
neke psihicke probleme to nije moja stvar.

Ako ces da banujes banuj slobodno, i onako ne vidim
poentu da vise budem na ovom forumu gde se samo
tera jedna strana. Koliko znam to se onda vise i ne zove
forum nego zatvor.

Prijatno.

idekius
05-02-2007, 06:06 PM
Ala ovde vlada ljubomora ..... i o nenormalno.

Ja pre svega nisam nikakav pubertetlija, a to sto ti imas
neke psihicke probleme to nije moja stvar.

Ako ces da banujes banuj slobodno, i onako ne vidim
poentu da vise budem na ovom forumu gde se samo
tera jedna strana. Koliko znam to se onda vise i ne zove
forum nego zatvor.

Prijatno.
Niti cu da te banujem (ako ne preteras), niti vidim bilo kakvu ljubomoru... Iskreno, ne moze je ni biti, jer me ne interesuje Z.J. , niti njegova muzika (ne kazmem da je losa, ali imam prava da mi se ne svidja), a to sto ti radis od muzike, za sada nisam chuo... chuo sam na chemu radis, ali nisam chuo pesmu, tako da ne mogu da kazem bas nista...

Dobio si opomenu ( i tako je i shvati), jer vec ne znam koji put izigravas padobranca... pogledaj svoj text, pa reci jel' to zaista bilo kakva prezentacija nekog studija????

Pogledaj "Promocije radova", pa potom tamo pogledaj svoj post i razmisli sam koliko je na mestu...

DaBear
05-02-2007, 06:39 PM
Nego... jedno pitanje za Vracha...
Kada bi sada radio svoj CD... i kada bi za njega imao adekvatan budzet i bio raspolozen da izvlachis maximum, ali... u Londonu...

Koji bi Londonski studio dobio tvoje poverenje i zasto?

Jeste malo off topic, ali... zanima me :-)
I unapred te molim da izbegnes objasnjenja tipa "...tamo kuvaju najbolju supu...." :-)

[/QUOTE]

Pre sam se i lozio, dok nisam radio sa nekim ljudima u Strongroom-u, PWL-u, Sarm-u, Maison Rouge-u (zatvoren), Townhouse..itd. I sve je to isti k***c.
Svi gledaju na sat (rastezu..) uvlace ti se bulju, itd...A oprema je manje vise ista u svim studijima.
SSL, Lexicon, GML, Pro Tools, itd itd..

Posto ne snimam zivi bubanj, potrosio bi deo budzeta da dokupim sta mi treba, pa bi radio kod sebe!

Ostatk budzeta bi platio nekom megi u Americi (Tony Masserati, na primer..) da mi izmiksa album , a ja bi sedeo na miksu i krao mu sve fore!!!
Posle mi vise niko nebi trebao!!:rotfl: :rotfl:

A mozda nesto i ostane od budzet za neki cevap na kajmaku!!

Cadaverous
08-02-2007, 10:59 AM
Ljudi, obožavam vas sve
Ovaj sajt je stvorio u meni izuzetno veliku količinu pozitivne energije i žao mi je što ranije nisam znao za njega (mrzio sam da babram po netu).

Pozdrav svima by Cadaverous.

Dexxy
08-02-2007, 12:27 PM
Ljudi, obo?avam vas sve
Ovaj sajt je stvorio u meni izuzetno veliku količinu pozitivne energije i ?ao mi je ?to ranije nisam znao za njega (mrzio sam da babram po netu).

P.S.
U realnom okru?enju odazivam se i na Lado Le? - Novi Sad

Dobro dosao Lado...volimo i mi tebe :D

idekius
10-02-2007, 05:30 PM
Ljudi, obo?avam vas sve
Ovaj sajt je stvorio u meni izuzetno veliku količinu pozitivne energije i ?ao mi je ?to ranije nisam znao za njega (mrzio sam da babram po netu).

P.S.
U realnom okru?enju odazivam se i na Lado Le? - Novi Sad

Pozdrav Lado i dobro nam doshao ;)

Dushan_S
11-02-2007, 10:56 AM
Ja sam čuo (na?alost ne vidi se na slikama) da ?eljkov studio ima najbolji mokri čvor u Srbiji, sa studijskim keramičkim pločicama koje se najvi?e cakle u Srbiji i sa najskupljom wc ?oljom (studijskom, akustički obrađenom) u Srbiji. U nju se (prema priči) bacaju najbolje pegle (studijske) u Srbiji, nakon slu?anja muzike u glavnoj sobi ili preteranog konzumiranja osve?avaju?ih napitaka sa velikim procentom alkohola pri čemu zvuk riganja dobija potpuni surround efekat u akustičkom okru?enju toaletne prostorije. Takođe, toalet je tako obrađen da zvuk pljuskanja pitona u keramiku pri vr?enju studijske nu?de ne pravi ni?ta ispod 120 Hz (mada neki ka?u da su mirisne "early reflections" jače izra?ene zbog specifičnog oblika prostorije i nezgodno sme?tenog otvora za provetravanje u dotičnoj prostoriji, pa je preporučljivo povlačiti vodu odmah nakon pitonbacanja. Vodokotlić je specijalno oblo?en zvučnom izolacijom i ugrađen u zid da bi se preventivno sprečilo ula?enje zvukova vodopada u pevačke deonice koje se snimaju u tom trenu u susednoj prostoriji.
Iz wc se direktno mo?e doći do prostorije sa za?titnom opremom, ponajvi?e do uređaja za ga?enje po?ara koji je tu ako ako je pesma previ?e dobra ili ako je mix "too hot" u levelima, kao i svima poznata kaciga koju na? poznati umetnik mora da nosi kad miksa, da se ne bi povredio.

Sad to ?to su neki ljubomorni pa im sve smeta, to je druga stvar, ali kvalitet je kvalitet, da se razumemo.

Dushan_S
11-02-2007, 10:58 AM
Ljudi, obo?avam vas sve

P.S.
U realnom okru?enju odazivam se i na Lado Le? - Novi SadDobrodo?ao na forum! :)

Oggy
11-02-2007, 11:20 AM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Umrecu od smeha od ovog Duleta!!!!

DAj da ga banujemo na koji dan, da slucajno ne ponovi ovo u kratkom vremenskom intervalu, jer moze da ostavi trajne posledice po nase napacene mozgove... :)

HAHAHAHAHAHA!!!!

Svaka cast Dule! :)

Dushan_S
11-02-2007, 12:15 PM
Pa ne znam ?ta ti je sme?no, samo sam čoveku po?eleo dobrodo?licu na forum, ne znam na ?ta misli? :p

A... Sad sam skapirao. E mnogo si ti ?aljivd?ija, ja to lepo napisao od srca, nije to za ?alu :) To je moj doprinos razumevanju akustike, mada mislim da (skromno) ima mnogo većih stručnjaka za akustiku toaletnih prostora od mene :p

A to za banovanje, mogu samo da uzvikujem, "?iveo Tito, ?ivela Partija, ?iveo rumski!", banujte me u grudi junačke, otići ću sa pesmom na usnama! :D

LACKY
11-02-2007, 12:24 PM
Sta ste se svi okomili na Lane Supermen Studio, pa tu je jedan od najbolja 3 mixera kod nas!

Dushan_S
11-02-2007, 12:27 PM
Tu je i jedan od tri najbolja smederevca u državi :D (a svi znamo kad se smederevac stavi na insert kako se odma dobi'e taj vintidž saund!). De si Laki, prezdravio pa se odma' bacio na forum!

LACKY
11-02-2007, 02:18 PM
E da ima Smederevac bilo bi to prava stvar!

silicon science
11-02-2007, 03:14 PM
Ja sam čuo (nažalost ne vidi se na slikama) da Željkov studio ima najbolji mokri čvor u Srbiji, sa studijskim keramičkim pločicama koje se najviše cakle u Srbiji i sa najskupljom wc šoljom (studijskom, akustički obrađenom) u Srbiji. U nju se (prema priči) bacaju najbolje pegle (studijske) u Srbiji, nakon slušanja muzike u glavnoj sobi ili preteranog konzumiranja osvežavajužih napitaka sa velikim procentom alkohola pri čemu zvuk riganja dobija potpuni surround efekat u akustičkom okruženju toaletne prostorije. Takođe, toalet je tako obrađen da zvuk pljuskanja pitona u keramiku pri vršenju studijske nužde ne pravi ništa ispod 120 Hz (mada neki kažu da su mirisne "early reflections" jače izražene zbog specifičnog oblika prostorije i nezgodno smeštenog otvora za provetravanje u dotičnoj prostoriji, pa je preporučljivo povlačiti vodu odmah nakon pitonbacanja. Vodokotlić je specijalno obložen zvučnom izolacijom i ugrađen u zid da bi se preventivno sprečilo ulaženje zvukova vodopada u pevačke deonice koje se snimaju u tom trenu u susednoj prostoriji.
Iz wc se direktno može doći do prostorije sa zaštitnom opremom, ponajviše do uređaja za gašenje požara koji je tu ako ako je pesma previše dobra ili ako je mix "too hot" u levelima, kao i svima poznata kaciga koju naš poznati umetnik mora da nosi kad miksa, da se ne bi povredio.

Sad to što su neki ljubomorni pa im sve smeta, to je druga stvar, ali kvalitet je kvalitet, da se razumemo.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Oggy
11-02-2007, 03:17 PM
E da ima Smederevac bilo bi to prava stvar!

Imam ja smederevac, ali ga koristim samo u masteringu kao "final touch" :)

lesha
11-02-2007, 03:20 PM
bez smederevca nema prave topline :da:

Dushan_S
11-02-2007, 06:21 PM
Imam ja smederevac, ali ga koristim samo u masteringu kao "final touch" :)Sa smederevcem ne treba preterivati... Vidi? i sam kakvi su ovi strani masteri, otvori? ga i vidi? da je ko kobasica, o?i?ani svi peak-ovi, vidi se da dr?e pesmu po pola sata u smederevcu, nemilice! :(
bez smederevca nema prave topline :da:Ej, nemoj ti sad da provocira? svađu analogno ili digitalno, ima li razlike ;) :D

idekius
11-02-2007, 08:02 PM
Mnogo mi vi znate sa tim Smederevcem... jaka stvar...:rolleyes:

Kreka Veso je KRALJ! Peć na čvrsto gorivo koja najbolje greje, jer spada u trajno žaruće peći i ne gasi se po mesec dva! Malo je pravio problem oko podizanja poklopca, jer ako ga naglo otvoriš 'oce da zadimi, ali kofa uglja ujutru ( kako Banovici, isto tako i Ravna Reka) uz "Prodžaravanje" ložišta i kofa uglja uveče davalo je prijatnu toplotu regulacijom protoka vazduha kroz nju ventilom sa strane peći...

Reklo bi se da je Smederevac oduvan! :D

zmaj
15-02-2007, 09:11 PM
Sta ste se svi okomili na Lane Supermen Studio, pa tu je jedan od najbolja 3 mixera kod nas!
Ne bih da ispadne da pljujem po tom Eufonixu...zvuk je odlican i ne pokusavam da kazem da je los mixer,ali cuo sam da ti treba zavrsen ETF sa sve post-diplomskim studijama i Teslinom nagradom za pronalazastvo da bi uradio mix na njemu....niko se nije usrecio radeci na tom mixeru,kazu da je prezajeban za rad...

dvuckovic
15-02-2007, 09:26 PM
Premotajte film, i shvaticete da je prije samo 5 godina najbolji mikser u BG bio otprilike Mackie 32/8...Desio se znacajan pomak, na svu srecu :)

LACKY
15-02-2007, 09:55 PM
Ne bih da ispadne da pljujem po tom Eufonixu...zvuk je odlican i ne pokusavam da kazem da je los mixer,ali cuo sam da ti treba zavrsen ETF sa sve post-diplomskim studijama i Teslinom nagradom za pronalazastvo da bi uradio mix na njemu....niko se nije usrecio radeci na tom mixeru,kazu da je prezajeban za rad...
Sta mislis da je na 9098 ili SSL-u lakse?

dvuckovic
16-02-2007, 12:53 AM
Da, to samo miksa, ne treba covjek!!!

LACKY
16-02-2007, 01:30 AM
SSL ima dugme za Super!

Dexxy
16-02-2007, 01:31 AM
Da, to samo miksa, ne treba covjek!!!

Cuo sam za njega :)

dvuckovic
16-02-2007, 01:32 AM
ima, no nikako da provalim dje je!?

LACKY
16-02-2007, 01:33 AM
Znam ja nego su mi debeli prsti pa nikako da ga pritisnem!

kVu
16-02-2007, 01:37 AM
SSL ima dugme za Super!

ima i "M.U.D.A." za master

dvuckovic
16-02-2007, 01:38 AM
ti pricaj, ja cu da pritiskam?

Dexxy
16-02-2007, 01:42 AM
Jel to moze i za Yamahu 02r :o ...neko dugme WIZARD...

LACKY
16-02-2007, 01:45 AM
Ako ispricam onda ce svi imati super mixeve, a ovako ja nemogu zbog prstiju pa nema niko. I onda se lozimo i dalje! Uff, bla bla truc!
Nema za Yamahu, ona je bulja.
Bulje rastu u Japanu!

dvuckovic
16-02-2007, 01:45 AM
Ti ne znas da IMA?!

Dexxy
16-02-2007, 01:46 AM
Ma vidis da nema nikoga, samo ti pricaj, samo smo mi ovde...:D

dvuckovic
Pa, zovni nedje kad budes miksao, necu ja nikome da pricam :)

kVu
Jel to moze i za Yamahu 02r :o ...neko dugme WIZARD...

prefarbas ono M dugme na master kanalu i kliknes... ima da svira bolje od onih TDK iz japana

Dexxy
16-02-2007, 01:48 AM
prefarbas ono M dugme na master kanalu i kliknes... ima da svira bolje od onih TDK iz japana

aaaaaaaaaa...to je znaci to...sto nisu stavili W..sta ti je Japanac...chudo...;)

kVu
16-02-2007, 01:49 AM
Ako ispricam onda ce svi imati super mixeve, a ovako ja nemogu zbog prstiju pa nema niko. I onda se lozimo i dalje! Uff, bla bla truc!
Nema za Yamahu, ona je bulja.
Bulje rastu u Japanu!

sta fali Yamahi R1? bez O

LACKY
16-02-2007, 01:49 AM
Cija je ovo Japanska zastava?
Kad je upalis, ako svetli, onda joj nefali nista!

kVu
16-02-2007, 01:51 AM
aaaaaaaaaa...to je znaci to...sto nisu stavili W..sta ti je Japanac...chudo...;)

meni je rekao tu foru jedan od onih iz 70-og bloka... i kad sam to uradio shvatio sam da sam dostigao svoj zenit i da treba napokon da upisem fakultet

Dexxy
16-02-2007, 01:53 AM
meni je rekao tu foru jedan od onih iz 70-og bloka... i kad sam to uradio shvatio sam da sam dostigao svoj zenit i da treba napokon da upisem fakultet

Ma oni to prave u osnovnim skolama na opste-tehnickom...:D

zmaj
16-02-2007, 12:14 PM
Dzaba ste kupovali te ssl-ove i ameke,ja naso dugme za "super" u Nuendu:rotfl:

zmaj
16-02-2007, 12:18 PM
meni je rekao tu foru jedan od onih iz 70-og bloka... i kad sam to uradio shvatio sam da sam dostigao svoj zenit i da treba napokon da upisem fakultetForum nije mesto gde ces ti da iznosis svoje gadosti...cuo sam ja za te iz 70-og bloka:rotfl: