View Full Version : Radni stol
ANITA
04-01-2007, 11:14 PM
Ljudi, kakve stolove imate?
Jeste li gdje vidjeli neki dream stol (link molim?)?
Moj sadasnji stol je jednostavan. Velik i ima ladicu za klavijaturu koja se povlaci (kao ona inace za tastaturu, samo je ova veca normalno)... i nista vise. Sad radimo novi stol, pa rekoh da vidim kakve korisne ideje imate pa da "ukradem".
Thanks.
A.
Moritz
04-01-2007, 11:45 PM
http://www.argosyconsole.com/ ...evo ti pa kradi :) , da ti olaksam- trazi im da ti posalju njihov katalog, a u njemu ces naci pracizne mere za svaki od modela ;) (siroti pa ne znaju s' kim imaju posla :rotfl: )
perun
04-01-2007, 11:51 PM
http://www.argosyconsole.com/ ...evo ti pa kradi :) , da ti olaksam- trazi im da ti posalju njihov katalog, a u njemu ces naci pracizne mere za svaki od modela ;) (siroti pa ne znaju s' kim imaju posla :rotfl: )
Mislis da ce ustedeti koji dinar tako? TESKO!!! Uzmi pravi, sa svim onim oblinama, sa shinama za rekove itd. Veruj mi da ce isplativije biti da poruci iz USA, sa sve shippingom i carinom!
Mozda gresim... Ali sumnjam!:D
Moritz
04-01-2007, 11:57 PM
Bitch je pokusao za HAMMER firmu to da uradi, pa kad im je stigla cela racunica :banghead: :banghead: :banghead: ...kod nas je i dalje jeftinije da ti neki dobar stolar uradi sto kakav zelis, posebno ako ti kupis materijal.
Arthur
05-01-2007, 03:51 AM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770&page=20
imaš sliku našeg ateljea, sa novim stolom.. sa materijalom i majstorom izašao oko 300e.. fali nam 10ak cm zbog ovog kontrolera, a ukrali smo ih u poslednjem pregledu nacrta... sto je dizajnirala inače moja lepša polovina, u autocadu pa je takav projekt fajl dat direktno stolaru..
Tiki the Boyler
05-01-2007, 02:50 PM
Za desetak dana će i moj biti gotov!
Izaći će me ispod 150EUR, a imaće (relativno) izolovan ormarić za comp, ukupno 10 rekovskih mjesta, a nadam se da će biti i lijep! Mada je meni na prvom mjestu bilo da bude dovoljno velik i funkcionalan! Dizajn mi je malo manje bitan!
Biće i neka fotka...
Za desetak dana će i moj biti gotov!
Izaći će me ispod 150EUR, a imaće (relativno) izolovan ormarić za comp, ukupno 10 rekovskih mjesta, a nadam se da će biti i lijep! Mada je meni na prvom mjestu bilo da bude dovoljno velik i funkcionalan! Dizajn mi je malo manje bitan!
Biće i neka fotka...
A sto ce ti sto, kad nemas studio?:D
ANITA
05-01-2007, 05:48 PM
Tiki, a imas li kakav nacrt pa da proucim i unaprijedim dizajn? :)
clusterchord
05-01-2007, 08:44 PM
Mislis da ce ustedeti koji dinar tako? TESKO!!! Uzmi pravi, sa svim onim oblinama, sa shinama za rekove itd. Veruj mi da ce isplativije biti da poruci iz USA, sa sve shippingom i carinom!
Mozda gresim... Ali sumnjam!:D
gresis.. i to gadno.
ja sam vozio krupne stvari iz amerike.. pogledaj malo opcije shippinga, na te dimenzije.. pasces u nesvest. bilo kontenerski brod, dhl fedex ups, air .. to je ocajno skupo jer ti uzme bar dva kubika. (brod je npr. 650dolara+carina+porez po kubiku , pa ti vidi)
a svaki sposobniji stolar (koji radi kuhinje i sl.) ce ti to napraviti za puno manje love od toga. sine za rackove, i ostali celicni hardware se kupe od K & M. itd itd
Mogli
05-01-2007, 10:32 PM
I ja sam bio u takvoj dilemi i kad sam vec odlucio da mi stolar napravi stol po mom nacrtu i koji je kostao oko 400e, sasvim slucajno sam svratio u jednu halu gde se prodaje polovan namestaj iz Nemacke i onda sam kupio izvanredan stol za 70e, kao nov! Volim nove stvari, ali za ovo mi nije zao. Probajte i vi potraziti tako nesto u svom gradu.
Bitch
05-01-2007, 11:14 PM
Bitch je pokusao za HAMMER firmu to da uradi, pa kad im je stigla cela racunica :banghead: :banghead: :banghead: ...kod nas je i dalje jeftinije da ti neki dobar stolar uradi sto kakav zelis, posebno ako ti kupis materijal.
...nije cak ni toliko do kinte... mislim da nema shippinga onda je najpovoljniji Argosy. Ali cekali smo 5 meseci na papirologiju za SCG od njih... bezuspesno... na kraju sam popizdeo, odstampao njhov pdf i dao stolaru, i napravio je original kopiju :) ...kacim fotku za koji dan pa cete videti :D Srbgosy :D:D
... lako je njima preko, imaju free shipping ...:( ali opet nas je cenovno izaslo tu negde...
pozz
perun
05-01-2007, 11:58 PM
...nije cak ni toliko do kinte... mislim da nema shippinga onda je najpovoljniji Argosy. Ali cekali smo 5 meseci na papirologiju za SCG od njih... bezuspesno... na kraju sam popizdeo, odstampao njhov pdf i dao stolaru, i napravio je original kopiju
A kakva je to specijalna papirologija za SRBIJU??? Prvi put cujem... Od tebe...
Tiki the Boyler
06-01-2007, 11:06 AM
Tiki, a imas li kakav nacrt pa da proucim i unaprijedim dizajn? :)
Samo za tebe... Ostali - nemojte da gledate! :da:
http://www.jannemecek.net/files/Nacrt-Stola.jpg
S tim da će u finalu izgledati malo ljepše, jer će prednji ćoškovi gornje ploče biti zaobljeni (radijus cca 6cm), a srednji dio gornje ploče biti lučno uvučen nekih desetak centimetara! Ponavljam... meni je funkcionalnost (i cijena) bila primarna!
Mislim da je sve jasno... gornja polica (sa 2 x 2HE) je demontažna i osim držanja 2-3 ključna uređaja služi kao odličan stativ za 2 LCD monitora (diže ih u visinu očiju), a dole je rack sa 6HE (izbijanjem donje desne police se može dobiti i 13HE, ali sam se ja odlučio na ovu varijantu jer imam nekih 34cm HiFi uređaja)!
Dole lijevo je kućište za comp sa perspeks (mislim da se tako zove) vratima koja bi trebala fino suzbiti buku, pogotovo što će unutrašnjost tog odjeljka biti obložena apsorberom (3cm piramidica koja se koristi za oblaganje unutrašnjosti zvučnih kutija)...
Ladicu za MIDI klavijaturu nisam planirao jer mi je značajno mijenjala prvobitnu ideju i dizala cijenu, a ja MIDI klavijaturu relativno rijetko koristim!
Kao što se može zaključiti... monitori će mi biti na stalcima! Mislim da je to i estetski bolja varijanta, a o praktičnosti da ne govorim! Puno mi je lakše pozicioniranje monitora u prostoru, a fakat bolje zvuče na stalcima!
Sad nam samo ostaje da čekamo Anitinu MkII verziju! ;)
ANITA
06-01-2007, 01:01 PM
Wow, odlično!
I super ideja sa zaobljenim rubovima!!
Dexxy
09-01-2007, 01:39 AM
Jel ima neko dobrog stolara u Bg, a da nije skup....Hocu da promenim sto, nista specijalno nisam zamislio....Znaci normalan, brz i jeftin stolar (ako postoji takav)...:D
ANITA
09-01-2007, 01:40 AM
Normalan, brz i jeftin. Bar ces jedno od tog morat izbaciti. :)
Dexxy
09-01-2007, 01:47 AM
Zato sam i trazio te tri mogucnosti :D a voleo bi makar da je jeftin ;)
RetroMan
10-01-2007, 04:26 PM
....Znaci normalan, brz i jeftin stolar (ako postoji takav)...
Ma ne postoji, ja trazio i nisam nasao, pa resio da uradim sam. Ispostavilo se da nisam normalan sto sam pocinjao, jer sam uzasno spor, a ispala je skuplja dara nego mera. Najvise vremena i para je otislo na izolaciju kompjutera (kutija u donjem desnom uglu), dok sam osmislio komore, nasao ventilatore, specijalne sundjere... a patch polje i kablazu jos nisam ni poceo. Sad mi naleteo veliki mixer i ne znam sta cu :banghead:
RM
strasni zmaj
11-01-2007, 04:57 PM
zasto se za*ebavate sa stolarima? sta nije lakse projektirati i sastaviti stol od kvadratnih zeljeznih cijevi?
meni osobno gramofoni stoje na visokom stolu iz jednog birca. ima metalno postolje i gore daska debljine kao ona u kuhinji. taman mi je na visini za sankirati tako da ne razbijam kicmu dok miksam. mislim da nema tog stolara koji ce napraviti stol kao bravar.
Dexxy
12-01-2007, 12:53 AM
RetroMan (http://www.rumski.com/forum/member.php?u=2520) Super ti je sto, tako meni nesto slicno treba. Treba da ubacim YAMAHU 02r na sredinu, sa strane rekovi, monitori odozgo..nista spektakularno.
Koliko te je kostao sto, i koliko vremena si potrosio?
RetroMan
12-01-2007, 09:00 AM
Koliko te je kostao sto
Ne znam tacno, pravio sam i rekove istovremeno. Bravar mi je pravio okvire za sto, sto je bila greska jer ni jedan ugao nije prav, pa sam se namucio dok sam iskrojio daske da pasuju, to je bilo negde oko 300 e, zatim plastificiranje, pa ABS lajsne, a specijalni akusticki sundjeri za sanduk negde oko 120 - 150 e, 5 ventilatora, i naravno univer ploce... nakupi se.
koliko vremena si potrosio?
Ne zna se, samo bravar me je zezao par meseci, pa sam se selio, i evo tek juce sam zavrsio.
RM
boggy
12-01-2007, 09:28 AM
.....zatim plastificiranje.....
RM
RetroMan, da li si mozda i drvene delove (medijapan, iverica, sper) plastificirao? To mi je ostala misterija, jer ni danas ne znam da li to rade negde u BG ili ne... svi su nesto planirali, ali niko da kaze.... "da! moze... ja to radim"
unapred zahvalan na informaciji... :)
pozdrav
bogi
RetroMan
12-01-2007, 09:33 AM
da li si mozda i drvene delove (medijapan, iverica, sper) plastificirao? ... niko da kaze.... "da! moze...
Uzmi u obzir da se plastifikacija radi na par stotina stepeni, pa zakljuci sam. :p
RM
boggy
12-01-2007, 09:37 AM
Uzmi u obzir da se plastifikacija radi na par stotina stepeni, pa zakljuci sam. :p
RM
Uzeo u obzir, ako su u pitanju metali... govorim o plastifikaciji drveta ili proizvoda na bazi drveta (radi se na nizim temperaturama od plastifikacije metala, ali i dalje ne "na hladno")
Drugim recima... izgleda da ne znas da tako nesto rade u okolini :)
pozdrav
bogi
RetroMan
12-01-2007, 09:45 AM
govorim o plastifikaciji drveta... radi se na nizim temperaturama
Ako mislis na ono sto se radi za kuhinje i kupatila, to ima naki drugi naziv, ali spada u neku vrstu farbanja.
... izgleda da ne znas da tako nesto rade u okolini :)
Znam coveka koji to radi u Zrenjaninu, znaci malo sira okolina. :D
RM
boggy
12-01-2007, 09:47 AM
....
Znam coveka koji to radi u Zrenjaninu, znaci malo sira okolina. :D
RM
Ne smeta... javi na PM ako ti nije problem, ako ne zelis javno...
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
24-01-2007, 03:55 PM
Danas mi je stigao sto. Nije baš 100% kako sam ga ja zamišljao, ali sam u principu zadovoljan. Vidjeću da okačim neke fotke...
ANITA
24-01-2007, 04:11 PM
Danas mi je stigao sto. Nije ba? 100% kako sam ga ja zami?ljao, ali sam u principu zadovoljan.
Rijetko kad su stvari kakve smo ih zami?ljali.
No, daj stvarno, stavi sličice!
Ja mislim da ću si ga ja sama napraviti. Osmisliti... otići u Bauhaus, dati da mi izre?u po mjerama, kupiti one metalne nosače sa raznoraznim profilima tako da mo?e? napraviti ?to god hoće? i to je to.
Ne da mi se petljat sa stolarima, u?asno mi idu na ?ivce, bar ovih 6 koje znam.
dr.Ru
25-01-2007, 08:11 AM
Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.
boggy
25-01-2007, 08:38 AM
Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.
U NS cak ima i stolara koji imaju svoje masine za krojenje... ja vid'o! :o :banghead: :)
pozdrav
bogi
dr.Ru
25-01-2007, 08:58 AM
U NS postoje stolari koji sami seku ploce? :)
To je retkost! :)
Skoro svi stolari rade tako, i ovde u BG-u, ali ovde (bar kod mene u kraju) nista te ne izadje skuplje kada stolar sve odradi, jer on od tih firmi kupuje stalno i dobija odredjenu marzu a tebi naplati kao kad bi ti sam kupio, uzme pare za kantovanje a kantuje sam... i naravno uzme za ruke (sto i inace platis), tako da ti je svejedno... e ako sam sklapas, onda je to druga prica.
boggy
25-01-2007, 10:10 AM
U NS postoje stolari koji sami seku ploce? :)
To je retkost! :)
Da... ima covek iste one velike masine za krojenje... ozbiljno... doduse ovaj sto ga mi znamo tesko se moze nazvati obicnim stolarom... prostor mu je ubistveno dobar za studio... prilicno velika hala je u pitanju... :banghead: :)
gomila masina... za svasta nesto...
Spucali su one manje difuzore (preko sto komada!!!), za Hammer, za nekoliko dana...
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
25-01-2007, 11:58 AM
Sad možemo pozvati i Stolara Gosta Foruma... :)
Pa naravno da sam radio od pločastih iverastih materijala! Metal jednostavno ne podnosim u svom radnom prostoru, tako da je to bilo jedino moguće rješenje.
I ja sam, Anita, na početku kontao da naručim da mi se izrežu ploče pa da ga sam spojim, ali kada sam sve bacio na papir nije mi palo na pamet da prljam ruke. (btw. U pitanju je firma koja se inače bavi izradom namještaja po mjeri - kuhinje, ormari, stolovi - i njihove nabavne cijene materijala su bar duplo niže nego što ja bilo gdje mogu nabaviti isti. Još kada uzmeš u obzir da na velikim stovarištima, gdje su dobre cijene, prodaju samo ploču u komadu cca 2x3m - na kraju dobiješ sto u samo jednoj boji!)
Tvoju ideju opravdavam jedino ako nemaš nikakvog posla narednih petnaestak dana, imaš dovoljno alata, veliku praznu sobu, koju možeš prljati i prašiti do mile volje, i dosadilo ti je da brineš o kancerogenosti raznoraznih materijala (biće prašine ko u priči)... :)
boggy
25-01-2007, 12:33 PM
Sad mo?emo pozvati i Stolara Gosta Foruma... :)
.....
Da znas!!! :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Ako bude bilo realnog interesovanja... mogu coveka da pitam... nemam nista protiv!!! :mrgreen:
pozdrav
bogi
Tiki the Boyler
29-01-2007, 08:43 AM
Kao što obećah...
Evo ga... STO!
http://www.jannemecek.net/files/Sto.jpg
kao što se vidi sa desne strane je nešto mjesta za rekovske sprave. Uskoro ide punjenje! :)
http://www.jannemecek.net/files/Rekic.jpg
Sa lijeve strane je kućište za kućište računara. Recimo da je dobro izolovano...
http://www.jannemecek.net/files/Kuciste.jpg
a pritom i pristojno ohlađeno...
http://www.jannemecek.net/files/Detalj-1.jpg
Stolari su to fino sklopili... čak su mi omogućili da se još malo udebljam i napravili fini prostor za stomak u sredini...
http://www.jannemecek.net/files/Detalj-2.jpg
a pritom možete vidjeti i koliko ove plastificirane iveraste ploče vole prašinu! :mrgreen:
Jel' dosta?
Dexxy
29-01-2007, 10:34 AM
Dota :D
Mogli
22-02-2007, 03:45 PM
Dota :D
Sta fali ovom stolu?:p
Dexxy
23-02-2007, 08:47 PM
Posto sam ovde video od jednog clana foruma koji je postavio slike stola koji je napravio i svideo mi se, odlucio sam da ga kontaktiram. Culi smo se i dogovorili da mi napravi sto po mojim idejama. Sada cekam da se napravi i postavicu slike kad bude gotovo.
ANITA
23-02-2007, 09:01 PM
Tiki - stol je odličan! STvarno dobro izgleda.
Nego, moj je problemčić što zelim policu s klavijaturom na izvlacenje i to onda mijenja koncepciju na način da je ili preširok ili nemam priliku staviti dodatan prostor za druge stvarčice.
ja sam dugo dugo razmisljao o tome, i na kraju otisao u ikea, sklopio za ~$100 sto preko dva metra sirok, sa sve nekim idiotskim policama koje su mi posluzile kao stalci za monitore. Ispod stoji kontroler na stalku, a rack je s druge strane...
http://www.rumski.com/forum/attachment.php?attachmentid=1525&stc=1&d=1172266516
evo tek sklopljen... sad izgleda dosta drugacije.
diviner
23-02-2007, 09:54 PM
Kao što obećah...
Evo ga... STO!
Sto cega? :mrgreen: ...
Hehe salu na stranu, mjenjaj samo stolicu :)
PS. Dobar ti logo ;)
Dexxy
04-03-2007, 09:34 PM
Kao sto sam obecao.....napravili smo sto i ja postavljam slike da vidite. Ja sam jako zadovoljan :)
P.S. Glavni i odgovorni je RetroMan...forum mi je pomogao da pronadjem coveka za izradu stola (a i u mnogo cemu jos :))...
Hvala ti RUMSKI!!!
Ovako je bilo
Dexxy
04-03-2007, 09:35 PM
....A ovako je sada....:D
Dexxy
04-03-2007, 09:37 PM
.....:d
Arthur
05-03-2007, 02:03 AM
ovo izgleda odlično bre!! kolko para?
Dexxy
05-03-2007, 11:17 AM
U vezi para moras da vidis sa RetroMan-om.. nije skupo .....
ANITA
05-03-2007, 12:10 PM
Dexxy.... stol je S-T-R-A-V-A!!
ANITA
05-03-2007, 12:14 PM
Dexy, malo sam provirila na tvoju stranicu. Super su napravljene... samo kod dobro do?li umjesto ZVANIČNE... ima? vi?ka a pa pise zavanična....
A Anica Milenkovic ima odlične grudi! :D
Dexxy
05-03-2007, 01:01 PM
Dexy, malo sam provirila na tvoju stranicu. Super su napravljene... samo kod dobro do?li umjesto ZVANIČNE... ima? vi?ka a pa pise zavanična....
A Anica Milenkovic ima odlične grudi! :D
Popravio sam (brzi prsti...:D)...drago mi je sto si posetila sajt i ukazala na gresku....A sto se tice Anice Milenkovic, jeste ima, ali nisu njene..;)
ANITA
05-03-2007, 03:39 PM
Popravio sam (brzi prsti...:D)...drago mi je sto si posetila sajt i ukazala na gresku....A sto se tice Anice Milenkovic, jeste ima, ali nisu njene..;)
Znala sam da su samplirane. :rotfl:
Znam da pričamo o stolovima, ali evo ba? me zanima, da li je to vama mu?karcima manje privlačno ili je bitno da je lijepo, pa tko pita ?to je unutra silikon?
Color
05-03-2007, 04:50 PM
Uf, meni su silikoni odvratni... U principu sve sto je vestacki, ne prirodno, sve to mi je nekako strano. Zalosno je koliko zena je u stanju da dpvedu u pitanje i svoje zdravlje, samo da bi "izgledale" bolje..
Al zato mi se sto svidja :D
Dexxy
05-03-2007, 06:16 PM
Uf, meni su silikoni odvratni... U principu sve sto je vestacki, ne prirodno, sve to mi je nekako strano. Zalosno je koliko zena je u stanju da dpvedu u pitanje i svoje zdravlje, samo da bi "izgledale" bolje..
Al zato mi se sto svidja :D
Ma bitan je sto, a silikoni.....to vec nije moj fah...:D
Dexxy
05-03-2007, 06:18 PM
Znala sam da su samplirane. :rotfl:
Znam da pričamo o stolovima, ali evo ba? me zanima, da li je to vama mu?karcima manje privlačno ili je bitno da je lijepo, pa tko pita ?to je unutra silikon?
Dobro bi bilo da je lepo i pridodno. A ako nije prirodno onda je natprirodno....:D
ANITA
05-03-2007, 08:16 PM
Dobro bi bilo da je lepo i pridodno. A ako nije prirodno onda je natprirodno....:D
Pridodno u smislu da se malo pridoda? :D Ili opet tiskarska pogre?ka...:p
Dexxy
06-03-2007, 07:23 AM
Pridodno u smislu da se malo pridoda? :D Ili opet tiskarska pogre?ka...:p
Xa, xa...nista ti ne moze promaci....:D
Arthur
06-03-2007, 05:38 PM
meni je to apsolutna diskvalifikacija kod žene.. momentalno.. ko neki kiborg... a stvarno nemam ništa protiv skromnijih obima, dokle god vlasnica ima super stav ;)
DaBear
06-03-2007, 06:26 PM
meni je to apsolutna diskvalifikacija kod ?ene.. momentalno.. ko neki kiborg... a stvarno nemam ni?ta protiv skromnijih obima, dokle god vlasnica ima super stav ;)
gde vi stigoste od radnog stola????????? boze.....
Dexxy
06-03-2007, 06:29 PM
gde vi stigoste od radnog stola????????? boze.....
Sve to ide u radni staz....:D...i to je deo posla (stola)
@Tiki
kakva su to perspeks vrata?
I pitanje za ostale - gde mogu u Beogradu da se nadju te piramidice kojima se oblazu zvucnici?
Pozz
Tiki the Boyler
12-03-2007, 08:32 AM
A to ti je neko staklo koje nije staklo (tačnije akrilno staklo), a opet nije ni pleksiglas!
U suštini... lakši je od stakla i manje lomljiv, pa kao takav pogodniji za izradu providnih dijelova namještaja...
Uostalom, pogledaj sam...
http://en.wikipedia.org/wiki/Perspex
Piramidalne spužvice bi trebao imati neko ko radi "zvučnike u rinfuzu"... Ja sam to ovde uzeo u firmi koja radi mađarske SAL zvučnike. Predstavništvo im je u Subotici, tako da bi morali imati i neku radnju u BG!
Tiki nemoj da se ljutis, drpio sam ti dizajn za sto:mrgreen: + malo dodao :p
Bas sam bio razbijao glavu kako da ga napravim i vidim tvoj crtez i pomislim kako je lakse drpiti nego smisliti :mrgreen: :rolleyes: ;)
Evo kako sam ga malo doradio
1604
Sutra ide na secenje a posle toga treba da se sastavi, samo sto ce ovaj prirodni biti crn sa "aluminijumskom" ABS trakom.
Saljem slike kad bude gotov.
Tiki the Boyler
13-03-2007, 11:55 AM
Dobro... to će te koštati samo 10% vrijednosti stola! Navratiće moji momci ovih dana! ;)
Pripazi se malo tih kutija na koje si planirao natakariti monitore! Mogle bi prosvirati pa to nikako neće biti ugodno!
I vodi računa o simetriji na koju si izgleda zaboravio... ako voliš svoju kičmu...
Dobro... to će te ko?tati samo 10% vrijednosti stola! Navratiće moji momci ovih dana! ;)
Moze, navrati i ti snjima na pivo i 10%... praseta ;) :D
Pripazi se malo tih kutija na koje si planirao natakariti monitore! Mogle bi prosvirati pa to nikako neće biti ugodno!
Ne bi trebalo, te rupe ispod ostavljam otvorene sa zadnje strane a ispod zvucnika ce ici... neopren (valjda se tako zove), ona guma kao sa podloge za misa.
I vodi računa o simetriji na koju si izgleda zaboravio... ako voli? svoju kičmu...
Nisam zaboravio nego je moralo tako, hteo sam da u te fioke sa leve strane mogu da stanu fascikle pa su morale biti sire, tako da je leva strana ispala sira za nekih 10cm, ali nije strasno jer to znaci pomeranje monitora po 5cm udesno sa svake strane sto nije strasno... a i prostor u sredini je 69cm sto je i vise nego dovoljno za blagi manevar...
nego nisam skontao kakve veze ima kichma sa tim...
Pozz
Tiki the Boyler
14-03-2007, 02:28 PM
Pa ja bih dodao još deset centi i desno pa bio miran!
Ako ti noge budu desno - ekscentar, a monitori tu gdje si ih nacrtao, glava će tražiti centar stereo slike i ići malo "ljevlje"!
Noge desno, glava lijevo - kičma tu i tamo! :)
Nesto sam jos provalio. Ako te kutije ostanu tako zvucnici ce biti 1,3m jedan od drugog, sto znaci da bih i ja trebao da budem na 1,3m od njih, a to znaci da bih morao da sedim na oko 80cm od stola... tako da cu ja te kutije, posto se posebno dodaju na sto, ili ukloniti pa zvucnike staviti na neke stalke ili cu ih pomeriti prema sredini i postaviti ih kako treba.
U svakom slucaju, bice mnogo bolja situacija nego sto je sada jer imam neki budjavi komp sto koji nema mesta uopste, a da ne pricam sto se klati kao da ce da padne svaki cas.
Malo bih drugacije ja to radio da mi sto sluzi samo za muziku ali posto ce to biti ujedno i kancelarijski sto, za posao, ovo je savrseni balans (zato su fioke sa leve strane sire, a sa desne strane je moralo da bude 50cm zbog eventualnih rekova ubuduce).
Cadaverous
15-03-2007, 11:11 AM
Evo i mene.
Ne znam koliko sto vredi ali nisam se žalio na njegovu cenu. Stolar mi je montirao i klizače te klavijaturu mogu da gurnem ispod stola. Evo, vidi se na slici.
Dexy, nije kao tvoj, ali nije ružan !!!
Pozdrav svima !!!
Cadaverous lijep ti je sto,meni se svidja...(jel imas nacrt stola sa mjerama..:) )
Cadaverous
15-03-2007, 01:18 PM
Potrudiću se da pronađem nacrt jer sam ga radio pre godinu dana. Nemam običaj da bacam papire koji mogu da poslu?e 2 puta. Čim ga pronađem poslaću ti. A ako ga ne pronađem, potrudiću se da ga ponovo nacrtam.
Pozdrav
Dexxy
15-03-2007, 02:34 PM
@Cadaverous
Dexy, nije kao tvoj, ali nije ružan !!!
Nije ruzan, super je :D
Potrudiću se da pronađem nacrt jer sam ga radio pre godinu dana. Nemam običaj da bacam papire koji mogu da poslu?e 2 puta. Čim ga pronađem poslaću ti. A ako ga ne pronađem, potrudiću se da ga ponovo nacrtam.
Pozdrav
Hvala druze..;)
ANITA
11-07-2007, 11:33 PM
Mi smo u fazi izrade stola...
našli smo zanimljiv site koji prodaje i nacrte. Stolovi nisu točno što ja želim, ali im je baza odlična, pa sam nacrt kupila za 9,95$ i upravo ga promatramo i gledamo što sve treba modificirati, a i naučit ćemo nešto o izradi usput.
To je ovaj stolić.
http://plans.thefrankes.com/racks/pix/STU-009.gif
Ako netko želi nacrt, pošaljite mi meil pa vam pošaljem pdf.
Sasha Fishter
12-07-2007, 07:36 AM
to je samo za jedan monitor? :) ..salim se ...dobar je stol...al nemas kliznu ladicu za klavijaturu
ANITA
12-07-2007, 08:57 AM
to je samo za jedan monitor? :) ..salim se ...dobar je stol...al nemas kliznu ladicu za klavijaturu
Ma da.... zato ga sad modificiramo. Crtali smo sinoć do 3 am.... sanjali stol i sad nastavljamo, jer nismo sanjali neki dobar. :D
Dimenzije ovog stola su malo čudne.... vrrlo je nizak... tako da ćemo mi malo povisiti ove djelove za rack... stol malo produljiti i dodati ladicu za klavijaturu. Samo da nam se sve poslo?i u glavi jer ću opet ostati bez stola.... :rolleyes:
Sasha Fishter
12-07-2007, 10:30 AM
Samo da nam se sve posloži u glavi jer ću opet ostati bez stola.... :rolleyes:
Sretno onda...treba puno zivaca za preinake :banghead:
i ja kalkuliram nekakvi stol...moj se njise samo ako ga malo dotaknem :D ... Isto tak nemam ideja bas, pa ovaj thread super dode
SandRob
16-07-2007, 10:05 PM
Ne da mi se petljat sa stolarima, užasno mi idu na živce, bar ovih 6 koje znam.
gredu li ti vise na zivce stolari oli mesari? :mrgreen:
i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.
ANITA
17-07-2007, 06:03 PM
gredu li ti vise na zivce stolari oli mesari? :mrgreen:
i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.
Eh, jo? i to!
Mi smo, evo, ipak osmislili do kraja moj stol, no nai?li smo na problem druge prirode. Nigdje nema materijala kakav smo zamislili. :rolleyes: Ni?ta posebno, samo malo deblje (od 3cm) deblje crne daske.... one kao za kuhinjski stol su predebele (4,5cm), a ovih nema u dva vec ducana s grad.mat. u zg. :banghead: No, trazit cemo dalje.
Ili da spojimo dvije tanje daske u jednu i kantiramo ih zajedno pa izgleda kao jedna debela?
Ili da trazim 7.og stolara koji nije tako los?
dr.Ru
18-07-2007, 01:55 AM
Cao Anita!
Koliko znam, jedna ploca je debljine 1,6cm. Obicno se uzimaju 2 i kantiraju zajedno, tako da dobijas 3,2cm. Lepe i kvalitetne ploce su recimo, Eger, potrazi ih po ZG.
Ipak, mislim da je dupla debljina ploce jako teska, to se ne radi, vec se pravi samo dupla maska (jer je lepsa dupla debljina) a unutra, iza te maske je samo jedna ploca.
spidermusic
18-07-2007, 08:54 AM
Bas tako! Radna ploca ne mora cela da bude debljine 3 cm. Dovoljno je samo po ivici postaviti dvostruki sloj materijala, a onda sve to zajedno kantovati. Tako ce radni sto izgledati punije i masivnije, a nece biti previse tezak.
Sto se stolara tice, ostajem bez komentara! I oni najbolji, uvek nesto zabrljaju. Zato sam obavno resio da budem sam svoj majstor. Napravim sam krojnu listu, po principu triput meri jedanput seci. Materijal isecem tamo i gde ga kupujem, oni mi urade i masinsko kantovanje obicnom ili ABS trakom, po zelji, a onda u akciju sklapanja!
Za to ne treba neki poseban alat, samo mala rucna busilici, nekoliko odvijaca, srafovi razlicitih dimenzija prema specifikaciji materijala i, naravno, dobro raspolozenje i strpljenje! Svakako ne treba zaboraviti i nekog odanog pomocnika, jer pri sklapanju treba jos i neka ruka vise osim dve majstorske, a i cetvoro ociju vidi vise nego dvoje!
Pozdrav i srecno!
DaBear
24-07-2007, 08:19 AM
sto se mucite sa majstorima i sa trazenjenjem materijala kad ima vrlo slicno za 390Eura kod Thomann-a??
ANITA
24-07-2007, 02:37 PM
Dobro si rekao. Slično. :(
Nemam ladicu za klavijaturu, nemam uko?ene rackove koji me okru?uju, previsoka je gornja polica.....
Te?ko je naći točno ono ?to hoće?, posebno meni.
ANITA
24-07-2007, 02:37 PM
Aha, jesam li spomenula da je ružan?
Hollywood
17-08-2007, 03:18 AM
Evo i mene.
Ne znam koliko sto vredi ali nisam se ?alio na njegovu cenu. Stolar mi je montirao i klizače te klavijaturu mogu da gurnem ispod stola. Evo, vidi se na slici.
Dexy, nije kao tvoj, ali nije ru?an !!!
Pozdrav svima !!!
Nadji te papire sa nacrtima, molim te. Sto je super, isti ovakav hocu da napravim
Cadaverous
26-09-2007, 12:49 PM
Majko moja, ljudi nemogu da nadjem nacrt , ali broj telefona majstora koji ga je sastavio je 063-807-32-66. On ima nacrt.
Srecno svima. Odlican je majstor i svaka korekcija je moguca po svacijoj zelji.
Pozdrav svima
Steka
26-09-2007, 04:10 PM
http://www.dxmusicstudio.com/site/zig.php
Ja bih pre rekao da Reni pobedjuje u ovim silikonima :D:D
Dexxy
26-09-2007, 04:46 PM
Zato mora da bude dobar sto....;)
....Nece da ide direktno na sliku, zasticena je.....:D...ali evo...
idekius
26-09-2007, 04:58 PM
Dexxy, sto ti je prelep! Moracemo da obavimo neke telefonske konsultacije, tj. trbace mi par saveta ;):mrgreen:
Dexxy
26-09-2007, 05:39 PM
Dexxy, sto ti je prelep! Moracemo da obavimo neke telefonske konsultacije, tj. trEbace mi par saveta ;):mrgreen:
Nije problem....u svako doba...:D
alhoholicar
28-10-2007, 12:15 PM
Evo konacno i ja ubacih novi sto...
2478
2479
2480
Ne vidi se ali su cijelim bocnim stranama napravljene pregrade za smjestanje diskova, kao i sa prednje lijeve strane... Dvije ploce oko mixera su napravljenje tako ta idu ka dolje, odnosno na blizem dijelu su 8cm od donje ploce stola, a na daljem dijelu(ka monitorima) su 12 cm.
ANITA
28-10-2007, 12:40 PM
Alkoholicar, stol je super! Najsličiniji onome što meni treba!
Imaš kakav nacrt...?
alhoholicar
28-10-2007, 01:28 PM
Hvala,provjericu da li ga je stolar vratio...Mada mislim da je najbolje da sama nacrtas za tacno ono sto tebi treba...
p.s. Vidim, da si me oslovila kako treba iako mi je nick drugaciji... To je zato jer kad sam se probao registrovati sa raznim imenima- sve zauzeto-rekoh ajd da probam ALKOHOLICAR, ali bjese zauzeto i to , te ja postadoh alHoholicar
@Dexxy
Proslo je neko vreme, kako si zadovoljan ergonomijom stola?
Dexxy
08-01-2008, 11:12 PM
Ja sam prezadovoljan i nista ne bih menjao. Navikao sam se na visinu zvucnika, bukvalno sve je kako sam zeleo.
Sprave u racku.... pod rukom?
Dexxy
08-01-2008, 11:18 PM
U principu da....Mada je malo duzi zbog Yamahe 02r. Ali malo se nagnes zbog razgibavanja :wink:
Steka
10-01-2008, 08:35 PM
meni svi ovi stolovi sem dexxy-jevog lice da cete svi uskoro patiti ud artritisa i da ce vas boleti tetive na rukama. Laktovi moraju da leze na stolu a ne da vise u letu zar ne?
Tiki the Boyler
10-01-2008, 09:09 PM
Ja ne znam kako si ti građen, ali meni ni teoretski laktovi ne mogu da stoje na stolu ako držim ispravljena leđa!!! :shock:
boggy
14-01-2008, 02:48 PM
Ja ne znam kako si ti građen, ali meni ni teoretski laktovi ne mogu da stoje na stolu ako dr?im ispravljena leđa!!! :shock:
Podigni radnu povrsinu... meni barem tako vise odgovara... visina obicnog daktilo-stola ima smisla za tastaturu...
Koristim jos i jastuce ispod lakta... inace mi trne ruka... posle dugotrajnog rada.... kad se zaboravim.
pozdrav
bogi
moj novi radni stol ;)
http://img210.imageshack.us/img210/9384/studioiq9.th.jpg (http://img210.imageshack.us/my.php?image=studioiq9.jpg)
lesha
19-01-2008, 01:28 PM
lepo izgleda.
Pitanje za sve koji imaju master klavijaturu i tastaturu ispred sebe (klavijatura na izvlacenje : Moze li da bude udobno i jedno i drugo? postoji li nacin ?
Moritz
19-01-2008, 02:45 PM
Zavisi od debljine klavijature, ja sam imao mali problem ( u pitanju je tada bio D 50 Roland) zbog debljine iste pa mi je zbog toga cesto noga udarala u gornju plocu koja je nosila na sebi klavijaturu.
Klavijature mi je bila na ok visi ali posle odredjenog vremena su mi zglobovi na sakam poceli stradati jer mije tastatura bila vise nego sto je otpimalno. Kako rece Boggy idealna visina za tastaturu je ka za daktilografe ( fijoka ispod radne ploce stola)
I dalje mi predstavlja problem kako da namestim master i tastaturu ispred sebe a da mi ni jedno ni drugo ne smeta prilikom rada a da mi je sve opet tu na dohvat ruke.
Argosy ima fina resenja ali sve opet zavisi od velicine korisnika...ako je neko krupan i visok dzaba mu sve opet ce se patiti.
Zavisi od debljine klavijature, ja sam imao mali problem ( u pitanju je tada bio D 50 Roland) zbog debljine iste pa mi je zbog toga cesto noga udarala u gornju plocu koja je nosila na sebi klavijaturu.
Klavijature mi je bila na ok visi ali posle odredjenog vremena su mi zglobovi na sakam poceli stradati jer mije tastatura bila vise nego sto je otpimalno. Kako rece Boggy idealna visina za tastaturu je ka za daktilografe ( fijoka ispod radne ploce stola)
I dalje mi predstavlja problem kako da namestim master i tastaturu ispred sebe a da mi ni jedno ni drugo ne smeta prilikom rada a da mi je sve opet tu na dohvat ruke.
Argosy ima fina resenja ali sve opet zavisi od velicine korisnika...ako je neko krupan i visok dzaba mu sve opet ce se patiti.
I ja gledam da maznem neko Argosy resenje, ali zbog svega navedenog cu verovatno master ostaviti sa strane, a raditi sto za daw + nesto rack outboarda.
Isti problem imam i na svirci, ne postoji dobar stalak za 2 klavijature, za ljude od 190cm
SandRob
19-01-2008, 06:19 PM
Pitanje za sve koji imaju master klavijaturu i tastaturu ispred sebe (klavijatura na izvlacenje : Moze li da bude udobno i jedno i drugo? postoji li nacin ?
bas radim stol koji ce imat skafetin sa klavijaturom koji ce se izvlacit. za sad je sve na papiru. nadan se da ce funkcionirat jer cu koristit standardne nosace (shine) za skafetine koji (otvoreni) mogu nosit 50 kila.
bas radim stol koji ce imat skafetin sa klavijaturom koji ce se izvlacit. za sad je sve na papiru. nadan se da ce funkcionirat jer cu koristit standardne nosace (shine) za skafetine koji (otvoreni) mogu nosit 50 kila.
Znas li mozda, koje su optimalne visine radnih ploca?
SandRob
19-01-2008, 06:35 PM
Znas li mozda, koje su optimalne visine radnih ploca?
ne znan. ja san izmiri prima sebi, odnosno prema starom stolu na ciju visinu niko nije ima primjedbu.
meni ce radna ploca doc na 820.
BladeR
13-02-2008, 09:30 AM
Jel mi moze ko reci kako se zove ta spuzva sa malim piramidicama i ako zna u kakvim se to ducanima moze pronaci i kakava je cijena?:confused:
Evo mog, malo modifikovanog Tikijevog stola...
... naruceno u Zomont-u na Ibarskoj po merama koje sam im dao... dobijeno iseceno i iskantovano, uglavnom abs-om... ja sklopio polako i...
3045
3047
3048
3050
SandRob
15-02-2008, 01:43 PM
http://img217.imageshack.us/img217/6145/stol3ht7.jpg
meni se ovakav stol svidja i sebi cu napravit nesto slicno. prilagodit cu ga svojima potrebama.
lesha
15-02-2008, 01:46 PM
zoki, sta ces sa ovim plocicama pozadi?
zoki, sta ces sa ovim plocicama pozadi?
Pa, jbg... da ih lupam mi se ne radi jer je to katastrofalan posao... probao sam u jednom uglu da ih skidam i odustao jer su to plocice koje su stavljene pre 25 godina i kad ih lupas lome se na najsitnije delove:banghead:, pa sam nasao kompromisno resenje... posto nemam komercijalni studio da bih vrsio neke velike poduhvate (a i kostalo bi prilicno da tretiram akusticki celu prostoriju), resio sam da napravim panele koji ce biti 170x110 i u njima ce biti azmafon a spolja azmaAD ploce i stavicu po jedan na svaki zid, a na plafon cu staviti dva manja panela. Vec sam napravio dva panela i poceo treci, slikao sam sve pa cu kad bude gotovo i ofarbano staviti sve slike... inace pravim i 4 bas trapa koji ce biti visine 1,5m, bice na drvenom ramu, 7 slojeva azmafona i presvuceni mikrofiberom... i od njih ce biti slike...
... jedino sto ja to mnogo sporo radim jer nemam toliko vremena ali bice...
Pozz
meni se ovakav stol svidja i sebi cu napravit nesto slicno. prilagodit cu ga svojima potrebama.
Nemoj molim te! To je preglomazno!!! Nema? ba? veliku re?iju, a sad i to...i mixete su pravi akustički "busteri", takav visok stol pa je jo? gore. Neka bude sve u max. visini polo?aja ruku kada su one na stolu, isto rackovi,...sve. I LCD monitori se mogu spustiti malko ni?e, potrebna je samo jo? jedna polica koja je ni?a za toliko koliko dug "vrat" stalak je LCD monitora...stol ne sme da bude ne predug ne pre?irok, sve su to prve refleksije tebi direktno iz zvučnika u glavu!
Neka ne bude barijere među glavom slu?aoca i zvučnika!
Bit če? mi zahvalan, vjeruj. Imati 3 svoja studia i izgraditi ih, učiti te pratiti razvoj akustike vi?e od 13 godina daje neke male prednosti. I moj prvi studo je bio nalik tome:banghead:
SandRob
15-02-2008, 02:47 PM
Nemoj molim te! To je preglomazno!!! Nemaš baš veliku režiju, a sad i to...i mixete su pravi akustički "busteri", takav visok stol pa je još gore. Neka bude sve u max. visini položaja ruku kada su one na stolu, isto rackovi,...sve. I LCD monitori se mogu spustiti malko niže, potrebna je samo još jedna polica koja je niža za toliko koliko dug "vrat" stalak je LCD monitora...stol ne sme da bude ne predug ne preširok, sve su to prve refleksije tebi direktno iz zvučnika u glavu!
Neka ne bude barijere među glavom slušaoca i zvučnika!
Bit češ mi zahvalan, vjeruj. Imati 3 svoja studia i izgraditi ih, učiti te pratiti razvoj akustike više od 13 godina daje neke male prednosti. I moj prvi studo je bio nalik tome:banghead:
nece bit skroz ovakav. bit ce nizi.
http://img176.imageshack.us/img176/6482/stol1rz9.gif
ovo je skica ali totalno nerazmjerno nacrtana.
sa monitora cu skinut njegov stalak, tako da mi dno ekrana legne na stol (kao sto je na ovom plavom stolu, a rek spustam jos nize, na 3U visine.
sto ti se cini je li to dovoljno nisko? moglo bi jos nize ali ne puno nize a dosta bi zakonpliciralo izradu.
To sa ekranima je dobro rje?enje i to da rack spu?ti? ni?e je super ali čemu ti slu?i taj most nad samim stolom?
Koliko razumijem zvučnike če? imati na samostalnim drvenim stalcima.
SandRob
15-02-2008, 07:02 PM
most je zbog estetike i da na njega (uz monitor) mogu stavit male nearfield monitore, ali i da ucvrsti konstrukciju reka.
taj most podize sve samo za dvadesetak milimetara, a njegova sirina je samo 140mm. glavni monitori su iznad svega i razmaknuti i cini mi se da im stol nece smetat.
bdv: rezija je 4m x 3m.
moj prijedlog je još uvijek bez "mosta", upotrijebiti "kotnike"/ u čoškovima/ uglovima stola ili racka kovinski elementi za učvršivanje konstrukcije.
Nearfielde bih dao isto na samostojne recimo drvene stalke.
To je samo predlog sa stališča akustike, ne trebaš tako i napraviti ali režija je mala i več si napravio dosta kompromisa tako da...
SandRob
16-02-2008, 07:56 AM
ma, ti mostovi su vrlo uobicajeni na stolovima, a ja sam ovaj most spustio najnize sto san mogao - samo 160mm (to je zaista malo) iznad razine radne povrsine stola. 24 incni monitor strsi jos 220 milimetara iznad vrha racka (mosta).
ko sto san rekao, most je sirok samo 140mm.
millennia preamp je dubok 340mm pa virujen da ce ovaj most iznad prempa dodatno razbit reflektirajuce povrsine.
bdv: dubina akai samplera je 420mm. ok, njega ne koristim. necu ga ni stavljat na stol, ali cisto zbog usporedbe. :wink:
taj most je i granicnik, da znam da nista nesmi bit iznad njega!
tehniksov gramofon je (sa poklopcem) 20mm visi od moga racka (mosta). tek, kad mu skinem poklopac, gramofon moze uc ispod mosta. adat udje ali iznad njega ostane samo 2mm. ;)
nego, sad san vidi da mi je radna ploca bila malo previsoka i spusti san je jos za 40mm. znaci, sve skupa ide jos dole za 40.
ma, meni je taj most drag, jer mi daje kompaktnost stolu i zrcalnu simetriju (i urednost) cijeloj konstrukciji ispred mene, sto mi daje i jedan lipi, cak inspirativni osjecaj, kad stojim ispred svega i mixam. :da:
boggy
16-02-2008, 08:04 AM
moj prijedlog je jo? uvijek bez "mosta", upotrijebiti "kotnike"/ u čo?kovima/ uglovima stola ili racka kovinski elementi za učvr?ivanje konstrukcije.
Nearfielde bih dao isto na samostojne recimo drvene stalke.
To je samo predlog sa stali?ča akustike, ne treba? tako i napraviti ali re?ija je mala i več si napravio dosta kompromisa tako da...
Slazem se sasvim!
U studijima rackove i stolove obicno svodimo na apsolutni minimum... dok ljudi cesto od studija prave da izgleda kao bankarska kancelarija... ali dobro... :) :rolleyes:
pozdrav
bogi
SandRob
16-02-2008, 08:30 AM
sad se bas mislim.
ako stavim nirfild monitore na most. izmedju njih i mojih usi ne stoji nista. ako ih stavim na stalak, onda je izmedju nas stol i ono sto je na njemu.
takodjer, kad nema mosta, izmedju mene i monitora (jednih i drugih) nisu jednake 'zapreke' pa pretpostavljam ni 'jednak' zvuk. dok, kad je most onda je put od lijevog i desnog zvucnika do mojih usi isti - zrcalno simetrican.
ima li ovo logike?
boggy
16-02-2008, 09:38 AM
sad se bas mislim.
ako stavim nirfild monitore na most. izmedju njih i mojih usi ne stoji nista. ako ih stavim na stalak, onda je izmedju nas stol i ono sto je na njemu.
takodjer, kad nema mosta, izmedju mene i monitora (jednih i drugih) nisu jednake 'zapreke' pa pretpostavljam ni 'jednak' zvuk. dok, kad je most onda je put od lijevog i desnog zvucnika do mojih usi isti - zrcalno simetrican.
ima li ovo logike?
Ok, L/R simetrija je krucijalna za stereo monitoring.
Jedno od pravila u studijskoj akustici je, otprilike "sto manje BLISKIH velikih i ravnih povrsina koje ne kontrolisemo"... to ne znaci da treba izbaciti veliki mikser, ali treba barem biti svestan koje on probleme unosi, i koliko treba coveku da se na to navikne... nekada ni ne uspe.
Postujem cinjenicu da lepota prostora moze uticati na motivaciju, ali ne treba zaboraviti da se ipak na kraju miksa "na ushi"... a ne "na ochi"
pozdrav
bogi
SandRob
16-02-2008, 10:18 AM
Ok, L/R simetrija je krucijalna za stereo monitoring.
Jedno od pravila u studijskoj akustici je, otprilike "sto manje BLISKIH velikih i ravnih povrsina koje ne kontrolisemo"... to ne znaci da treba izbaciti veliki mikser, ali treba barem biti svestan koje on probleme unosi, i koliko treba coveku da se na to navikne... nekada ni ne uspe.
Postujem cinjenicu da lepota prostora moze uticati na motivaciju, ali ne treba zaboraviti da se ipak na kraju miksa "na ushi"... a ne "na ochi"
pozdrav
bogi
boggy, molin te procitaj moj post iznad. u njemu san napisa jos razloga zbog kojih mislin da je most ok.
hvala :)
boggy
16-02-2008, 10:39 AM
boggy, molin te procitaj moj post iznad. u njemu san napisa jos razloga zbog kojih mislin da je most ok.
hvala :)
Jesam :)
Evo:
sad se bas mislim.
Gresis.
Kada ih stavis na "most" imas blisku ravnu povrsinu (radna povrsina)... njima (monitorima) JAKO blisku. Kada ih stavis na stalke.. ta povrsina i dalje postoji ali je dalja od monitora.
Pojava koja je uvek u slucaju kada su izvori zvuka bliski ravnim povrsinama je "comb filter"... tako se manifestuje na merenjima.
Kada su zvucnici na stalku, udaljeni malo od stola, onda je ova pojava manje izrazena, i to je dovoljan razlog da se ne pravi kompromis.
ima li ovo logike?
Sandro, zvuk se ne prostire kao svetlost baterijske lampe... cak i prepreke koje su "sa strane" zvucnika, "tik uz njega", njemu smetaju... odnosno ... ne smetaju njemu... njega bas briga... smetaju tebi...
kod zvucnika zvuk pocinje da se prostire priblizno kao svetlost baterijske lampe tek od otprilike 5kHz... zavisno da li je horn-loaded ili ne... moze i nize
pozdrav
bogi
SandRob
16-02-2008, 04:10 PM
koliko vidim, sto god napravim je kompromis. idealne situacije nema. e, sad je pitanje, kad uzmes u obzir sve razloge za i protiv, koji je kompromis manji.
znan da su sve velike povrsine problem a i prostor me dodatno ogranicava pa san napravi najmanji moguci razmak od mosta/ekrana do ruba stola (do mene) od samo 500mm.
u tih pola metra nalazi se tipkovnica i moje ruke naslonjene na stol sto mi se cini da poprilicno 'neutralizira' tu ravnu povrsinu radne ploce.
ako ih stavim na stalak, opet ih necu moc dovoljno udaljit (zbog malog prostora) a ravna povrsina izmedju njih i mene ce se povecat.
to ce zbilja morat neki strucnjak na licu mista procjenit sto je bolje.
boggy
16-02-2008, 04:17 PM
koliko vidim, sto god napravim je kompromis. idealne situacije nema. e, sad je pitanje, kad uzmes u obzir sve razloge za i protiv, koji je kompromis manji.
....
To je poenta....
pozdrav
bogi
Točno tako kako je boggy rekao, osim da se frekvencije počinju polagano obna?ati kao svjetlosne zrake več vi?e nego pola ni?e:)
Rje?enje je, da napravi? čim praktičniju ne preveliko a dovoljno veliku povr?inu bez nekih visina, te napravi? stalke i za nearfield monitore. Taj most i nije dovoljno rigidan, pa bi oscilirao sa zvučnicima na nekoj frekvenciji...
A to ?to ima? na stolu i stvara neku asimetriju zanemari.
Usput: kakve ima? monitore-zaslone (CRT, LCD)? Dva?
SandRob
17-02-2008, 07:06 AM
Usput: kakve imaš monitore-zaslone (CRT, LCD)? Dva?
imam dva ali nisu isti.
jedan je samsung syncmaster 245b:
http://www.samsung-hr.com/images/catalog/119/mid_768_0220681.JPG
a drugi samsung syncmaster 192t:
http://review.zdnet.com/sc/30417849-2-120-0.gif
e, sad ne znan bili radi na oba. misli san da bi bilo dobro na jednom radit, a na drugom cilo vrime imat nekakav analajzer tipa pinquin ili slicno.
ako se odlucim za oba monitora, ne znan di bi ih stavi.
jedan do drugog ne dolazi u obzir. bilo bi ruzno i neprakticno pa ostaju dvi mogucnosti: jedan iznad drugog (ako ne smeta zvucnicima) ili da drugog maknem skroz sa strane (da ne smeta zvucnicima), jer ionako analajzer pogledam 1 put u sto godina.
boggy
17-02-2008, 07:41 AM
Monitor-analajzer stavi na zid... izmedju monitora-zvucnika.... dovoljno je velika slika a s obzirom sa koliko "paznje" pratis taj analajzer mislim da ce ti biti super.
pozdrav
bogi
SandRob
17-02-2008, 08:04 AM
Monitor-analajzer stavi na zid... izmedju monitora.... dovoljno je velika slika a s obzirom sa koliko "paznje" pratis taj analajzer mislim da ce ti biti super.
pozdrav
bogi
u, jebate. koja super ideja. 8-)
a i sad su mi trenutno monitori u takvom odnosu, samo sto monitor-analajzer nije na zidu nego na kucistu kompjutera, koji mi je privremeno na stolu iza glavnog zaslona.
i bas je pregledno a monitor-analajzer nije preblizu i ne odvraca paznju. :da:
bdv: ma, pratim ja analajzer vrlo pazljivo... kad mi treba. :wink:
e pa vidi?, sinergija timskog rada:)
meni ovo deluje udobno, prakticno, neskupo za DIY i akusticki ne previse stetno
http://www.argosyconsole.com/argosy_ravenh10.html
??
Miha Blaze
11-03-2008, 12:56 AM
??
super je :) samo bedak, onda posle ne mogu da igram counter-strike malo mi ima mesta za misha :)
................lol :rotfl::rotfl::rotfl:
Deluje mi da zbog male radne povrsine nema previse problema sa prvim refleksijama. Ne znam za ove rackoe na podu, mada iz ovog ogla deluu kao da su van ose slusanja, a i dosta su nisko da bi pravili problem
Mislim da su rackovi super. Pravi princip... akustički gledano:) .
I stol je čim manjih dimenzija zbog prvih refleksija8-)
Jedino treba paziti da se ne prospe kafa na sprave u racku :)
Steka
12-03-2008, 04:32 AM
Upropastices tetive na rukama nakon duzeg koriscenja, a mozda ti i strada jos nesto. Gde ces mis da stavis ??
??
Pa nije ba? ta miza primerna za takvu klavijaturu:)
Evo "mastering minimalizma" Bob Katza
http://www.realtraps.com/cust_katz.jpg
Ovo mi vise deluje audiofilski:)
Arthur
12-03-2008, 10:59 AM
koji tresh od zavese :bljak:
Pa zadnje vrijeme dolazi kod akustičkih dizajna do "hibrida" između mastering in mix studija, koje pomalo liče na audifilsku sobu (mislim na prave audiofile koji znaju ?to je akustika, ne one koji imaju sistem za 300.000? u goloj sobi).
Poanta je, da ima urađen dobar bastraping (iza one grozne zavese ima bastrape), prve refleksije pokrivene absorberima, precizni zvučnici, stra?nji difuzori, rackovi čim ni?i zbog prvih refleksija, ako mo?e bez miksete i radnog stola, te u sweet spotu udoban polo?aj:) .
Ne ka?em, da ima idealnu prostoriju ali na neke činjenice je pazio... a ima on jo? neke studije gde radi...
SandRob
12-03-2008, 12:47 PM
ima na zidu one difuzore iz startreka. :wink:
lesha
12-03-2008, 12:51 PM
ima na zidu one difuzore iz startreka. :wink:
i ti si primetio :D
Da:rotfl: .Mnogo puta je govorio, da če to promijeniti (to su absorberi na prvim refleksijama/ pijenice sonexove) ali evo; bob katzova kobila je uvijek bosa:grin: .
Ima nekoliko mastering/ mix studija, koji su sređeniji kao njegov. Ipak to je više njegov domači mastering studio.
dlukace
12-03-2008, 02:43 PM
pass labs pojačalo...hmmm?:cry: :banghead: :D :banghead: :mad: :da: :(
boom.trass
12-03-2008, 05:43 PM
koji tresh od zavese :bljak:
Iza se nalazi tus kabina.:wink:
Tribal_kg
10-05-2008, 07:14 PM
Konacno sam uradio nov radni sto. Doduse, nisam ga ja radio ali nije to sad bitno. :D
Nisam jos sve popakovao, a u ponedeljak cemo odraditi vrata skroz levo i stize mi staklo za vrata gde ide komp. Cim budem imao vremena nacicu materijal da izolujem racunar, kao Tiki sto je radio.
http://www.fileden.com/files/2007/7/19/1279218/Radni%20sto%20027res.jpg
http://www.fileden.com/files/2007/7/19/1279218/Radni%20sto%20023res.jpg
Hvala Tikiju i "7" (sedmici.. Kizoniju... :))... Koristio sam Tikijev nacrt samo sto sam ga malo prilagodio sebi..
Pozdrav,
Sale
Dexxy
10-05-2008, 07:31 PM
Super ti je sto :)
Eeee Tiki Tiki, trebao si da patentiras... :wink: :)
Tribal... super je sto, ja nisam smeo crni da pravim jer sam se tripovao da ce svako zrno prasine da se vidi... ali super izgleda
Pozz
StypeBones
02-11-2008, 10:58 AM
Ovo je moje cudo. Konacno gotovo. Jos nedostaju neke komponente, koje ce sjesti u ovu prazninu sa lijeve strane gore (mic preamp, sampler..patchbay..) a s desne strane dolazi jos jedan 22" LCD monitor. Pod Alesis monitore dolaze siljci da ih odvojim od podloge.
Tiki the Boyler
10-11-2008, 04:34 PM
Eeee Tiki Tiki, trebao si da patentiras... :wink: :)
Eeeeeee...
A moj sto ovih dana ide na upgrade... ponestalo mi rekovskih mjesta... Sva sreća što je gornji dio zaseban pa ga je veoma lako zamijeniti većim!
Poz!
p.s. Drago mi je da nacrt "radi"!
Tribal_kg
10-11-2008, 06:17 PM
Zato sam ja odmah napravio malo vishi most. :)
Inace, sto je fenomenalan, funkcionalan. Stvarno bi trebalo patentirati. Lenj sam pa jos nisam malo izolovao racunar ali bice i to. :)
Mene jedino namuci ova crna boja. Sto rece Zoki, svaka trunka prasine se vidi. :)
monkeynutz
16-11-2008, 12:56 PM
http://www.raxxess.com/catalog.asp?CATID=245
www.audion.hr
Eomsy
16-01-2010, 02:13 PM
Da malo o?ivim temu, moj budući radni stol. Jednostavan, al' funkcionalan :grin:.
http://img704.imageshack.us/img704/2148/7stolprisklapanju.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/7706/8stolsklopljenipopunjen.jpg
66musicman
19-01-2010, 10:51 PM
Da malo o?ivim temu, moj budu?i radni stol. Jednostavan, al' funkcionalan :grin:.
Da li bi bio voljan da navede? ta?ne dimenzije radnog stola sa slika
Mnogo mi se svi?a, pa bih sklopio isti takav za mene !!!
PLEASE ! ! !
Eomsy
20-01-2010, 02:16 PM
Da li bi bio voljan da navede? ta?ne dimenzije radnog stola sa slika
Mnogo mi se svi?a, pa bih sklopio isti takav za mene !!!
PLEASE ! ! !
Zar nisi primjetio malo zaokru?eno "R" na rubu slika ?? Al' dobro, za tebe cijena po metru mjere je 800 ? :D:D:D ....
.......................
Moram da nađem slikice sa dimenzijama, pa ti mogu mail-at? Po?alji mi svoj mail na PM.
U svom prija?njem studiju sam imao skoro upravo takvu radnu povr?inu.
Za monitore/ekrane sam poglubio jednu policu ispred tako da su bili ni?e kao radna povr?ina koliko je i?lo - do kraja do LCD matrice i jo? nakrivljena prema očima (pod kutom koliko ide).
Ali ipak takav stol je preglomazan i stvarat če akustičke anomalije...
Gledaj: http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27308
Ako ne treba? takvu veliku povr?inu onda ju smanji.
A ako mo?e daj si napravit takve rackove: http://www.argosyconsole.com/html_internal/argosy_studiofurniture_rackenclosures_RacknRollH10 .html
Mislim da je NLP u pravu..... iz iskustva, ergonomija toga sto si nacrtao je prilicno ok, ali refleksija i rezonancija te ooogromne kutije ce biti previse. Evo kako sam ja to resio
http://rumski.com/forum/showpost.php?p=254795&postcount=187
http://rumski.com/forum/showpost.php?p=254796&postcount=188
Eomsy
22-01-2010, 04:37 PM
Mislim da je NLP u pravu..... iz iskustva, ergonomija toga sto si nacrtao je prilicno ok, ali refleksija i rezonancija te ooogromne kutije ce biti previse. Evo kako sam ja to resio
http://rumski.com/forum/showpost.php?p=254795&postcount=187
http://rumski.com/forum/showpost.php?p=254796&postcount=188
Ljudi, shvaćam vas u potpunosti. OFF, vidio sam vi?e puta kako si sredio svoj studio i mislim da je jebenica, ali moram vam priznati da se ne osjećam dobro za malom radnom povr?inom :banghead: ... jednostavno osjećam nekakvu tjeskobu, te?ko je to za objasniti ... VOLIM VELIKE RADNE POVR?INE i sa njima se osjećam sigurno, tako da ću ipak zadr?ati sada?nju ideju. Hvala Vam na prijedlogu, sa akustičke strane shvaćam prednosti, ali ovo sam JA ....
Pa zna?; mi gnjavimo da si osvije?ten a ti sam odluči? gdje če? da ga tu i tamo poser**:D
Samo tako dalje, bit če ipak dosta fini studio.
percival
22-01-2010, 07:42 PM
Evo kada je tema vec ozivljena da i ja nesto okacim.Stol bi trebao ovako izgledati samo sto ce umjesto polica s desne strane vjerovatno biti rack mjesta.Ni cijena nije prevelika cca 150-200e.
percival
22-01-2010, 07:54 PM
jbg. evo i slika
ANITA
18-06-2010, 07:40 AM
I ja opet radim novi stol.
Ovdje ima izvrsnih ideja...
http://www.omnirax.com/index.php/DisplayCategory/0-19
Meni treba kombinacija ovog
http://www.omnirax.com/DisplayImage.php/0-995
i ovog
http://www.omnirax.com/DisplayImage.php/0-293
i ovog
http://www.omnirax.com/content/Picture%20101.jpg
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27308
!!!
ANITA
18-06-2010, 09:40 AM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27308
!!!
Hvala ti za ovo. Sve sam pročitala.
I da, logično je i korisno, ali na?alost meni totalno neizvedivo.
Moram imati prilično povi?en stol radi klavijature (i dugih nogu :D) a i odgovara da bude visoko jer često satima pi?em note na papiru, pa prebacujem na komp (?to vi?i stol, to bolji za moja leđa...).... dakle.. morat će biti kao i do sad. Visoki stol. :(
Biti će ok.
disco violence
18-06-2010, 11:27 AM
jbg. evo i slika
Po mom iskustvu komp se manje čuje kada je kući?te sme?teno izvan stola.Naravno to zavisi od samog kompa,tj. koliko se čuje,ali po?to se te?i ?to većoj ti?ini mislim da bi ipak trebao da bude negde pored stola.
Hvala ti za ovo. Sve sam pročitala.
I da, logično je i korisno, ali na?alost meni totalno neizvedivo.
Moram imati prilično povi?en stol radi klavijature (i dugih nogu :D) a i odgovara da bude visoko jer često satima pi?em note na papiru, pa prebacujem na komp (?to vi?i stol, to bolji za moja leđa...).... dakle.. morat će biti kao i do sad. Visoki stol. :(
Biti će ok.
Pa odvisno od veličine prostorije i kako najpametnije rasporediti (akustičko gledano) sve potrebne (...i premnogo puta nepotrebne!...) elemente u prostoru.
Stol/miza/radna povr?ina nema ba? neke veze sa leđima ako je na standardnim visinama (ne kao "Bob Katz princip" gdje trpiju koljena...), nego navika kako se sjedi i kakva je ergonomska i kvalitetna stolica na kojoj se sjedi i uop?te omogučava (ili čak prisiljava... ala Spinalis stolice) zdraviji način sjedenja!
Sve je stvar volje, ?elje, navike:)
Lično imam i sam dosta močne problema sa leđima.
... ako imam kvalitetnu stolicu i sjedim kako treba i pazim da sam koliko toliko fiskulturno u kondiciji (da mi i mi?iči nose tjelo a ne samo kralje?nica) nemam skoro nikakvih problema unatoč ozljedama:wink:
boggy
21-06-2010, 01:31 PM
Nastavak diskusije sam premestio u poseban thread "Radna stolica (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34348)"
Posto se od gornjeg posta pa na dalje uglavnom prestalo da prica o stolovima...
pozdrav
bogi
ANITA
08-07-2010, 08:33 PM
Mi smo napokon smislili radni stol! Prona?li smo novog stolara koji je bio voljan s nama raditi na nacrtu danima i prona?li smo rje?enje nakon dugo muke, crtanja i razmi?ljanja, danas izabrali materijale i za koji tjedan imat ću svoj novi stol. Napokon!!!
Malo me iznenadio konačan iznos (800 E) , ali isplatiti će se. Stavim slike kad nam stigne. Do kraja mjeseca sigurno.
Jeeedva čekam. :D
800?:shock:... pa dobro..
... ako bi sami iscrtali detajlan nacrt i dali u kakav "hobby program"/tamo gdje re?u na meru ivericu, mdf i slično+obuku u furnir+obrube sa ABS-om rubove... ne bi do?li ni do trečine ove cjene i da je od pravog drveta nema ?anse... iako bi bio veličine da napuni celu sobu:)
Ali va?no da če dobro slu?iti namjeni.
ANITA
09-07-2010, 08:21 AM
Ma računica je jednostavna. Materijal je koliko je... to plaćamo direkt dućanu, plus pola vrijednosti materijala uzima stolar.
Da je puno, je. Nisam očekivala toliko.
Ali htjela sam debele daske, oble rubove i na tome smo najviše potrošili zapravo.
DaBear
09-07-2010, 09:13 AM
Ma računica je jednostavna. Materijal je koliko je... to plaćamo direkt dućanu, plus pola vrijednosti materijala uzima stolar.
Da je puno, je. Nisam očekivala toliko.
Ali htjela sam debele daske, oble rubove i na tome smo najvi?e potro?ili zapravo.
nije skupo ! Nije fora da izgleda kao da je sklepano od isecenih daski !
treba to lepo zavrsiti, izsmirglati, zaobliti, ofarbati, izlakirati, pa prisrafiti sta vec treba, rack strips, rupe za kablove, itd....
Plus - ako neko dolazi u studio - mora da izgleda pro.
meni je izgled JAKO bitan.na kraju, treba da se sedi tu dugo i radi (i zaradjuje) i treba sve da bude najbolje sto moze !!
Baci slike!
pozz
ANITA
09-07-2010, 12:34 PM
Točno to, Da Bear! Na sve smo mislili! Sakriti kablove, vodilice postaviti ispod, vrata?ca za stra?nju stranu kompa... itd i estetika.. Ja nemam ne?to puno opreme za rackove, tako da smo samo malo mjesta ostavili za slučaj ne?to nove opreme, ali u principu sve je prilagođeno ovome ?to imam i onome ?to planiram jo? nabaviti. Nismo zatvarali monitore i slično, tako da nisam ograničena i stol će podr?ati sve promjene.
Nego, muuuči me ne?to, maloprije sam dobila meil da mogu dobiti puno povoljnije one predobre stalke za monitore. :((( I sad gledam da li mjenjati koncepciju stola i umjesto te stra?nje debele daske koja slu?i samo za dr?anje monitora (sa dvije noge iza, dakle, prozračno).. kupiti stalke (svaki od 25 kg)?! ?to mislite? Doći će me isto, zapravo i malo manje.
Da li je sad to vrijedno za.... ancije promjena?
DaBear
09-07-2010, 12:47 PM
ja sam uvek za stalke. bolje nego da stoji na stolu, prenose se vibracije i sta vec...a ako je cena ista ili manja - it's no brainer !!:D
davidov
09-07-2010, 12:54 PM
Stalci su uvek bolje resenje za zvucnike od bilo kakvog stola.:da:
ANITA
09-07-2010, 01:04 PM
Ma ovo zapravo ni nije stol, nego metalni nosač na rubu stola nosi malo unazad deblju dasku gdje stoje monitori, a tu dasku dr?e deblje drvene noge.
Dakle, nije direkt stol.
DA li to ?to mjenja?
I da li će stvarno stalci od 25 kg biti stabilni?
Ovakvi, samo vi?i (ovi su 60 cm, meni trebaju 110cm)
http://www.paxaq.com/images/topaz_b.jpg
:banghead: Joj, ne znam ?to da radim sad. Jadan čovjek je radio nacrt tjednima, a ja sad opet mjenjam.:(
davidov
09-07-2010, 01:09 PM
DA li to ?to mjenja?
Ne.
ANITA
09-07-2010, 03:04 PM
Ipak sam se odlučila za prvobitnu varijantu, dakle taj stol sa tim svojim stalcima i svime....
Te?ko mi je kupiti stalke koje nisam vidjela u?ivo i ne znam koliko su stvaarno čvrsti.. a studio je mali, svatko ga mo?e gurnuti, a da ne govorim o djeci mojoj.
Tako da.. ostajem pri onome. Valjda neće ni?ta neobično vibrirati.
Mali rizik.
TheBraco
09-07-2010, 08:41 PM
Mo?da ima? neku skicu ( nacrt ) tog stola koju bi mogli vidjeti, nije mi jasno ?to zapravo dr?i monitore. Ja sam sklepao neki stol ( od dva ) pa su isto monitori na njemu, a obzirom da jo? nisam dovr?io akustiku u tom prostoru nisam siguran koliko je to dobro ili lo?e. Pa mo?da neka nova ( tvoja ) ideja:confused:
ANITA
09-07-2010, 09:28 PM
Poslat ću ti skicu kad mi je stolar po?alje. To smo na licu mjesta dogovarali.
Nije pretjerano isplativo to na?e rje?enje. Ko?ta isto koliko i stalci....:rolleyes:
TheBraco
10-07-2010, 11:59 AM
Mene jo? dodatno muči i kosina:(, ?to sam ni?i mogu stolom ( monitorima ) dalje pa imam vi?e mjesta, tako da skupljam sve ideje. Uglavnom tnx kad bude.
LP
ANITA
10-07-2010, 06:26 PM
Ovo su nacrti mog supruga, koje je onda stolar sredio. Nemoj obraćati pa?nju na dimenzije, većina nije točna.
Ovo je bilo jedno od prvih skica.
Ali da sku?i? ?to dr?i monitore.
Dakle, sprijeda i bokocrt, pa će? sku?iti.
ANITA
10-07-2010, 06:28 PM
Ti naravno mo?e? i puno ni?i stol. Moj je vi?i radi ladice sa klavijaturom.
Evo jo? i tlocrt.
TheBraco
10-07-2010, 11:25 PM
Tnx za nacrte.
Ovo je sličan princip.
?to je između metalne noge i poda?
LP
boggy
11-07-2010, 01:26 AM
......
Ovo je sličan princip.
........
cini mi se da je na slici QuikLok Z-600
http://www.quiklok.com/catalog/files/Z-600.jpg (http://www.quiklok.com/catalog/?p=productsMore&iProduct=468&sName=Z-600)
pozdrav
bogi
TheBraco
11-07-2010, 08:25 AM
Da sad sam potra?io u članku, naveli su da je QuikLok ali bez oznaka.
Btw to je novi studio bubnjara Neil Younga Chad Cromwell-a a sagrađen na temeljima starog kojeg je poru?ila neka nevera. Modern drummer July 2010.
No i dalje pretpostavljam da ne?to ubla?uje vibracije prema podu. ( gumene noge? )
LP
ANITA
11-07-2010, 09:03 AM
Tnx za nacrte.
Ovo je sličan princip.
?to je između metalne noge i poda?
LP
Između? Ni?ta.
Samo ?to na kraju ni nije metalna noga nego četverostruka drvena. Promjenili smo koncepciju kad sam vidjela tamo takvu nogu od 4 daske, deblju.
boggy
11-07-2010, 10:04 AM
Da sad sam potražio u članku, naveli su da je QuikLok ali bez oznaka.
Btw to je novi studio bubnjara Neil Younga Chad Cromwell-a a sagrađen na temeljima starog kojeg je porušila neka nevera. Modern drummer July 2010.
No i dalje pretpostavljam da nešto ublažuje vibracije prema podu. ( gumene noge? )
LP
Z-600 je obican (namenski) radni sto, malo cudnog oblika, prilicno jeftin (ima ga mozda u Artistu)... nikakve specijalne "akusticke" tretmane nema... cak je zadnji koiji sam video imao "feler" da ne moze da se gurne rack sprava u za to predvidjeno mesto (!?) ispod police, jer je prostor preuzan (!?)... itd...
pozdrav
bogi
TheBraco
11-07-2010, 11:18 AM
Između? Ni?ta.
Samo ?to na kraju ni nije metalna noga nego četverostruka drvena. Promjenili smo koncepciju kad sam vidjela tamo takvu nogu od 4 daske, deblju.
Pa ja to zapravo pitam zbog svih onih rasprava na temu monitor stalaka ili bilo kakvih postolja za iste. Jedni su zagovarali ?iljke , drugi neke meke materijale da smanjuju vibracije na podlogu.
Planira? li onda pod monitore ne?to staviti?
Moj stol ima neke gumeno-plastične noge, a pod monitore sam stavio neki tepison tanki ( zbog kosine ?tedim na visini :( ), iako sad vidim da bi trebao spu?tati policu na stolu ( monitori mi stoje previsoko ).
ANITA
11-07-2010, 08:57 PM
Kad stavim stol, planiramo mjeriti zvuk u sobi, pa ćemo onda procjeniti gdje je problem i kako ga rje?iti. Ako ga nema, nema potrebe da stavljam ne?to ispod. Stol će biti urnebesno te?ak, tako da stvarno sumnjam da će biti kakvih vibracija, ali nikad se ne zna, tako da ... vidjet ćemo kad dođe.:)
disco violence
12-07-2010, 07:42 AM
Kad stavim stol, planiramo mjeriti zvuk u sobi, pa ćemo onda procjeniti gdje je problem i kako ga rje?iti. Ako ga nema, nema potrebe da stavljam ne?to ispod. Stol će biti urnebesno te?ak, tako da stvarno sumnjam da će biti kakvih vibracija, ali nikad se ne zna, tako da ... vidjet ćemo kad dođe.:)
Mislim da vibracija mora biti bez obzira na te?inu i masivnost stola.Ja uvek pre glasam za dobre stalke,iako je manje praktično.
ANITA
23-07-2010, 11:09 AM
Jučer stigao stol. :grin::grin::grin::grin:
Evo ne?to fotkica
ANITA
23-07-2010, 11:12 AM
Te?ko ga je poslikat kako treba jer nemam puno prostora s njegove prednje strane.
Evo jo?. :grin:
Iz fotkica mo?ete sku?iti ?to sve ima.
Dakle, nastojali smo da bude ?to prozračniji i sadr?i ?to manje toga, a opet da bude mjesta za sve ?to mi treba (nemam puno hardware-a, pa to ni nije puno).
TheBraco
23-07-2010, 10:02 PM
Meni izgleda super. Jesu li ona vrata?ca iza PC-a zvučna izolacija pc-a? Hoće li se grijati previ?e ( profesionalna deformacija )?
Jesi li probala odvrnuti monitore (je li problem vibracije obzirom da nema? ni?ta pod njima )?
Na slikama izgleda da su monitori dosta visoko, mislim ono visokotonac u visini u?iju.
Ovo su zapravo sve i moji problemi iako je moj stol spoj dva stola uredska, pa zato pilana sorry?
LP
ANITA
23-07-2010, 10:08 PM
Visokotonci jesu malo vi?e od razine u?iju (jedno 12cm iznad). Mogu polegnuti monitore, ali vidjet ću ima li potrebe.
Za zagrijavanje ti je pitanje dobro. Nadam se da će biti sve ok ?to se tog tiče. Dr?at ću vrata?ca otvorena kad radim. Inače, vrata?ca su tu samo radi lak?e dostupnosti pozadini kompa. Taj prostor nije zvučno izoliran, ali imam RUDAW koji je super tih pa je ok. Glasnije mi je zujanje klavijature od kompa.
Sto se vibracija tiče, nisam jo? danas radila u studiju uopće, pa ćemo to tek vidjeti. Sutra. :grin:
Eomsy
23-07-2010, 10:22 PM
Visokotonci jesu malo vi?e od razine u?iju (jedno 12cm iznad). Mogu polegnuti monitore, ali vidjet ću ima li potrebe.
Izgleda kompaktno i nadasve funkionalno :grin: ... samo ja bih ipak u ovom slučaju polegnuo monitore i stavio ih na nekakav pad (pa mo?e i na DIY varijantu napravljenu sa gustom vunom). Javi za vibracije ...
ANITA
24-07-2010, 03:10 PM
?to se vibracija tiče, sve 5.
No, komp je ne?to glasniji, posebno kad otvorim ona vrata?ca. Kad zatvorim ok je. Ali ipak ih dr?im otvorenim radi zagrijavanja.
Tomislav
29-07-2010, 07:39 PM
Joj Anita mrzim tvoj stol kolko dobro izgleda!
Ja se selim u ZG na fax ovo ljeto. I naravno nosim komp, klavijaturu, monitore itd... Jer na faksu imam dizajn zvuka. I sad nekako kontam da bi bilo pametno napravit si stol, ali ne ovako skup :)
Zet mi je stolar, što vjerojatno pomaže... I to jako dobar. Sad ne znam kako je to najjeftinije napravit... Recimo da imam nacrt i nekog tko će ga sastavit. Gdje rezat, gdje kupit materijal?
Anita, nadam se da imaš kakav savjet za mene kad si već toliko proučavala tematiku :)
ANITA
29-07-2010, 08:25 PM
Mi smo sve radili u El Gradu.
Mozes napraviti na foru mog stola, bez zaobljenja i debljih daski i bez naknade za stolara i doći će? na polovinu bar. Deblja daska je nu?na samo za radnu plohu da ne bude savijanja s vremenom.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.