PDA

View Full Version : Nuendo u WaveLab pitanje

relis
29-12-2006, 01:11 PM
Kad zelim snimati materijal iz Nuenda3 u Wavelab postavljen na 24-bit, 96kHz (komp out u komp in preko miksete), Wavelab javlja da radnja ne moze biti izvrsena i da provjerim sample rate i rezoluciju. Nece snimati sve dok ne smanjim na 16-bit, 48kHZ, neovisno kako sam podesio snimanje u Nuendu.

Zvucna je Audiophile 24/96.

Kad snimam nesto izvana (sint ili iz drugog programa u kompu, npr. Windows Media Playera) u Wavelab, mogu postavit na 24-bit, 96kHz i snima bez problema.

U cemu je razlika? Gdje je stos?

Dexxy
29-12-2006, 01:21 PM
Moras na kartrici da podesis zeljenu rezoluciju.

Dushan_S
29-12-2006, 01:33 PM
A za?to uop?te snima? iz Nuenda u WaveLab?

Rhino
29-12-2006, 03:04 PM

:D:mrgreen::twisted:

relis
29-12-2006, 03:28 PM
@Dexxy: Zvucna je postelana.

Zato sto ne znam bolje!

alavuk
29-12-2006, 07:36 PM
Kad zelim snimati materijal iz Nuenda3 u Wavelab postavljen na 24-bit, 96kHz (komp out u komp in preko miksete), Wavelab javlja da radnja ne moze biti izvrsena i da provjerim sample rate i rezoluciju. Nece snimati sve dok ne smanjim na 16-bit, 48kHZ, neovisno kako sam podesio snimanje u Nuendu.

Zvucna je Audiophile 24/96.

Kad snimam nesto izvana (sint ili iz drugog programa u kompu, npr. Windows Media Playera) u Wavelab, mogu postavit na 24-bit, 96kHz i snima bez problema.

U cemu je razlika? Gdje je stos?

koji ti je project setup ? verovatno se mismatch-uje nuendo i wavelab z\bog nuendo project setup-a ... zar ti nije lakse da exportujes ?

kejkz
29-12-2006, 08:41 PM
Resenje je jednostavno, snimi sve u Nuendo...

relis
29-12-2006, 09:20 PM
Da skratim: zvucna i Nuendo su postelani 24-96, Wavelab odbija snimati na istom setup-u.

Dobro, jednostavnije je sve u Nuendu, al reko da pitam, cudi me...

Dushan_S
30-12-2006, 05:22 PM
@Dexxy: Zvucna je postelana.

Zato sto ne znam bolje!Ozbiljno sam te pitao. Rekoh, da li se radi opet o onim ezoteričnim varijantama kako to bolje zvuči nego direktno u Nuendu i tako to. Ima? čak i pluginova koje mo?e? staviti na master u nuendu pa pusti? da ide pesma u real time, a plugin pravi audio fajl... Mislim da je TapeIt ime plug-a. Mada sve ne?to mislim da uzme? takav fajl obrne? fazu pa pusti? sa bounce-om iz Nuenda pa lepo slo?i? oba da će ti ostati ti?ina ili neke smetnje na minus ?urnajst decibela. :)

relis
30-12-2006, 06:19 PM
Ozbiljno sam te pitao. Rekoh, da li se radi opet o onim ezoteričnim varijantama kako to bolje zvuči nego direktno u Nuendu i tako to...

Ma ne, nemam ja neke teorije.

Nego zasto iz starog Cakewalk-a WaveLab hoce, a iz Nuenda nece snimat na toj konfiguraciji, to sam se pitao...:rolleyes: , nist' po zivot bitnoga

Jan
30-12-2006, 08:42 PM
E ja sad odoh offtopic al bih zeleo nesto da pitam vas iskusne.Ja imam prijatelja iz Skoplja koji radi jednim delom hardverski mix.Elem,on nikad ne exportuje iz Cubase-a nista,iz razloga kako on kaze:"Ne veruje me",vec sve to sa nekim mastering kompresorom(ne znam koja marka bese da ne lupam) kad sredi mix direktno snima na MINI disc.Sta vi mislite o tome?Meni je to malo sumanuto,ali su mu proizvodi dobri,i ako mu nije neki skup hardver...Pozdrav

alavuk
30-12-2006, 09:13 PM
mozda bi perun nesto mogao da kaze na tu temu , jednom mi je 505-icu snimio direktno na mini disk pa mi vratio na komp ...

DADDY Z
31-12-2006, 01:09 PM
..Elem,on nikad ne exportuje iz Cubase-a nista,iz razloga kako on kaze:"Ne veruje me",vec sve to sa nekim mastering kompresorom(ne znam koja marka bese da ne lupam) kad sredi mix direktno snima na MINI disc.Sta vi mislite o tome?Meni je to malo sumanuto,ali su mu proizvodi dobri,i ako mu nije neki skup hardver...Pozdrav
snima na minidisc a nece export iz Cubase-a..pitaj ga samo kolika je kompresija na minidisku i da li se tu nešto možda gubi...

Jan
31-12-2006, 03:27 PM
snima na minidisc a nece export iz Cubase-a..pitaj ga samo kolika je kompresija na minidisku i da li se tu ne?to mo?da gubi...

Ne znam sta se gubi a sta ne,stvarno ne znam zato i pitam,ali stvari mu zvuce je***no,Alavuk je cuo...moze da prokomentarise...