Log in

View Full Version : bubice za glumu

Eon
25-12-2006, 07:36 PM
Caos,

da li je neko upucen u odnos cena/kvalitet za bubice boje koze za glumce u pozoristu. Koje su okvirne cene i koje su iskustveno najbolje marke?

pozdrav
Eon

zvincic
25-12-2006, 09:23 PM
koristio sam par puta akg ck55 boje koze skupa sa wms4000 sistemima...radi bez frke ali nije jeftino

MHz
25-12-2006, 09:59 PM
Neki tezak ispit? :D

Eon
25-12-2006, 10:17 PM
koristio sam par puta akg ck55 boje koze skupa sa wms4000 sistemima...radi bez frke

to je ovo??

http://www.americanmusical.com/item--i-AKG-WMS400PT55-1.html

at mhz

ma ne :), kod nas to ima jedan lik na iznajmljivanje ali nema onoliko koliko nama treba, a iznajmljuje za veliku lovu, pa kontamo mozda je jeftinije kupiti. Inace produciramo predstavu i pisem finansijski plan pa mi treba sto pre to bolje

poz

zvincic
25-12-2006, 10:52 PM
nije, to je wms400 sistem...sa njim nemam iskustva

http://www.akg.com/products/powerslave,mynodeid,186,id,722,pid,722,_language,E N.html

i ovo (moram se ispricat, nije ck55 nego 77...55 ne dolazi u boji koze)

http://www.akg.com/products/powerslave,mynodeid,186,id,283,pid,283,_language,E N.html

Eon
26-12-2006, 11:40 PM
da li ove idu na uvo i da li se mogu zalepiti za facu, doslovno zalepiti :) ili su samo na kacenje na odecu? Kacenje bi izbegao zbog suskanja odela tj. svena borbe itd.

poz

zvincic
27-12-2006, 12:08 AM
da li ove idu na uvo i da li se mogu zalepiti za facu, doslovno zalepiti :) ili su samo na kacenje na odecu? Kacenje bi izbegao zbog suskanja odela tj. svena borbe itd.

poz

snimao sam jednu predstavu gdje su glavnim glumcima bile doslovno zaljepljene za facu, tako da...da :)

Eon
27-12-2006, 08:29 AM
snimao sam jednu predstavu gdje su glavnim glumcima bile doslovno zaljepljene za facu, tako da...da :)

a to je odlicno, kako se ponasaju u guzvi, tj. vise glumaca na pozornici. Da li postoji nekakv problem ili tip za postavku

zvincic
27-12-2006, 11:52 AM
a to je odlicno, kako se ponasaju u guzvi, tj. vise glumaca na pozornici. Da li postoji nekakv problem ili tip za postavku

sa njima nije bilo problema

vise muke su mi zadali akg c1000 smjesteni uz rubove pozornice

govna od mikrofona...

Tiki the Boyler
27-12-2006, 12:31 PM
Mislim da ti ovo radi extra dobro!
http://www.electrovoice.com/products/115.html
A znaš i gdje možeš naći po najboljoj cijeni! ;)

p.s. Kao što vidiš - čak će i crnci u glumačkoj postavi biti zadovoljni! :)

Eon
27-12-2006, 12:44 PM
moja greska, znaci headset sa slusalicama i mikrofonom :banghead::)

zvincic
27-12-2006, 12:50 PM

ne nuzno...ti headsetovi su IMO vise za nekakve tv voditelje nego za kazaliste...

Tiki the Boyler
27-12-2006, 02:15 PM
A smijem li znati zašto headset?!
tj. Zašto slušalice?!?!

To ti duplira cijenu, a mislim da nema ama baš nikakve logike!

AcaHari
27-12-2006, 04:10 PM
Mislim da bi sa slusalicam glumci imali ogroman problem, da ti ne govorim o miksu koji mora da bude savrsen kako bi glumci slusali samo ono sto im je potrebno.Mislim da bi ozbiljno morao da razmislis o sluslicama.Ako je za potrebe snimanja za to postoji mnogo boljih resenja ali ako ja za P.A. onda je to problem koji moras dobro da razmotris i da izneses ovde.
Pitanja su:
1.Mizanscen/da li se glumci prevrcu na sceni, odnosno da li je predstava fizicki zahtevna/
2.Da li si razmotrio postavljanje transmitera
3.Da li si ramotrio ko ce da ti postavlja headsetove glumcima
I tako dalje i tako dalje.......
Pozdrav,
AcaHari

Eon
27-12-2006, 11:05 PM
hvala na odgovorima....

generalno predstava sadrzi elemente borbe tako da moram napraviti nekakvu varijantu kompromisa u smislu saptaca ili slusalica (opet saptac). Scena je velika, preko 30 metara i na otvorenom je tako da je saptac sam po sebi nemoguc (jedino 5 saptaca) ali tu vec idemo u naucnu fantastiku sto se tice budzeta i ostalog, uostalom to je nemoguce.

Jedina stvar koja preostaje da ne dodje do greske u textu jeste slusalica kao zasebna na drugom uvetu ili headset (sluska sa micom). Mislim da ce svaki glumac nositi transmiter ako bude imao ili bubice ili headset ali cemo ga nekako fiksirati tako da nema ispadanja.

Sve u svemu nisam pametan!!!!!

AcaHari
28-12-2006, 07:27 AM
Ok moras da vodis racuna o saptacima jer je jedno cuti zvuk iz prostora, a drugo je kad je taj zvuk mlate-ne usadjen u glavu.Sto se tice modela video sam da su kolege dali AKG kao soluciju, to nije lose resenje i mozes da iznajmis u Narodnom pozoristu ceo sistem, uuuu sad sam video da nisi iz Beograda.Moraces da nalozis tvom tehnickom direktoru da kupi sistem.

Tiki the Boyler
28-12-2006, 07:49 AM
A koliko tebi komada treba?!?
Kako vidim tebi će samo wireless tehnika probiti budžet! :(

Arthur
28-12-2006, 11:27 AM
bubice nisu idealna stvar generalno.. šuškanja i razne zajebancije su neminovne po prirodi stvari... ako to ide na PA biće malko zeznuto... prilično ako su dinamični pokreti.. ja ih koristim svakodnevno na TVu, i već tu umeju da budu nedovoljne za ozbiljnije zahteve (više gostiju i sl)