Log in

View Full Version : Monitori pitanje?

bumbar
21-12-2006, 04:16 PM
xxxx

Max
21-12-2006, 05:18 PM
Ako hoces " lep " zvuk .... da " uzivas " .... i " Hi Fi sound "..... onda nema dvojbe ...ili Dynaudio bm6a ili jos bolje za maaaalko vise od 1000 uzmes Dynaudio bm15p i alesis ra 500 ....mislim da je oko 1100 e ......

Pozdrav

idekius
21-12-2006, 05:35 PM
Naime imam Yamahu NS-10M

Max ti je otprilike rekao... na tvom mestu, ja bih MSP5 prodao i dokupio nesto vece i mekse, pazeci pritom da ne popasem neki otpad, a zadrzao bih i NS10M...
Ukoliko NS10M prodajes, baci pm sa cenom...
Ja kao nesto vece kutije koristim Tannoy Precission 8 i vrlo sam zadovoljan... To je vec stvar ukusa i licnih afiniteta...
Mislim da je za nekoga ko vec uzima novu kutiju i nije nauchen na nesto kombinacija NS10M sa Dynaudio BM15 odlicna, pod uslovom da ne zaboravlja da prebacuje sa kutija na kutije...

Sad, neznam napamet cene, ali mogao bi da pogledas i Adam-e, Blue Sky i jos po nesto, a ne bi bilo lose da preslusas i BoZo kutije, ali... za to moras da se obratis Boggy-ju...

Rhino
21-12-2006, 05:42 PM
[quote=idekius]Ukoliko NS10M prodajes, baci pm sa cenom...

TAKODJE;)

bumbar
21-12-2006, 06:18 PM
xxxx

OFF
21-12-2006, 09:56 PM
Hm, po mom shvatanju NS10 i msp5 su slicni monitori po tipu (ne po konstrukciji, svakako). NS10 je svakako standard, a a msp5 je nesto sto je, bar meni, najbolji mali monitor za normalnu lovu. Ali, ako nemas neka terenska snimanja (za sta su msp5 extra), onda njih u oglase...... Ja jedino ne bih uzimao ADAM uz Yamahe, cak ne bih uzimao nista od 6,5 - 7 ''.

alen
21-12-2006, 11:32 PM
I ja bih ti nekako preporucio Dynaudio BM6a.Veoma,veoma prijatan
hi fi zvuk,mozda malo jaceg basa za moj ukus ali i jaaako teske za priviknuti se mixati
kako treba na njima.Ali kad se navikne.....Mene je jako bunilo cesto prebacivanje sa
ns10m na njih ali duzi rad na jednim pa kontrolisanje na drugim je cesto davalo
opet kazem meni, super rezultate.

OFF
22-12-2006, 12:04 PM
I ja bih ti nekako preporucio Dynaudio BM6a.Veoma,veoma prijatan
hi fi zvuk,mozda malo jaceg basa za moj ukus ali i jaaako teske za priviknuti se mixati
kako treba na njima.Ali kad se navikne.....Mene je jako bunilo cesto prebacivanje sa
ns10m na njih ali duzi rad na jednim pa kontrolisanje na drugim je cesto davalo
opet kazem meni, super rezultate.

Ja sam par nedelja drzao BM6p pored ADAMa ANF10, hm.... i na kraju mi se ni jedan ni drugi nisu preterano dopali (sad ne pricam o odnosu cena kvalitet, gde je ADAm i dalje odlican). Iznenadih se da ADAM ima vise 'nekakvog' bassa, ali sam ocekivao lepse sviranje od BM6..... sta znam, mozda je do pojacala. Takodje, BM6 mi ne skriva toliko vokale kao ANF10....
Od tad sam resio da ne verujem previse 6,5' monitorima, osim ako nisu NS10 ili ne kostaju vise od 1000e (pasivne)

ANITA
30-12-2006, 07:33 PM
.ili Dynaudio bm6a ili jos bolje za maaaalko vise od 1000 uzmes Dynaudio bm15p i alesis ra 500 ....mislim da je oko 1100 e ......
Pozdrav

Pasivni (plus pojacalo) su toliko jeftiniji od aktivnih!!!?? :o

davormen
31-12-2006, 02:07 PM
Pasivni (plus pojacalo) su toliko jeftiniji od aktivnih!!!?? :o
pa jesu, ako uzmes alesisa za pojacalo... ako uzmes nesto kvalitetno, cena je tu negde... mada, ipak su, po meni, zvucnici vazniji od pojacala (kao i mikrofoni od preampa)...