View Full Version : Sample Rate Conversion (SRC) testovi
kejkz
20-12-2006, 12:45 AM
Imajte na umu kad sledeci put konvertujete neki materijal:
http://src.infinitewave.ca/
boggy
20-12-2006, 01:02 AM
:) ma to "niko" ne cuje :evil:
pozdrav
bogi
kejkz
20-12-2006, 01:08 AM
:) ma to "niko" ne cuje :evil:
:rotfl:
Ne cujem ni ja, nego cisto da ljudi vide koliko ne cuju :)
eh to ljudsko uho, nista ne valja, bolje vidom da pravimo muziku...on nas malo bolje sluzi (makar neke, dobro)
boggy
20-12-2006, 01:18 AM
Ako nekoga zanima da vidi jos kojesta sto "ne cuje" evo i softvera kojim je test uradjen...
http://audio.rightmark.org/products/rmaa.shtml
Iako jednostavan za upotrebu, i sa donekle ogranicenim mogucnostima, programcic je izuzetno koristan, jer je besplatan i siroko prihvacne, skoro da je postao standard... Time se definitivno omogucuje krajnjem korisniku nekakve opreme koja ima AD/DA interfejs na PC racunaru, da sam premeri i vidi ono sto cuje ili "cuje"...
Pored loopack moda (izlaz DA ide u AD) moguce je uraditi i offline test, bez konverzije... pravljenjem wav fajla i propustanjem kroz softver ili hardver od koga ocekujete da nesto "radi"... pa posle pogledate sta on realno radi... analizom tog fajla.
Sve u svemu siroka mu je primena, i definitivno je lek za "halucinacije".
pozdrav
bogi
alavuk
20-12-2006, 01:35 AM
za onaj prvi link da znam za to ali je bio u fazi izgradnje kad sam bio tamo prosle godine ... xmmm ladno ableton ima bolji samplerate od cubase-a xmmmm nesto mi je tu cudno ali avaj ... odavno sam prestao da koristim cubase (nuendo je tu) ...
lesha
20-12-2006, 01:59 AM
za onaj prvi link da znam za to ali je bio u fazi izgradnje kad sam bio tamo prosle godine ... xmmm ladno ableton ima bolji samplerate od cubase-a xmmmm nesto mi je tu cudno ali avaj ... odavno sam prestao da koristim cubase (nuendo je tu) ...
pa i nuendo je na grafikonu isti kao sx..
alavuk
20-12-2006, 02:21 AM
to mi je cudno ali je razlika u samom exportu i dihteringu razlicita ... mislim ja uvek exportujem u radnom sample rate-u i bit-u ... cudno ...
Jel' to znaci da bi trebalo konverziju raditi u, recimo, Wavelab-u, u slucaju da Batman, Catwoman ili Spiderman slusaju nasu muziku...:D :mrgreen: :hyper:
... *Pink marketing spica* " Predstavljamo Vam najnoviju -Serbian peglu-, peglu sa najsiljatijim aeodinamicnim vrhom radi postizanja najvecih brzina peglanja...:hyper:
Sad ozbiljno, ima li ovaj test bilo kakvu prakticnu primenu koju propustam ili je zabavnog karaktera?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.