Log in

View Full Version : 'Teodora' - Linija

MHz
18-12-2006, 05:22 PM
Novi album grupe 'Teodora' ..
Teodora Music (http://www.teodoramusic.co.yu/)

Ovde mozete downloadovati ceo album
http://www.nadlanu.com/Dynamic/News,intLangID,2,intItemID,27902,intCategoryID,153 .html

Komenari, naravno, dobrodoshli.. :)

p.s. rachunica (koja se tiche broja pesama) u tekstu ce biti ispravljena :)

MHz
19-12-2006, 05:52 PM
hm...niko? :(

kejkz
19-12-2006, 06:13 PM
pa polako, kako mozes dati sud o necemu na sta je neki covek potrosio mesece svog zivota za jedan dan...;)

MHz
20-12-2006, 01:29 AM
hehe, ok...chekam ;)

DADDY Z
20-12-2006, 10:35 AM
evo poslušao...lep vokal,dobra svirka,produkcija ok...muzika DOSADNA !!!
bez uvrede..
btw-kakvi ste pozeri na fotkama...hehehehe

Dean Milenkovic
21-12-2006, 03:49 PM
Vi zvucite veoma dobro. Medjutim nedostaju vam ideje, originalnost. U danashnjem svetu je bash obrnuto. Ljudi imaju originalnost ali im nedostaje produkcija. vi imate taj aspekt pokriven.

DJ Z je rekao da ste dosadni. Ja ne bih vas tako opisao. Tu i tamo se nadje produkijski glic, ali prava mana vam je shto zvucite ko svi ostali.

Trazite sebe a ne publiku...

sRce
21-12-2006, 05:17 PM
Dobro je. Ako mislite da ste napravili nesto i jos vidite neku vajdu od svega... Vi ste pobedili zivot i neobazirite se na komentare. Imam samo jedan savet pa ako hocete prihvatite ga ako ne nema veze... Kad udjete u fazu komponovanja slusajte drugu vrstu muzike (npr. klasiku) da ne bi bili pod necijim uticajem.. ideja... itd. Samo napred...

MHz
22-12-2006, 01:25 AM
prava mana vam je shto zvucite ko svi ostali.

Bilo bi super ako bi mogao navedesh nekoga. Zaista me zanima na koga si mislio.

@srce
takodje me zanima chiji se (po tebi) uticaj oseti u pesmama

hvala svima na komentarima :) nadam se da ce ih biti josh..

kejkz
29-12-2006, 11:52 AM
Konacno sam stigao da posvetim vreme ovom albumu. Iako ne slusam preterano ovakvu muziku, usudio bih se komentarisati samo ono sto meni upada u uvo kao slucajnom prolazniku:

jedan dan: filtrirani bubnjevi u pozadini samo prave zabunu kada se slusa ova pesma, trebalo ih je drugacije distorzirati i isfiltrirati, jer ovakve kakvi su sada, ne vidim njihovu poentu u pesmi Da su malo svetliji i da mozda postoji neki sweep sa filterom, bolje bi stajali u ovoj pesmi.

voda duboka: meni se licno ne svidjaju ovi stringovi, cine mi se suvise vestacki, mozda bi bilo bolje da su vise u pozadini, sa EQ-om npr. se to moze srediti lepo

za mene, najveci tehnicki problem svih pesama je vestacka crash cinela, koja se stalno ponavlja bez i malo varijacije, i suvise je ostra u odnosu na sve drugo. Sa vise razlicitih nivoa semplova bi se dobilo vise. U nekim pesmama naprosto ne ide (sibir npr.) Lepo bi je bilo uroniti u neki prostor, ona ovako stoji nekako iznad pesme, sto nevalja, jer zamara slusaoca.

generalni utisak je ok, zvuk je dobar, svidja mi se kako pesme rastu tenzijom i koriscenje sintisajzera, to je ve dobro ispalo. Nisam primetio nikakve greske sa vokalom, dobro je snimljen i procesiran... Ukupna jacina je na nivou danasnje normale, samo je jedna pesma bila malo tisa, kuliranje rekao bih, sto je i razumljivo iz naziva pesme :)

umalo da zaboravim, u nekim pesmama bas nije dovoljno definisan, predlazam ili jacu kompresiju ili limitiranje, jer nekada nestaje iz miksa. Mozda je i do moje sobe, ko zna. Valjda ce jos neko sa boljim uslovima obratiti paznju...

to je to... tacno je sve sto su moji prethodnici rekli, ali bih dodao jos ovo: pesmama fali neka prepoznatljiva kvaka, neka melodija, zvuk ili trik koji bi asocirao na vas. Mislim da je ovo solidno, ali sa danasnjim mogucnostima hardvera i softvera ima toliko prostora za eksperiment i licno definisanje zvuka da je gre'ota ne igrati se... pa makar to bila i pop muzika :)

pozdrav

alpha
29-12-2006, 04:22 PM
Konacno sam stigao da posvetim vreme ovom albumu. Iako ne slusam preterano ovakvu muziku, usudio bih se komentarisati samo ono sto meni upada u uvo kao slucajnom prolazniku:

jedan dan: filtrirani bubnjevi u pozadini samo prave zabunu kada se slusa ova pesma, trebalo ih je drugacije distorzirati i isfiltrirati, jer ovakve kakvi su sada, ne vidim njihovu poentu u pesmi Da su malo svetliji i da mozda postoji neki sweep sa filterom, bolje bi stajali u ovoj pesmi.

voda duboka: meni se licno ne svidjaju ovi stringovi, cine mi se suvise vestacki, mozda bi bilo bolje da su vise u pozadini, sa EQ-om npr. se to moze srediti lepo

za mene, najveci tehnicki problem svih pesama je vestacka crash cinela, koja se stalno ponavlja bez i malo varijacije, i suvise je ostra u odnosu na sve drugo. Sa vise razlicitih nivoa semplova bi se dobilo vise. U nekim pesmama naprosto ne ide (sibir npr.) Lepo bi je bilo uroniti u neki prostor, ona ovako stoji nekako iznad pesme, sto nevalja, jer zamara slusaoca.

generalni utisak je ok, zvuk je dobar, svidja mi se kako pesme rastu tenzijom i koriscenje sintisajzera, to je ve dobro ispalo. Nisam primetio nikakve greske sa vokalom, dobro je snimljen i procesiran... Ukupna jacina je na nivou danasnje normale, samo je jedna pesma bila malo tisa, kuliranje rekao bih, sto je i razumljivo iz naziva pesme :)

umalo da zaboravim, u nekim pesmama bas nije dovoljno definisan, predlazam ili jacu kompresiju ili limitiranje, jer nekada nestaje iz miksa. Mozda je i do moje sobe, ko zna. Valjda ce jos neko sa boljim uslovima obratiti paznju...

to je to... tacno je sve sto su moji prethodnici rekli, ali bih dodao jos ovo: pesmama fali neka prepoznatljiva kvaka, neka melodija, zvuk ili trik koji bi asocirao na vas. Mislim da je ovo solidno, ali sa danasnjim mogucnostima hardvera i softvera ima toliko prostora za eksperiment i licno definisanje zvuka da je gre'ota ne igrati se... pa makar to bila i pop muzika :)

pozdrav

Prvo, hvala Kejkz na dobronamernim komentarima i kritici. Ja sam ovo miksao, tako da moram malo da prokomentarisem...
U pesmi "voda duboka" nismo hteli nicim da sakrijemo da se radi o synth stringovima. Kad nemamo prave, nek se cuje da su vestacki stringovi.
Sto se tice crash cinele, ona nije sempl nego je iz overhead-a zivog bubnja. Na svim pesmama je sve potpuno zivo odsvirano. Nista nije programirano. Samo je ponegde i to vrlo malo ubacen poneki fx loop.
Opet, namerno nismo hteli da puno eksperimentisemo sa zvucima i efektima. Synth-ovi su iskljucivo Mhz-ove hardware klavijature (Kurzweil PC-2 i Roland JP8000).
Mali zez je nastao u masteringu jer su iz Telekoma samo jednog dana javili da moramo odmah da im predamo snimak, da ga postave na svoj portal nadlanu.com, tako da sam za tu "internet" verziju albuma imao vrlo malo vremena za mastering.
Trebalo bi uskoro da tu verziju zamene sa remasterovanom verzijom u kojoj je bass malo definisaniji i u kojoj su visoki (narocito se cuje na cinelama:) ) malo smireniji.
Pozdrav.

kejkz
29-12-2006, 08:36 PM
Sto se tice crash cinele, ona nije sempl nego je iz overhead-a zivog bubnja. Na svim pesmama je sve potpuno zivo odsvirano.

:o svaka cast bubnjaru, meni se stvarno ucinilo da je sempl... eh, suvise radim s' amaterima :)

Trebalo bi uskoro da tu verziju zamene sa remasterovanom verzijom u kojoj je bass malo definisaniji i u kojoj su visoki (narocito se cuje na cinelama:) ) malo smireniji.

To bi bilo dobro...

Pozdrav i srecno u daljem radu

ANITA
29-12-2006, 10:39 PM
Poslu?ah dvije pjesme, poku?at ću kasnije i vi?e, stoga moj komentar je baziran na pjesmama "kad budes zaspao" i "jedan dan". Sori sto "ocjenjujem" ocjenama (1-5) ali mozda vec i time govorim dovoljno.

1. Marketabilnost - 4/5

2. Kvaliteta texta - 3/4

3. Hook - catchy...(nesto radi cega bi slusao iznova i iznova... nesto sto te "zakaci" za stvar... refren, catchy solo dionica na gtr itd itd) - 3

4. Kvaliteta instrumentacije i muzičara - 4/5

5. VOKAL - 3/4, nema falsa, sve kako treba, lijepo pjeva, ali nije prepoznatljiv, jedinstven, originalan, nema nista specificno, zvuci kao i 10 mil. drugih zena koje znaju lijepo pjevati.

6. Produkcija - 4/5 Ma odlično, samo ?to ne mogu dati 5 ako ne padam s nogu radi glazbe!

7. ARANZMAN - 3/4... nije 5 ponajvise radi mog osobnog preferiranja unusal aranzmana. Sve je skladno, po strukturi, lijepo se razvija, samo ?to daje feeling kako će sad doći neki opaki refren, pa na kraju to bude ipak "samo refren" bez dijela "opak". JA bi podigla vokalne dionice u refrenu, poradila na catchy melodijama iako su i ove vise nego zadovoljavajuce!!
Recimo, ja obozavam Tori Amos... svaki album joj je drugaciji, ali otprilike sablona je ili album sa genijalne 2,3 stvari i ostalo, ajde da svira dok kuham... ili joj je cijeli album umirujuć, prekrasan, ali bez "hit" kvalitete u onom uobičajenom smislu. Stoga... ovisi ?to tko očekuje i ovisi o raspolo?enju slu?atelja i njegovim očekivanjima. Mora? imati u vidu da kad mi slu?amo glazbu da bi za nju dali kritiku ne slu?amo istim u?ima slu?atelja koji slu?a glazbu iz gu?ta, ugode, jer je izabrao ba? taj cd upravo sada. Kuzis sto mislim?

8. ORIGINALNOST PJESAMA 3

9. CJELOKUPNI DOJAM - Vrlo dobro!

Pozitivni komentari:
Proizvod je kvalitetan, ozbiljan, odrađen bez mana. Svi su glazbenici na nivou... ma ustvari rekla sam gore dovoljno.

Negativni:
Ne znam da li bi se bacila i ja na napadanje neoriginalnosti, jer ovo je kvalitetan proizvod i ljudi se razviju u svojim glazbenim karijerama i mo?da joj 3. ili 5. album bude ne?to iznimno, ali i tada će znati da ima iza sebe ne?to sasvim korektno iza čega će jo? uvijek moći stajati.

Ako je ovo album i ako su ove pjesme upravo ono ?to su svi uključeni u to mogli i ?eljeli dati i oblikovati upravo ovo ?to slu?amo - mislim da nema razloga za nezadovoljstvo.

Vrlo solidno. Ne bih pisala da nije. :)

fipke
30-12-2006, 03:47 PM
Hej, pa dobro je! :) Sve na svom mestu, volim takav zvuk! :mrgreen:
A aranzmanski i izvodjacki meni i nije toliko dosadno ko sto ostali napominju... favoriti 5,6,7. ostalo 'nako. fali mi jos layera klavijatura.