PDA

View Full Version : Nema log'ke

OFF
17-12-2006, 01:35 PM
Ima li kakvo ovozemaljsko objasnjenje - mixam nesto u ProToolsu, i koristim RTAS, konvertovane VST, Uad i Poco plug-inse. Zasto mi se povecava CPU kad otvorim neki plug-in sa Tc-a ili UADa?:banghead:

idekius
17-12-2006, 01:44 PM
Neznam za PT, mozda sam sequenzer ima neku nekompatibilnost, ali, u Nuendu moze da se desava slican problem, caki da se zamrzava rachunar, ukoliko je ploca nekompatibilna. Pogledaj na UAD-ovom forumu (http://www.chrismilne.com/uadforums/viewforum.php?f=1&sid=417fe91bf9a1ef601ba8e1d2ffa25068) koje su ploce kompatibilne, a koje ne... Neke same od sebe rade super, neke prorade kako treba nakon detaljnijeg podesavanja Bios-a, a neke su... muke tantalove...
Verovatno i PoCo ima neki svoj forum, ili tako nesto, gde se mogu naci takvi podaci...

Sad, taj tvoj ljubljeni PT:p, dodatno komplikuje stvari, pa se treba informisati i o tome, ali se nadam da je on, kao i kartica koju koristis, potpuno kompatibilan sa ovim DSP kartama...

OFF
17-12-2006, 02:02 PM
Sa Nuendom mi na istom sistemu radi sve Ok, znaci teram CPU do 90%, UAD do 98% bez problema, TC nisam uspeo da opteretim. Ovde oba DSPa rade normalno, ali se sa svakin novim plug-inom sa dsp karte, podize i cpu perf., i jako brzo zakucam sistem............ Pogledacu na UAD forumu, hvala

kejkz
17-12-2006, 02:18 PM
Verovatno se nesto snage koristi za konverziju, posto to nisu pravi RTAS pluginovi. Ti ustvari u PT-u imas efekte koji, pored dsp-a, trose snagu procesora za konverziju funkcija... naravno, ovo je samo pretpostavka, posto nisam probao nikad da radim na slican nacin...

ipak, proveri na njihovim forumima i na PT forumima, da li ima nesto o tome

OFF
17-12-2006, 02:36 PM
Verovatno se nesto snage koristi za konverziju, posto to nisu pravi RTAS pluginovi. Ti ustvari u PT-u imas efekte koji, pored dsp-a, trose snagu procesora za konverziju funkcija... naravno, ovo je samo pretpostavka, posto nisam probao nikad da radim na slican nacin...

ipak, proveri na njihovim forumima i na PT forumima, da li ima nesto o tome

to je i meni pevo palo na pamet............

Manley
17-12-2006, 04:07 PM
Ima li kakvo ovozemaljsko objasnjenje - mixam nesto u ProToolsu, i koristim RTAS, konvertovane VST, Uad i Poco plug-inse. Zasto mi se povecava CPU kad otvorim neki plug-in sa Tc-a ili UADa?:banghead:

to je zbog protoolsa....u LE verzijama PT koristi CPU za racunjanje kanala, send, bus-a i kompletan routing....znaci ne koristi cpu za plug vec za routing koji je potreban da bi plug in radio....sto veca sampling frekvencija, to vece opterecenje za cpu

pozdrav

OFF
17-12-2006, 09:16 PM
Ali kad pri istom routingu iskljucim plug-in, cpu se smanji...... hm

Manley
18-12-2006, 12:23 AM
Ali kad pri istom routingu iskljucim plug-in, cpu se smanji...... hm

cekaj....objasni sta tebe tacno muci??? ja te ne kapiram, kako se cpu smanji?

OFF
18-12-2006, 12:38 AM
Smanji se zauzece kad iskljucim neki plug-in sa UAD ili PoCo....... I obrnuto. Znaci, UAD plug-insi mi opterecuju procesor kompa i to ne malo

idekius
18-12-2006, 12:52 AM
cekaj....objasni sta tebe tacno muci??? ja te ne kapiram, kako se cpu smanji?
Koliko ja kapiram stvari, aktiviranje pluga koji je pogonjen DSP-om mu opterecuje CPU, dakle, kao da koristi native, a Boga mi, ono sto sam ja imao prilike da vidim, kad je ploca nekompatibilna, to je kao da uchitas 5 altiverba...

Naravno, u ovom slucaju verovatno nije plocha, ili stovanje bios-a, vec njegov smrdljivi PT LE :twisted:

Za svaki sluchaj, probaj da promenis U'D-u slot... ma da sumnjam...

Manley
18-12-2006, 01:01 AM
Koliko ja kapiram stvari, aktiviranje pluga koji je pogonjen DSP-om mu opterecuje CPU, dakle, kao da koristi native, a Boga mi, ono sto sam ja imao prilike da vidim, kad je ploca nekompatibilna, to je kao da uchitas 5 altiverba...

Naravno, u ovom slucaju verovatno nije plocha, ili stovanje bios-a, vec njegov smrdljivi PT LE :twisted:

Za svaki sluchaj, probaj da promenis U'D-u slot... ma da sumnjam...

verovatno je problem u konvertiranju plug .ina u rtas format i da ih PT cita pomocu cpu-a...malo je to cudno:mad:

idekius izrasli ti rogovi ili sta :D

idekius
18-12-2006, 01:03 AM
verovatno je problem u konvertiranju plug .ina u rtas format i da ih PT cita pomocu cpu-a...malo je to cudno:mad:

idekius izrasli ti rogovi ili sta :D

sta :mrgreen:

Manley
18-12-2006, 01:29 AM
sta :mrgreen:

pitam samo :D

idekius
18-12-2006, 02:07 AM
pitam samo :D

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::rotfl:

Ni
18-12-2006, 02:53 AM

Ja mislim da je ovo problem. Koju verziju PT i wrappera koristis? PT7 je ponekad kenjkav oko toga..

d3houseworks
18-12-2006, 10:18 AM

Eto...pitanje je ujedno i odgovor. Mo?da je ba? ono ?to je u VST okru?enje prednost ("hardware acceletared plug-*in"), to mana pri "real time" konvertiranju u RTAS. Dakle, signal mora proć kroz TRAS, pa kroz VST, pa kroz chip i vratit se istim putem nazad. To bi bilo laičko obja?njenjue, naravno...:)

A i pitanje....?ta će ti PT kad ima? Nuendo sa takvom kojnicom-PoCo+UAD.....

radsoul
18-12-2006, 10:41 AM
Meni takodje CPU-u vise peak-uje kada koristim obicne vst plugins ,preko vst adaptera,u odnosu na rtas plugins,ne upotrebljavam vise vst u protools okruzenju i problemi oko droput i cpu overload nestali!U pitanju je protools le 6.7.

OFF
18-12-2006, 11:50 AM
Eto...pitanje je ujedno i odgovor. Mo?da je ba? ono ?to je u VST okru?enje prednost ("hardware acceletared plug-*in"), to mana pri "real time" konvertiranju u RTAS. Dakle, signal mora proć kroz TRAS, pa kroz VST, pa kroz chip i vratit se istim putem nazad. To bi bilo laičko obja?njenjue, naravno...:)

A i pitanje....?ta će ti PT kad ima? Nuendo sa takvom kojnicom-PoCo+UAD.....

Imam 002r i umesto LE softwera, pachovao sam neku TDM 6.7 verziju, radi probijanja limita kanala......

Radim u Nuendu inace, ali hocu da naucim i PT, a najbolji nacin mi je da uradim par projekata u istom . I svaki dan me u njemu odusevi 5 stvari, ali onda sve usere sa jednom gluposcu poput ove (ili delay kompenzacije). Definitivno, zavrsicu ovo sto imam, pa dok nekad (ikad ?) ne predjem na neki HD sistem, bataljujem PT. Ne umem da radim sa samo 16 buseva (8 stereo), bez delay kompenz, neupotrebljivim UAD/PoCo....... pa cu se muciti sa audio editingom u Nuendu....