View Full Version : Test Mikrofonskih Pretpojacanja
Manley
11-12-2006, 11:33 AM
Evo kao sto sam obecao, uradio sam manji test mikrofonskih predpojacanja.
U igri su:
1. Drawmer 1962
2. Focusrite RED 7
3. Universal Audio 2-610
4. Buzz Audio ARC 1.1
5. Focusrite ISA430
6. SPL Gainstation
Mikrofon je postavljen na nekih 80cm od gitariste, koristen je Sennheiser MKH 800 P48, vovox kabal, jedno od pre-a, apogee trak2, PT HD i 192 interface.
Ajd lepo se zabavite i nadam se da ce test nekome pomoci da napravi pravi izbor.
P.S. Izvinjavam se Max-u, Avalon mi je kod kolege, cim ga donese postavljam file, great river i tab-funkenwerk takodje.
Pozdrav
EDIT
mic-pre3.wav (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/3.wav) mic-pre3.mp3 (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/mp3/3.mp3)
mic-pre4.wav (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/4.wav) mic-pre4.mp3 (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/mp3/4.mp3)
mic-pre5.wav (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/5.wav) mic-pre5.mp3 (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/mp3/5.mp3)
mic-pre6.wav (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/6.wav) mic-pre6.mp3 (http://www.bozoel.com/SuperMEE/MicPreAmps-Test/mp3/6.mp3)
boggy
11-12-2006, 01:04 PM
Sredjeni fajlovi i stavljeno na "sticky"
Navalite!!! :)
pozdrav
bogi
Manley
11-12-2006, 02:20 PM
Sredjeni fajlovi i stavljeno na "sticky"
Navalite!!! :)
pozdrav
bogi
Hvala boggy.
Hajd da vidimo koji pre najbolje zvuci ;)
slobodno zapazanja i misljenja postujte na thredu da bude zanimljivije.
Pozdrav
P.S. Izvinjavam se Max-u, Avalon mi je kod kolege, cim ga donese postavljam file, great river i tab-funkenwerk takodje.
Ne oglasavam se bez toga ;) ..... cekam i to i great river i tab .... to me najvise interesuje ....
Pozdrav
zoolander
11-12-2006, 04:24 PM
1. zvuk gitare mi je premidlast,fali mi detalja u zvuku
2. najvjerniji zvuk gitare i najvi?e mi se sviđa
3. gitara mi djeluje preistaknuto
4. gitara mi ima ?panjolski zvuk
5. gitara mi djeluje jeftino
6. gitara mi je preplitka
Color
11-12-2006, 04:43 PM
1. Prazan, pljosnat zvuk..
2. Po meni nejlepsi snimak, cist i pun zvuk, frekvencijski uravnotezen, najvernije prenesen karakter zvuka gitare
3. Cist zvuk ali siromasan u srednjem-nizem frekv. opsegu
4. Veoma slican 2 ali nije toliko pun
5. Slican 4...
6. Najlosiji snimak, "jeftin", frekvencijski neuravnotezen, nema uopste karakter
Ad Fines
11-12-2006, 05:06 PM
Meni je snimak 2. preampa i snimak 4. preampa ostavio dojam dobrog preampa. Cak bih se usudio reci da je jedan od ta dva RED 7.
Svejadno ne bih obacio 3. preamp.
Manley
11-12-2006, 06:27 PM
dobri ste :D idemo dalje
STUDIOTON
12-12-2006, 05:31 AM
I meni da se izvinis:p
Bravo maestro na ovim testovima .. nisam ucestvovao u micovima prezauzet sam ali cu se potruditi da budem aktivan za pre .. sorry,pozz
Manley
12-12-2006, 01:22 PM
I meni da se izvinis:p
Bravo maestro na ovim testovima .. nisam ucestvovao u micovima prezauzet sam ali cu se potruditi da budem aktivan za pre .. sorry,pozz
stize i avalon ove nedelje....pozdrav
bez gledanja sta su drugi pisali , posle pazljivog slusanja mp3:( :
2 - najbolji, u odnosu na njega sam posmatrao ostale
5- ipak mi se vise svidja karakter ovog preampa. od 3 i 4, uprkos tome sto imam osecaj da je neki lampas sa vrlo dotrajalim lampama
4 - iako malo taman, ne toliko odsustvom prezentnosti, koliko prisustvom bassa - krupniji mi je od 3, deluje ipak shire ... tip na UA 2-610
3 - jos uvek dobar usnimak, cak, mozda bi u mixu najbolje legao posle no2
6 - daleko ispod ova 4, sa dosta zavisnog shuma
1 - uz 6, najlosiji, uz previse zavisnog shuma, losom bojom, sitan........
Manley, cekam PM :-)
idekius
13-12-2006, 04:54 AM
Uhh... sve je ovo po meni, manje vise dobro - upotrebljivo...
Sad, br. 3 mi se manje svidja jer je preagresivan i tanji, ma da moze da se desi da je gitarista malo jache nagazio zice i pomerio malo ruku ka kobilici. Ipak taj snimak mi se najmanje svidja, a i snimak br.6 takodje...
Br. 4 i br. 2 su najvise po mom ukusu...
'ajmo ljudi, zanimljivije je nego sto mislite:)
slowstar
14-12-2006, 01:01 AM
Samo vas "slusam" to jest citam ljudi...
razlike izmedju ovih mp3 fajlova su toliko minimalne, da je to skoro zanemarljivo, ako su to uopste razlike, jer se cuju (bar ja tako cujem) kao razlike u udaljenosti izvora zvuka, a ne u karakteru preampa...
Skoro kao da se radi o nekoj "Navlaci" a ne realnom poredjenju.pre svega, izvor zvuka, to jest gitara, je sama po sebi veoma skromna frekventno, i nedovoljno kompleksan instrument da bi mogao da se donese iole realan, komparativan sud ili konstatacija, ili sam ja dobrano ogluveo, u sta ipak sumnjam, bar me sluh do sada sobro sluzi...
Pozdrav svima, sve najbolje u N.G.
perun
14-12-2006, 01:13 AM
Apsolutno se slazem sa Slobom. Ucestvovao sam samo u prvom testu, jer je uzorak bila full matrica (iako smatram da je izbor iste mogao biti bolji), i ona (jedna jedina) je provucena kroz nekoliko razlicitih kompresora sa istim setupom na njima (sto ne znaci da ne mogu da zvuce i bolje, jer naravno da ne reaguju isto na iste settingse)... E sad, ovi dalji testovi gde je svaki tejk drukciji, gde je cak tonalitet drugi itd. (za mikrofone), ne dokazuju nista, da se ne lazemo. Sluti se nekakakv karakter, ali esencija i osobenost svakog ponaosob ne mogu se cuti na taj nacin. Pogotovo sa "nashminkanim, i to loshe nashminkanim" preampom. Dakle, apsurdno! Samo je neko ispao "zajeban" sa Veeeelikim ushima, a neko glup! Salim se naravno...
Ovaj test sa gitarom je po meni takodje onako, iz razloga slicnih gorenavedenim (kod Chika Slobe;)), ali razumem... trafoi i zezalice... u mikrofonskoj, a ne Line sekciji... Treba docarati ljudima Jensenove prednosti (ako ga ima u spravi) itd... Opet zelite da "procenite" koji je preamp NAJBOLJI, a to je, nazalost, nemoguce. Bar na ovaj nacin!
Ok... Pozdrav. Rekoh, malo da miniram...;):D
Manley, opet nisi na Skype-u. Zabrinut sam!:D
perun
14-12-2006, 01:18 AM
Joooj... siguran sam da nisi pratio sta se desavalo ovih dana u ovoj temi.
Ali, definitivno bi trebalo da otvorimo drugu temu koja bi se bavila time sta sve utice na usnimak i kakav je put do dobrog usnimka, da bi se u u ovoj bavili ocenom fajlova i ispostovali trud koji je Manley ulozio, ne bi li prikazao razne preampe. Verujem da se slazes da trud svakako treba ceniti.
1000 % sam siguran da bi se slozio samnom da si video sta se desavalo ovih dana, pa sam morao da brisem dve stranice postova u ovoj temi, a obrisacu i ovaj svoj post kasnije...
Podrzavam ideju apsolutno!!! Ali smatram da bi mogla mozda bolje da se organizuje. Svakako, ne bih se cimao sam sa tim. Manley, svaka cast na trudu, to ne osporavam... Ovo je velik doprinos forumu, vrlo nesebican pre svega. Treba se iscimati. Ja sam samo pomenuo detalje koji mi smetaju da bi test bio full "validan", no dobro...
Srecno, nek se "trka" nastavi!:mase:
Manley
14-12-2006, 11:08 AM
ja se ne bih slozio....razlike su bar na mojim monitorima velike...nema fajla koji isto zvuci. Snimio sam gitaru iz razloga jer pokriva ceo frekventni spektar. Mozda sam mogao kvalitetniju acc. da nadjem, ali u ovom momentu nije bilo moguce, gitaru je svirao jedan moj kolega koga na forumu maltene svi znate i mnogi ga smatraju za vrhunskog muzicara, ali flasa vina pre svirke cini svoje :rotfl: Naravno da postoje varijacije u sviranju, ali je razdaljina mikrofona od izvora zvuka svakog momenta ista.
Treba uzeti u obzir da je i Sennheiser MKH 800 u pitanju, svako ko poznaje ovaj mik. zna da "hvata" sve i da je strasno osetljiv...zato je osecaj "razdaljine" stalno prisutan...u ovom slucaju moze se oceniti pre koji bolje i losije prenosi prostornost.
U svakom slucaju nisam sujetan i volim da diskutujemo, jer samo tako mozemo svi da naucimo, dosta ljudi je na ovom forumu koji nisu snimali gitaru, dosta ih je koji su profesionalci....bitan je dijalog da bi dosli do 100% korisnih informacija za sve.
Sto se tice testova, ima mojih gresaka, ali sam voljan da ih ispravim...slobodno vreme koristim da bih ljudima na ovaj nacin pomogao koliko mogu(zadnji me je kostao 8 sati rada)...od sada snimam izvor zvuka ili sinus ton,bice odvratnije za usi, ali verovatno merodavnije....
ili jos bolje dajte neki predlog kako da se izvede test ili da prestanem sa testovima skroz?
@ perun
Ukocila me ledja, lezim vec 3 dana i ubise me injekcije...cim se sredim zovem...trebas mi nesto.
Color
14-12-2006, 11:33 AM
Sto se tice testova, ima mojih gresaka, ali sam voljan da ih ispravim...slobodno vreme koristim da bih ljudima na ovaj nacin pomogao koliko mogu(zadnji me je kostao 8 sati rada)..
ili jos bolje dajte neki predlog kako da se izvede test ili da prestanem sa testovima skroz?
Mislim da su ti testovi sasvim korektni i dobar si instrument izabrao za test. Razlike su i vise nego ocigledne! Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove (sto mu ne zameram, nadam se da ni on nece zameriti sto nesto ponavljam :mrgreen: ).
Snimci su dovoljno dugacki da bi se pazljivim slusanjem moglo zakljuciti koji faktor koliko utice na zvuk (nacin sviranja, razdaljina mikrofona od izvora zvuka itd..) a samim tim i proceniti koji pre amp najbolje radi na danoj postavci! Samo treba pazljivo slusati! Mislim da test uopste nije bezsmislen. Samo nastavi! Mene testovi zanimaju :-)
...od sada snimam izvor zvuka ili sinus ton,bice odvratnije za usi, ali verovatno merodavnije....
Mislim da nam sinus ton nece puno toga otkriti....ipak je bitno kako se taj preamp ponasa sa slozenim zvukovima..
Manley
14-12-2006, 12:11 PM
Mislim da su ti testovi sasvim korektni i dobar si instrument izabrao za test. Razlike su i vise nego ocigledne! Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove (sto mu ne zameram, nadam se da ni on nece zameriti sto nesto ponavljam :mrgreen: ).
Snimci su dovoljno dugacki da bi se pazljivim slusanjem moglo zakljuciti koji faktor koliko utice na zvuk (nacin sviranja, razdaljina mikrofona od izvora zvuka itd..) a samim tim i proceniti koji pre amp najbolje radi na danoj postavci! Samo treba pazljivo slusati! Mislim da test uopste nije bezsmislen. Samo nastavi! Mene testovi zanimaju :-)
Mislim da nam sinus ton nece puno toga otkriti....ipak je bitno kako se taj preamp ponasa sa slozenim zvukovima..
hvala color na podrsci
idekius
14-12-2006, 12:56 PM
Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove
I Deki ce ponovo da da brise i to nemilosrdno i bez upozorenja, samo ako se nastavi da se ide offtopic i sabotira tema :twisted:
Ti se secas mog misljenja o testu, ali i njega sam obrisao, jer OVO JE TEMA O PRILOZENIM FAJLOVIMA, A NE O TOME KAKO BI TREBALO RADITI TEST!, pa molim da se to ubuduce ima na umu.
Manley je upravo rekao nesto cega sam se pribojavao... "mozda i ne bi trebalo da ista testiram?".
Mislim da niko ne bi imao nista protiv da neko, ukoliko mu se test ne svidja, napravi fajlove i kaze "eto, ovako se testira preamp", ali, totalno van teme o kojoj se diskutuje kritikovati coveka koji je odvojio vreme i trud sa zeljom da doprinese forumu, mislim da stvarno nije na mestu.
Naravno Color da tebi nista ne zameram, samo si bio zgodan da se nadovezem :)
Dakle, vise ne molim, vec ZAHTEVAM da se drzimo teme, a svaki dalji off-topic ce biti brisan...
ja inace volim off-topic-e i zezanje i posalice, ali, ne tamo gde je neko ulozio svoj trud i vreme.
Nadam se da imate razumevanja i mislim da je potpuno jasno zasto na ovome insistiram... ima dovoljno tema na forumu gde se moze pricati na ovu temu, a i niko i nikome ne brani da otvori temu sa naslovom "Kako testirati preamp".
Ja mislim da je test potpuno validan jer su razlike izmedju preampa i vise nego ocigledne.
Evo, obecavam da cu dati svoje podrobno misljenje o svakom ponaosob samo da resim problem presecene strujne instalacije u studiju :D
Kompjuter mi je trenutno na trpezarijskom stolu, pa je malo guzva jer je rucak u toku :)
davormen
14-12-2006, 03:17 PM
meni se najvise dopao 2... drugo i trece mesto dele 4 i 5... naravno, to je u slucaju kada je gitara sama... u zavisnosti od aranzmana, mogao bih da vidim da se koristi prakticno bilo koji od ovih...
e sad, sto se tice brisanja postova... uopste se ne slazem s tim... nisam video te postove, ali ne verujem da su ljudi nesto vredjali, vec su samo iznosili misljenje... mislim, meni je test validan, ali treba cuti i misljenje ljudi kojima nije... mozda bi bilo bolje da su se ti postovi prebacili u drugu temu, gde bi se diskusija o tome mogla nastaviti, bez da se ova tema time "spamuje"...
Nije to bio spam, vec omalovazavanje necijeg rada.
Imati svoje misljenje ne znaci da smes da pogazis nekog drugog, te zbog istog razloga, to nije tema koja bi trebala da se nastavi u novom topicu.
Manley
15-12-2006, 01:22 AM
svaki komentar je dobrodosao...nema ljutnje, ukusi su razliciti i treba ih postovati
mislim da je test bez veze i da Manley treba pod hitno da mi posalje sve te preampe, pa cu JA da vam pokazem kako se test radi....... ako ne pobegnem sa foruma :D :p
kejkz
15-12-2006, 02:02 PM
Konacno sam stigao da preslusam test, i moram reci da je prlicno ujednacen, ili ja bar tako cujem na mojim zvucnicima. Karakter gitare je odlicno prenesen sa svim pojacalima, sto se dalo ocekivati od ovakve konkurencije.
Posto su razlike suptilne, sigurno da ne bih odbio ni jedan:), tesko bih izdvojio bilo koje. Meni se mozda najvise svidja broj 2. Ne znam da li je to do sviranja, koje je mozda bilo konkretnije, ili je ipak do pojacala. Posto imam malo iskustva u snimanju akusticne gitare, nisam siguran. Cini mi se da 4 i 5 imaju mozda malo vise detalja od ostalih, ali opet, mozda je do sviranja.
1 mi je malo tamniji od ostalih, sto nije lose za neke primene.
E da, 4 ustvari ne valja, lose je isecen wav ili prekinut snimak :) tako da je to sigurno do pojacala, ono ne valja, jer tera coveka da isece snimak pre vremena...
nek bude 2,5,4,3,6,1 mada ovaj raspored je uslovnan, vise je vezan za moj ukus i filozofiju snimanja, nego za kvalitet. On je neosporan na svim od izabranih.
Hvala manleyu na vremenu i trudu, ovakav test moze biti od velike pomoci pri izboru opreme.
Izvinjavam se za off topik, ne znam kakva je prica bila o kvalitetu samog testa, ali ja ne znam bolji nacin da se jedan test pojacala, koja su ipak samo oprema za snimanje zivih instrumenata, izvede. Najneutralniji nacin bi bio da se kroz pojacalo pustaju test signali ili sinteticki sumovi, ali takav test ne bi realno pokazao nista. Bitno je ponasanje opreme pri snimanju, u razlicitim uslovima, i sa uvek, mozda i malo drugacije odsviranim delom, jer ljudi ipak nisu masine (mada im se neki ozbiljno priblizavaju:)).
pozdrav
boggy
15-12-2006, 02:41 PM
.......Najneutralniji nacin bi bio da se kroz pojacalo pustaju test signali ili sinteticki sumovi, ali takav test ne bi realno pokazao nista.
Pa evo... ja tako testiram sprave, jer moram... i sta? Kad je sprava nova, nikada nije radila, niko je nikada nije cuo, uvek strepim sta cete ti i tvoje kolege da kazete o njoj... ok, nema toga puno (sprava, konstrukcija), ali i ovo malo mi je dovoljno da naucim da mojim merenjima i testiranjima ustanovljavam da je sprava OK, a kako ce to vama da zvuci?... NEMAM POJMA dok vas ne zamolim da poslusate i kazete mi kako to VAMA zvuci... i ponavljam, mogu samo da nagadjam sta cete da kazete, ali sam na svojoj kozi naucio da se na svoja testiranja NE OSLANJAM osim ako ne moram, i do neke granice (da ne bih zbog ociglednih brljotina smarao okolinu)
Ono sto vi slusanjem ustanovljavate je KARAKTER sprave/instrumenta... mozda naziv nije najbolji, ali tim imenom nazivam sve ono sto je skoro nemerljivo, niti postoje kriterijumi po kojima bi se to radilo....
Konkretno od tehnickih podataka za mic-pre koji se mogu uspesno izmeriti su THD+Noise, Headroom, Frequency Response, Impednace... itd.. a iz tih podataka samo mozete ugrubo ocekivati kakav ce sprava karakter imati... ove sitnice koje se cuju kao razlike u Manley-ovim snimcima, definitivno ne zavise sasvim od tehnickih podataka...
Ako pustate pink noise pa slusate... to je ok da se ustanovi da je tweeter dobio "po jednoj stvari", ili za neku drugu dijagnostiku... sumnjam da bi vam to sto cujete u ovom slucaju dalo preslikavanja na muziku... mada ako se vezba, mozda moze i da se navezba... ko to zna...
Bitno je ponasanje opreme pri snimanju, u razlicitim uslovima, i sa uvek, mozda i malo drugacije odsviranim delom, jer ljudi ipak nisu masine (mada im se neki ozbiljno priblizavaju:)).
pozdrav
To sto pricas mi pre lici na vestinu.... odnosno rutinu... ili mozda stil rada.
Ako covek stalno ima neophodnost da to radi i stalno "vezba", na kraju to i "navezba"... (da se razumemo, ja to ne umem, samo nagadjam kako "mehanizam" funkcionise)
pozdrav
bogi
p.s. U jednom Pro Audio casopisu sam citao review nekog mic pre... i pisac je opisivao kako je ustanovio slusanjem da mic-pre ima izuzetno mali sum... na to sam pomislio "Svaka cast "majstore"! To si mogao i da procitas..."
Manley
15-12-2006, 06:37 PM
ja ne znam kakve minimalne razlike cujete.....kod mene su razlike ogromne
verovatno je mp3 u pitanju....
sasaristic
15-12-2006, 09:57 PM
ja ne znam kakve minimalne razlike cujete.....kod mene su razlike ogromne
verovatno je mp3 u pitanju....
I meni dosta sve to blizu deluje , sto neko rece vise kao da je doslo do suptilnog pomeraja mikrofona ili ugla....mozda si trebao da ubacis i neki behringer ili nesto proverono lose da se stekne jasnija predstava o tome sta konkretno predpojacalo moze da unakazi kod signala.U svakom slucaju sve pohvale za trud.
Manley
22-12-2006, 01:33 PM
`ajd posto nema vise komentara posatvicu veceras listu uredjaja po pravom redosledu.
a Avaloni i tab ovi ???
Ja sam to cekao .... ako neces da ih stavljas ja cu onda da ucestvujem u ovome
Pozdrav
Manley
22-12-2006, 08:57 PM
a Avaloni i tab ovi ???
Ja sam to cekao .... ako neces da ih stavljas ja cu onda da ucestvujem u ovome
Pozdrav
ne mogu da nadjem gitaristu, a ni ne bi fajlovi zvucali isto zbog polozaja mikrofona..uradicu ti test sa avalonom i tab-ovima pa cu poslati....cisto da imas predstavu
Manley
02-01-2007, 08:59 PM
evo i liste:
1. Drawmer 1962
2. Buzz Audio ARC 1.1
3. Focusrite ISA430
4. Focusrite RED 7
5. SPL Gainstation
6. Universal Audio 2-610
filip
04-01-2007, 02:47 AM
jel moze i ovaj put neke priblizne cene?
Manley
04-01-2007, 03:22 AM
Focusrite isa (http://www.thomann.de/de/focusrite_isa_430_mk_ii.htm) oko 2600 evra (verzija 2)
Universal Audio (http://www.thomann.de/de/universal_audio_2610_2kanal_preamp.htm) oko 2300 evra
SPL GAinstation (http://www.thomann.de/de/spl_gainstation_1.htm) oko 900 evra
Buzz Audio (http://www.dolphinmusic.co.uk/page/shop/flypage/product_id/4769) oko 2800 evra
Drawmer (http://www.proaudiosystems.co.uk/acatalog/sp-1962__ADAT_Optical.html) oko 3500 evra
Focusrite Red 7 (http://www.dooyoo.de/pa-equipment/focusrite-red-7/) oko 3650 evra
Artscaper
25-04-2007, 01:39 PM
Zdravo, ovo je moj prvi post ovdje. Ja sam Miha iz Slovenije/Ljubljane, bavim se zvukom, diy hardverom (napravio sam preampe, kompresore (ukljucno sa GSSL..), DI boxe...
Kod nas imamo forum kao Rumski, ali ljudi nisu bas zainteresirani za testove, diy..Pitanja su vise ali manje na nivoju "da li je SM57 dobar mikrofon"...
Evo, ovdje su stvarno dobri MP3 i Wav testovi mikrofonskih predpojacala. Meni su stvarno dobri John Hardy M1, Great River NV, ponekad (bubnjevi) 3124 (API).
Link: www.thelisteningsessions.com/sessions.htm
Uzivajte!
Miha
Moritz
26-04-2007, 06:56 AM
Pozdrav bratu po zvuku i dobro nam dosao :)
Ako imas nesto od opreme koju si sam pravio bilo bi dobro da nam je prezentujes kroz neki ovakav post, i naravno tvoja iskustva u pravljenju i koriscenju istih.
Artscaper
26-04-2007, 02:36 PM
Nisam jos snimio test ili nesto tako, ali bas sada radim na DI boxu i Reampu (oba dvoje sa transformatorima). Kada zavrsim mogu napraviti test ako netko bude zainetesiran.
Moritz
11-10-2008, 01:03 AM
Pa ne radimo testiranje za NASA !
Ipak je ovo samo muzika, i sigurno da nikada neces imati sterilne uslove u studiju pa da moras tako da tretiras preampe...sumnjam da bi bilo ko voleo da snima u skafanderu. :)
HeatMan
11-10-2008, 01:17 AM
e, batac, jel ti stvarno mislish da su ovde ljudi tolko neiskusni i da ne znaju shta prichaju?
tj
Kres7787
30-11-2008, 10:45 PM
Ovakav neki test smo upravo i trazili. Ono sto bi bilo apsolutno sjajno cuti je kako zvuci to sa obicnim mixer predpojacalom, pa onda usporediti sa tako necim. Mi bi presli sa takvog obicnog predpojacala (NRV 10) na neki posteniji preamp. Gledali smo Avalon 737 ali posto tek ulazimo u ove stvari (vec smo mjesecima pocetnici) malo toga znamo a ima previse toga naravno.
Snimku koju mi dobivamo preko NRV'a je cista i nekako plaha i bez topline, atmosfere... Uz pardon sto mozda prljam thread, koliku promjenu mozemo ocekivati u popunjavanju zvuka sa ubacivanjem postenijeg preampa ($2000 vrijednosti)?
Znaci vise manje sve sto smo snimili, vokali, elektricne gitare, bas, brass, klavijature. Naravno znam da ne postoji nesto univerzalno za sve to, i po takvoj cijeni. Sacuvaj boze da bi zivot wanna-be studijskih muzicara trebao biti tako jednostavan.
Hvala,
Nemoj postavljati pitanja na vise mesta .... imas odgovor u onoj temi , pa pitaj ako ti jos nesto nije jasno .....
Pozdrav
Kres7787
01-12-2008, 12:03 AM
Mislis na http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25350 ?
Da ja sam sudjelovao u potrazi danas isto. Doslo je do zabune pa smo oboje post'ali.
Mislis na http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25350 ?
Da ja sam sudjelovao u potrazi danas isto. Doslo je do zabune pa smo oboje post'ali.
Onda prebac tamo :)
Pozdrav
Kres7787
01-12-2008, 12:12 AM
Steta sto ne mogu obrisati ove poruke. I hvala puno na pomoci na drugom threadu.
nokash974
03-08-2009, 11:47 PM
1 je spl i meni naj bolji 2 je Drawmer 1962 a dalje i nije vazno...Boggy imas sjajan preamp..focusrite mi se ne dopada kao preamp compresor i filteri su ok..veliki pozz za sve..
http://en.audiofanzine.com/pre-amplification/editorial/reviews/the-big-pre-amp-faceoff.html
Zanimljiv test!Poslushajte! :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.