View Full Version : UAD plug-ins na popustu
RokStudio
08-12-2006, 01:30 AM
Posto su UAD plug-ins na popustu do 31. decembra, trebao bi mi savet. Znam da je bilo price o tome dosta koje treba uzeti, sad cu objasniti zasto otvaram novu temu: kupio sam UAD-1e Express, dakle bez ijednog dodatnog plug-ina, vec imam PoCo PCI MkII, pa bih uzimao samo ono sto je komplementarno, dakle 2-3 kompresora i 1 ili 2 EQ-ova. Zanima me sledece: da li je od ostalih stvari (reverb, chorus, delay) nesto vredno uzeti sto ce mi koristiti i pored TC-ovih plug-ova ili da ceo budzet potrosim na prve dve kategorije?
Evo, iz mog skromnog iskustva - imam takodje PoCo, ali mk1
Mislim da na EQ sa UADa ne treba bacati novac i DSP resurse, ne zato sto nisu dobri vec postoje sad odlicni native EQ. Pardon, ne treba ti cambridge, ali su pultec pro i NEve 1073 fenomenalni, i njih bi valjalo imati. Od kompresora - hm, 1176ln i la2a obavezno, Farchild je isto super, ali ja licno mogu i bez njega, za razliku od prva 2.
Ono na sta obavezno valja potrositi lovu je P140 - plate- takav reverb nemas ni u native ni u PoCo varijanti (ne znam za vss3, ali to je vec druga pricha). Bez ostalog se moze, pre svega moslim na precision seriju (mislim, sve je dobro, ali nije nije nezamenljivo)..... jedino nisam probao nove Neve 1083 i kompresor, verujem da su takodje dobri. E da, meni je od 'sitnih' pluginova, najzanimljiviji Roland DimensionD, ako ostane kinte, nije lose imati ga..... meni on najlepse podebljava sliku, malo shiri, a ne brljavi fazno......
ANITA
09-12-2006, 10:42 AM
Ja ću samo navesti koje obavezno koristim, pa to govori najvise.
P140-plate, La2A, Precision Limiter, Precision Multiband, Pultec, Pultec-pro, 1176LN..
U gotovo svakom projektu!
Roland Dimension D mi je bio super, potrosila sam demo, bas bi rado kupila jer je na gitarama bio iiizvrstan! Thanks na informaciji o popustu!
Anita
zoolander
09-12-2006, 10:58 AM
bas bi rado kupila jer je na gitarama bio iiizvrstan!
Gitare u orkestru?wow:)
idekius
09-12-2006, 12:35 PM
Roland Dimension D mi je bio super, potrosila sam demo, bas bi rado kupila jer je na gitarama bio iiizvrstan! Thanks na informaciji o popustu!
Anita
Kupi i 1073, neces da pogreshish... ;)
ANITA
09-12-2006, 02:31 PM
Gitare u orkestru?wow:)
:D Pa ne radim samo svoju i samo orkestralnu glazbu...
RokStudio
17-12-2006, 05:34 PM
OK, dakle:
Kompresori: 1176LN, LA-2A (Fairchild vec imam). Otpadaju: Neve 33609 (niko ga nije preporučio), Precision Multiband (ima već multiband compression u PowerCore Master X3)
EQ: Neve 1073 EQ, Pultec Pro (kao "masnije" alternative za PoweCore-ove EQSat i Dynamic EQ), otpadaju Cambridge EQ, Precision EQ, Neve 1081 EQ (?ta bih s 10 različitih EQ-ova...)
Reverb: Plate 140 (ovaj, kako ka?u, ima "du?u", otpada DreamVerb, bolje posao odrađuju PowerCore-ovi ClassicVerb i MegaReverb)
Chorus: Roland DimensionD (ubediste me da ga vredi imati i pored PowerCore-ovog Chorus/Delay, Boss CE-1 i Roland RE-201 delay su vi?ak)
To je 6 plug-ins, ukupno oko $750 (ouch). Jedino se jo? razmi?ljam da li da dodam i Precision Limiter, obzirom da je brickwall, a za PoweCore brickwall limiter dolazi tek uz optional MD3 Mastering.
Ima li amandmana? :)
Ja mislim da je to pravi izbor. Ne znam za precision limiter, ja ga imam, i ne secam se kad sam ga ukljucio......
Precision Limiter je extra!
probaj ga na necemu sto nije "brzina". Balada ili neki mid tempo... Ubija kako radi!
Odavno nisam snimao balade:banghead: :banghead:
Arthur
18-12-2006, 01:24 AM
:D
Precision limiter bi u ovako tankom spisku preskočio, jer balade možeš raditi i drugim brickwallovima, a meni lično smeta što je Cambridge ispao, jer, uvek, vredi imati jedan "takav" EQ, lepo vidiš šta radiš, precizan je i ima odlične low i high pass filtere.. svi ostali su karakterniji od njega, al meni je on veeoma koristan..
RokStudio
18-12-2006, 01:42 PM
:D
Precision limiter bi u ovako tankom spisku preskočio, jer balade mo?e? raditi i drugim brickwallovima, a meni lično smeta ?to je Cambridge ispao, jer, uvek, vredi imati jedan "takav" EQ, lepo vidi? ?ta radi?, precizan je i ima odlične low i high pass filtere.. svi ostali su karakterniji od njega, al meni je on veeoma koristan..
"takav" (precizan, clean) imam na PoCo-u, zato ga preskačem. Tanak spisak? Pa uzeo sam skoro sve :) Koji brickwall limiter preporučujete kao zamenu za DSP verzije?
lesha
18-12-2006, 01:52 PM
timeworks mastering compressor
Obavezno uzmi Precision Limiter
lesha
18-12-2006, 04:21 PM
Obavezno uzmi Precision Limiter
u svakom slucaju isprobaj demo i uporedi ga sa timeworks kompresorom ako se vec dvoumis izmedju native i dsp varijante
idekius
18-12-2006, 04:43 PM
u svakom slucaju isprobaj demo i uporedi ga sa timeworks kompresorom ako se vec dvoumis izmedju native i dsp varijante
Necu da kazem ni da, ni ne... jer to nije bas isto... mislim, stvarno drugacije rade. Ja nekad koristim Precision Limiter (kad je aranzman prazniji... manje instrumenata i sl...), nekad TimeWorks Mastering Compress-or (kad treba da se zakucava, a da to bude skroz chisto i definisano, tj. stvarno je mnogo transparentan), a Waves L3 kad hocu da se u skroz donjem registru doda "kuglica", koja definitivno ne moze da se dobije EQ-om u masteringu, ili barem ja ne umem da je dobijem...
Eh... kad bi se samo neko setio da napravi BrickWall limiter sa parametrima :
-Punch, gustina, dojajnost i nenadjebivost :rolleyes::cool:
Nego... sta cemo sa TimeWorks Mastering Compressor-om, kada se predje na Wave Lab 6 i Cubase SX 4? Koliko sam cuo oni nemaju DirectX podrsku? Sto se mene tice, ja bih kupio TimeWorks Mastering Compress-or za Pulsar-a, ali... TimeWorks se izgleda raspada, posto mi kod njih na sajtu nije uspelo ni da uplatim Plate 100 za CW... Jednostavno se ne oglasavaju i uplate ne prolaze... Neznam, ali mi se chini da TimeWorks vise ne schljaka...:confused:
"takav" (precizan, clean) imam na PoCo-u
Koji ???
Pozdrav
STUDIOTON
18-12-2006, 09:50 PM
Jos jedan glas za Precision limiter .. kod mene je gotovo neizbezan ..
RokStudio
19-12-2006, 12:24 AM
Koji ???
EQSat je sasvim dobar i jednostavan, a clean. Dynamic EQ je malo prenabud?en da bi se stavljao na svaki kanal, ali bi trebalo da bude jo? "čistiji". Ka?em trebalo, jer ga nisam dovoljno detaljno probao.
Arthur
19-12-2006, 01:21 AM
i dalje glasam za cambridge kao generalno korisniju stvar od precision limitera..
EQSat je sasvim dobar i jednostavan, a clean. Dynamic EQ je malo prenabud?en da bi se stavljao na svaki kanal, ali bi trebalo da bude jo? "čistiji". Ka?em trebalo, jer ga nisam dovoljno detaljno probao.
uuuuuuuupsssss ..... mislio sam da pricamo o limiterima .....
Pozdrav
RokStudio
19-12-2006, 01:44 PM
uuuuuuuupsssss ..... mislio sam da pricamo o limiterima .....
Da ne ispadne ba? da ni?ta na PoCo-u ne valja, da sve treba zameniti UAD-ovim pluginovima, od reverba nadalje :)
RokStudio
20-12-2006, 12:25 PM
Izve?taj: ;)
Uključio sam demo za sve kandidate i provrteo ih kroz neke trake, upoređujući sa PoCo i native ekvivalentima.... na kraju sam kupio Pultec Pro, 1176LN, LA2A i Plate 140. Dimension D presete, kako mi izgleda, mogu postići i s PoCo Chorusom, Neve 1073 mi se čini redundantan i previ?e ograničen (fixne frekvencije), a pri tom je i na popustu od samo 10% pa i nije neka razlika ako se posle predomislim... ostaje da vidim za Precision Limiter, deluje kao dobro re?enje, ali sad mi stoji u demo modu pa ću ga jo? isprobati do 31. Na kraju je sve ispalo $400, ?to nije lo?a u?teda u odnosu na prvobitni bud?et... ionako sam imao druge neplanirane tro?kove - naručih impulsivno DAV BG-1 preamp, pa je red da pri?tedim na drugoj strani.
Hvala svima na brzoj i iscrpnoj pomoći!
Izve?taj: ;)
Uključio sam demo za sve kandidate i provrteo ih kroz neke trake, upoređujući sa PoCo i native ekvivalentima.... na kraju sam kupio Pultec Pro, 1176LN, LA2A i Plate 140. Dimension D presete, kako mi izgleda, mogu postići i s PoCo Chorusom, Neve 1073 mi se čini redundantan i previ?e ograničen (fixne frekvencije), a pri tom je i na popustu od samo 10% pa i nije neka razlika ako se posle predomislim... ostaje da vidim za Precision Limiter, deluje kao dobro re?enje, ali sad mi stoji u demo modu pa ću ga jo? isprobati do 31. Na kraju je sve ispalo $400, ?to nije lo?a u?teda u odnosu na prvobitni bud?et... ionako sam imao druge neplanirane tro?kove - naručih impulsivno DAV BG-1 preamp, pa je red da pri?tedim na drugoj strani.
Hvala svima na brzoj i iscrpnoj pomoći!
Nisi lose uzeo , ali kod UAD a uvek fali nesto .... fairchild je isto super kompresor kad znas da radis sa njim ..... ni jedan chorus ( ITB ) ne moze ni blizu Dim D ( moze nesto drugo ) a Neve 1073 .... je sigurno jedan od najboljih eq koji sam probao .....
Tako da nije ti los pocetni izbor .... a onda cepaj polako ono sto ti treba ....
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.