View Full Version : Slu?alice i zvučna
Tomislav
07-12-2006, 08:25 PM
Sad sam malo naletio na forumu da se spominje ovaj E-MU 0404: http://www.emu.com/products/product.asp?product=10447&nav=features
Do sad sam bio siguran u auidiophile 2496 by m-audio, ali kada sam pročitao ove neke hardware-acceleration spike, predomi?ljam se.
Zanima me da li to hardversko miksanje koje se tu spominje fnkcionira i poma?e u cubase-u i da li se ti efekti spomenuti koriste u cubase-u (hardwerski)? Koliko mi to rastereti procesor?
E sad pitanje za slu?alice... Znači ?elio bih neke zatvorene, ne preskupe do nekih 400-500kn. ?to preporučate?
Hvala unaprijed,
Tomislav
alavuk
07-12-2006, 08:53 PM
pa sto se tice sluski otvori se malo vise sennheiser 25/25 sp ... resenje za dj-ing i produkciju
lesha
07-12-2006, 11:31 PM
Zanima me da li to hardversko miksanje koje se tu spominje fnkcionira i pomaže u cubase-u i da li se ti efekti spomenuti koriste u cubase-u (hardwerski)? Koliko mi to rastereti procesor?
efekte u praksi mozes da koristis za monitoring, nisu bas nekog kvaliteta.
sto se tice miksera, superiorniji je u odnosu na 2496, imas 32 mono ili 16 stereo ASIO kanala, routing je odlican, ima TRS konektore itd..
sto se sluski tice, najbolje da se prosetas i izaberes sam. ponekad je bolje uzeti one koje su ti lakse za duze nosenje na glavi. naravno, akg, beyerdynamic, sennheiser dolaze u obzir.
SHIVA
07-12-2006, 11:44 PM
Malo chu u off topic, ali (mozhda) bolje nego da otvaram novi thread.
Creamware nema izlaz za slushalice. Postoi li (osim mixer izmedju kartice i monitora) neki jednostavniji sistem za prikljuchit slushalice?
Tomislav
08-12-2006, 06:49 AM
efekte u praksi mozes da koristis za monitoring, nisu bas nekog kvaliteta.
sto se tice miksera, superiorniji je u odnosu na 2496, imas 32 mono ili 16 stereo ASIO kanala, routing je odlican, ima TRS konektore itd..
Znaci hardware mixer ima koristi u Cubase-u?
I ovo sto SHIVA kaze... Kako na tu karticu spojiti slusalice? Nema posebnog izlaza, a bilo bi mi korisno...
Slusalice...E a koliko uopce AKG kostaju, meni se svidjaju sve ove studijske (milsim da su troje neke...), ali nekako imam osjecaj da necu imat dovoljno novaca za njih.... :rotfl:
Tiki the Boyler
08-12-2006, 07:54 AM
Meni se ovo ispostavilo kao najbolje rješenje
http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=663
Nije previše para, dobijam četiri nezavisna kanala za slušalice, a što je najbitnije imam full prolaz signala za monitoring, jer su konektori samo paralelno spojeni (signal prolazi i kad je sprava isključena)...
lesha
08-12-2006, 10:25 AM
Znaci hardware mixer ima koristi u Cubase-u?
I ovo sto SHIVA kaze... Kako na tu karticu spojiti slusalice? Nema posebnog izlaza, a bilo bi mi korisno...
mikser mozes iskoristiti u bilo kom programu.
sto se slusalica tice, ja sam iskoristio dj mikser koji vec imam i 2 ovakva adaptera
http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics/products/tn/4/8/1/303481.jpg
Tomislav
09-12-2006, 08:51 AM
naravno, akg, beyerdynamic, sennheiser dolaze u obzir.
A jel dolazi audio tehnica u obzir?
Tiki the Boyler
09-12-2006, 10:12 AM
Zašto da ne...
ATH-Pro910 sasvim lijepo rade...
lesha
09-12-2006, 01:42 PM
A jel dolazi audio tehnica u obzir?
naravno.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.