View Full Version : IK Multimedia Ampeg SVX?
idekius
05-12-2006, 03:32 PM
Jesi li ga probao? :hyper:
bassystem
05-12-2006, 06:39 PM
hm, nisam, ali po?to amlitube ba? volim, jedva čekam i ovo da probam:)
shigumicu
05-12-2006, 11:56 PM
Pojavila se demo verzija SVX-a bez dongl-a, koja radi 10 dana, kao i AT2. Tako da moze da se "proba"
balthazaar
06-12-2006, 02:10 AM
ja cu ga probati sjutra, pa cu vam reci...nasao sam ga..hm..kupio sam ga juce;)
idekius
06-12-2006, 11:33 AM
Ja bih rekao da je O.K. Naravno, ako izbegnemo one price tipa "Hmmm... meni se ipak vise svidja pravi David Eden + Sadowski Bass... :rolleyes: "
Rekao bih da je IK Ampeg vrlo o.k. plug... lepo zaobli bass, moze da se namesti lepa i puna boja... po meni, zaista O.K...
Do duse, probao sam ga sa losom gitarom, posto imam tu neku Melodijicu za svakodnevno onanisanje, jer sam poceo da primenjujem strategiju da na Fenderu stoje nove zice za ozbiljnije stvari, a prateci muzichar MTV-a i MP3 pesama je morao da predje na chudo tehnike SFRJ u vidu Melodije ("...eno ti Ficko, pa se svrckaj s' Ficka..." - "Tesna Koza" :) )
U svakom sluchaju, moji prvi utisci vezani za IK Ampeg su pozitivni...
bassystem
06-12-2006, 02:59 PM
Ja bih rekao da je O.K. Naravno, ako izbegnemo one price tipa "Hmmm... meni se ipak vise svidja pravi David Eden + Sadowski Bass... :rolleyes: "
Rekao bih da je IK Ampeg vrlo o.k. plug... lepo zaobli bass, moze da se namesti lepa i puna boja... po meni, zaista O.K...
Do duse, probao sam ga sa losom gitarom, posto imam tu neku Melodijicu za svakodnevno onanisanje, jer sam poceo da primenjujem strategiju da na Fenderu stoje nove zice za ozbiljnije stvari, a prateci muzichar MTV-a i MP3 pesama je morao da predje na chudo tehnike SFRJ u vidu Melodije ("...eno ti Ficko, pa se svrckaj s' Ficka..." - "Tesna Koza" :) )
U svakom sluchaju, moji prvi utisci vezani za IK Ampeg su pozitivni...
potpuno si u pravu, probao sam ga i isti utisak stekao...kompletna i praktična sprava za snimanje basa u komp, ima dosta mogućnosti i fin zvuk za direkt bass...mislim, da mi je neko rekao prije desetak godina da mogu ovako da snimim instrumente direktno bez i jednog jedinog hardverskog pomagala, ja bih mu se nasmijao
zaključak: kupujem neku dobru firewire muz kartu za laptop i to je moj sledeći setup za live...:) :) :) (bar da vidim kako će to da se pona?a na bini...a u pauzi mogu bendu i neki rnićpo da pustim)
potpuno si u pravu, probao sam ga i isti utisak stekao...kompletna i praktična sprava za snimanje basa u komp, ima dosta mogućnosti i fin zvuk za direkt bass...mislim, da mi je neko rekao prije desetak godina da mogu ovako da snimim instrumente direktno bez i jednog jedinog hardverskog pomagala, ja bih mu se nasmijao
E, a sad sam ja malo u nedoumici. Ja sam ga probao pre neko vece i moja prva impresija je bila "WAUUUU!!!"
I svirao sam tako neko vreme cackkajuci one parametre i pedale, menjajuci mikrofone i sve...
A onda sam uradio bypass... I onda sam se skenjao. Odjednom se bas POVECAO. Generalno, moja gitara najbolje radi clean, tj bez procesora. Zbog istog razloga sam svoj bass procesor poklonio kad sam sa Precisiona presao na MM. Kod Fendera mi je on popravljao zvuk, a kod MM mi kvario i usitnjavao.
Jedino cega se ogradjujem je to kako sve sa Ampegom sedi u mixu, jer nisam probao da ga snimim, ali na "uho", prvo me je kupio, a onda razocarao (ne bas u grubom smislu, ali ipak mi je bolji clean).
davormen
06-12-2006, 04:01 PM
E, a sad sam ja malo u nedoumici. Ja sam ga probao pre neko vece i moja prva impresija je bila "WAUUUU!!!"
I svirao sam tako neko vreme cackkajuci one parametre i pedale, menjajuci mikrofone i sve...
A onda sam uradio bypass... I onda sam se skenjao. Odjednom se bas POVECAO. Generalno, moja gitara najbolje radi clean, tj bez procesora. Zbog istog razloga sam svoj bass procesor poklonio kad sam sa Precisiona presao na MM. Kod Fendera mi je on popravljao zvuk, a kod MM mi kvario i usitnjavao.
Jedino cega se ogradjujem je to kako sve sa Ampegom sedi u mixu, jer nisam probao da ga snimim, ali na "uho", prvo me je kupio, a onda razocarao (ne bas u grubom smislu, ali ipak mi je bolji clean).
hmm, zavisi od toga sta ti treba... moj utisak je da radi bas kao pojacalo... ne mogu direktno da uporedjujem posto sam ne posedujem ista, ali sam svirao na (od ovih ponudjenih) 3 pojacala i 2 kutije... to je uglavnom to... mislim, svako pojacalo usrednjuje zvuk donekle, sto je i dobro u (uglavnom) bottom-heavy zanrovima muzike (u kojima se ova pojacala uglavnom i koriste)... mada, ja ponekad koristim zvuk sa pojacala + DI, gde mi DI daje najdublje frekvencije...
Bitch
06-12-2006, 04:24 PM
"Hmmm... meni se ipak vise svidja pravi David Eden + Sadowski Bass... :rolleyes: "
...kad si ga vec spomenuo, stigo nam Eden Time Traveler permanentno u studio, moram reci da jako fino radi! Za razliku od onog Nemesisa, ovo je super za te pare!
pozz :)
Za razliku od pravog Ampeg pojacala, ovde se dobije malo sitniji zvuk.
Ja posedujem Gallien Krueger-a, ali sam svirao Ampega vise puta i neki SVT top cu sigurno uzimati jer je potpuno drugacijeg karaktera od Kruegera.
Verujem da cu uspeti da nadjem upotrebu za ovaj plug, ali ce mi definitivno trebati vremena.
Evo, sad bas radim pesmu i snimam bas, pa cu probati da ga upotrebim naknadno.
...kad si ga vec spomenuo, stigo nam Eden Time Traveler permanentno u studio, moram reci da jako fino radi! Za razliku od onog Nemesisa, ovo je super za te pare!
pozz :)
Kad sam kupovao bass pojacalo, bas sam isprobavao Travelera 400 sa SWR kutijom (2x 10" i horna) i Gallien Krueger 400 RB sa Huges & Kettner kutijom (2x 12" i horna) i odabrao sam ovo drugo.
Nekako mi je Traveler bio sminkerica... Onako... Ne mogu nikako da kazem da je los, cak stavise, ali mi je sav tako nekako bio plastican.
Verujem da je to vise stvar ukusa
idekius
06-12-2006, 05:18 PM
... mada, ja ponekad koristim zvuk sa pojacala + DI, gde mi DI daje najdublje frekvencije...
Ja sam gotovo uvek na svirkama koristio DI box + pojachalo... ali ne zbog farbe, vec iz prakticnih razloga. Jednom granom u pojachalo, drugom u mixer... pa pojachalom napravim sebi trip na bini, kao kontrolu, a ovamo pichim na razglas... mislim, ne dao bog da na binu dovuches x watt-nog Mrcivoja... :)
Nekad sam i ozvuchavao pojachalo, ali, nije mi to bas bilo previse prakticno, narocito ne za klubske svirke.
Uvek sam mrzeo gitariste koji na svirku dovuku cevnog marshala, pa ti drugarski objasni da "mora da ga napanji da bi dobio farbu" (sto i jeste tacno) i onda se svirka pretvori u trocasovni teror gitariste nad ostalim chlanovima :):):)
Inace, i ja bih rekao bih da ovaj IK Amplitube daje smek pojachala i zvucnika, mozda ne kao pravi, malopre pomenuti David Eden, ali... daje :)
Sad, uvek postoji bolje... ne bih bas ovu temu okretao u priche o Pedulama, Moebius bass gitarama, Ken Smith-u itd... mislim, i pored postojanja istih, mnooogooo ljudi i danas svira i snima na Fenderima... i nista im ne fali :)
balthazaar
07-12-2006, 12:32 AM
il ja nisam dobro probao ili ne moze da se koristi kao standalone i da sviras kroz njega uzivo..?
to je onda za ovaj tip plugina veliki nedostatak...
A ja mogu da ga koristim samo kao standalone, a u Nuendu mi ne postoji?!?!?! :confused:
Katastrofa!
idekius
07-12-2006, 01:22 AM
A ja mogu da ga koristim samo kao standalone, a u Nuendu mi ne postoji?!?!?! :confused:
Katastrofa!
:o:o:o nemoguce! Meni funkcionise i kao standalone (koji li ce mi to cvetko) i kao VST :da:
Vi ste mladi i neiskusni, pa imate probleme :mrgreen:
:o:o:o nemoguce! Meni funkcionise i kao standalone (koji li ce mi to cvetko) i kao VST :da:
Vi ste mladi i neiskusni, pa imate probleme :mrgreen:
A ti si vec gusar pred penzijom? :)
Stvarno ne radi u Nuendu. Tacnije, NE POSTOJI!
A standalone je super kad pustis muziku, pa sviras :)
idekius
07-12-2006, 01:32 AM
A ti si vec gusar pred penzijom? :)
Stvarno ne radi u Nuendu. Tacnije, NE POSTOJI!
A standalone je super kad pustis muziku, pa sviras :)
Tja... dodzavola...:o
Pogledaj u Nintendu Devices\plug in information da li ga tu vidi... i da li je ukljucen...
NE POSTOJI!!!!!
PA toliko valjda znam?! Dobro mi nisi rekao "Upali kompjuter" :)
idekius
07-12-2006, 02:03 AM
NE POSTOJI!!!!!
PA toliko valjda znam?! Dobro mi nisi rekao "Upali kompjuter" :)
Sorry... imao sam nameru da ti pomognem... instalacija je o.k., tako da je definitivno problem kod tebe... a da bih te pitao nesto sledece, moram da znam prvo to prvo...
Sad je kasno za izvinjenja!
:D
Proradio je Ampeg. Reinstalirao sam ga ponovo. Problem je sto po defaultu on se instalira u program Files, pa IK blablabla, a ne u Steinberg, Vst plugins.
Reseno
bassystem
07-12-2006, 02:26 AM
hehe, ba? ste veseli...
u pravu ste, to je ipak simulacija pojačala, mo?e da se prvenstveno dobije niz finih karaktera i Oggy, mo?da kad bi iskombinovao oba zvuka (čist, koji ti je kao DI plus ovaj farbani, koji bi ti bio kao iz pojačala) mo?da dobije? ne?to interesantno...ja nisam mnogo isprobavao, ali sigurno je vrlo upotrebljiv
Definitivno u mixu sedi bolje direkt bass neko procesiran. Igrao sam se jedno 15 minuta i kad sam napravio zvuk koji mi odgovara, pomislio sam da je OK.
Onda sam opet pusti neprocesiranu traku i opet sam se razocarao... :rolleyes:
EDIT:
Ima on opciju na samom plugu da blenduje procesirano i neprocesirano, ali mi se to nesto nije svidelo.
Stigao sam do momenta kad mi je soliran Ampeg zvucao stvarno do jaja. U mixu, onako, ali kad sam pustio neprocesiranu traku, ono ubi. nit iskace, nit tone, a udara, onako debelo, a definisano.
Dacu mu jos koju priliku usput, ali vise sam misljenja da cu da ga iskoristim za neki OD ili chorus, nego li ce to da mi bude glavni bass.
bassystem
07-12-2006, 03:50 PM
pa ajde, kad ka?e?....probaću i ja da ga ubacim u neku numeru
a jesi li probao da mu namije?ta? zvuk dok ide pjesma?? ono, svira? uz pjesmu i okreće? dugmiće...
Pa snimio sam clean bass, pa mu na insert stavim Ampega.
shigumicu
07-12-2006, 11:20 PM
Moj basista, nekad davno, dok sam svirao u bendu, je najvise voleo da sa basom ide u razglas preko DI box-a. Govorio je da takav zvuk ne moze da dobije ni na jednom pojacalu. Bilo je tu na bini i orange-a, ampeg-a, trace-a, ali on je u vecini slucajeva isao direkt u razglas. Kako on kaze jedino je tako dobijao zdrav zvuk. Ima tu istine. Ono sto magnet i drvo gitare daju ide nedirnuto, nefiltrirano i ne zaprljano direktno u maltene HI-FI, jos ako je gitara mrak, ajoooj! Medjutim to je cisto ono sto gitara daje bez posrednika i zato su tu pojacala da taj zvuk "pokvare" i ofarbaju ga nekom samo sebi svojstvenom bojom i karakterom i prilagode ga za neki drugi filing. Zato mislim da bi ovo uporedjivanje bilo bolje gledati sa strane koliko su ljudi u IK uspeli da izsimuliraju zvuk nekog pojacala, a ne da li je bolji zvuk kroz simulator ili bypas.:)
Ja nisam basadzija, ali sam blizak rodjak, pa je moguce da gresim, jer eto i moj basista je voleo bypas-ovan zvuk.
zvincic
07-12-2006, 11:44 PM
meni nije nesto ovaj simulator
sa kompresorom i pristojnim eq-om brzo slozim zvuk od direktnog signala dok ovog ampega mrdam i mrdam al uvijek mi nesto fali!
interesantno, i meni je zazvucao dobro sam, bez matrice...
idekius
07-12-2006, 11:56 PM
interesantno, i meni je zazvucao dobro sam, bez matrice...
Kakve matrice? Sta ce ti drugi instrumenti pored bass-a? Samo smetaju i ne da nisu neophodni, vec su suvishni! :rotfl:
davormen
08-12-2006, 11:54 AM
meni DI bass uvek zvuci... dosadno... ma kako ga izmucio eq-om i kompresorom... no dobro, ja radim ekstremnije zanrove muzike, pa je valjda do toga... a ovo zvuci kao pojacalo... mada, ne moze se lepo uprljati zvuk... to mi je jedina zamerka... no, volim ja i dalje svog Fender Bassman-a... :)
bassystem
10-12-2006, 01:08 AM
Moj basista, nekad davno, dok sam svirao u bendu, je najvise voleo da sa basom ide u razglas preko DI box-a. Govorio je da takav zvuk ne moze da dobije ni na jednom pojacalu. Bilo je tu na bini i orange-a, ampeg-a, trace-a, ali on je u vecini slucajeva isao direkt u razglas. Kako on kaze jedino je tako dobijao zdrav zvuk. Ima tu istine. Ono sto magnet i drvo gitare daju ide nedirnuto, nefiltrirano i ne zaprljano direktno u maltene HI-FI, jos ako je gitara mrak, ajoooj! Medjutim to je cisto ono sto gitara daje bez posrednika i zato su tu pojacala da taj zvuk "pokvare" i ofarbaju ga nekom samo sebi svojstvenom bojom i karakterom i prilagode ga za neki drugi filing. Zato mislim da bi ovo uporedjivanje bilo bolje gledati sa strane koliko su ljudi u IK uspeli da izsimuliraju zvuk nekog pojacala, a ne da li je bolji zvuk kroz simulator ili bypas.:)
Ja nisam basadzija, ali sam blizak rodjak, pa je moguce da gresim, jer eto i moj basista je voleo bypas-ovan zvuk.
meni nikad bas iz razglasa nije dovoljno dobar, ?to se tiče karaktera, definicije, kompaktnosti, kompresije, jednostavno ne zadovoljava me takav zvuk. Međutim, ako tvoj basista nije imao dobro pojačalo, ili recimo fale mu visoki za slap a na pojačalu nije imao hornu sigurno će biti zadovoljniji razglasom. Mislim da grije?i? o degradiranju zvuka kroz pojačalo (osim ako se ne radi o melodiji ili čajevcu:D ...mada sam ja sav sretan ?ibao kroz čajavec u jna)
?to se tiče snimanja, to je druga stvar. DI signal je najprirodniji zvuk gitare, pa kao takav i najupotrebljiviji...međutim u kombinaciji za zvukom pojačala, dobije se kompletniji i zvuk koji se svakako mo?e ofarbati...naravno, sve zavisi kakav ti zvuk treba. Ali DI nikad ne mo?e? zaprljati kao ?to to mo?e? kroz pojačalo (ako ti npr treba takav zvuk........itd)
Ali DI nikad ne mo?e? zaprljati kao ?to to mo?e? kroz pojačalo (ako ti npr treba takav zvuk........itd)
Zato snimis clean, pa mozes, ako ti se prohte da uradis reamping.
shigumicu
10-12-2006, 08:45 AM
meni nikad bas iz razglasa nije dovoljno dobar, ?to se tiče karaktera, definicije, kompaktnosti, kompresije, jednostavno ne zadovoljava me takav zvuk. Međutim, ako tvoj basista nije imao dobro pojačalo, ili recimo fale mu visoki za slap a na pojačalu nije imao hornu sigurno će biti zadovoljniji razglasom. Mislim da grije?i? o degradiranju zvuka kroz pojačalo (osim ako se ne radi o melodiji ili čajevcu:D ...mada sam ja sav sretan ?ibao kroz čajavec u jna)
?to se tiče snimanja, to je druga stvar. DI signal je najprirodniji zvuk gitare, pa kao takav i najupotrebljiviji...međutim u kombinaciji za zvukom pojačala, dobije se kompletniji i zvuk koji se svakako mo?e ofarbati...naravno, sve zavisi kakav ti zvuk treba. Ali DI nikad ne mo?e? zaprljati kao ?to to mo?e? kroz pojačalo (ako ti npr treba takav zvuk........itd)
Ma, ja sam upravo to hteo i da kazem, samo mi je post malo nejasan. Moj basista je imao neki svoj trip, sto se meni bas i nije nesto dopadalo, ali nisam hteo da mu se mesam u posao. Meni se licno mnogo vise svidja zvuk sa pojacala, zato sam i stavio pod navodnike kada sam napisao da pojacala "pokvare" zvuk.:)
Kada snimam bas ja ga takodje snimam preko DI. Jedan od razloga je taj sto nemam dobro bas pojacalo (ustvari nemam nikakvo), a i da ga imam nemam uslove da ga snimim posto sam u stanu. Na kraju krajeva sa DI imas "undo" opciju, dok sa pogresno snimljemljenom bojom basa nema ispravke.:banghead:
E, sad imamo ovaj Ampeg svx, pa cemo da radimo reamping.:) Ja ga nisam probao ali po vasim dosadasnjim komentarima ne nadam se bas previse.:(
stigma
10-12-2006, 01:50 PM
IK SVX meni stvara nekakvu zamuljanu atmosferu oko tonova koji gube prezentnost i cvrstinu u mixu.
To je ono na prvu, mozda treba malo vise "ugrijati stolicu"...:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.