View Full Version : Rocktron ili LINE6?
sille
05-12-2006, 07:05 AM
Pregledao sam pod forum i nisam video da se negde spominju ovi procesori,
a sobzirom de su novi ovo bi mogao da bude i info,pa sam resio da otvorim novi tread.
Dakle,
http://www.thomann.de/gb/rocktron_utopia_g100.htm
ili
http://www.thomann.de/gb/line6_floor_pod.htm
cena je i jednog i drugog malo preko 200e(na e-bayu i manje)
planiram da uzmem jedan,ali nemogu da se odlucim koji.
Inace to mi je max budzet.
Rocket Roll
05-12-2006, 09:07 PM
Oba su relativno nova i još nijedan nisam video kod nas - nadam se da to znači kako imaš neku drugu šemu da ih nabaviš, ne znam šta će ti u radnjama reći. Line 6 je već legendaran, ali je pravljen radi emulacija pojačala - na http://www.line6.com/floorpod/effects.html možeš da vidiš da efekte baš i ne možeš mnogo da menjaš... tj. ne baš mnogo u poređenju sa skupljim Bossovima ili Korgovima. Sistem je više nalik na Rolandova Cube pojačala - odvrneš potenciometar da se efekat blenduje u zvuk koliko ti treba, i to je to. (Nije to ni tako loše, u svakom slučaju, barem je brzo.) O Rocktronu se još ne zna mnogo, osim da nije programabilan preko kompa, znači radi kao skup pedala, tweakuješ dok ti se ne dopadne.
Ako već imaš "malo preko 200 e", možda bi trebao da razmisliš o Korgu AX3000G za 240 e u Sky-ju. Daleko više opcija nego obe pomenute sprave, plus svoj sekvencer, kućište je od metala, efekti ne ustupaju nijednoj drugoj spravi, simulacije pojačala su mu... pa, simulacije pojačala. Sve možeš da tweakuješ do bola preko kompa i ima duplo više efekata od Poda i Utopije.
http://korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=AX3000G
http://www.musicarius.com/catalog/images/MKO-AX3000G-2.jpg
shigumicu
05-12-2006, 10:15 PM
Ne znam kako zvuce ova dva druga procesora, ali znam kako zvuci onaj floor pod. Ne zato sto sam ga probao vec zato sto imam toneport ux2, a to je zvucno isto. Zvuci jako dobro.;)
Mislim da line6 sto se tice simulacije pojacala (jos uvek) nema premca, mada nisam jos probao nista od rocktron-a. Mislim da Dushan S. ima Cameleon, pa ti on moze nesto vise reci o njima.:)
LAMPASH
06-12-2006, 12:09 AM
Reci nam za shta bi koristio procesor:za direktan recording ili za zivu svirku?
Razlika je ogromna!
sille
06-12-2006, 07:14 AM
Koristio bih ga samo u kuci(PC).
Gledao sam ranije onog Korga,nije mi bas nesto.
Po onome sto sam skinuo sa neta(mp3) najbolje mi zvuci
Rocktron(jaci modeli)
TonelabSe
Boss GT-8 (GT-6)
Line 6
Vamp
..........
Izgleda da Rocktron neradi sa Asio drv.
LAMPASH
06-12-2006, 05:00 PM
Koristio bih ga samo u kuci(PC).
Gledao sam ranije onog Korga,nije mi bas nesto.
Po onome sto sam skinuo sa neta(mp3) najbolje mi zvuci
Rocktron(jaci modeli)
TonelabSe
Boss GT-8 (GT-6)
Line 6
Vamp
..........
Izgleda da Rocktron neradi sa Asio drv.
Ako je samo za kucu i PC kupuj slobondno Line6 Toneport,veruj mi necesh se razocharati.Imash UX1 za 120 eura i UX2 za 180.Ovo je sigurno bestbay
sprava koja trenutno postoji.Boss Gt8 je oko 450 eura tako da probija tvoj budzet a po meni ima loshiji zvuk od Line6 simulacija.Pogledaj po netu Toneport,on isto radi(ima isti zvuk) kao PODxt samo sa manje simulacija pojachala.Ima 18 pojachala ali se moze dogradjivati softwerski shto mu je veliki plus.
liman021
07-12-2006, 12:42 PM
pozdrav imam jedno pitanje za vas korisnike line 6 modela. nameravam da uzmem jedan od modela koji imaju podrsku kao efekti za za vst sintove.bio sam na njihovom sajtu i sprava koja mi zavrsava posao je toneport.prilikom kupovine toneporta da li se dobijaju vec neki efekti pojacala i da li se vec u startu mogu koristiti kao vst efekti.postoje 2 paketa za toneport i unjima se ne nalaze samo simulacije pojacala vec i simulacije preampa tipa neve amek api.bacite neki post ako vas ne mrzi u vezi tih preampa ako ih koristite posto nisam cuo nikakvu recenziju u vezi njih...zahvaljujem(dobrodosla misljenja i u vezi pojacala naravno)
shigumicu
07-12-2006, 09:45 PM
Kada uzmes Toneport ti dobijes osnovni paket softvera (Gearbox) u kojem imash simulacije 18 git.pojacala, 5 bas pojacala, sest preampa za glas, 24 simulacije git. kabineta, 5 simulacija bas kabineta i neznam kolko pedala (efekata itd.). E, sad to ne moze da radi kao vst jer ti treba licencni kljuc da bi ga aktivirao kao VST, a to kosta oko 200 dolara :D . Tako da te na kraju sve to djumle sa toneportom kosta blizu 400 dolara. Po meni se to ne isplati jer tu ne dobijas nista novo vec postojeci paket samo otkljucavas da radi kao VST.:( Bolja bi opcija bila da se dokupi za nekih stotinak dolara dodatni paket koji u sebi ima jos brdo dodatnih simulacija pojacala i efekata i time prosiri paleta zvukova na toneportu. A sta smeta snimati bez reampinga, *ebo ih VST, snimas brate kao pravo ozvuceno pojacalo u studiju, i da te vidi bog.:D
liman021
09-12-2006, 12:05 PM
podrska za vst je prilicno bitna stvar.ova spravica ima preampe ssl ,neve 1073 itd...ako su to dobre simulacije preampa staviti ih na kanale u cubase-u.preamp neve 1073 na kanal sa eq-uom i kompresorom.u tome i jeste fora.postoje vec dovoljno dobri eq i kompresori native i dsp.jedino jos fali dobar preamp da potera zvuk.ako su ovo dobri preampi... znaci kompletna simulacija hardwera(sve komponente prisutne)...u efekt opcijama nalaze se la2a,roland space echo,kompresori ,flengeri chorusi,tape efekt i jos podosta raznih divota...ovo bi mozda mogla da bude direktna konkurencija uadu iz prostog razloga sto su to sve simulacije hardwera kao i kod uada samo sa mnogo vise opcija
Dushan_S
14-12-2006, 03:46 AM
Pregledao sam pod forum i nisam video da se negde spominju ovi procesori,
a sobzirom de su novi ovo bi mogao da bude i info,pa sam resio da otvorim novi tread.
Dakle,
http://www.thomann.de/gb/rocktron_utopia_g100.htm
ili
http://www.thomann.de/gb/line6_floor_pod.htm
cena je i jednog i drugog malo preko 200e(na e-bayu i manje)
planiram da uzmem jedan,ali nemogu da se odlucim koji.
Inace to mi je max budzet.U utopia rocktronu treba da je isti software i DSP koji je i u Cameleonu 2000 koji ja imam, bar je takva priča. To ti je 4 uslovno "modela" pojačala. Ja Cameleon sad koristim kao glavnu spravu za live i za to je dobra, ali ne bih snimao sa njom direkt, iako je bolja od nekih drugih sprava, mislim da bi ti čak i Vamp2 bolje radio od toga za po kući u komp.
Korg se isto nije ne?to proslavio simulacijama.
Line 6 XT sam samo slu?ao i probao, posedujem samo stari POD i on mi je kul za ubosti direktno, i dosta sam ga snimao ?to sebi ?to drugima. Znači korektno.
Elem moje viđenje stvari:
Ako snima? samo kući i SIGURAN si da nigde ne bi nosio: Ili Guitar Port ili Toneport ako misli? da bi ti koristila komplet kartica sa mikrofosnkim preampom.
Ako misli? da bi nosio negde a ne treba ti najbolja moguća sprava;Vamp 2 jer radi sasvim korektno a prejeftin je
Ako bi nosio a ima? dovoljno kinte, POD XT je za sada i dalje najbolji, ali 300 evra u poređenju sa Vamp-om nije malo. Razmisli koliko ti dobar rezultat realno treba i probaj neku Line6 spravu i probaj Vamp2
To ti je to.
sille
19-12-2006, 12:49 AM
Zahvaljujem na odgovorima.
Razmislicu jos malo,skinuo sam "manuale",pa da ih prostudiram malo.
Arthur
19-12-2006, 01:31 AM
moja pohvala za duletovog kameleona, danas mi je uleteo na "radno mesto" i jako lep i definisan ton, sa dosta karaktera dole.. mada u op?toj gu?vi nisam uspeo da vidim koju gitaru svira? i koji je setup magneta..
Dushan_S
23-12-2006, 02:15 PM
To je bio Valley Arts sa Joe Burden-ima. Znači ne ba? uobičajena D? D? kombinacija ali ja volim ?to su jezivo jasni. Dobar mi je Cameleon za live kao ?to rekoh, ali za direct nije neko ludilo.
Slavisha
22-01-2007, 05:20 PM
Oba su relativno nova i još nijedan nisam video kod nas - nadam se da to znači kako imaš neku drugu šemu da ih nabaviš, ne znam šta će ti u radnjama reći. Line 6 je već legendaran, ali je pravljen radi emulacija pojačala - na http://www.line6.com/floorpod/effects.html možeš da vidiš da efekte baš i ne možeš mnogo da menjaš... tj. ne baš mnogo u poređenju sa skupljim Bossovima ili Korgovima. Sistem je više nalik na Rolandova Cube pojačala - odvrneš potenciometar da se efekat blenduje u zvuk koliko ti treba, i to je to. (Nije to ni tako loše, u svakom slučaju, barem je brzo.) O Rocktronu se još ne zna mnogo, osim da nije programabilan preko kompa, znači radi kao skup pedala, tweakuješ dok ti se ne dopadne.
Ako već imaš "malo preko 200 e", možda bi trebao da razmisliš o Korgu AX3000G za 240 e u Sky-ju. Daleko više opcija nego obe pomenute sprave, plus svoj sekvencer, kućište je od metala, efekti ne ustupaju nijednoj drugoj spravi, simulacije pojačala su mu... pa, simulacije pojačala. Sve možeš da tweakuješ do bola preko kompa i ima duplo više efekata od Poda i Utopije.
Lichno kada bih birao izmedju line 6 i Rocktrona, ne bi mi trebalo mnogo... Po mom mishljenju line 6 je jedna velika mutljavina, to nije losha sprava za ono shto predstavlja, ali ipak je to samo jedna skupa igrachka... Dok je rocktron jako ozbiljniji... Ne znam koliko si imao kontakta sa rocktronom, ali to da se o njemu "josh uvek ne zna mnogo"... hm...
Govorim za live... Rec nisam probao...
a sans amp ???
Kako se on drzi sa ovim spravama ?
Pozdrav
ne bi mi trebalo mnogo... Po mom mishljenju line 6 je jedna velika mutljavina, to nije losha sprava za ono shto predstavlja, ali ipak je to samo jedna skupa igrachka... ...
Line 6 simulacije su po ustaljenom mišljenju najbolja "sprava" za ono što to predstavljaju na tržištu i ono što je glavna namjena. :)
Kome treba za direct recording kao kompletno riješenje (hardver +vst) uzet će je, kome treba nešto isključivo za live, dobar preamp, prirodni driveovi, gomila efekata... vjerovatno će uzeti nešto drugo.
Za 250 eura ja bih uzeo v-amp pro. Tojest, ako želiš zamjenu za PODxt pro... Koristi ih čak za live Dark tranquillity (poznat prvoligaški švedski metal band).
V-amp 2 je ista stvar kvalitetom, odnos kao pod xt i pod xt pro a cijena je smiješna.
Arthur
23-01-2007, 01:25 AM
danas sam nešto snimao Jetovog Randalla koristeći njegov linijski izlaz plus cabinet simulaciju iz Guitar Riga. Gitara je bila Squierova kopija Les Paula od mahagonija sa vratom iz komada i dva seymour designed magneta.. dobio sam izuzetno dobre rezultate, zapravo odlične, momci su imali neki prohtev ala slipknot i nije daleko palo od toga, čak smo bez većih posledica završili kao dosta svetliji.. od tada sam u opakoj dilemi u vezi tih 600e za Line6 u studijskom radu, jer ovakav Randall (neki model sa jednom 12icom, nisam upućen), košta oko 500e, a ipak je živo pojačalo u pitanju...
sad se i babo češka po glavi :D
Dushan_S
23-01-2007, 06:23 PM
a sans amp ???
Kako se on drzi sa ovim spravama ?
PozdravDobro, ali zavisi na koji misli? konkretno.
od tada sam u opakoj dilemi u vezi tih 600e za Line6 u studijskom raduKakvih crnih 600 evra za Line 6? :confused:
Dobro, ali zavisi na koji misli? konkretno.
Kakvih crnih 600 evra za Line 6? :confused:
Valjda misli na pod xt pro.
Ne znam tko bi priseban danas kupio pod xt pro samo za studijski rad. :D:D
sasaristic
23-01-2007, 06:52 PM
Dobro, ali zavisi na koji misli? konkretno.
:confused:
verovatno na psa 1
verovatno na psa 1
Mislim na onaj tvoj ...... to je valjda to ..... svi pricaju o line 6 i slicnim uredjajima , a niko ovo ne pominje . Ti si Sale rekao da je super , ali si ga opet prodao .....
Ja sam pred kupovinom jednog od tih uredjaja ali ne znam sta mi je najbolje za ciniti .....
Pozdrav
sasaristic
23-01-2007, 07:23 PM
Mislim na onaj tvoj ...... to je valjda to ..... svi pricaju o line 6 i slicnim uredjajima , a niko ovo ne pominje . Ti si Sale rekao da je super , ali si ga opet prodao .....
Ja sam pred kupovinom jednog od tih uredjaja ali ne znam sta mi je najbolje za ciniti .....
Pozdrav
Ma ja sam moj prodao jer se odavno muzikom ne bavim profesionalno, tako da je amplitube sasvim ok za demoe i zezanje.....inace o njemu se slabo prica jer ga slabo i ima kod nas...radi se o profi spravi koja ima svoj karakter ali u svakom slucaju nije all in one resenje....nemas speaker emulator, nema efekata...ima mast i moze se izvuci svasta iz njega, ali ne lako.Moj je otisao za oko 350 eur, a za te pare nemas mnogo boljih solucija.....pogledaj ada-mp1 preamp ako ti je potreban tvrdji zvuk..
Pa razmisljam izmedju POD xt a , obicnog Pod a , i Sans ampa .....
Sta je najbolja kupovina ???
Pogledao sam one Marshalle u racku i tp mi se ne dopada ..... Cuo sam Aralicine gitare snimane preko pod a .... kao i Libar ...... isto preko Pod a .... tako da mi se to cini najbolje resenje .... ali moram da pitam ljude ( Vas ) koji imate daleko vece poznavanje tih sprava i iskustva sa time od mene .....
Pozdrav
Zašto ste se svi uhvatili PODxt-a, ako vam je za studio (mislim da se o tome priča pa ću nastaviti u tom tonu)?!
Za tu istu paru dobijete line 6 DI-box i paket plug in simulacija(koje su potpuno iste kao u POD xt, vjerovatno i bolje, ako koristite vlastitu a/d konverziju).
POD kao hardver je postao krajnje neisplativ i glupa kupovina (ako je samo za studio) pojavom istih simulacija u VST formatu i mislim da to nitko danas ne radi osim ako ne želi da mu komad metala svjetluca u studiju..
POD 2.0 se može nabaviti za siću , ali to su zastarjele simulacije (nekom su draže) i nemaju nikakvu opciju vst nadogradnje koliko znam čak ni dodatnih paketa simulacija.
Također obratite pažnju na revalver 2 i sličan softver, koji je po nekim stvarima prirodniji i masniji od line 6-a za lakše stvari, kao i A2 za rockerskiji sound.
Takav softver logicno nije koristen u doba Gibinog albuma jer je tad line 6 bio početak i kraj.
Sada više nije baš tako.
Line 6 drži težak sound i metal još uvijek (bar meni, neki se i ne slažu), za ostale žanrove se već našlo boljih riješenja u VST formatu.
Ako kome treba line 6 za studio, tu je onda VST gold bundle (valjda vam je draze to sve otvarati u cubase i stavljati po želji s bezbroj mogućnosti, nego snimati direkt sound iz metalne kutije ili raditi bezvezni reamping u pod xt pro koji je 700e), ako tko želi jeftinije tu su Amplitube 2, revalver 2 itd.
Ima toga po ovom dijelu foruma i previše. Samo treba pročačkati.:)
Za dobar preamp hardver, sigurno je pametnije uzeti nešto isključivo u tu svrhu a ne nekakve POD-je kojima je bit simulacija a ne super lampaški drive.
Eto, pa i ovaj spomenuti novi marshall drive za rack je odlican ima i mogucnost midi programiranja, u nas je oko 5000 kn(670e).
Da ne zaboravim, ovo dobijete u line 6 gold vst bundleu;
78 guitar amps, 24 guitar cabs
28 bass amps, 22 bass cabs
6 mic preamps
80 plus stompbox and studio effects
To je poklon a ne kupnja za tu paru;):D
Dushan_S
23-01-2007, 08:20 PM
Eto sve lepo rekao čovek :) osim ako nekome ba? ba? ne treba da nosi spravu unaokolo van studija (POD XT) ili da ima balansirane i digitalne izlaze (XT PRO) mislim da je TonePort (uz dokupljivanje pack-ova) sasvim dovoljan ?to se tiče Line6 simulacija.
Revalver II je stvarno jako dobar jedino za ba? HiGain onako, ali relano ne verujem ni da Max to snima svaki dan, a i valjda će i oni imati kasnije neke update-ove i dodatne modele pojačala.
Poslusaj Laura Pausini , Resta in ascolto ( ili se tako nekako pise ) to su distovi koje jurim , a kojima ne mogu prici na kilometar , zato i jurim neko resenje , jer sa VST ne mogu prici ..... snimao sam sa dobrim gitarama i gitaristima ....ali ni blizu , isli kod Pedje u NS ..... ni blizu ..... opet cujem gore pomenute gitare ..... i nije to jos to , ali je realno blize od onoga sto sam ja uspeo .....
A i u pop muzici se sve cesce javljaju i ozbiljni DZ DZ rifovi , samo su bolje zamaskirani :)
Pozdrav
Ljudi dobio sam Line 6 Toneport UX1 prije nekoliko dana. Pored ''live'' sviranja nemam nekog iskustva ?to se tiče miksanja i produkcije, odskora sam počeo da se igram sa tim, ali ovo čudo mi radi sasvim solidno (moje subjektivno mi?ljenje). Evo vam jedan snimak koji je napravljen ad hoc, bez mnogo ''ganjanja'' i bez masteringa, htio sam da iz prve ruke vidim mogućnosti i domete dotične sprave, pa mi recite kako vam se čini:
http://www.box.net/public/8v7qcjokpa
Arthur
24-01-2007, 09:51 AM
Eto sve lepo rekao čovek :) osim ako nekome ba? ba? ne treba da nosi spravu unaokolo van studija (POD XT) ili da ima balansirane i digitalne izlaze (XT PRO) mislim da je TonePort (uz dokupljivanje pack-ova) sasvim dovoljan ?to se tiče Line6 simulacija.
Revalver II je stvarno jako dobar jedino za ba? HiGain onako, ali relano ne verujem ni da Max to snima svaki dan, a i valjda će i oni imati kasnije neke update-ove i dodatne modele pojačala.
okej, ispade da nisam u toku baš. Daklem, koliko bi me koštala studijska varijanta onoga što sam dobijao sa POD XT PRO spravicom u studiju? Znači sa sve stabilnim linijskim ulazom, a za dalje kako god... ?
MUzzY
24-01-2007, 08:16 PM
Ljudi dobio sam Line 6 Toneport UX1 prije nekoliko dana. Pored ''live'' sviranja nemam nekog iskustva ?to se ti?e miksanja i produkcije, odskora sam po?eo da se igram sa tim, ali ovo ?udo mi radi sasvim solidno (moje subjektivno mi?ljenje). Evo vam jedan snimak koji je napravljen ad hoc, bez mnogo ''ganjanja'' i bez masteringa, htio sam da iz prve ruke vidim mogu?nosti i domete doti?ne sprave, pa mi recite kako vam se ?ini:
http://www.box.net/public/8v7qcjokpa
Meni zvuci malo tanko. Tanje nego Revalver (takodje bez naknadne dorade)...
(da li ti sviras Pevey-ev Axis gitaru?)
a jest malo potanko...koja karta ti je u compu..?
Dushan_S
24-01-2007, 11:50 PM
okej, ispade da nisam u toku ba?. Daklem, koliko bi me ko?tala studijska varijanta onoga ?to sam dobijao sa POD XT PRO spravicom u studiju? Znači sa sve stabilnim linijskim ulazom, a za dalje kako god... ??ta ti je stabilni linijski ulaz? kad neće da otpadne iz kutijice u sred snimanja? :p
?alu na stranu ima? sve na line6 sajtu. Da bi u TonePort-u imao sve ?to ima POD XT od modela treba ti pack koji ako se ne varam ko?ta 100$. naravno znam da si ti u D? D? raspolo?enju pa ima smisla i da zaobiđe? to i samo dokupi? metal pack za 50$ i plus ti ostanu ovi osnovni koje si dobio sa TonePort-om u startu.
a jest malo potanko...koja karta ti je u compu..?
Pa Line 6 Toneport, to je i karta. Gitara je Peavey Wolfgang Special EVH. Masniji i deblji zvuk za d? d? sam dobio sa dual rectifier-om. Ovo na snimku je vi?e solo farba ali sam za probu snimio i ritam sa njom da vidim čisto kako radi.
Tiki the Boyler
26-01-2007, 12:47 PM
Na kraju se ispostavilo da je kompletan snimak malo tanak...
Ne zamjerite, čovjek je ovo dobio na kompjuterskim zvučnicima koji imaju jednu veeeeliku rupu na 4kHz i puno manjih rupa kojekuda... :)
Pa kad dodaš što ti fali... dobiješ što dobiješ...
Aj, Bota, okači onu "popravljenu" verziju...
Evo je:
http://www.box.net/public/inqjafnp0v
Tiki je takođe snimio i ?ivi bas.
MUzzY
26-01-2007, 08:51 PM
Zvuci punije (tj. dobro). Meni se revalver2 idalje vise svidja...
Mitjovan
18-02-2007, 11:03 PM
Pazario sam TonePort pre nedelju dana i ovako na prvu loptu sam zadovoljan.
Fini cleanovi, sasvim dobre simulacije pojacala osim u hi gain varijantama (bar ovim defaultnim) koje su mnogo zujave, ali nadam se da ce metal pack to resiti!:D
Ima dobre simulacije preampova za mic, kao i gotivne presete vec napravljene, bas sam nesto malo snimao ali na burazovom basu na kome su zice stare godinu i kusur nisam bas mogao da dobijem vernu sliku!;)
Poz:)
stigma
19-02-2007, 05:32 PM
Roktron kazu da je dobar za lajv, nisam probao... ali imam pod xt i za direkt rekording je zakon. Jucer smo ja i frend, koji ima GT3 bacili mali sesion (mixer-monitori) i saund mu je vej of PODxt, iako ima malo bolju djitru..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.