View Full Version : CHOLIN Album
DaBear
04-12-2006, 09:23 PM
rece mi moj drug Zoran (sto radi u Abbey Road studiju) da su bili Cholini producenti na masteringu u Abbey Road-u, posto su 10 dana miksali u Real World studiju. Al su se otvorili...?
Kaze Zoran, da im ne udara miks kako su hteli...preslusacu ovih dana pa cu da vam kazem sta mislim. Kaze pocetni tiraz 300.000 !!!
Kad nisu hteli da miksaju kod mene...
Manley
04-12-2006, 09:25 PM
rece mi moj drug Zoran (sto radi u Abbey Road studiju) da su bili Cholini producenti na masteringu u Abbey Road-u, posto su 10 dana miksali u Real World studiju. Al su se otvorili...?
Kaze Zoran, da im ne udara miks kako su hteli...preslusacu ovih dana pa cu da vam kazem sta mislim. Kaze pocetni tiraz 300.000 !!!
uuuuhhhh bi ti leglo da su miksali kod tebe, pa da uzimas procenat od albuma:rotfl:
Voja Aralica u poslednje vreme jako dobro radi ...... verujem da bi trebalo da je ok , jedino ako se nije zeznuo posto nikada nije ranije bio u doticnim studijima ..... u drugom slucaju verujem da je dobro ....
Pozdrav
Verujem da su Voja i Niksa dovoljno kompetentni da mogu da donesu pravu odluku o izboru studija. Naravno, uvek tu postoji i ono sto je poslednjih godina trendi kod nas "Mixano u Engleskoj" ili "Masterovano u L.A" gde uglavnom prednjaci ruralna ekipa koja posto poto hoce da dokaze da zvuce "svetski".
Ipak, dok ne cujemo svojim usima "ne udara kako su hteli" ne znaci nista, osim da nije skroz kako su oni zeleli, sto ne znaci da nece zvucati bolje od bilo cega radjenog "kod nas".
Videcemo... Ako ne bude zvucalo bolje od Ane Nikolic, znacemo da su, ako nista drugo, mogli da prodju barem mnogo jeftinije ;) :D
Ne zaboravite faktor Chola..........:(
Dean Milenkovic
04-12-2006, 10:19 PM
Chola..kao Zdravko cholic? Ili sam ja odlepio?
Ima nashig u Abbey Road? Facinantno, jer ja sam gledao da dodjem u kontakt Sa Harry Gregson-Williams, clanom Hans zimmerove ekipe, jer ja licno radim muziku za film, ali svaki demo Cd mi je bio vracen. COPIRAJTS.
Ima nashih u Studiju tamo? Jaoooooooooo, samo da mogu da upadnem u taj studio na dan...
Mozda i hocu jer sam uradio kompoziciju za Notion music challenge(ww.notionmusic.com) i jedna od nagrada je snimanje sa London Philharmonic u abbey...
Moze vishe info o Choli?
Manley
04-12-2006, 10:49 PM
Chola..kao Zdravko cholic? Ili sam ja odlepio?
I ja sam gledao da dodjem u kontakt Sa Harry Gregson-Williams, clanom Hans zimmerove ekipe, jer ja licno radim muziku za film, ali svaki demo Cd mi je bio vracen.
Znam ja Hansa licno....Tesko da hoce da slusa nesto tudje, cudan je lik:confused:
perun
04-12-2006, 11:12 PM
Voja Aralica u poslednje vreme jako dobro radi ...... verujem da bi trebalo da je ok , jedino ako se nije zeznuo posto nikada nije ranije bio u doticnim studijima ..... u drugom slucaju verujem da je dobro ....
Pozdrav
Na CDu je potpisano- Mix i produkcija: Niksa Bratos Tako mi kazu ljudi koji su sa sponzorima "aminovali kvalitet"!
Valjda je Voja nesto radio, trebalo bi da jeste!? Svakako je Bratosev udeo daleko veci, ali nisam skapirao iz price ljudi sta je Voja radio...
A, Dabear, sta ti bi sa Nikolickom? Ne kapiram...
perun
04-12-2006, 11:29 PM
Mozda zato "ne udara"? :)
Stvarno! Niksa je uglavno "razliven" i "mekan", tako da me ne bi zacudilo da ako je on imao poslednju rec, album bude mozda malo mlitaviji.
Da se ne lazemo, ni VOja bash ne udara! Ne znam na sta se lozite kod njega oko zvuka, ok trip, ok smernice... ali, ni pre 10 godina, pa ni sad nije "zakivao"...
Ali, ne chujem, ni da Ana Nikolic zakiva, zato i pitam sta bi Vracha!?:confused:
Na CDu je potpisano- Mix i produkcija: Niksa Bratos Tako mi kazu ljudi koji su sa sponzorima "aminovali kvalitet"!
Valjda je Voja nesto radio, trebalo bi da jeste!? Svakako je Bratosev udeo daleko veci, ali nisam skapirao iz price ljudi sta je Voja radio...
Vojini su Aranzmani , snimanje i produkcija ...... verovatno je pri mixu , rec vodio Niksa .... pa je zato i potpisan kao mix i produkcija ..... ali ono sto znam ( gde sam bio prisutan ) da je aranzmane smisljao Aralica ..... i uopste nacin na koji ce album da zvuci ....
.... a da je Niksa razliven i mekan .... jeste , ali .... ima tu dosta udela i Janez Krizaj .... voleo bih da cujem Niksine mixeve pre " intervencije " .....
@ Perun .... znam sta ti smatras pod " udara " tako da kapiram zasto ovo kazes , ali u drugom domenu poslusaj bajagu ..... vrlo dobro cisto siroko zdravo i lepo ......
Pozdrav
Novi Bajaga par pesama VRH!
Da se ne postidi ni pred kim.
Ima i proseka, ali ima stvarno lepih mixeva. Muzikalnih,...
perun
04-12-2006, 11:49 PM
@ Perun .... znam sta ti smatras pod " udara " tako da kapiram zasto ovo kazes , ali u drugom domenu poslusaj bajagu ..... vrlo dobro cisto siroko zdravo i lepo ......
Pozdrav
Poslusao sam, imam Bajagu. Korektno, par stvari bas dobro zvuci...
idekius
04-12-2006, 11:49 PM
Mozda zato "ne udara"? :)
Ne udara jer su je ubrali pre vremena, a nisu ni prosushili kako treba :da:
Aaaa... ne radi se o tome???:o Dobro... izvinite... :confused:
alavuk
05-12-2006, 12:12 AM
"nije votka rakija , ali nocas udara ..."
mozda su na to mislili !
deki deki ... pozdravio te debeli bojan :]
Arthur
05-12-2006, 12:47 AM
šta bi na kraju, ko je to pazario (cholu).. znam da sam morao da se sušim četiri dana od petice da bi svi redom poslušali i iscenjkali se...
dvuckovic
05-12-2006, 08:41 AM
Toooooooooooo
DaBear
05-12-2006, 09:26 AM
[/QUOTE]
ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali!
Drugo, nemaju sve pesme "tretman" - (zbog budzeta, vremena itd..)
Trece - nisam smeo/mogao nista da presviravam, menjam farbe - a trebalo je puno. Samo sam navukao na grid (jer pola nije bilo kvantizovano:confused: ), i promenio / doradio bubanj na pesmama.
Zvukovi su u startu bili losi - pogresne oktave, mrljavo, tanko, neprecizno sa efektima sa sintija (odsecenim kad linija stane!), itd..
Moj pristup / ideja je bio da (neke stvari) zvuce sa live feel-om..sve pesme sa harmonikama, acc gitarama itd, su mega fazon za nju. Malo ciganski / latin fazon, kao nasa Shakira, a ne disko i r&b..to ne radi!
klovn mi mega radi, bubnjevi su super nakucani, Konjak isto (oba su 100% novi drums..) itd..
A onda je (posle mesec dana, pred samo stampanje) trazeno da se mnogo pojacaju vokali (Srbijaa!) i to je malo pokvarilo celu sliku..balansi, komps itd...
A kad se uporedi sa prvim miksevima iz Pinka - razlika je velika. Ana je sama trazila da se miksa ponovo - i sad je prezadovoljna!
A da moze bolje - uvek! Bice i drugih ploca, ali treba sve odraditi dobro od pocetka, a ne spasavati posle...
PS - mozda cu da mixam album Dina Merlina. e to bi trebalo da bude mega, sve su zivi instrumenti (dobro snimljeni u Turskoj!)..na proslom albumu sam radio arr i mix samo na jednoj pesmi..
perun
05-12-2006, 11:39 AM
[quote=DaBear]
ne valja? a? he,he..Prvo, najvaznije je da su oni svi zadovoljni i da se CD dobro prodaje. Mozda cak i proda svih 100 'iljada koje su odstampali!
/quote]
Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota!
Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili :), smatram da ce je ova ploca zakopati ili u najboljem slucaju- ostaje tu gde je! A GDE JE? Napraviti album koji ne moze da stigne ni Romale, Romali, a forsirati ga kao nesto do jaja... Bezveze. HITOVI na silu. Rekao bih. Ako ista bude hit!?
Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!!
A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan!:D;)
Pozdrav!
DaBear
05-12-2006, 12:41 PM
[quote=DaBear]
/quote]
Kad se to bude dogodilio, Chola ce shtampati 17 miliona! Ne budi smesan, pa Joksimovic je poslednji album (zasluzeno) prodao u nepunih 20000 primeraka. Sramota!
Ana Nikolic je, nazalost, neko koga retko ko ozbiljno shvata, i iako nemam lose misljenje o njoj, iako je bila kod nas sa namerom da radimo pola albuma (aranzmane, miks i par kompozicija) pre godinu dana pa se eto, nismo dogovorili :), smatram da ce je ova ploca zakopati ili u najboljem slucaju- ostaje tu gde je! A GDE JE? Napraviti album koji ne moze da stigne ni Romale, Romali, a forsirati ga kao nesto do jaja... Bezveze. HITOVI na silu. Rekao bih. Ako ista bude hit!?
Vrach, ova prica nema veze s tvojim miksom... Ako bude imala pesmu, produkcija je nece ometi da nesto napravi, Ok, aranzmani, kako ti kazes. Ali, nisam siguran da ce napraviti! Pretenciozno radjen album, opet poput Joksimovicevog ili ovog Nikolickinog, bombasticno najavljivan, uglavnom popushi kitu kod publike!!!
A sve sam ovo napisao zbog tvoje opaske vezano za Cholin album! Ja znam koliko on, pa i ostali umeju da budu komplikovani, radili smo sa Cholom na Charoliji... Znam da se s njim tesko guraju stvari na pravi put (iako nisam imao lose iskustvo, generalno nas nije smarao). Ali, Vrach, unapred se poseravati po necemu, promovisuci sebe kao "Spasitelja", svoj atelje kao "Spasiteljeski Studio" (haha, u poredjenju sa RealWorldom...) itd "KAD NISU DOSHLI" je smesno, pogotovo za tebe, coveka od skoro 50 godina! Opusti se... Cela sustina je da Srbi vole da im guzica vidi London, to im je "VRH"... ali do sada se nisam ni na sta odatle usrao, a ni mnogi drugi u poslu koji su mozda i zeleli, izgleda da pozitivne kritike sevaju samo na Rumskom, u tvojim postovima! Al Ok, ima istine, ako je klijent zadovoljan, super! Mada, meni to nije vodilja. Zato sam uglavnom nezadovoljan!:D;)
Pozdrav!
Prvo, imam 41 godinu (u dusi 28!!) tako da do 50-te ima vremena!
Drugo, preturio sam milion stvari preko glave i znam da kad je klijent zadovoljan, onda sam i ja. Oni bi bili zadovoljni i kad sam ja zadovoljan, ali to u nekim varijantama nije ostvarljivo (citaj - isplatljivo!)
Ja se nisam "posrao" ko sto ti rece po nikome, samo sam preneo sta mi je drug rekao...kad cujem - prokomentarisacu! (mislim za Cholu)
Kad sam dobio da radim prvi Las Ketchup remix i radio mix - uradio sam do jaja "kredibilnu" drum & bass verziju za radio..super! I onda mi dodje baba (skoro 60 godina) glavna u Sony-ju za dance u celoj Evropi, i kaze: ovu pesmu NIKO nemoze da napravi kredibilnom! A mi i necemo to! Nemoj da gubis vreme...i ja tu ukapiram sta je bitno a sta ne!!
I glupi singl se proda 6 miliona!!! I bilo mi je jako bitno, kad su dosli opet za drugi kad su rekli: "you did a good job for us on the first one!"
A studio - u to necu da zalazim. Mozes da bacis bilo koga u neki nega studio (u kome nikad nije bio - a da nepricam Real World gde je control room 200 kvadrata!!) pa ce mu trebati 2 nedelje da se snadje..a u tom se potrosio budzet za snimanje! Ljudi miksaju dobro i u Pro Toolsu samo, ako znaju sta treba, kako i kome!
Oprema u danasnje vreme nije toliko bitna - sve je manje vise dobro!
(ne pricamo o PC-ju od 300€ i kartici od 200€ !!)
Sto se tice Ane, ona ima zelju da uradi nesto, a to je bitno! I hoce da uci, sto je jos bitnije!! Posto je Mili sad gura punom snagom, mozda i proda puno..ko zna..u Srbiji je sve moguce!
Na zalost, nemam procenat od prodaje...:mrgreen:
pozz & peace
[quote=perun]
A studio - u to necu da zalazim. Mozes da bacis bilo koga u neki nega studio (u kome nikad nije bio - a da nepricam Real World gde je control room 200 kvadrata!!) pa ce mu trebati 2 nedelje da se snadje..a u tom se potrosio budzet za snimanje! Ljudi miksaju dobro i u Pro Toolsu samo, ako znaju sta treba, kako i kome!
pozz & peace
Ovde se potpuno slazem sa tobom ..... zato bez obzira gde se snima ( sto mislim da je bitnije nego oprema za mix ) , pokusavam da snimim sto skuplje , tu cujem razliku , a trudim se da mixam kod sebe , jer tu jedino znam sta se zapravo desava , a i imam najvise vremena .....
Pozdrav
DaBear
05-12-2006, 01:09 PM
[quote=DaBear]
Ovde se potpuno slazem sa tobom ..... zato bez obzira gde se snima ( sto mislim da je bitnije nego oprema za mix ) , pokusavam da snimim sto skuplje , tu cujem razliku , a trudim se da mixam kod sebe , jer tu jedino znam sta se zapravo desava , a i imam najvise vremena .....
Pozdrav
Ja ovde imam SSL studio kad god mi treba (za svi mesec koji rentiram sobu (moju) imam 1 dan u SSL studiju za dzabe, a ja sam ovde 5 godina - znaci imam 2 meseca na raspolaganju!!) samo jednom sam nesto radio tamo, i nije bilo bas najbolje, ne znam i nevolim monitore (veliki Genelec) nije isti outboard itd...moju sobicu (5,5 m x 4 m) znam super, znam patch bay, gde je sve itd, itd...i milion puta sam bio na masteringu u vrhunskim studijima
(Metropolis, Townhouse, Heathmans) i nikad nije bilo problema...
U se i u svoje kljuse...da li je Audient ili SSL ili Pro Tools, koga briga ako znas sta se desava!
PS - jeste vazno gde i kako se snima. Cuje se...ako je sirovi signal dobar - sve moze, pa cak i na PC-ju od €500!!
Manley
05-12-2006, 04:52 PM
PS - jeste vazno gde i kako se snima. Cuje se...ako je sirovi signal dobar - sve moze, pa cak i na PC-ju od €500!!
....;)
perun
05-12-2006, 05:08 PM
PS - jeste vazno gde i kako se snima. Cuje se...ako je sirovi signal dobar - sve moze, pa cak i na PC-ju od ?500!!
Slazem se... Kontext mog posta i nije drukciji. Samo sam reagovao na " E da su kod mene..."... Nista vise.
Pozdrav!;)
idekius
11-12-2006, 12:50 AM
Evo... sad preslusavam... tj... samo jednu pesmu, a posle cu i ostale...
Mogu da kazem za ovo sto cujem "Hajmo negdje nasamo"... auuuuuu...
Svetog ti Trifuna... slusam i ne mogu da verujem.
Ajd' videcemo kakve su druge pesme, ali ova "... u ovoj shumi nema vukova, sve je samo igra kukova... :zbunjen:... alleeee, lepe su ti komsinice, rodjakice i drugarice... /?/ "
Kad prodje ovaj prvi udar koji me otprilike bacio u stanje schock-a, preslusacu i produkciju...
Idekiusov Techa
11-12-2006, 04:08 AM
Opet lupetas mladjani rodjache! Zaita nista neznas! Album se zove "Zavi - chaj" i onda je potpuno jasno zasto mixevi ne udaraju. Pa svi dobro znamo da se chaj ne zavija, a pogotovu da ne udara!:da:
Sedi, jedinica!:mrgreen:
Ma da, sudeci po tekstu "Suva drva odozdo, a sirova odozgo..." nisam vise siguran ni u to da taj njegov chaj ne udara...
Ipak, dok ne cujemo svojim usima "ne udara kako su hteli" ne znaci nista, osim da nije skroz kako su oni zeleli, sto ne znaci da nece zvucati bolje od bilo cega radjenog "kod nas".
Evo, poslusao sam pesme i
JAVNO POVLACIM SVE STO SAM REKAO.
Necu ici dalje.
DaBear
11-12-2006, 09:29 AM
Evo, poslusao sam pesme i
JAVNO POVLACIM SVE STO SAM REKAO.
Necu ici dalje.
STA SAD TO ZNACI? Da nije dobro? da si se razocarao? ili smrzo kako je dobro? znas...malo sam zatupavio (oce sa staroscu..) pa nisam ukapirao:(
Pa da sam imao sta da pohavlim, sigurno ne bih bio uzdrzan...
idekius
11-12-2006, 03:54 PM
Pa da sam imao sta da pohavlim, sigurno ne bih bio uzdrzan...
Ja, Boga mi, nisam mogao da se uzdrzim... :rotfl: ovo je izgleda neki dobar humor :mrgreen: Samo se pitam da nije greskom zamenio u kafani materijal sa npr. Indexovcima :rolleyes:
De, budite malo konkretniji..........
De, budite malo konkretniji..........
pa ja sam skontao da ne bi da se zameraju obzirom da ce mozda neko od nas raditi sa cholom koji budno motri na ovaj sajt trazeci sebi najboljeg domaceg producenta (da pravi svoje demice), a mozda i Gabriel dodje na Rumski da se druzi sa nama
sve je moguce
stoga je najbolje biti uzdrzan
Abbey Road je to... to ne moze da ne valja, pre ce biti da moramo na kolektivno ispiranje usiju! :banghead:
DaBear
12-12-2006, 09:02 AM
pa ja sam skontao da ne bi da se zameraju obzirom da ce mozda neko od nas raditi sa cholom koji budno motri na ovaj sajt trazeci sebi najboljeg domaceg producenta (da pravi svoje demice), a mozda i Gabriel dodje na Rumski da se druzi sa nama
sve je moguce
stoga je najbolje biti uzdrzan
Abbey Road je to... to ne moze da ne valja, pre ce biti da moramo na kolektivno ispiranje usiju! :banghead:
nemojte da se zavaravate...ime nista ne znaci. I ovde otaljavaju, zavlace, gledaju na sat da ti izvuku sto vise itd...
Ne mozes da se oslonis mnogo na nekoga koga si prvi put video u zivotu i ko te verovatno nikad vise nece ni videti! Svi vacare...!!
Kapitalizam je to brate! Sto vise posla da se uzme, sto brze da se uradi, sto vise da ti naplate, sto manje da plate radnu snagu (citaj - jeftiniji snimatelji i manje iskusni asistenti!). Ko ce da primeti ?;)
perun
12-12-2006, 11:02 AM
nemojte da se zavaravate...ime nista ne znaci. I ovde otaljavaju, zavlace, gledaju na sat da ti izvuku sto vise itd...
Ne mozes da se oslonis mnogo na nekoga koga si prvi put video u zivotu i ko te verovatno nikad vise nece ni videti! Svi vacare...!!
Kapitalizam je to brate! Sto vise posla da se uzme, sto brze da se uradi, sto vise da ti naplate, sto manje da plate radnu snagu (citaj - jeftiniji snimatelji i manje iskusni asistenti!). Ko ce da primeti ?;)
Pa sta ispade, da je Peter Gabriel kriv sto Chola zvuci ko kurac? Ili Abbey Road studio? A sta bi sa "velikim producentima" koji su to radili? Tj. koji su ODGOVORNI za to??? Pa, ni u Real Worldu, ni u Abbey Road-u ne dobijas novi "par ushiju" kad udjes u reziju... Samo tonca i mrge od sprava... Ostalo je na "ekipi".
Pa, nismo zene da se svadjamo oko Chole, ba :)
Dexxy
12-12-2006, 11:23 AM
Po meni je bolje da Chola vise ne snima nista. Sve pokvari sa ovim zadnjim albumima. Bolje da je ostao u dobrom secanju sa onim starim pesmama. A sto se tice Ane Nikolic, bas sam razocaran i sa produkcijom, pesmama a da ne pricam o pevanju (jedino me to nije iznenadilo :D, to je isto).
DaBear
12-12-2006, 12:27 PM
Pa sta ispade, da je Peter Gabriel kriv sto Chola zvuci ko kurac? Ili Abbey Road studio? A sta bi sa "velikim producentima" koji su to radili? Tj. koji su ODGOVORNI za to??? Pa, ni u Real Worldu, ni u Abbey Road-u ne dobijas novi "par ushiju" kad udjes u reziju... Samo tonca i mrge od sprava... Ostalo je na "ekipi".
Pa niko nije ni rekao da su oni krivi (mislim Abbey & PG)...briga njih! Oni su ih samo pustili unutra....(i uzeli im pare!):rolleyes:
DaBear
12-12-2006, 12:32 PM
A sto se tice Ane Nikolic, bas sam razocaran i sa produkcijom, pesmama a da ne pricam o pevanju (jedino me to nije iznenadilo :D, to je isto).
[/QUOTE]
Pa za produkciju i aranzmane se pobrinuli njeni producenti i njihovi muzicari.
Ja sam samo vadio miks iz *****a. Sto se tice pevanja, u pravu si...moze ona bolje - ali treba vremena. Ceo album (sem Romale Romali) je otpevan vrlo brzo. A i odsviran bogami...
ironican sam bio :mrgreen: prakticno smo rekli isto, samo drugacijom formom izrazavanja :mrgreen:
Manley
12-12-2006, 01:31 PM
mislim koliko god da je zdravkov album los, uvek ce se naci publika kojoj se to svidja, deo koji je odusevljen jer je to cola, a veliki deo i nema pojma sta je dobro, a sta ne vec im TV puni usi....ostalo je malo ljudi koji se stvarno razumeju, a oni su producentima nebitni. mislim da je prica abbey road i real world vise uspesna reklama...ipak je snimano u americi iako je kuci moglo isto da se uradi, ako ne i bolje
idekius
12-12-2006, 01:33 PM
Po meni je bolje da Chola vise ne snima nista. Sve pokvari sa ovim zadnjim albumima. Bolje da je ostao u dobrom secanju sa onim starim pesmama.
I ja bih rekao da je tako... Neznam ko je radio one pesme... kompozicije, textove, aranzmane... ko god da je i kako god se zvao, ono je tuzno...
Ako se gleda komercijalni uspeh, verovatno ce se prodati ono... jeftina muzikica namenjena publici koja... uhhh... ne bih da uvredim nekoga... mislim da je jasno kome je ono namenjeno...
Dakle, ako su pare u pitanju, to je verovatno super...
Ako se muzika posmatra kao grana umetnosti i ako postoje ikakve granice zdravog ukusa, ono je prekardasilo svaku meru... uspeo je da pogazi i one najnize kriterijume...
Mislim da je nepotrebno pricati uopste o produkciji... zna se od cega se pita ne pravi. Nije se onde ni doslo do produkcije... mislim, moje licno misljenje koje ne mora da bude tacno, ali... trebas da imas sta da isproduciras...
Kad je moja sestra chula par pesama, rekla je: "Pa ovo su narodnjaci..", moj komentar je bio "Ne vredjaj ljude, oni to rade bolje... jer umeju to da rade, a najmanje su oni krivi sto neko upliva u njihove vode, pa radi to na nakaradan nachin, jer... nezna to da uradi, ili ,iz nekog drugog razloga, prilikom izvodjenja jedanaesterca promasi celu loptu..."
DaBear
12-12-2006, 01:35 PM
mislim koliko god da je zdravkov album los, uvek ce se naci publika kojoj se to svidja, deo koji je odusevljen jer je to cola, a veliki deo i nema pojma sta je dobro, a sta ne vec im TV puni usi....ostalo je malo ljudi koji se stvarno razumeju, a oni su producentima nebitni. mislim da je prica abbey road i real world vise uspesna reklama...ipak je snimano u americi iako je kuci moglo isto da se uradi, ako ne i bolje
Pa normalno...tetke koje slusaju Cholu, i ne znaju ko je Abbey Road i sta je Peter Gabriel...Vazno je da je snimano u Londonu, da je do jaja i da dobijes besplatnu telefonsku kartu i kredit!
to se samo nas dvadesetak, kao nesto lozi i brine!
Niko nista i neprimecuje...
Manley
12-12-2006, 01:52 PM
Pa normalno...tetke koje slusaju Cholu, i ne znaju ko je Abbey Road i sta je Peter Gabriel...Vazno je da je snimano u Londonu, da je do jaja i da dobijes besplatnu telefonsku kartu i kredit!
to se samo nas dvadesetak, kao nesto lozi i brine!
Niko nista i neprimecuje...
pa gde je snimano? u americi ili engleskoj???
DaBear
12-12-2006, 02:02 PM
pa gde je snimano? u americi ili engleskoj???
U SLOVENIJI !! U nekom novom studiju....tako mi reko Cholin manager. U Real World-u miksali a u Abbey Road-u masterovali..
Internacionalni projekat!
Manley
12-12-2006, 02:07 PM
U SLOVENIJI !! U nekom novom studiju....tako mi reko Cholin manager. U Real World-u miksali a u Abbey Road-u masterovali..
e jbg-a
pa to je katastrofa, ja sam za to, gde snimas tu i mixaj, a mastering salji gde hoces
cholin menager...sale, jel?
Nisam znao da je Beograd u Sloveniji:( (DaBear, ne odnosi se na tebe, vec na ekipu pomenutog pevacha koja je mislila da salje album na mastering na Mesec, ali su skontali da ce neko ukapirati da tamo mozda i nema studio)
perun
12-12-2006, 04:06 PM
e jbg-a
cholin menager...sale, jel?
Cholin jedini menadzer je Adis Gojak.
Nisam znao da je Beograd u Sloveniji:( (DaBear, ne odnosi se na tebe, vec na ekipu pomenutog pevacha koja je mislila da salje album na mastering na Mesec, ali su skontali da ce neko ukapirati da tamo mozda i nema studio)
Snimali su samo deo u Bg .... ostalo je snimano u sloveniji .....
Pozdrav
Snimali su samo deo u Bg .... ostalo je snimano u sloveniji .....
Pozdrav
Pa, znam, ali to kriju kao da je sramota..... a i nije mali deo , mislim bubanj i bass....
Dexxy
12-12-2006, 05:23 PM
Sto se tice obisnog sluaoca nista im ne znaci abbey road i real world....Mogao je bilo gde da nesto uradi u preko i da to kaze. Imao bi isti utisak kod obicnog slusaoca.
idekius
12-12-2006, 06:07 PM
Pa, znam, ali to kriju kao da je sramota..... a i nije mali deo , mislim bubanj i bass....
S' obzirom na to kod koga su radili u Bg, trebalo bi da im bude cast, a ne sramota...
perun
12-12-2006, 06:25 PM
S' obzirom na to kod koga su radili u Bg, trebalo bi da im bude cast, a ne sramota...
Kod koga su snimali?:confused:
idekius
12-12-2006, 06:38 PM
Kod koga su snimali?:confused:
Kod Negovanovica... mislim, nadam se da sad necemo raspaliti pljuvanje po choveku...
Misljenja sam da je odlican producent, odlican gitarista i potpuno kompletan muzichar...
Ako se stidi, Zdravko se stidi vrlo kvalitetnog lika, pa to pre svega njemu ne sluzi na cast.
Kod Negovanovica... mislim, nadam se da sad necemo raspaliti pljuvanje po choveku...
Misljenja sam da je odlican producent, odlican gitarista i potpuno kompletan muzichar...
Ako se stidi, Zdravko se stidi vrlo kvalitetnog lika, pa to pre svega njemu ne sluzi na cast.
Da....mada ja vise verujem da je to deo nekog 'balkanskog' marketinga. Nisam video album, da li tamo sta pise...... u onim bombastim RTS emisijama, gde Pjevach sedi za SSLom, ne pominje se.....
Arthur
13-12-2006, 01:53 AM
Negovanović je car
DaBear
13-12-2006, 11:51 AM
Negovanovi? je car
jes' vala! vlada je super (moj drug!):da:
boggy
13-12-2006, 03:43 PM
Da, dobar covek, pre svega.
pozdrav
bogi
alavuk
13-12-2006, 05:13 PM
nisam kompetentan da dam sud o ovome , al' cini mi se da je dosta tanko da je sve nekako u "pozadini" tj vise je nekako tiho dok je zdravko previse u prvom planu(kao da kresti :]]]] ) mogao je i on da se "utopi" u muziku bilo bi efektnije tj da je skoro sve u istom nivou steta bas fali onaj udarnicki finish da sve trese , steta sve zvuci profi , bacene pare ...
lesha
13-12-2006, 05:21 PM
nisam kompetentan da dam sud o ovome , al' cini mi se da je dosta tanko da je sve nekako u "pozadini" tj vise je nekako tiho dok je zdravko previse u prvom planu(kao da kresti :]]]] ) mogao je i on da se "utopi" u muziku bilo bi efektnije tj da je skoro sve u istom nivou steta bas fali onaj udarnicki finish da sve trese , steta sve zvuci profi , bacene pare ...
to je izgleda boljka domace produkcije, da vokal mora da bude napred.. :banghead:
Ja sam mislio da posle proslog albuma grdje ne moze, ali po vasim komentarima cini mi se da je opet uspeo (al' sa stilom).
I jos nesto ne mogu da verujem... da daje uz CD neki besplatan internet i ne znam sta jos kao da je neki pocetnik pa ne moze da proda nista ako nesto ne pokloni uz to. K'o u casopisima sto ide mali sampon, pa kupis sampon a casopis te izadje "dzabe". STRASNO :banghead: kako covek moze da... ma nema veze... sigurno ce pustati te pesme po 1.000 puta dnevno pa ce klinci po inerciji, hteli ne hteli, da pocnu da ih pevaju... dovoljno puta izgovorena laz, naravno, postaje istina.
/izmenio moderator
molim te da ponovo procitas pravilnik o pirateriji.
perun
13-12-2006, 11:17 PM
Ja sam mislio da posle proslog albuma grdje ne moze, ali po vasim komentarima cini mi se da je opet uspeo (al' sa stilom).
I jos nesto ne mogu da verujem... da daje uz CD neki besplatan internet i ne znam sta jos kao da je neki pocetnik pa ne moze da proda nista ako nesto ne pokloni uz to. K'o u casopisima sto ide mali sampon, pa kupis sampon a casopis te izadje "dzabe". STRASNO :banghead: kako covek moze da... ma nema veze... sigurno ce pustati te pesme po 1.000 puta dnevno pa ce klinci po inerciji, hteli ne hteli, da pocnu da ih pevaju... dovoljno puta izgovorena laz, naravno, postaje istina.
/izmenio moderator
molim te da ponovo procitas pravilnik o pirateriji.
Nisi ti bas najbolje skapirao novi Cholin album, tj. POSLOVNU stranu price. Nije paket pre-paid kartice sa 100 sms-ova i 100 dindzi kredita POKLON uz Cholin CD... Vec je Cholin CD poklon uz tu karticu sa dopunom. Ulazi nam treci provajder u zemlju, Telenor ima oshtru kampanju itd. TELEKOM je Choli dao nekoliko stotina hiljada evra (pretpostavka, ali realna) i prakticno "besplatno" daje Cholin CD uz nesto sto "vredi" mnogo vise!
Dakle, ovo je DEAL stoleca, gde je Chola samo jedan "adut" vise Telekomu da se svojim paketom obracuna sa konkurencijom. A da li je album dobar ili ne, Telekomu, tj. investitoru je nebitno, jer je Chola Chola. Dakle, posmatrajte ovaj CD kao Chol;in poster za Dz, a ipak je vise od toga...
Toliko, dakle, ne sekiraj se ti za Cholica, on nikad nije bio dete, kako ti kazes!;) Ali je svakako postao biznismen, a sve manje je pevach!
Pozdrav...
idekius
14-12-2006, 01:03 AM
:o:o:o"Za samo 200 dinara dobijate novi CD Zdravka Čolića "Zavičaj", mt:s prepaid broj sa 100 dinara kredita i vaučer za mesec dana kori?ćenja interneta preko dial up pristupa.
I to nije sve! Svi korisnici koji do 11. februara 2007. godine aktiviraju prepaid broj, kao poseban poklon od mt:s-a, dobiće 100 sms poruka.
Potra?ite praznični paket na svim prodajnim mestima prepaid kartica mt:s.":o:o:o
Sutra idem po nekoliko komada, dok se ne proda, jer je stampano u samo 300.000 komada!
Mislim, super poklon za sve meni drage i ohoho simpaticne ribice ;)
Eto, zahvaljujuci disku druga Zdravka, bice sexa ovih dana :mrgreen::andeo:
Ma znam... bio bih podstrekac i saucesnik u zlodelu :banghead: :D :) , sorry, omaklo se!
LACKY
14-12-2006, 08:31 AM
Ne bih da se zalecem u osudama Colinog albuma!
poslusajte malo pazljivije ceo materijal ( mislim produkcijski).
DaBeer
14-12-2006, 01:05 PM
vlada je ... moj drug!
To mu dodje kao dokaz da niko ... nije savrsen. :rolleyes:
DB
To mu dodje kao dokaz da niko ... nije savrsen. :rolleyes:
DB
Hajde neka ti ovo bude neka poslednja opomena da se ne brecas na Da Beara ..... ok ?
Pozdrav
alavuk
14-12-2006, 01:43 PM
ja mislim da je to sam da bear/beer svako od nas moze da registruje koliko 'oces nick-ova ... ajde modovi bacite ip adrese na sunce ... barem mi se tako cini ...
a i sta se ja strecam ovo je samo FORUM TJ INTERNET
RetroMan
14-12-2006, 02:09 PM
neka ti ovo bude neka poslednja opomena
Prvi post - poslednja opomena? Ne kapiram.
:confused:
nije prvi post .... vec se prijavljivao ....... znam da pise , ali nije ....
Pozdrav
idekius
14-12-2006, 03:44 PM
DaBeer, ili umetnik ranije poznat kao SnoopDady, postuje na forumu iskljucivo sa ciljem da uvredi Vracha i oglasava se iskljucivo sa provokativnim namerama.
Ovo mu je prvi post, jer su ostali, s' razlogom, obrisani.
Ako covek ima nesto protiv Vracha, lepo bi bilo da mu se obrati i sa njim to resi licno, ovo vec lici na opsednutost Vrachem :o
Nazalost, stekao sam utisak da umetnik ranije poznat kao SnoopDady uopste nije glup i neinformisan kada je muzika u pitanju, ali ni kolegijalan i dobronameran. Steta bi bilo za sve nas da banujemo (po drugi put) coveka koji moze biti itekako koristan i dobar sagovornik, ali... ako covek ne zeli... ako mu je jedini smisao pojavljivanja na ovom forumu opstruiranje i gonjenje Vracha... opet ce morati da se primeni takvo nepopularno resenje...
DaBear
14-12-2006, 05:15 PM
Re : DaBeer
neka bre...nek se prazni covek. Al sad je uvredio i Vladu Negovanovica (ni krivog ni duznog?!):( :mad:
alavuk
14-12-2006, 06:15 PM
secite ovaj deo rasprave :] btw ko zna mozda je snoopdaddy bas cola :]]]]
salim se ... jel neko preslusao produkcijski album ??? ako izuzmem colu skroz je slusljivo , ima jedna pesma koja je klasican (v)aralica stajl
Ne bih da osporim nesto oko čega ste se svi ovde vidim vi?e-manje slo?ili - mislim na kvalitet Čolinog albuma, poslovni deal zahvaljujuci kojem je nastao i tr?i?nu promociju koja ga prati - ali po?to većinu učesnika u ovoj diskusiji čine profesionalci koji se na na?em podneblju bave dizajnom zvuka (valjda je to najbolja formulacija koja obuhvata naj?ire), ipak bih voleo da popričamo o ovom albumu na malo konkretniji način a mo?da sa malo manje emocija.
Ja sam neki dan u dru?tvu preslu?ao ceo album na jeftinom kućnom uređaju i na prvo slu?anje mi se čini da su pesme uglavnom dosadne (osim dve ili tri), tekst nisam zapamtio ni jedan, aran?mani variraju od osrednjih do odličnih, miks i produkcija mi se čine dobrim. Mastering i Real World ne bih da komentari?em posle jednog slu?anja na gajbi. Sve u svemu, moj ukupni prvi utisak je da je ovo jo? jedan Čolin album u nizu, ni vi?e ni manje od toga. Rekao bih da na ?alost nije kvalitet pesama bio razlog da se ovaj projekat finalizira u skupim svetskim uslovima, već dobar poslovni deal. Ali za?to bih osporio Čoliću i Telekomu pravo na dobar poslovni deal? Pogledajte stvar sa ove strane: kad jedna velika kompanija odluči da odvoji značajne novce za snimanje, miks i mastering (a ne samo za fuc**** video spotove kao do sada), onda ta kompanija daje ideju drugim kompanijama, i tako se otvara ?ansa za sledeće visokobud?etne projekte. Pa zar je to lo?e za audio industriju, to jest zanat kojim se svi ovde bavimo? Drugo, pretpostavljam da je ovaj posao bio veliko iskustvo za Voju Aralicu, pa tako eto i mi sada imamo jednog sa takvim iskustvom. Pa zar je to lo?e? Na kraju krajeva, ako je album zaista toliko lo? onda će najgore posledice od toga izvući sam Čolić odnosno njegova karijera, a svakako ne publika (koja je već 15 godina bombardovana neuporedivo odvratnijom i ?tetnijom muzikom) ili mi koji se ovim poslom bavimo. Sve u svemu, meni se ovaj album mo?da ne sviđa onoliko koliko bih voleo da mi se svidi, ali ne vidim nikakav naročit razlog da se na bilo koga ljutim niti bilo čiji rad i trud potcenim. Naprotiv.
Peace, Guta
Dexxy
14-12-2006, 10:30 PM
Mozemo mo da ga tupimo do besvesti, da li je dobra produkcija ili pesme. Glavni pokazatelj je ovo (ako je tacno, naravno).
Citiram:
Zdravko Čolić ima vi?e nego dobar razlog da bude ponosan na svoj ?Zavičaj?. Njegov novi, dvanaesti studijski album je, za samo dva dana, prodat u vi?e od 100 hiljada primeraka i ukoliko se (kako se i očekuje) prodaja nastavi ovom dinamikom već do kraja nedelje biće rasprodat početni tira? od neverovatnih 300 hiljada primeraka!
Bez preterivanja se mo?e reći da album "Zavicaj", čije pesme pored Čole potpisuju i Đordje Bala?ević, Marina Tucakovic, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi, predstavlja produkcijski i sadr?ajno jedan od najboljih muzičkih albuma ikada objavljenih na ovim prostorima....
Bitan je krajnji razultat (semafor, sto ja kazem :)).
idekius
14-12-2006, 10:40 PM
Mozemo mo da ga tupimo do besvesti, da li je dobra produkcija ili pesme. Glavni pokazatelj je ovo (ako je tacno, naravno).
Citiram:
Zdravko Čolić ima više nego dobar razlog da bude ponosan na svoj “Zavičaj”. Njegov novi, dvanaesti studijski album je, za samo dva dana, prodat u više od 100 hiljada primeraka i ukoliko se (kako se i očekuje) prodaja nastavi ovom dinamikom već do kraja nedelje biće rasprodat početni tiraž od neverovatnih 300 hiljada primeraka!
Bez preterivanja se može reći da album "Zavicaj", čije pesme pored Čole potpisuju i Đordje Balašević, Marina Tucakovic, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi, predstavlja produkcijski i sadržajno jedan od najboljih muzičkih albuma ikada objavljenih na ovim prostorima....
Jeste bata Dexxy, ali, da li se prodaje album, ili one sitnice sto idu uz album? Pa ja cu kupiti par komada (bez zezanja) zbog kartica za mob... a i internet vreme nije losa, ma da meni ne treba, ali... imam kome da poklonim... mislim, ne treba mi nista od toga, al ajd kad je dazba :mrgreen:
Ja cu lako da prodam UAD-1 za 2000 eu, ako uz njega dajem na poklon Fiat Punto :) Mislim, prodao bi se Zdravkov album i ovako, ali ne u tom tirazu... tj... ovako se ne prodaje, vec je disk poklon uz karticu za mob :-)
Do duse, svako ima svojih trikova i ja to cenim... ja imam shemu u Boxerskom Savezu Srbije, pa ce kad izdam disk uz njega ici i kupon za besplatne batine :hyper:
Dexxy
14-12-2006, 10:45 PM
Znam, sve mi je jasno. Ali za njega je to extra dil. Potpisao ugovor da mu izda TElekom i sansao se covek. Kako god okrenes bitan je semafor na kraju :D
idekius
14-12-2006, 11:02 PM
Ma nemam ja nista protiv... covek je napravio biznis i neka je... sto se mene tice, neka zaradi i 100.000.000 $... ali, ne mogu bas da nadjem reci hvale za ono... Sto se produkcije tica (ma da je ona nebitna u ovom sluchaju, kada su u pitanju onakve kompozicije, textovi i aranzmani), mislim da je produkcija o.k., ali nista specijalno i ne chujem ni izbliza tako veliku prichu... mozda sam ja gluv, ali... ne vidim da opravdava toliku prichu i sve ono sto se desavalo... Zvuci o.k. i nista vise od toga... moze da se pohvali i Zdravkovo pevanje, koje je standardno dobro... ali, sve skupa i sve zajedno ima jako ruznu sliku i dozu.... hmmm... 'ajd', reci cu: -Cuje se da je pravljeno za gastarbajtere, publiku bez previse ukusa... mislim, ja mislim da je ono stvarno lose. Uvek mogu da se nadju reci opravdanja... DA je neko drugi ono uradio, proslo bi skroz ne zapazeno, ovako, posto je u pitanju Zdravko: "Slisaj, pa nije ono tako lose... ima tu nesto... neznam sta, al' nesto ima..." :) Ima... Cvetko :) Pa ko ga j. ako je Zdravko :) Kad nesto nije o.k. onda nije O.K., bio Zdravko, ili Idekius, ili neko treci...
Moja najveca zamerka su kompozicije, aranzmani, textovi pre svega (glupi su i nebulozni i pre bi se reklo da su za sanitarnu inspekciju, nego za knjizevnu kritiku :) ).
Sad, tacno je i to da nije jedini, ali, ja sam od Zdravka, kao najvece Srpske zvezde, ocekiva znatno vishe... barem nesto u nivou npr. Gibonni-ja... meinstrim... dakle pitko, prihvatljivo, a da ne bude bas ljiga..
Manley
14-12-2006, 11:12 PM
'ajd', reci cu: -Cuje se da je pravljeno za gastarbajtere, publiku bez previse ukusa...
evo ga gastarbajter :D ....meni se ne svidja:cool: kome ce sada da proda nije mi jasno:rotfl:
idekius
14-12-2006, 11:23 PM
evo ga gastarbajter :D ....meni se ne svidja:cool: kome ce sada da proda nije mi jasno:rotfl:
Bez foliranja, molicu lepo! Video sam te ja jutros kako ubacujes punu kartonsku kutiju diskova u prtljaznik svog zelenog mercedesa 200 D sa krznenim presvlakama i onom chupavom presvlakicom oko volana :da::rotfl:
Manley
15-12-2006, 12:04 AM
ma sta ce mi diskovi kad nemam cd plejer :D
Dexxy
15-12-2006, 01:26 AM
E j..bo mercedesa bez zavesica :rotfl:
Manley
15-12-2006, 01:29 AM
E j..bo mercedesa bez zavesica :rotfl:
zdravko ako ovako nastavi.....taman ce imati za ovaj benz, a zavese ce sam da sije:D
idekius
15-12-2006, 04:52 AM
Nisam ni trebao da sumnjam... ovaj je bas vintage :confused: :rotfl:
Citiram:
Zdravko Čolić ima vi?e nego dobar razlog da bude ponosan na svoj ?Zavičaj?. Njegov novi, dvanaesti studijski album je, za samo dva dana, prodat u vi?e od 100 hiljada primeraka i ukoliko se (kako se i očekuje) prodaja nastavi ovom dinamikom već do kraja nedelje biće rasprodat početni tira? od neverovatnih 300 hiljada primeraka!
Bez preterivanja se mo?e reći da album "Zavicaj", čije pesme pored Čole potpisuju i Đordje Bala?ević, Marina Tucakovic, Leontina, Arsen Dedić, Dino Merlin i drugi, predstavlja produkcijski i sadr?ajno jedan od najboljih muzičkih albuma ikada objavljenih na ovim prostorima....
Tira? je glavni pokazatelj za komercijalni uspeh albuma, ali to interesuje Ćolića i Telekom, ne i mene. Mene interesuje zanatski deo, koji ne utiče ba? mnogo na komercijalni uspeh. Album mo?e biti lo?e smiksan a veoma prodavan, zar ne?
Arthur
15-12-2006, 10:49 AM
ako se neko bavi muzikom iskljucivo zbog semafora.. e onda jebiga! ... tako je sve i otislo u qrac..
DaBear
15-12-2006, 12:21 PM
ako se neko bavi muzikom iskljucivo zbog semafora.. e onda jebiga! ... tako je sve i otislo u qrac..
Bas lepo - kad god potegnem neki thread, puno ljudi se ukljuci u diskusiju! To je najvaznije za forum!!
Jos nisam cuo plocu (ovih dana cu..) ali ceo deal je jasan! "Biznis frst"!!
Svi su srecni - publika najvise, muzika, krediti kartice sve za "DZ"...Telekom kuca happy - bice novih pretplatnika kad se potrose kartice, Chola srecan, jos ga ljudi nisu zaboravili - moze opet neka turnejica da se odradi; Producenti - srecni - bili u dva mega studija, lozenje itd...Samo nama nefto fali.
Po meni, ljudi koji garantuju ovakve tiraze, treba ipak malo da se potrude jer imaju vose sanse da urade nesto dobro, da podignu nivo u kvalitetu pesama, teksta, snimanja, miksa, mastera itd...
Isto sam se i iznervirao kad sam cuo novi Madonnin album! Kucna produkcija, synthi / filter/ house od pre 5 godina. U kolima zvuci super, u studiju nista specijalno! Pre je svaki album bio ludilo od produkcije, itd..ovaj ne!
Ali ona prodade 9 miliona sirom sveta i onda poce turneja gde su karte isle do £250 komad!!!
To izgleda dolazi sa godima - ide se na sigurno!
sta sad...idemo dalje!
Cija ploca uskoro izlazi da napadnemo nju ??:rolleyes:
alavuk
15-12-2006, 12:44 PM
tvoja ! :P
Manley
15-12-2006, 12:47 PM
Cija ploca uskoro izlazi da napadnemo nju ??:rolleyes:
evo moja u martu pa navalite, ne ljutim se :D
idekius
15-12-2006, 01:35 PM
Eh... ako se sve gleda kroz biznis, onda su i ratovi sasvim opravdana stvar... sto da ne? Besposlichari ubijaju tamo gde je to dozvoljeno, vojna mashinerija se vrti i prave se pare... ma sve funkcionise super :)
Mislim, stvari su mnogo prostije nego sto to izgleda, a postaju komplikovane samo kad krene da se pravda ono sto nema opravdanja. Ako se raspali o tome sta je kitch, sta neukus, onda prica nema kraja i mogu se okretati cinjenice, manipulisati... do mile volje...
Na takav nacin i pesma "Mile voli disco", moze da se svrsta u sam vrh umetnosti :)
Potpuno se slazem sa Vrachem da bi ljudi koji su u situaciji da malte ne diktiraju ukus ipak mogli malo da se potrude i dovedu to na neki prihvatljiv nivo... Mislim, niko ne trazi od njih da prave fuge, ili neznam sta, ali da barem zadovolje osnovne kriterijume estetike. Vec sam rekao, ako je u pitanju Zdravko, mogao je barem da "lepo i korisno" spoji u onoj meri koliko je to uradio Gibonni. Pitko, prihvatljivo. "ulazi u ushi", ali ne i neukusno...
Na takav nacin i pesma "Mile voli disco", moze da se svrsta u sam vrh umetnosti :)
"MALO SELO, ZELEN LUG..." ?!?!?!?! :o
Pa to je bre klasicna muzika za danasnje prdaljke!!! :banghead:
:rotfl::rotfl::rotfl:
Dexxy
15-12-2006, 04:06 PM
Pa ja mislim da je svima u interesu kad naprave da se sto bolje proda. Sto zbog para, sto zbog popularnosti itd. Ali na kraju je uvek, u svim slucajevima bitno da li se to slusa, a da bi se slusalo mora se prodati. Znaci uvek je bitan semafor (krajnji ishod). Cilj igre je valjda kad se nesto radi da se plasira do kupca. A na kakve nacine (Telekom...) to nije bitno. Po meni je Chola napravio extra posao .
idekius
15-12-2006, 04:13 PM
"MALO SELO, ZELEN LUG..." ?!?!?!?! :o
"...pisi, Lepa Brena za 4 osobe..." :da:
nenad
15-12-2006, 05:37 PM
Citajuci vase postove bas sam se zainteresovao da cujem Zdravkov album. I eto cuo sam ga. Produkcija je ono.... sasvim normalna, nista superiorno i po mom misljenju to je moglo i ovde da se uradi, ali ajde kad vec drugi placa samo pici i ne brini. E ali najbitnija stvar, muzika, songovi uopste...... pa onako na prvu, prilicno neubedljivo i cak stavise lose. album nema pesmu koja nosi, verovatno cemo biti po direktivi bombardovani ovim pesmicama cele zime, malo radio, malo TV, pa neki dokumentarac "kako smo mi to uradili". Ali sve je to bledo. Ljudi koji su danas u vrhu nase estrade i koji eto odlucuju polako gube smisao za umetnost uopste(ako su ga uopste i imali), i sve je vise taj poslovni deo svega toga bitniji. Znam da svi rade za lovu i to je tako normalno, ali kume mnogo je love a ti nista !!!! Lepa pesma je lepa pesma, na ovom albumu ima mozda detalja koji su eto lepi ali to su detalji. LOVA.... LOVA.....LOVA
eh da, imate i 30 dana free vreme na net_u uz album !!!??? eeejjjjjjjjjjjjjjjj
LACKY
15-12-2006, 08:09 PM
Citajuci vase postove bas sam se zainteresovao da cujem Zdravkov album. I eto cuo sam ga. Produkcija je ono.... sasvim normalna, nista superiorno i po mom misljenju to je moglo i ovde da se uradi, ali ajde kad vec drugi placa samo pici i ne brini. E ali najbitnija stvar, muzika, songovi uopste...... pa onako na prvu, prilicno neubedljivo i cak stavise lose. album nema pesmu koja nosi, verovatno cemo biti po direktivi bombardovani ovim pesmicama cele zime, malo radio, malo TV, pa neki dokumentarac "kako smo mi to uradili". Ali sve je to bledo. Ljudi koji su danas u vrhu nase estrade i koji eto odlucuju polako gube smisao za umetnost uopste(ako su ga uopste i imali), i sve je vise taj poslovni deo svega toga bitniji. Znam da svi rade za lovu i to je tako normalno, ali kume mnogo je love a ti nista !!!! Lepa pesma je lepa pesma, na ovom albumu ima mozda detalja koji su eto lepi ali to su detalji. LOVA.... LOVA.....LOVA
eh da, imate i 30 dana free vreme na net_u uz album !!!??? eeejjjjjjjjjjjjjjjj
Vidis ti si potpuno u pravu!
(Ovaj tread je pokrenuo Vrach i i mnogi su automatski usli u trku pljuvanja a da nisu uopste culi o cemu se radi.
Ja sam pazljivo slusao materijal par dana, i pitao ljude dali su culi i da neprenagljuju!)
Kao sto kazes da je produkcija "onako i sasvim normalna i mogla je i ovde da se uradi" tj. sasvim srpski prosecna.
Ja bih zeleo da ti kazem da si u pravu! Pa to je i radjeno kod nas i radili su nasi ljudi. To sto su oni bili u Londonu 10 dana u nekom studiu neznaci nista, jer su radili oni!
A da je prosecno!, e tu se vec neslazem sa tobom!
Navedi mi dest materijala ove godine kod nas koji su tako uradjeni i tako zvuce.
Jer ako je prosecno onda ih ima bar 10 slicnih!
A i kada vec nema arta nego je samo lova u pitanju, ja bih voleo da me uputis na neku domaci art materijal makar i bez love.
idekius
15-12-2006, 08:26 PM
ja bih voleo da me uputis na neku domaci art materijal makar i bez love.
"Mile voli DISCO" :)
DaBear
15-12-2006, 08:35 PM
jes, ja pokrenuo - a nisam ni cuo jos!! Al bar nisam pljuvao - samo preneo sta mi kolega iz Abbey Roada rek'o...
A za biznis ja nemam problem! Pa ne zove se MUSIC BIZNIS za dzabe!!
Ovde svi predvidjaju da ce muzika biti besplatna uskoro i da ce se koristiti samo za kojekakve reklame i promocije! Pare ce se naplacivati od koncerata, DVD-a, majci jakni itd...
Pa i da je Chola mozda bolje smiksan, opet su to iste te pesme i tekstovi pa opet ne bi niko primetio..
alavuk
15-12-2006, 08:41 PM
Pare ce se naplacivati od koncerata, DVD-a, majci jakni itd...
pa gde su oni do sad ziveli ? na neptunu ???
oduvek je tako i bilo ...
alavuk
15-12-2006, 08:42 PM
@ lacky koliko god puta slusao taj materijal uvek mi fali taj "punch" ali znas kako malo ... slusao sam ionako "koncepcijski" jedino mi 100 puta ono ko da je stavljena da popuni prostor , nadam se da ce nevjerna biti prvi singl i hit sa albuma
idekius
15-12-2006, 08:56 PM
@ lacky koliko god puta slusao taj materijal uvek mi fali taj "punch"
Ne bih se slozio... punch je ipak zensko pice... meni tu pre fali rubinov vinjak :mrgreen:
alavuk
15-12-2006, 09:20 PM
krambabulin punch ??
elem idi malo sa tecom i zavijte tetki caj :]
idekius
16-12-2006, 02:23 PM
SAlu na stranu... i nije bas da niko kod nas nista ne radi i da ima samo bljuzgichica...
Mislim, moze nekome Strip da se ne svidja, ali tesko da neko moze da kaze da je i to bljuzga...
a zar i mi "muzicari i producenti" nismo jos jedna mala al ne bi rekao i nebitna grupa ljudi??? Pa meni je moja keva preporucila recimo prvi CD od Georgieva, jer se naslusala na tv-u pohvala kolega, inace ga ne bi u zivotu ni poslusao verujem... Po meni je brate, sve bitno...
Lacky, nije stvar u tome dal je dobra ili losa produkcija... Losa STVAR je to sto je najavljivan pompezno, zvucno nesto neverovatno i dosad se nije takav zvuk cuo na ovim prostorima (mixa peter gabriel, abbey road studio i sl)... Dakle, na kraju vise nego korektan zvuk, ali...! nije vrhunski...
eto recimo... uporedimo Gibonnijevu i Zdravkovu pricu... jedan cuti i (dobro) radi, drugi s**e go*na i naravno ljudi mnogo ocekuju...
idekius
16-12-2006, 08:16 PM
Lacky, nije stvar u tome dal je dobra ili losa produkcija... Losa STVAR je to sto je najavljivan pompezno, zvucno nesto neverovatno i dosad se nije takav zvuk cuo na ovim prostorima (mixa peter gabriel, abbey road studio i sl)... Dakle, na kraju vise nego korektan zvuk, ali...! nije vrhunski...
Tresla se zemlja, rodio se mish :da::mrgreen:
LACKY
17-12-2006, 07:19 PM
Ono vece nazalost nisam uspeo da zavrsim kompletan post, tako da sam ostao nedorecen. Post kakav je ostao nije ono sto sam hteo da kazem.
Prvo i osnovno da razresimo dilemu!
Taj materijal nije mixao Gabrijel nego Niksa( doticni gospodin koji mixa i Gibonija) u saradnji sa Vojom Aralicom.
Drugo, studio koji ste videli u Colinom intervjuu, sa ogromnim SSl-om u obliku slova U ( rezija broj 1 u Gabrijelovom studiu).
E nije mixano u toj reziji ( tu je smixan samo Colin intervju), mixano je u drugoj reziji gde se nalazi SSL AWS 900 ( isti poseduje Zana i Goran Bregovic http://www.solid-state-logic.com/music/aws900plus.html).
Cisto da se zna o cemu se prica i da razbijemo iluzije!
Pokusacu da se prisetim u stvari sta sam hteo da kazem prosli put!
Po meni je ovo najbolja Colin materijal od poslednja 3 ( nebih sada da polemisem o kvalitetu pesama jer mislim da nam je prevashodno interesovanje produkcija, cime se vecina ovde bavi ili pokusava da se bavi).
A preslusavajuci primetih da je ovo mozda i najbolje otpevan materijal mozda i u celoj njegovoj karijeri.
Pored Voje kao aranzera je i Niksa uradio 3 aranzmana, po meni od sasvim korektnih pa do odlicnih aranzmana ( u stvari najgore su uradjene pesme na koje se racuna da mozda budu hitovi).
Produkcijski i tehnicki materijal zvuci jako dobro ( i nebih zalazio u detalje te ne udara itd.)
S obzirom da se radi o interpretatoru "lakih nota", sa ozbiljnom karijerom a pritom i ozbiljnih godina.
Potpuno je prirodno da je tu bio poveci broj kompromisa, koji su neminovni kod projekata te tezine (a uvek u poslu je premisa da sam porucioc posla mora prevashodno biti zadovoljan).
Tako da sumirajuci sve okolnosti mislim da su ljudi oko Cole jako dobro obavili svoj posao.
Ovo je materijal koji od mene dobija jako visoku ocenu iz vise razloga: 1. Zdravko je mogao isti ovaj materijal snimiti u bilo kojim uslovima i sa bilo kim, i neverujem da bi to mnogo uticalo na tiraz i prodaju. A on to nije uradio a pritome je sigurno potrosio ozbiljnu kolicinu para. 2. Angazovao je trenutno naj poznatije i kvalitetne ljude koji se u ex yu bave manje-vise pop muzikom. 3. Zadate pesme ( kakve su dasu) je jako tesko mnogo bolje uraditi od ovoga.
U svakom slucaju podrzavam ovaj materija( pa makar iz razloga da bi izvodjaci koji prave velike pare poceli i da ih trose malo vise na produkciju, tj. nas).
E nije mixano u toj reziji ( tu je smixan samo Colin intervju), mixano je u drugoj reziji gde se nalazi SSL AWS 900 ( isti poseduje Zana i Goran Bregovic http://www.solid-state-logic.com/music/aws900plus.html) (http://www.solid-state-logic.com/music/aws900plus.html%29).
Cisto da se zna o cemu se prica i da razbijemo iluzije!
Ziva istina!
Nego, oprezno, da ne bi opet krenuli bas u pljuvanje...
Da li je iko cuo snimak iz Zane, a da nije groblje i koji je to?
Ja ono sto sam cuo nije nista drugo do tragedije. Amadeus, Tropiko, Bojan Marovic, Goca Trzan, Bojan Bjelic...
Ono je najblaze bruka!
Isto tako, jako mi je cudno, jer u tom studiju ima dovoljno opreme da moze da se njome parira bilo gde u svetu. Da li je to do ljudi koji rade ili do samog studija, ali ovo sto sam ja slusao nije cak ni u klasi jeftinog studija, vec mi vise lici na tehnicki neispravne snimke.
Molio bih samo bez nekog pljuvanja, vec ako ima neko ko moze da razjasni ovu misteriju?
LACKY
17-12-2006, 07:54 PM
Ziva istina!
Nego, oprezno, da ne bi opet krenuli bas u pljuvanje...
Da li je iko cuo snimak iz Zane, a da nije groblje i koji je to?
Ja ono sto sam cuo nije nista drugo do tragedije. Amadeus, Tropiko, Bojan Marovic, Goca Trzan, Bojan Bjelic...
Ono je najblaze bruka!
Isto tako, jako mi je cudno, jer u tom studiju ima dovoljno opreme da moze da se njome parira bilo gde u svetu. Da li je to do ljudi koji rade ili do samog studija, ali ovo sto sam ja slusao nije cak ni u klasi jeftinog studija, vec mi vise lici na tehnicki neispravne snimke.
Molio bih samo bez nekog pljuvanja, vec ako ima neko ko moze da razjasni ovu misteriju?
Nemam nameru da bilo sta pljujem.
Nisam nikada bio u tom studiu, ali od ljudi koji su bili sam cuo da je slusanje jako cudno i prostor koji je jako tesko bilo kako doterati za rad.
Toliko znam.
SnoopDaddy
17-12-2006, 09:02 PM
Nisam nikada bio u tom studiu,
Evo ja sam bio.
ali od ljudi koji su bili sam cuo da je slusanje jako cudno
Za slusanje imaju velike Genelece i Tannoy one elipsaste zvucnike. Od Geneleca mi jedino 1030 zvuci podnosljivo, tako da vece modele na uzimam ozbiljno, a taj Tannoy je verovatno najgori Tannoy koji sam ikad cuo (a cuo sami ih podosta).
i prostor koji je jako tesko bilo kako doterati za rad.
Ovo im je najveci problem. Iako izgleda prekrasno (sve u nekom mermeru), kontrolna soba je dugacka, ali uzana, a prostor za svirku jos uzi, sa vratima tako uskim da sumnjam da kroz njih moze da prodje bas bubanj, a kamoli Hammond, uz to nalazi se sa leve strane u odnosu na mikser, dok se sa desne strane nalazi soba predvidjena za programing ili nesto slicno. Obe sobe (levo i desno) imaju prozore, koji nisu iste velicine (sve je prilicno nesimetricno), ali se zato u oba prozora ogledaju zvucnici = akusticka katastrofa. Kad sam Ziki rekao ove zamerke i pitao ga zasto nije srusio zid i na ustrb jedne sobe napravio vecu (bolju) kontrolnu sobu, rekao je da to nije moguce posto su zidovi noseci.
Da li je iko cuo snimak iz Zane, a da nije groblje
Ja sam tamo slusao samo neke snimke strane (vrhunski producirane) muzike i sve je zvucalo katastrofalno. Steta, ja zbilja cenim kad ljudi od muzike zaradjene pare vracaju nazad u muziku a ne u kafanu, ali u ovom slucaju to su bacene pare.
Snoop
I ja danas dobih album (i sve sto uz njega ide). Posle 5 min slusanja mi stvarno zvucno deluje OK, (mada mi Gibonni bolji)..... poslusacu detaljno pa dati sud......
@ Lacky
Za vecinu stvari si sigurno u pravu, ali cu te demantovati jednim mp3, ako ga nadjem, vezano za pevanje. Cola je stvarno bio pevacina nekad i mislim da sad tesko moze sam sebi parirati.. (logicno, nekako), a i ti aranzmani...... hm, za to vreme - mislim '74,......
EDIT/ posle jednog i po preslusavanja
Ljudi, ja stvarno ne vidim razlog pluvanju i 'hejtu' Meni ono stvarno OK zvuci, aranzmani su uglavnom odlicni, veoma detaljni, ekipa muzicara probrana , nista nije odrljano i odradjeno. Cak je i pevanje dobro (kad se setim Marakane.......). Mislim, ovo sve gledam sa stanovista ex-yu scene. Balasevicevi (3 od 4) i Arsenov tekstovi su na njihovom nivou, a Coline kompozitorske tripove ne bih komentarisao. Cak i oni folk izleti sa tamburasima (mandolinama i sl.) meni ne smetaju, mada je to subjektivno, jer mi tamburasi inace prijaju. Onu prvu pesmu (i drugu, cini mi se,) takodje ne bih komentarisao......
Jedina moja ozbiljna zamerka je prejak zavisni shum na vokalu u pesmi 12, to ne bi smelo da se potkrade na ovakvom (skupom, za nase uslove) albumu
Na stranu MTS, internet, business........... ovo je daleko od loseg
LACKY
17-12-2006, 11:24 PM
Ja sam tamo slusao samo neke snimke strane (vrhunski producirane) muzike i sve je zvucalo katastrofalno. Steta, ja zbilja cenim kad ljudi od muzike zaradjene pare vracaju nazad u muziku a ne u kafanu, ali u ovom slucaju to su bacene pare.
Snoop
Znaci da u mom kratkom rezimeu nisam ni u cemu pogresio.
perun
17-12-2006, 11:52 PM
Evo i ja dobih album sinoc... Sve u svemu, jako solidno, moram da se slozim sa Shimetom. Iako ima oscilacija, na vokalu prvenstveno, sto je sigurno posledica razlicitih "nacina" i lokacija snimanja, meni je generalni utisak jako solidan... Cak ni autorski, tj. kompozitorski deo meni ne smeta... Ajde, malo tamo gde su preterano "namenski" radjene melodije, pa i aranzmani za iste! Ali ostalo je na mestu, mislim, jako solidno! Pogotovo mereci ovaj sa prethodnim (2 unazad) Cholinim albumima! Na prvu loptu, meni je balada "Kao moja mati", Merlinova, najbolja (pricam autorski, na prvu loptu)...
Sto se tice segmenta "studija", iako Gabriel ima (u glavnoj reziji) Formulu, mada je za nase uslove i AWS sa svim tim outboardom i monitoringom kakav ima Gabriel Formula!!!... nju su opet vozili vozaci Escorta... E sad, cak imajuci i to u vidu, vrlo solidno su se snasli! Nisu se obrukali, kako ispada po postovima sa pocetka threada... Cak naprotiv, album zvuci jako zdravo, zaista vrlo pristojno! Eto... Sem segmenta vokala (tehnicki), koji po meni ima previse oscilacija!
Pozdrav...
! Nisu se obrukali, kako ispada po postovima sa pocetka threada... Cak naprotiv, album zvuci jako zdravo, zaista vrlo pristojno! Eto... Sem segmenta vokala (tehnicki), koji po meni ima previse oscilacija!
Pozdrav...
Da, stvarno imaju jedna, dve pesme sa po nashki prejakim vokalima, a meni se i ne svidja generalno (kao ni kod Gibonnija) taj Nikshin trip boje vokala (vrlo subjektivno pricam)
Perune, usled cega moze biti onaj jak shum u pesmi No12?
Arthur
18-12-2006, 01:50 AM
@semafor priča... pa ne znam.. verujem da odličan procenat ljudi počinje da se bavi muzikom prvenstveno da bi podelio svoju neku emociju sa ostatkom planete pa ko god to shvatio.. ovakve muzičare privatno najviše poštujem, u svim njihovim varijacijama i žanrovima.. takođe je istina da odličniji procenat ljudi skonta da ima neki talenat i na papir baci neke cifre i skonta da bi to možda moglo da mu se isplati.. tako dobijamo 90% moderne pop i zabavne muzike. Tu je prava veština naći ono što bi se dopalo masovnoj populaciji koja muziku ne doživljava preterano duboko i emotivno.. veoma cenim ljude koji uspeju da nađu tu žicu, ali ne privatno, već profesionalno.. jednostavno, ne sudim im. Ovo napisah zato što je pala teza da je SVIMA bitan semafor.. u svom skromnom iskustvu imao sam sreće da radim jaaako mnogo sa ovom prvom populacijom, iako se i sam redovno trudim da postignem i drugu stranu, ne bi li sve ovo moglo da mi bude jedino zanimanje u životu.
@lacky, ako te stvarno zanimaju veoma sadržajni i iskreni projekti, koji sadrže podosta ozbiljnog rada i razmišljanja, javi, uputiću te na neke projekte koje sam čuo ili imao sreće da radim ;)
idekius
18-12-2006, 11:48 AM
pa ne znam.. verujem da odličan procenat ljudi počinje da se bavi muzikom prvenstveno da bi podelio svoju neku emociju sa ostatkom planete...
Onda onaj album ne treba da se zove "Zavi-Chaj", vec "Niske strasti" :mrgreen::twisted:
Ma nemam ja nista protiv produkcije... mislim, vec rekoh... ne smatram je vrhunskom, ne cujem te Londone i chuda\*uda... jednostavno, zvuchi normalno... ali, ne mogu da previse obracam paznju na produkciju u onim pesmama, posto slusanje ONOGA duze od 2 minuta dozivljavam kao ispiranje mozga i atak na zdrav razum :) "...od ovoga moze da se rikne...
"..to su opasne ideje..to ..to su opasne frekvencije....." (Crni Bombarder) :rotfl:
@@lacky, ako te stvarno zanimaju veoma sadr?ajni i iskreni projekti, koji sadr?e podosta ozbiljnog rada i razmi?ljanja, javi, uputiću te na neke projekte koje sam čuo ili imao sreće da radim ;)
Ne znam da li si cuo album, ali veliki i ozbiljan rad je ulozen, sad koliko iskreno je sve bilo, to je vec nemoguce odgovoriti. Ima tu i sevdaha, i kafanskog shmeka..... a verujem da je to Cholicu vrlo blisko. Mislim, posteno je - bar je svaku pesmu sviralo bar 10 ljudi, ja to cenim
Mislim, ajde, rekao sam da necu, ali ne mogu da izdrzim...
Pesme su blago debilne, a produkcija je losija nego da se to radilo ovde.
Ko ne veruje neka poslusa poslednjeg Bajagu sto je radjeno u GoGo studiju i gde je radio jedan od dvojice glavnih na ovom projektu i onda neka pusti novog Colica, pa da vidi koja je razlika. Nebo i zemlja!
Cak ni to nije bitno. Mene samo nerviraju nacini na koji nesto mora da se opravda. Ovo je jos jedan od najkomercijalnijih albuma na ovim prostorima i neko rece, pa bi u pravu, da bi se prodao tacno da je sniman bilo gde i da zvuci bilo kako.
Album zvuci samo korektno, ali obzirom na to ko je i gde je radio, morao je da bude mnogo , mnogo bolji. O tome svedoce prethodni radovi doticnih ljudi.
Ovo ce da bude jedan dobar komercijalni potez i nista vise od toga, jer na samom startu, izgleda, to i jeste bio cilj.
Verovatno, cak i cela ova diskusija nema nikakvog smisla, jer se njome nista ne postize. To sto bi meni ili nekome od vas bilo drago da smo dobili "svetski album" je samo stvar nasih licnih ocekivanja, a zapravo, nikome to nikada i nije bio cilj u ovom slucaju.
Ko ne veruje neka poslusa poslednjeg Bajagu sto je radjeno u GoGo studiju i gde je radio jedan od dvojice glavnih na ovom projektu i onda neka pusti novog Colica, pa da vidi koja je razlika. Nebo i zemlja!
...... a drugi je radio Gibonny ja .... koji takodje zvuci 10 x bolje ( a narocito vokal koji zvuci 10 x bolje na Gibonny ju .... a slozicemo se da Zdravko vazi za boljeg pevaca .... ili gresim ? ) ..... potpuno se slazem sa gore navedenim ....
Pozdrav
LACKY
18-12-2006, 11:44 PM
@lacky, ako te stvarno zanimaju veoma sadržajni i iskreni projekti, koji sadrže podosta ozbiljnog rada i razmišljanja, javi, uputiću te na neke projekte koje sam čuo ili imao sreće da radim ;)
Nisam siguran dali cu ikada biti u mogucnosti da shvatim projekte tog kalibra, jer nikada nisam imao srece da ih radim!
Jer ja sam samo jedna prosta dusa, koja muziku shvata kao nasusnu pucku potrebu.
U svakom slucaju hvala na pozivu i javi cu se ako ikada proradi osecaj arta u mom survival stanju svesti .
LACKY
19-12-2006, 12:25 AM
Nije problem traziti nekome dlaku u jajetu, sem kada ti je sopstvena dlaka veca od jaja!
Arthur
19-12-2006, 01:43 AM
nisam želeo da zvučim cinično, samo mi se učinilo (po tvojoj poruci) da si izgubio veru u takve projekte kod nas ili dugo nisi imao prilike da naletiš na takvo što.. ja sam u zadnje vreme čuo nekoliko veoma solidnih pa se eto, malo kurčim, u najboljoj nameri... :( pozz
LACKY
19-12-2006, 07:22 PM
Mozda nisi zeleo da budes cinican, ali nazalost tako si zvucao.
Ma nemam ja nista protiv produkcije... mislim, vec rekoh... ne smatram je vrhunskom, ne cujem te Londone i chuda\*uda... jednostavno, zvuchi normalno...
Album zvuci samo korektno
Zdravko Čolić nije Peter Gabriel, niti je ovim albumom to poku?ao da postane. Mislim da od njega ne treba očekivati da pomera granice, nego upravo to ?to i ka?ete - da zvuči normalno i korektno. ?to se mene tiče, te dve osobine su i dalje kompliment za domaći mainstream zvuk.
alavuk
20-12-2006, 12:13 PM
evo spisak studija i inzinjera koji su radili na snimanju i mixanju materijala
GOGO Studio bgd Goran Kostic (snimatelj)
Sky Studio Bgd Boris Gavrilovic (snimatelj)
Studio IV Radio Beograd Zoran Maric (snimatelj)
Studio RSL Novo Mesto Ton Majstor : Tomaz Maras - (mr)MOT
Studio Rockoko Zg Ton Majstori : Muc Softic i Goran Martinac
Studio Real World ,Box, UK asistent : Chris Blanden
Dodatno snimanje Marco Migliari
Teh. Pomoc Pete Lucas (mozda neki necak geogrge lucas-a :] )
Post Produkcija i Mastering :
Abbey road studios ton majstor : Steve Rooke
Produkcija : Voja Aralica : 1 2 3 4 6 7 9 11 i 12
Niksa Bratos 5 8 i 10
mix : niksa bratos
mislim da je dovoljno informacija
eto ...
Ok, ipak su sve podpisali, izvinjavam se sto sumnjah
RetroMan
21-12-2006, 09:36 AM
Teh. Pomoc Pete Lucas (mozda neki necak geogrge lucas-a
Ma jok, to ti je Acin brat od strica.
RM
alavuk
21-12-2006, 11:22 AM
ma svi su oni jedna velika familija ... kao i vlasnik splava ...
DaBear
23-12-2006, 04:55 PM
Da Zaokruzimo Pricu!
idekius
23-12-2006, 05:51 PM
:banghead::banghead::banghead: Ne mogu da izdrzim :banghead::banghead::banghead:
Fotografija se verovatno zove: "Vuk sit, ovce na broju"? :rolleyes:
Bilo je jace od mene... :mrgreen:
P.S. Imaju kao moj model NS10M :da:
Da Zaokruzimo Pricu!
A koji ovaj pored Pera Lozaca?:)
Dexxy
25-12-2006, 02:37 AM
A koji ovaj pored Pera Lozaca?:)
Zika Obretkovic :D
Arthur
25-12-2006, 11:01 AM
imaju kao moj tft monitor! :D
DaBear
25-12-2006, 12:43 PM
I ko moje NS10 monitore!:rolleyes:
idekius
25-12-2006, 06:11 PM
I ko moje NS10 monitore!:rolleyes:
I ti imas stari model NS10M?
DaBear
25-12-2006, 08:12 PM
I ti imas stari model NS10M?
I stari i novi...kad su prestali da ih prave uzeo sam extra par! Za svaki slucaj!!:)
idekius
25-12-2006, 08:48 PM
I stari i novi...kad su prestali da ih prave uzeo sam extra par! Za svaki slucaj!!:)
Ja imam taj stari model... cak imam i mrezice za njih... kutije su kao nove, a mrezice stoje u uglu sobe :)
A nisi jedini koji ima par "za svaki sluchaj"... i gazda Lacky drzi kuci u ormanu jedne skroz nove NS10M u originalnoj kartonskoj kutiji, "za svaki sluchaj"... :)
RetroMan
25-12-2006, 09:16 PM
Znaci, dzabe su bacali pare, mogli su sve i kod tebe da zavrse. :wink:
RM
DaBear
27-12-2006, 10:12 PM
Da zaokruzimo, po drugi put!
"
SRBIJA DOBILA MOBILNU TELEFONIJU 3G; PRVI VIDEO VEZOM RAZGOVARALI KO?TUNICA I ČOLIĆ (Zdravko, naravno - pomocu prepaid kartica!!)
Čolić je tom prilikom uručio premijeru svoj jubilarni 300.000-ti CD koji se prodaje uz pri-pejd paket 'Mobilne telefonije Srbije'. "
ko sto rekosmo....koga briga za muziku i produkciju!
Vrace, jesi cuo ti album?
boggy
27-12-2006, 10:32 PM
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/drustvo.htm
pozdrav
bogi
DaBear
27-12-2006, 10:33 PM
ne jos!! :rotfl: :(
idekius
27-12-2006, 11:28 PM
SRBIJA DOBILA MOBILNU TELEFONIJU 3G; PRVI VIDEO VEZOM RAZGOVARALI KO?TUNICA I ČOLIĆ (Zdravko, naravno - pomocu prepaid kartica!!)
Sa prstom u uvetu? :mrgreen::rotfl:
http://www.blic.co.yu/blic/danas/broj/strane/drustvo.htm
pozdrav
bogi.
Cola je bar lepsi od onog drugog:(
peruzza
28-12-2006, 12:24 AM
Sa prstom u uvetu? :mrgreen::rotfl:
:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.