PDA

View Full Version : Celemony Melodyne plugin

kejkz
04-12-2006, 05:15 PM
Za sve one kojima je potrebna kvalitetna korekcija visine tona, sada i kao VST, AU i RTAS plugin

http://www.celemony.com/cms/

falsirajte, pevajte i svirajte ravno do mile volje :)

Rhino
04-12-2006, 05:24 PM
Hehehe:rotfl: :rotfl:

Dean Milenkovic
04-12-2006, 06:07 PM
Ovaj plugin sam koristio jedno vreme, dok mi zenska nije dopizdela. Onda sam jednostavno rekao.. Idi na casove pevanja.. znala je da peva ali nikad pravu notu=kao da nije znala da peva.

Ali ako ne znate da pevate veoma je teshko napraviti sebe dobrim. Nije nemoguce zato shto sam to vec radio. Dve nedelje za 3 minuta pesme. Morao sam da koristim EQ i analizer frekvencisjkog spekta(zna se da hit glasovi imaju paran broj serija overtonova) tako da sam pitch shiftovo, eq neprane i snizavao ih. I na kraju glas je zvucao dobro ali malo vishe robotski. Taj efekat.

Bolje vam je da uzmete vocaloid, umesto da pevate sami ako ne znate da pevate...

Max
04-12-2006, 06:36 PM
Nisam cuo za vocaloid , ali Meldyne koristim vec godinama sa fantasticnim rezultatima , specijalno od verzije 3 ...... treba mi oko 20 minuta da ispravim vokal na pesmi , a mogu se ispravljati i duvacki i gudacki instrumenti , kao i dodavati " promaseni " tonovi na npr solo na gitari ...... jedan od plugina bez koga ne bih voleo da mi se desi da ostanem bez njega .......

...... nisam nailazio na komplikacije tipa parnih i neparnih harmonika ....

Pozdrav

DaBear
04-12-2006, 08:04 PM
Pozdrav
[/quote]

Melodyne je mrak! Vocaloid je "masina" za pevanje...samplovi sa glasovima / slovima snimljeni pa ih "programiras"..malte ne ukucas tekst i ono peva....nije lose, ali je veliko smaranje i ne radi na svim stilovima...
Najbolje je dobar pevac!
Jeli, a kakvi su to parni brojevi overtonova u "hit vokalima"?? :(

Dean Milenkovic
04-12-2006, 10:09 PM
Iskreno receno ne znam nazive na srpskom ali mogu objasniti upotrebom pozamljenica iz engleskog.
Primer:
znash da nota A je 440 Hz..."Overtones" ili "harmonic series" su svi tonovi shto su proizvedeni iz tog fundamentala. Prvi bi bio 880Hz, drgu 1320Hz i tako dalje i tako dalje. Medjutim poshto je ljudski glas, ne samo baziran na frekvenciji vec i na "timbre" te harmonije ti daju osobinu. Razlog zashto moj glas zvuci drugacije od tvog i od Madone i Eminema. Kad sam ja radio taj projekat zenski vokali su ishli skroz do odprilike 80 KHz...iako mi to ne cujemo, to uveliko menja zvuk. Kao LFO na nekom sintu. 1Hz do 10Hz-mi to ne cujemo jer je ljudsko uho 20Hz do 20Khz. ali menja zvuk. I dase vratim na temu. parne harmonije su odlike hit vokala. Medjutim ja sam shvatio da skoro nijedan vokal nema ciste parne. Zato uvek ostavish koju neparnu, i spustish ili povisish parne za koji overtoun. Cisto da ne zvuci ko robot.

Tj ako hoces da se j**** sa tim nedeljama. Ovo sam ja iscupao iz neke knjige o akustici i uhu, i kasnije u koledzu su mi objasnili detalje i ja sam pokushao da to uradim.

Ali resenje je..nadji pevaca..Melodyne ti pomaze ako imash dobrog pevaca da ga samo malo povisish ili snizish, dok Vocaloid je veshtacki pevac. to je isto zajebancija. Ja sam ukucavao neke nashe tekstove i mogao sam samo par reci da namestim da zvuce kako treba. Kad nadjem Cd okacicu citav projekat.

K?

Max
04-12-2006, 10:22 PM
znash da nota A je 440 Hz..."Overtones" ili "harmonic series" su svi tonovi shto su proizvedeni iz tog fundamentala. Prvi bi bio 880Hz, drgu 1320Hz i tako dalje i tako dalje. Medjutim poshto je ljudski glas, ne samo baziran na frekvenciji vec i na "timbre" te harmonije ti daju osobinu. Razlog zashto moj glas zvuci drugacije od tvog i od Madone i Eminema. Kad sam ja radio taj projekat zenski vokali su ishli skroz do odprilike 80 KHz...iako mi to ne cujemo, to uveliko menja zvuk. Kao LFO na nekom sintu. 1Hz do 10Hz-mi to ne cujemo jer je ljudsko uho 20Hz do 20Khz. ali menja zvuk. I dase vratim na temu. parne harmonije su odlike hit vokala. Medjutim ja sam shvatio da skoro nijedan vokal nema ciste parne. Zato uvek ostavish koju neparnu, i spustish ili povisish parne za koji overtoun. Cisto da ne zvuci ko robot.

K?

Nista mi nije jasno :confused: :confused: :confused:

Hit vokali imaju samo parne harmonike ??????

Na koji nacin meris 80 KHZ ?????

Kako to uveliko menja zvuk ( mislim preko 40 Khz ) ?????

Kako su parni harmonici ( ako si na to mislio kad si rekao harmonije ) odlike hit vokala ???? ( ovo me najvise interesuje )

Kako u Melodine u menjas pitch parnog ( ili neparnog ) harmonika ?????

Kako kad menjas parni harmonik zvuci kao robot ???? ( a kad ostavis neparnu onda zvuci prirodnije )

....... nista mi nije jasno :banghead:

Pozdrav

Dean Milenkovic
04-12-2006, 10:37 PM
Izvini za zabunu...Kako kazu misao je brza od ruke, a moj srpski i pogotovo pisanje istog je na testu.

Da, mislio sam harmoci...U melodyne ne mozesh nishta da radish...Bar u vezi sa parnim i neparnim harmonicima...Shto se tiche izvora mog posta, debela knjiga akustike zasnovana na analiziranju velikog broja hit glsova od pocetka 20 veka do danas. Shto se tiche roboskog zvuka, to sam dobio jer sam EQ sve neparne i ostalo mi je samo par harmonika. To je isto kao da glas na pojedinim frekvencijam skracujes,,zvuci cudno i ne prirodno...

Primer za 80Khz...znash li koji je cutt-off filter na konzolma za snimanje danas..bar standard? 100KHz...Jer Neve(www.neveconsoles.com (http://www.neveconsoles.com)) jedan od pionira je jednom uradio taj filter da sece sve frekvencije iznad 30 KHZ i dao probnu verziju konzole prijatelju, zvucnom inzinjeru. Medjutim, iako ti ne mozes da cujesh taj zvuk, prijatelj mu je jednostavno rekao da ne zvuci isto. znaci dve iste konzole, sa dva razlicita filtera. Ne zvuci isto..Kao to? Neve je citavu konzolu rasklopio i sklopio i sve je radilo kako treba. I onda na kraju se seti filtera i zamenio ga. Drug mu je bio sam "happy"

Ti ne cujesh te frekvencije ali one daju toplinu zvuku. Shto se tiche merenje, ja sam radio na spectral analyzer pluginom... Medjutim morao sma da snimim sa sampling rate 192KHZ i 24-bit i da ga sejvam u wav. Ocigledno zar ne? Ne, ja znam inzinjere koji zavrshni rad sejvaju u mp3.. mislim sva ta podeshavanja i na kraju ih ne sejvash..jer mp3 ti odsece top end.

Ako ti neshto specijalno nije jasno javi se na pm..poslacu ti neke artikle i neke linkove...

Max
04-12-2006, 10:45 PM
Da, mislio sam harmoci...U melodyne ne mozesh nishta da radish...Bar u vezi sa parnim i neparnim harmonicima...Shto se tiche izvora mog posta, debela knjiga akustike zasnovana na analiziranju velikog broja hit glsova od pocetka 20 veka do danas. Shto se tiche roboskog zvuka, to sam dobio jer sam EQ sve neparne i ostalo mi je samo par harmonika. To je isto kao da glas na pojedinim frekvencijam skracujes,,zvuci cudno i ne prirodno...

Pa to ne mozes da radis ....... jer ljudski glas nije sint pa da kad peva " A " skoci samo 440 HZ ...... ne znam odakle ti ovakva ideja .... ali daj link te knjige ......

Primer za 80Khz...znash li koji je cutt-off filter na konzolma za snimanje danas..bar standard? 100KHz...Jer Neve(www.neveconsoles.com (http://www.neveconsoles.com)) jedan od pionira je jednom uradio taj filter da sece sve frekvencije iznad 30 KHZ i dao probnu verziju konzole prijatelju, zvucnom inzinjeru. Medjutim, iako ti ne mozes da cujesh taj zvuk, prijatelj mu je jednostavno rekao da ne zvuci isto. znaci dve iste konzole, sa dva razlicita filtera. Ne zvuci isto..Kao to? Neve je citavu konzolu rasklopio i sklopio i sve je radilo kako treba. I onda na kraju se seti filtera i zamenio ga. Drug mu je bio sam "happy" ...

Znam za 30 Khz ..... imam to na filteru na Avalonu ..... ali mislim da razlike na preko 40 Khz i to na Q koji ne dopire ispod 30 Khz moze da iznervira samo necijeg psa ..... nikako nas

Ti ne cujesh te frekvencije ali one daju toplinu zvuku. Shto se tiche merenje, ja sam radio na spectral analyzer pluginom... Medjutim morao sma da snimim sa sampling rate 192KHZ i 24-bit i da ga sejvam u wav. Ocigledno zar ne? Ne, ja znam inzinjere koji zavrshni rad sejvaju u mp3.. mislim sva ta podeshavanja i na kraju ih ne sejvash..jer mp3 ti odsece top end. ...

Pa to te i pitam .... koji Analyzer plug in meri 80 Khz ??? A mp3 sece sve iznad 16 Khz .... sto je i te kako cujno .... ali to je druga tema ....

I dalje me je sve potpuno nejasno u vezi hit vokala koji imaju parne harmonike .... ??????????

Pozdrav

statusband
04-12-2006, 10:53 PM
@Dean Milenkovic

Moram priznati da si i mene bacio u trip,prste mi glava da skontam o cemu se ovde radi.Bio bih ti vrlo zahvalan ako bi to sto mislis napisao na Engleskom,pa da se razumemo ko ljudi,hehe:).
Sto se Vocaloida tice,zanimljiva stvarcica,moze da posluzi,ali mi nekako lepse da gledam uzivo zenske dok pevaju,a i zvuci daleeeeeekoooo bolje,hehehe:D (bas sam zao:rotfl: )

P.S.Za pocetak,kupi ovo,da bi imao manje muka sa onima koji falsiraju,a usput mozes da se za..bavas sa pratecim vokalima do mile volje:)
http://www.tc-helicon.com/VoiceWorks

a ako si finansijski potkovaniji,onda ovo
http://www.eventide.com/profaud/h8000fw.htm

Zaboravih da pomenem i Antares Autotune,ali vec smo pisali na ovu temu.
http://www.antarestech.com/products/auto-tune5.shtml

Pozdrav

Dean Milenkovic
05-12-2006, 01:20 AM
Max,
Evo da ga bacim na engleskom...

the fundamental note of the overtone series is A, which by calculatation of our fathers is 440 Hz. i mean, if you sing that particular note, and you have perfect pitch and all, record it and analyze it. this could be an experiment for you. do so, and you will see that your bottom frequency is around 440 Hz. then you would have numerous overtone series.

A voice of Elton John, elvis, Mariah Kerey, Andrea Bocelli, Josh Groban, they all have even order harmonics. that means that they are skipping series: If a person signs a staccato A note he will have 440Hz then 1320Hz then 1760 and all around that spectrum.

If you ever mixed in surround, you need to mix seprate channels, but you beed to input some of the entire mix in that particular channel. when you are trying to decide what part of the entire mix is going down which channel, you need to use a spectrum frequency analyzer. My point is that you will start dissolving yur entire mix, and maybe you never noticed but all of your instruments produce even ordered harmonic. Well mostly...that is why piano sound, guitar sound is so pleasable to our ears.

Well i can only show you by actually having you next to me...but definatelly i will look to find some literature for you...

Danny Lou
05-12-2006, 07:39 PM
vocaloid-i - otimacina posla pravim ljudima
autotune - antibiotik
melodyne - HIRURGIJA! :D

Dean Milenkovic
08-12-2006, 03:42 AM
Znam da sam obecao nekim ljudima malo vishe obrazlozenja na osnovu ove teme...Ovo su samo neki od linkova na kojima mozete naci objashnjenja za pojme u svim mojim prethodnim postovima...

http://www.airwindows.com/analysis/Dynamics.html

http://www.airwindows.com/analysis/Albums/HowToRead/index.html

http://caeaudio.com/forensicaudio.html

Ovo je za vas Macintosh juzeri ili luzeri..shala
http://www.channld.com/mts.html free download, koristi se preko Tiger-a!

http://soundhack.com/shapers.php free trial plug-in

Valjda cu naci josh neke...
Oh, boze akustika i muzika se bash vole...

Gmile
08-12-2006, 07:09 AM
a, mislio sam harmoci...U melodyne ne mozesh nishta da radish...Bar u vezi sa parnim i neparnim harmonicima...
Zar se "edit formant" u Melodyne-u ne bavi upravo tim problemom?

SHIVA
08-12-2006, 02:43 PM
Zar se "edit formant" u Melodyne-u ne bavi upravo tim problemom?

mislim da da.

btw: ne vidim kako EQ-om mozhesh pomicati poziciju overtona. Eventualno ih mozhesh stishati ali to je vech skroz druga pricha.

inache vokaloid je odlichna sprava, ali zahtjeva barem povrshno poznavanje teorije glazbe i pjevanja jer se karakteristike pojedinog sloga/rijechi definiraju oznakama slichnim kao u notnom zapisu.