View Full Version : pomagajte ljudi
balthazaar
04-12-2006, 01:51 PM
ah...100 me jada ubilo dok sam nabavio Garritan Jazz and Big Band biblioteku za NI Kontakt i kad sam sve instalirao, bez ikakve greske, ucitam sempl, sve prodje regulanro, ubaci ga u memoriju, ucita mapping....ali prosto nece da se cuje!!!Vecina, nece da se cuje dok se neki cuju sasvim ok.Cuju se bassovi, klaviri, vibrafoni i bubnjevi ali brass sekciju i woodwind i saksofone(zbog duvaca sam je i nabavio:mad: ) prosto nece da svira iako ucitavanje prodje regularno!!!.Sto se tice drajvera i kompatibilnosti sve je ok...ima li iko iskustva sa Kontaktom ili bash ovom bibliotekom da mi kaze koji mu je vrag?!!!
balthazaar
04-12-2006, 02:12 PM
evo nadjoh resenje...banalno, glupo...
ajde bas da vidim hocete li predpostavidi sta je bilo u pitanju...
Forum sluzi da ljudima pomognes i preneses im svoja iskusstva ...... napisi gde si se zaglavio da ljudi koji imaju slican problem znaju sta da rade ....
Pozdrav
SHIVA
04-12-2006, 02:34 PM
Ne znam za konkretno tu biblioteku ali znam sljedeche...
zbog jedne rasprave upravo na ovom forumu i sugestije mnogih ljudi da je Kontakt puno bolji od Haliona instalirao sam Kontakt i skoro 3 mjeseca se zajebavao s njime. Nakon 3 mjeseca mogu mirne dushe rech da je Kontakt OCHAJNO LOSH sempler. Precizno podeshavanje filtera, EQ-a i inih "sitnica" je nemoguche. Chemu vrijednost u Hz kad se kontrole zapravo krechu "stepenicama" od po nekoliko Hz u prvim okravama do nekoliko desetaka Hz u vishim oktavama. Glavno da se mogu mjenjat skinovi u rack-u! Halion mozhda nie bolji, ali je svakako manje losh i puno brzhe se dodje do jednako loshih rezultata.
balthazaar
04-12-2006, 02:52 PM
Forum sluzi da ljudima pomognes i preneses im svoja iskusstva ...... napisi gde si se zaglavio da ljudi koji imaju slican problem znaju sta da rade ....
Pozdrav
ma ok...sori..naravno da cu reci...
neko ili nesto, ne znam zbog cega je totalno izmjenio neke envelope i lfo kontrol parametre...znaci, ako se nekom pojavi slican problem, neka udje u sekcju kontrolera i pogelda da li je tamo nesto zeznuto...ev jos nisam uspio da poravim svaku boju:=) za sad sam osposobio trube...sad cackam i gledam sta poremeceno sa drugima...ne znam zasto i kako, ali sve je istumbano i poremeceno i kntakt me jako nervira, tako da je vrlo moguce da je shiva u pravu
Danny Lou
04-12-2006, 02:53 PM
ja mislim da krave koje su crne boje i koje imaju bijele mrlje daju bolje mlijeko od krava koje su bijele i imaju crne mrlje...:rolleyes:
ma ok...sori..naravno da cu reci...
Nisam mislio da zvucim grubo .... peace ....;)
Pozdrav
balthazaar
04-12-2006, 03:18 PM
a poenta je da pomjeris mod wheel gore-dolje...jer neki instrumenti traze da je gore, a neki da je dolje...eto...ne znam cemu to, ali ako neko nabavi ovu biblioteku neka zna...uzgred biblioteka je super sto se zvuka tice...ocekujte recenziju za koji dan...:)
ma ok Max, i ja sam trebao odmah da kazem;)
Nakon 3 mjeseca mogu mirne dushe rech da je Kontakt OCHAJNO LOSH sempler. Precizno podeshavanje filtera, EQ-a i inih "sitnica" je nemoguche. Chemu vrijednost u Hz kad se kontrole zapravo krechu "stepenicama" od po nekoliko Hz u prvim okravama do nekoliko desetaka Hz u vishim oktavama.....
Sta bi radio na SSL u gde uopste ne pisu vrednosti u Hz :o ..... he he he , salim se ... naravno , ali mislim da malo preterujes u tim brojkama .....matematika jeste btna , ali isto tako mislim da treba prebaciti teziste u muziku .....
Pozdrav
Rhino
04-12-2006, 05:23 PM
Ma dobar - los, ta je prica malo pregruba.
Meni je takodje halion vise drag. Ali moze i sa kontaktom da se radi kvalitetno.
Sve je to stvar navike;)
Dean Milenkovic
04-12-2006, 10:25 PM
Ja sam bio u kontktu jedno vreme sa Gary Garritan-om, vlasnikom tih produkta jer sam clan njegovog veoma aktivnog foruma na kome imate besplatan kurs za orekestriranje i kompoziciju..
www.northernsounds.com/forum (http://www.northernsounds.com/forum)
Ja licno ima GPO, Garritan personal orchestra, i jedan od problema sa zvukom kod ovakvih programa nastaje jer je Modulation wheel(tocak za modulaciju) po defaultu na nuli. Za piano je k, ali da bi culi ostale instrumente morate da povisiti.
Semplovi su k, ali za cenu su fantasticni..
alavuk
04-12-2006, 10:32 PM
halion:kontakt = 1:1 po mom misljenju ... testirao tj instalirao (posle 1000 godina odbijanja) sam jedno i drugo halio bi vise koristo kao drum library dok kontakt ostalo .
Nego cini mi se da se ljudi (ovde) zalepe za jedan program/VSTi/Eq/ sta god i to je to , gde je ta kreaticvna sirina ??? nego jedno malo off pitanje cemu blacenje preseta ??? zar to oduvek nije bila neka startna pozicija ??? da nije tako ne bi smo mi imali adsr/filtere i sl.
Poz !
Ja sam isto bio instalirao Garitan Jazz bIG bAND,i on sa sobom vuce njegov kontakt player...Isti taj problem sam imao dok nisam izvalio to sa wheelom..Medjutim nije bilo jasno zasto pojedni instrumenti mogu da se sviraju samo u jednom tonu...Hocu reci konkretno duvacka sekcija...kad odsviram neki akord na klavijaturi cuje se samo jedan ton:o,i na kraju sam ga deinstalirao i sad koristim Best Service Chirs Heins Horns za duvacku sekciju,s tim sto imam problem jer mi za pojedine boje kaze "not enough physical memory,system is getting low" isti taj problem imam i sa East West Boesendorfer Grand Pianom,ni jendu boju nece da mi ocita....Masina mi je AMD Atholon(tm) 64 Processor 3000+,1.81 GHz sa 1 GB RAM-a...POMAGAJTE:)
alavuk
05-12-2006, 12:16 AM
imam takvu masinu sad kod mene , i nista joj nije problem ... i to sa veoma malom latencijom nasviranu , da ti nije prljav kooler za cpu ? (glupost sorry but jebiga , u vecini slucajeva jeste tako)
imam takvu masinu sad kod mene , i nista joj nije problem ... i to sa veoma malom latencijom nasviranu , da ti nije prljav kooler za cpu ? (glupost sorry but jebiga , u vecini slucajeva jeste tako)
Joj....kako to da proverim?
alavuk
05-12-2006, 12:57 AM
pa otvoris kuciste pogledas kooler ... u svakom slucaju ga ocisti ... ako je i dalje isti problem cackaj malo po bios-u tj daj nekome ko se razume ... ako i dalje isto ... predji na intel dual core :P :cool:
predji na intel dual core :P :cool:
Mislim da je to pravo resenje!!!Ne znam kako kod vas ali ja stavim 8-10 Urs a10 eq-a i to mi skuca procesor,projekat pocne da mi se koci, recimo stavim Waves eq brdo i nista...Garantovano je procesor u pitanju...
balthazaar
05-12-2006, 11:18 AM
Ja sam isto bio instalirao Garitan Jazz bIG bAND,i on sa sobom vuce njegov kontakt player...Isti taj problem sam imao dok nisam izvalio to sa wheelom..Medjutim nije bilo jasno zasto pojedni instrumenti mogu da se sviraju samo u jednom tonu...Hocu reci konkretno duvacka sekcija...kad odsviram neki akord na klavijaturi cuje se samo jedan ton:o,i na kraju sam ga deinstalirao i sad koristim Best Service Chirs Heins Horns za duvacku sekciju,s tim sto imam problem jer mi za pojedine boje kaze "not enough physical memory,system is getting low" isti taj problem imam i sa East West Boesendorfer Grand Pianom,ni jendu boju nece da mi ocita....Masina mi je AMD Atholon(tm) 64 Processor 3000+,1.81 GHz sa 1 GB RAM-a...POMAGAJTE:)
ti imas bas pristojan procesor, ne znam u cemu bi mogao biti problem, ja radim sa intel-om 1.8 pa se nekako krpim
a reci kakav je kvalitet jazz and big band naspram chirs hein horns?Posto sam se je dvoumio sta da uzmem od to dvoje a ipak sam se odlucio za garritana...
ti imas bas pristojan procesor, ne znam u cemu bi mogao biti problem, ja radim sa intel-om 1.8 pa se nekako krpim
a reci kakav je kvalitet jazz and big band naspram chirs hein horns?Posto sam se je dvoumio sta da uzmem od to dvoje a ipak sam se odlucio za garritana...
Sorry sto kasnim sa odgovorom,ali nisam primetio da ima odgovora na temi...Znas kako Chris Heins Horns se meni jako dopadaju,s tim sto kazem zakuca mi se komp na nekim bojama...A ovaj Garitan Jazz Band me je nervirao zato sto pojedine duvacke boje ne mogu da se odsviraju u intervalu ili akordu(barem je tako bilo kod mene),konkretno tromboni i ne secam se sta jos...Tako da sam prvo kuburio sa tim modulation wheel-om dok sam provalio kako da aktiviram neke boje,a kasnije je to pocelo da me nervira tako da sam ga vrlo brzo deinstalirao sa kompjutera...Ali Chris Heins Horns sasvim pristojna banka...
Tomislav
06-12-2006, 08:48 AM
a poenta je da pomjeris mod wheel gore-dolje...jer neki instrumenti traze da je gore, a neki da je dolje...eto...ne znam cemu to, ali ako neko nabavi ovu biblioteku neka zna...uzgred biblioteka je super sto se zvuka tice...ocekujte recenziju za koji dan...:)
ma ok Max, i ja sam trebao odmah da kazem;)
Ja imao istu ?emu s tim....Nikad nebi pomislio, totalno čudno.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.