Log in

View Full Version : Hard za Kurzweil 2600..

mandrak
03-12-2006, 02:59 PM
Kupio sam prije par dana kurzweil k2600 i zanima me da li postoji mogucnost ugradnje internog hard diska i da li je to neko radio ili ima bilo kakva iskustva sa tim?

.... kad sam vec tu samo da ka?em da ovaj synth necu u ?ivotu prodavat:D kao ni emu-e4x:D a svirao sam sve i sva?ta do sada a dan prije kupovine sam isprobavao motif 8 es i cp 300 i ?ta da ka?em ... kurzweila treba imat i onda zna? u ?ta si ulo?io lovu:hyper:

Bitch
03-12-2006, 03:30 PM
pozz

...ja sam napravio istu odluku oko k2600, a probao i motif, triton i ostatke... mada mozda uzmem motif rack, on uz k2600 je strava.

...ja sam nabavio polovan SCSI hard disk, medjutim u tolikoj sam guzvi da ne mogu ni da ga instaliram (kao ni RAM koji sam uzeo) ... znaci treba ti SCSI hard do 2GB, i treba ti Kurzweil Hard Disk Mounting Kit (oko 50 eura, imas ga u nemackoj, mada sad Artist radi Kurzweil brand, raspitaj se...) dobijes sine za montiranje, sarafcice, specijalni flat kabel za k2600 motherboard i strujni za hard. To je to, ali nosi ga u Artist, ne pokusavaj sam da ga stavis, jer je pakao! Stavljanje RAM-a je lako to mozes da uradis za 2 minute, i spada u User Installable Options, ali HDD nikako !!! Mislim mozes, ali je pravi pakao ako nisi neki profi keyboard serviser!

... to je ludilo, jedva cekam da mi stave taj hdd u moj k2600, tada imas ludilo! BRdo semplova i programa, i smek cele price je da napravis macro koji se ucita svaki put kad ukljucis k2600 u struju ! znaci setujes ga kako god pozelis sa farbama, i napravis bootabilni macro koji se load-uje svaki put kad ukljucis k2600!

eto, nadam se da sam ti pomogao :)

pozz

Moritz
03-12-2006, 03:32 PM
:)....sto mi je to poznato . Da, moze da se ugradi hard samo je malko komplikovanije evo ti link pa pogledaj kako ide proces http://community.sonikmatter.com/forums/index.php?showtopic=258
vise se tice otvaranja...bitna stvar, da li si kupio HD mounting kit? jer ako nisi dzaba ti krecenje...spremi 50 eura za tih par kablica i srafova :banghead: .

mandrak
03-12-2006, 03:50 PM
pozz

...ja sam napravio istu odluku oko k2600, a probao i motif, triton i ostatke... mada mozda uzmem motif rack, on uz k2600 je strava.

...ja sam nabavio polovan SCSI hard disk, medjutim u tolikoj sam guzvi da ne mogu ni da ga instaliram (kao ni RAM koji sam uzeo) ... znaci treba ti SCSI hard do 2GB, i treba ti Kurzweil Hard Disk Mounting Kit (oko 50 eura, imas ga u nemackoj, mada sad Artist radi Kurzweil brand, raspitaj se...) dobijes sine za montiranje, sarafcice, specijalni flat kabel za k2600 motherboard i strujni za hard. To je to, ali nosi ga u Artist, ne pokusavaj sam da ga stavis, jer je pakao! Stavljanje RAM-a je lako to mozes da uradis za 2 minute, i spada u User Installable Options, ali HDD nikako !!! Mislim mozes, ali je pravi pakao ako nisi neki profi keyboard serviser!

... to je ludilo, jedva cekam da mi stave taj hdd u moj k2600, tada imas ludilo! BRdo semplova i programa, i smek cele price je da napravis macro koji se ucita svaki put kad ukljucis k2600 u struju ! znaci setujes ga kako god pozelis sa farbama, i napravis bootabilni macro koji se load-uje svaki put kad ukljucis k2600!

eto, nadam se da sam ti pomogao :)

pozz
Pozdrav... naravno da si mi pomogao, zar samo do 2 gb hdd:o ? dobio sam 2 dvd-a sa samplovima .. gdje da to smjestim:banghead:

Imam u blizini profi servisera tako da ni u ludilu to ne bih sam poku?avao jer sam se vec par puta opekao sa slicnim avanturama kod starijih pravih syntheva:banghead:

On vec u sebi ima pro?irenje od 128 mb rama tako da s tim nece biti problema.

Ako mi bude potrebna neka druga vrsta pomoci nadam se da ti nece biti problem na pm. ali samo u slucaju da stvarno nemam kud .. da te ne smetam previse i da ne gnjavim druge na forumu koje to ne interesira.

Pozz.

mandrak
03-12-2006, 03:54 PM
:)....sto mi je to poznato . Da, moze da se ugradi hard samo je malko komplikovanije evo ti link pa pogledaj kako ide proces http://community.sonikmatter.com/forums/index.php?showtopic=258
vise se tice otvaranja...bitna stvar, da li si kupio HD mounting kit? jer ako nisi dzaba ti krecenje...spremi 50 eura za tih par kablica i srafova :banghead: .

Hvala i tebi na pomoci i na linku ... znam za taj mounting kit koji ce mi trebati.

Ovo se zove user support za korisnike serie K:rotfl:

Moritz
03-12-2006, 03:58 PM
Evo koristim priliku da napravim reklamu za prvi ex-yu kurzweil forum http://launch.groups.yahoo.com/group/kurzweilkserbia/

Dobro dosli i ocekujmo sugestije

mandrak
03-12-2006, 04:02 PM
Evo koristim priliku da napravim reklamu za prvi ex-yu kurzweil forum http://launch.groups.yahoo.com/group/kurzweilkserbia/

Dobro dosli i ocekujmo sugestije

Svaka čast za ideju, vidimo se tamo.

Moritz
03-12-2006, 04:06 PM
Zaboravo sam da kazem, posto je forum jos nov nema neke posebne aktivnosti...sve zavisi od clanova...dakle svi koji vole KURZWEIL-a neka dodju da nam bude zanimljivije.

OFF
03-12-2006, 04:25 PM
Nije sto ste paljevine nego cete i mene naloziti:D
Dolazim tamo, ali bez pljuvanja po japancima (koji jesu sr**e, ali bez pljuvanja!!!)

Moritz
03-12-2006, 04:38 PM
Kurzweilasi su posebna sorta ljudi...posto znaju da je sve ostalo 10 stepenica ispod njih vrlo se blagonaklono ponasaju prema svima :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: ...salu na stranu mogu se postovato bilo kakva pitanja vezana za Kurzweil ... i poredjenja sa ostalim firmama...nismo pljuvaci nego realni :)...volimo mi i druge spravice...Waldorf, Acces, cak i Roland ;)

MHz
03-12-2006, 07:20 PM
cak i Roland ;)

ti to meni?! :D ;)

Moritz
03-12-2006, 09:10 PM
Sta tebi? i meni sam :)...D 50 , V - synt XT.....ih.

MHz
03-12-2006, 09:15 PM
Vsint?! otkad to? nisam znao..

Moritz
03-12-2006, 09:19 PM
pa ...ima tome vremena...ali samo XT zato sto ima D 50 karticu u sebi a i izgleda mocno....mada ruku na srce stvarno ima karakter i dobar sound.