PDA

View Full Version : Battery3 pomoch!!

idvi
03-12-2006, 01:21 PM
Posto sam nabavio doticnoga poceli problemi..nemogu ga otvoriri u projecktu koji se smrzne.Prazan projekt ok malo sporije ali se otvori ali stari projeckt kad otvaram Battery3 se smrzne..reinstalirao sam Battery2 i opet nista.
Mozda neki savjeti..??!
Napominjem da sve ostalo ok (na starom projektu) svi vsti rade normalno ne vidim da ima nekih konflikata samo kad krenem otvarat battery3 smrzotina..batertry2 radi besprijekorno i otvara se bez problema.
:banghead::o:confused:

alavuk
03-12-2006, 06:05 PM
sta rece ?

idvi
04-12-2006, 09:43 AM
sta rece ?

:o:banghead::D....mislim da sam blizu rijesenja.

idvi
05-12-2006, 12:19 PM
Dakle ovako ..problem je bio: .. kad otvaram u novom projektu (Cubase ili Nuendo) Battery3 on se najnormalnije ucitava..ali kad ga pokrenem u gotovom projektu u kojem su vec definirani Vst instrumenti (medju njima i Battery2)..Batter3 nece da se ucita..vec dugo razmislja a onda se sve smrzne!? Dakle nisam mogao da u gotovom projektu zamjenim battery2 sa batery3.
Probajuci sve kombinacije natrcao sam da mi uspije..naime u Vstpluginsu kopirao sam dll file u Cubase plugin. Ali kopirao..jer kad sam probao da ga premjestim opet nista.
Ako sam nekome pomoga bilo bi mi drago!
:):)

alavuk
05-12-2006, 12:49 PM
brate ponovi ovo zadnje , nista te ne razumem ... :]

jel 'oces da kazes da battery2/3 imaju medjusobni konflit ako se nadju u istom direktorijumu ???? pa to isto to vazi i za korg legacy-e i digital legacy-e uvek instaliras u zasebni dir i promenis imena fajlova tj dll synthova ...

idvi
05-12-2006, 01:04 PM

jel 'oces da kazes da battery2/3 imaju medjusobni konflit ako se nadju u istom direktorijumu ???? pa to isto to vazi i za korg legacy-e i digital legacy-e uvek instaliras u zasebni dir i promenis imena fajlova tj dll synthova ...

Battery3 nemogu otvoriti (pokrenuti kako hoces) u projektu koji ima vec na midi trakama otvorene zasebne instr. napr..gitara VG, organ B4..itd.. te drum Battery2..e sad ja hocu u tom projektu da iskljucim Battery2 i pokrenem battery3 ali to se ne moze vec se Cubase smrzne te moras restartati.
Poslje gore navedene radnje(proslog posta) to sad mogu.
Napominjem kad otvorim potpuno novi projekt (bez one gornje radnje) te otvorim midi traku i učitam battery3..pa sljedeci midi trak pa ucitam battery2...sve ljepo radi prava uzivancija.
E sad tvoja tvrdnja da ako su u istom direktoriju...ne stoji jer oni ne mogu biti.... vec po defoltu se instaliraju u dir Native instruments i dir svaki za sebe battery2..Battery3 i u plugin dir. dll file su takodje razliciti...ako sam sada razumljivhhh.
:p

djivan
07-12-2006, 07:13 PM
Battery 3 izgleda nije full kompatibilan sa Battery 3 :)

alavuk
07-12-2006, 09:02 PM

a ?

idvi
08-12-2006, 08:54 AM
???:o
Izgleda da si mislio Battery 2

Mislio sam da cu uspjeti da pokrenem kad kopiram dll Battery3 u Nuendo vst dir.. ali nista... jednom sam uspio da ga otvorim... te Battery2 izbrisem... i njegove postavke stavim u battery3 te sve lijepo sevirao i sve ok...ali sipak kad taj novi(stari) projekt pokusam otvoriti kad se ucitava i dodje kod battery3 sve se smrzne.
Ocito da se kosi sa jednim od Vsti ...cini mi se sa Trilogy..pa BFD...??!!
Probao sam i kombinaciju da reinstal Battery2 ..ali nista ista stvar.
Pomozite sta mi je ciniti..:banghead::(:(

idvi
08-12-2006, 11:32 AM
Phuff:o:(;):mrgreen: izgleda da sam definitivno rijesio problem.
Eto na pomoc
1. Ici u Steinberg>VSTpligins>Batter 3.dll preimenovati u Battery 3VST.dll
2. paziti na razmak znaci Battery 3VST.dll a ne Battery3Vst.dll

Imao sam dosta problema dok sam to pronasao.. jer na forumima ima samo da preimenujes tako da dodas VST.dll a nista o razmaku ...tako da sam sam prcockao i dobio rezultat..koji mi za sada radi ko po loju..:p

Da se razumijemo to sigurno nije defnitivno rijeseno jer me previse zezao da bi mu vjerovao ali sa ovom kombinacijom za sada radi...dok ne zase...!

alavuk
08-12-2006, 12:00 PM

poz

idvi
08-12-2006, 12:32 PM
poz
E sad ja tebe ne razumijem
Idem redom nemam instaliran Battery2 vec samo Bat3.
Kad otvorim projekat u kojem sam imao Battery2(sad ga nema jer ga nema)
I otvorim (ilti ucitam) Battery 3 sve lepo radi i to save.
...Kod sljedeceg otvaranja tog projekta sve se lijepo ucita i kad pocne loading Mixer ucita Trlogy, Hypersonic itd..i kad dodje do Battery3 on se smrzne..mislim na Nuendo.Dakle moram resetirat PC.(ilti preko task managera Nuendo)
Problem postoji jer sam na forumima uspio (moj sjajan engleski:D) saznati kako se to rijesava ...te sam preimenovao dll fajlove i dobio som sto sam dobio...naime sve radilo ok evo sad kad sam restartao PC opet zeza unatoc njihovom savjetu.
Ocito da nesto nije u ljubavi sa drugim.
Evo ti link pa sam pogledaj...mozda bolje razumijes od mene...pozdrav!
http://www.native-instruments.com/forum_us/archive/index.php/t-40201.html

idvi
08-12-2006, 12:42 PM
Pazi sad ovo posto sam restartao PC i pokrenu projekt on opet smrznuo
kod ucitavanja Battery3.. ja lepo ugasim Nuendo u Task Manageru
..te Battery 3VST.dll.. preimenujem u Battery3 VST i on ga najnormalnije otvori..:o:confused::confused:. Znam da ce opet zezet pa zato ljudi pomagajte konopac vec visi :p:p