Log in

View Full Version : Srpski HIM

Oggy
02-12-2006, 01:24 AM
http://www.feras.co.yu/ucesnici/intro06/Regina.mp3

Original

kVu
02-12-2006, 11:16 AM
bas to... i ja od 5-6 pesama koje sam cuo juce za'vatio i tu i nisam mogao da se nacudim :) aj da je neka manje poznata, al pesmu koja ih je proslavila :)))))

SHIVA
02-12-2006, 12:47 PM
a budale... he he he he!

idekius
02-12-2006, 01:29 PM
I ovo ucestvuje na festivalu? :rotfl:
Heeee... pa sto ne bi progledali malo kroz preste... :mrgreen:

Ma goni ih u q..atz! Seljachine i lopovi... a i anti-talenti... :mad:

Da je ovo normalna zemlja i da taj festival ima neki nivo, bili bi diskvalifikovani i to bi otislo u javnost, pa se drugi put ne bi setili...

Nauchi se skola, kad te ulove :) Ja sam kao klinac prepisao pismeni Srpskog iz nekog nekog zenskog casopisa sa trafike. Jedino sto je omanulo je bilo to sto sam kupio Hrvatski casopis... Kad je uciteljica pitala zasto sam pisao ijekavicom, kad se ovde govori ekavica, nisam imao odgovor, a kada je citirala deo "mog rada":

-Sjedeli smo na klupi i drzali se za ruke, dok su kukci veselo pjevali svoju proljecnu pjesmu...

...hteo sam da propadnem u zemlju od sramote, jer je kradja bila vise nego ocigledna :rotfl:

Max
02-12-2006, 01:51 PM
http://www.feras.co.yu/ucesnici/intro06/Regina.mp3

Original

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Samo sto je regina toliko lose odradjena ( i otpevana ) da moze proci za drugu pesmu :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrav

Tomislav
02-12-2006, 01:51 PM
I ovo ucestvuje na festivalu? :rotfl:
Heeee... pa sto ne bi progledali malo kroz preste... :mrgreen:

Ma goni ih u q..atz! Seljachine i lopovi... a i anti-talenti... :mad:

Da je ovo normalna zemlja i da taj festival ima neki nivo, bili bi diskvalifikovani i to bi otislo u javnost, pa se drugi put ne bi setili...

Sla?em se. Preočito je :cool:

Oggy
02-12-2006, 04:39 PM
Tu se sad ne postavlja samo pitanje toga ko je maznuo, nego, ko je to primio na festival (a da barem toliko nije naslusan da prepozna svetski hit 1:1), drugo, koji je to urednik sa RTS-a dozvolio da ide, trece koliko je urednika na radio stanicama i televizijama dozvolilo da se ta pesma emituje vise od mesec dana?!?!?!?!
Ej?!?!?!?!?!

Digresija...
Na takmicenju za izbor predstavnika za deciji Eurosong, ladno se pojavi mali koji je otpevao "Ups! I did it again" . JA sve vreme navijao da ode ta pesma, pa da nas i tu kazne sa par godina neucestvovanja.

Mene samo zanima sta radi Sokoj po tom pitanju? Takodje me zanima sta radi po pitanju toga sto pola srpske slageraske scene je "prepisani" Sanremo?

idekius
02-12-2006, 05:17 PM
...pola srpske slageraske scene je "prepisani" Sanremo?

Secas li se filma "Ko to tamo peva?", kad Dragan Nikolic kaze: "Ja sam schllager pevach!" :rotfl:
Sto se kradje tice, ako to neko i nekada pojuri, morace da se pravi novi goli otok :) ACa LUkas, Prslook Band... ma ko sve ne... strahota... prepisa do mile volje...

Oggy
02-12-2006, 05:50 PM
Ima i gorih... I oni gravitiraju upravo oko institucije koja bi protiv toga trebalo da se bori.

MOglo bi se pomisliti da je u pitanju cist paradox, kad svi ne bi znali da je to u stvari zesce promisljeno.

Iskusno...

SHIVA
03-12-2006, 10:46 AM
Ma chini mi se da je to na balkanu ustaljena praksa. Borisa Novkovicha tata Novkovich poshalje na glazbeno shkolovanje u Ameriku, a mali Novkovich mazne My Sharona i prijavi pjesmu kao "mashtu svoju".

Nego imam jednu prichu koja (mislim barem) dobro oslikava situaciju.

Jednom sam (na zhalost) radio grafichki "layout" za CD djechje grupe Teens i album sa samoljepivim slichicama koi se prodavao u RH pred nekoliko godina.

Tokom tog procesa pored mene je sjedio njihov menadzher M.?. (ime poznato autoru teksta) kada ga je na mobitel nazvao njihov kompozitor Andrej chijeg prezimena se ne sjecham (ali momak se pojavljuje u jedinom spotu Claudie Beni, takodjer chlanica grupe Teens, za njenu pjesmu koja je otishla na eurosong). Uglavnom kazhe M.?. dotichnom Andreju na telefon: "daj mi napravi neshto onako da gruva... znash kao ona stvar od N-Sync shto je sad popularna", i otpjeva mu refren preko telefona.

Do zavrshetka projekta otkrio sam da M.?. direktno pregovara oko pjesama sa kompozitorima i klinci nemaju nikakvog izbora. Dapache, bunili su se za neku stvar jer su mladi i energichni, a stvar je bila sentish za curice iz prvog osnovne! Ali njihov repertoar definiraju M.?. i njihovi roditelji. Da ne bi imao problema s klincima njih dresiraju starci, a M.?. pregovara sa roditeljima i oni ulazhu sredstva u estradni razvoj svoje djece. Pri tome se svi vode pretpostavkom da djeca nemaju pravo glasa jer iskusni M.?. tochno zna koja pjesma je dobra za koi festival i shto je generalno dobro za klince a shto ne.

Od repertoara, izgleda covera za CD pa sve do albuma sa samoljepivim slichicama... ti klinci nisu izabrali ni garderobu u kojoj che se slikati. Naravno butik XY je platio gospodinu M.?. odredjen iznos da se klinci svuda pojavljuju u njihovoj robi, a M.?. je taj novac (naravno) vrlo savjesno ulozhio u svijetlu buduchnost klinaca grupe Teens :rolleyes:

Sam gospodin M.?. se pred kamerama rijetko pojavljuje, a u novinskim chlancima obichno se spomene samo kao "njihov menadzher". Dok su svi klinci mashtali o tome da budu poznati kao Teens-i, Teens-i su chesto pod prisilom roditelja prihvachali autoritet i samovolju njihovog lukavog menadzhera.

Ako je oko djechjeg benda ovakva politika... kakva tek mora bit oko odraslih zvijezda!?!?

Vjerujem da bi i nashi kompozitori imali shto za napisati, ali badava im kreativnosti dok menadzheri naruchuju kopije aktualnih svjetskih hitova. I onda kazhu da novac ne kvari glazbenu scenu :rolleyes:...

Oggy
03-12-2006, 01:13 PM
Andrej Babic?

I profesor glazbe, "super" M.Š.? ;)

SHIVA
03-12-2006, 02:00 PM
Andrej Babic?

I profesor glazbe, "super" M.?.? ;)

Chestitam... Dva od dva ;)

Oggy
03-12-2006, 02:26 PM
Fali jos i Valencic da bude "3 od 3" :)

Uglavnom ja ne promasujem ;)

SHIVA
03-12-2006, 03:19 PM
za ovog trecheg ne znam... ali iskreno, trudio sam se to odradit i nestat u vidu magle. Bilo mi zhao klinaca, a "profesor" mi je jedna od najnesimpatichnijih mushterija IKAD!

I da ne zaboravim neprikosnoveni ljetni hit "Blue laguna" pod visokim pokroviteljstvom hotela Plava Laguna u Porechu :rolleyes:

Mah... ako nishta rano sam shvatio kako izgleda show biznis iznutra :hyper:

Mitjovan
07-02-2007, 11:04 PM
Hehe, ja ne znam da li neko ovo nije primetio!
I jos jedna stvar, onaj brejk gde bas igra glavnu ulogu (posle prvog refrena valjda) Rollingstones - Anybody seen my baby sa promenjenih par tonova!:rotfl:

Bruka i sramota!:D

tom
07-02-2007, 11:32 PM
Takve stvari obicno cujem u kaficu i slicno tj. gdje moram ali i ja sam primjetio.

Sto se cudimo?

Dino Merlin "Svicarska" ARANZMAN!!! od Madonna - Power of goodbye.

HMatahari - on je specijalista za solaze(Where did my heart go - George Michael(tj.Was Not Was),Could I have this kiss forever - E.I. i W.H.)

Ono Deenovo sranje za Eurosong: dva(2) motiva od Donne Summer(aj to moze i pod citat).